Kötülüğe susan dilsiz şeytandırÇocuğunu döven kocaya giyinip suslenemeyince uzulursen donanımlı anne oluyorsun
Etmiş ya işte bugüne kadar…Vicdanının sesini de iptal edebilir mi? Anne daha yavrusunu en yakınından koruyamıyor bir de iyi baba cart curt diyor
Herkese merhaba, biraz dertleşmeye ihtiyacım var kızlar...
Bazen neden mutsuz olduğumu anlayamıyorum. Eşimi seviyorum, onunla mutluyum, çok şükür bir iki konu dışında sorunumuz yok. Bunlardan biri eşimin düşünmeden patavatsızca konuşması, beni de etrafındaki insanları da kırdığı gücendirdiği oluyor açıkçası. Ve genelde de kırmadan anlatmaya çalışıyorum yaptığının hoş olmadıgını... Ancak kendi ailesine karşı çok dikkatli, pot kırmamaya çalışır, buna biraz sinir oluyorum tabii.
Bir diğer mevzu ise eşimin işinde yaşadığı birtakım belirsizlikler, yoruyor beni... Şehir değiştirme ihtimalinin olması gibi konular, bi plan yapmakta zorlanmamız... açıkçası yıpratıyor beni ve bu ona da yansıyor.
Bir diğer kafama takılan şey ise eşimin fb ta eskort kızlar diye arama yapmış olması. Ne zaman yaptı, niye yaptı bi fikrim yok. Tesadüfen gördüm. Görünce tabii diğer hesapları da kontrol ettiM, bir şeye rastlamadım. Ona da bir şey belli etmedim.
Tüm bunlar tabii kafamı kurcalıyor, huzursuz oluyorum, ne önerirsiniz?
Çocuğuna uygulanan sözlü ve fiziksel şiddete sustuğun zaman donanımlı anne oluyorsun canım bilmiyor muydun?Kızlar donanımlı anne tam olarak ne demek ? Ne olunca donanımlı anne olunuyor
benim de içim acıdı ama düşürmesin Allah korusun, cocuklarına muhtac etmesin, o cocuklar zaten cekecek belli, bir de yaşlılıgında bakmak zorunda kalmasınlargenellemek istemiyorum ama yine bir donanımlı öğretmen vakası.
bir insan 4 yaşındaki çocuktan ne ister, 4 yaşındaki çocuk dayaktan ne anlar. içim acıdı canım acıdı ta buradan beri.
siz de nasıl annesiniz o minnoş yavrunun dayakla büyümesine razı geliyorsunuz bir de kocişiniz iyi baba oluyor.
allah o istemediği kız evlatlarının eline düşürsün kocişinizi.
Bı arkadaşım şöyle bahsetmişti çocukluğundan: "babam bizi dövüyordu evet ama annem neden izliyordu "Ben mesela.
Anlatsam roman olur.
Kimse bana böyle adamları iyi baba diye tasvir etmesin.
konuyu bir daha okuyayım dedim okuyamadım inanılmaz sinirliyim. bir de kadına sen otoriter degilsin diyormus, çünkü cocuk yetiştirmek dayak küfür hakaretle oluyordu! eve cocuklarına zerre katkısı yok bir de eşinden bakım güzellik bekliyor. bu konu gercek olmamalı ya cidden inanılır gibi degil, bir insan kendine cocuklarına neden bunu reva görür, üstelik doktora mezunuymus. cok güzel bir atasözü var bununla ilgili ama terbiyemi bozmak istemiyorum...Evet hiç bir şeye yardım etmesin.
Kadın evi temizlesin.
Yemek yapsın.
İki çocuğun da bakımlarını yapsın.
Eğitimleri, ahlaki ve karakter gelişimleriyle ilgilensin.
Babamın şerrinden korusun.
Bir de o adamın gönlünü eylemek için bakımlı görünsün.
Bu adamdan daha iyisini bulamazsınız kızlar.
Kötü baba kavramınızı çok merak ettim.Herkese merhaba, eğitimli ve donanımlı bir anneyim. Çocuk eğitimi konusunda da iyi bir alt yapım var. 2 çocuğum var biri daha 7 aylık. Sıkıntımız şu, tabii iki küçük çocuğu olan aile olarak kolay değil, geriliyoruz eşimle. En büyük sebepler de eşimin, 4 yaşındaki kızıma sert tavırları. Çocuk yaramazlık vs yaptığında çok büyük tepkiler vermesi, hakaret, küfür kimi zaman da şiddete başvurması. İnanın öyle üzülüyorum ki, anlata anlata bitiremedim. Sonra anlıyor gibi oluyor biraz, pişman oluyor. Biraz düzeliyor derken, bakıyorum yine aynı noktadayız. Buradan şunu anlıyorum: birincisi evet insanların değişmesi zordur, muhtemenlen bu adam hep suçlanarak, hakaret ve dayakla büyüdü, tabii ki bu yaptıklarını haklı çıkarmaz ama gördüğü ebeveynliği yapmaya çalışıyor. Ve değişmesi çok zor. İkincisi de diyorum anlattıklarım hiç işe yaramıyor, bir kulağından girip ötekinden çıkıyor. Bazen diyor ki sen otoriter değilsin, ama iş otoriterlikle çözülmüyor işte, görüyor ki kendi otoriterliği de bir işe yaramıyor. Bu sefer daha çok bileniyor çocuğa. Eşim rahatına düşkündür, ben de onu çok zorlamadım. Ev işleri, çocuk bakımı bende. O sadece oynar, gezdirir ama desem ki bi üstünü değiştir kıyafetinin nerede olduğunu bile bilmez. Çok isterdim dahil olsun, ama inanın yapamadım. Çok agresifleşti, ben de yüklendikçe yüklendim. Memnun oldu mu yetti mi derseniz yetmedi tabii, hala alan istiyor kendine. Mizaç olarak söylenen biri değilim ama bu durumlar beni de geriyor. Aklım almıyor, evde çocuk olmasının bu denli bizi kötü etkilemesini. Desem ki kötü bir baba, kesinlikle değil, çocuğum çok düşkün babasına. Ama işte bu durumlar evliliğimizde sıkıntı yaratıyor. Biraz konuşsak anlaşmaya varsak diyorum olayı farklı yerlere çekiyor. Bazen arkadaşlarımla dertleşiyorum, bir bakıyorum herkes benzer durumda. O zaman diyorum bu erkek milletinde ciddi bir sabır ve tahammül sıkıntısı var. Çocuğum için üzülüyorum, endişeleniyorum. İlerde hatırlayıp babasına karşı olumsuz tutum geliştirirse diye… ve malesef kendime zaman ayıramıyorum eskisi gibi, bakımımı eksik ediyorum, eskisi gibi giyinip kuşanamıyorum ki sanırım eşim açık açık söylemese de bunu da sıkıntı ediyor. Her aile yaşamaz belki bunları ama yaşayanlar varsa nasıl çözümler bulmaya çalıştınız merak ediyorum…
eğitimli ve donanımlı bir anneyim olarak konuya girince siddet mesrulasıyor mı ben anlayamadım. ya da cahil değilim demek istiyor ama keşke okumakla gelişseydi herkes, çok mu sevgisiz kalmıs da bu adamla halen beraber anlamak zor.Eğitimli ve donanımlı olmak ebeveyn olmak için yeterli değilmiş demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?