Çocuk gibi koca !!!!!

Hayir gebeyim diyorsun gobek gozunden kacti desem 20 derece bozuk olmasi lazim gozunun ilginc yani...sen arada evlilik cuzdanini burnuna daya maddi acidan zorlan zorlanma farketmez kimse esi hamikeyken bunu ona teklif etmez ,degisik

Elde yok avucta yok.
Ama 2.bebek yolda...
Ilk çocuğu anlıyorum. Anne ve babalığı tatmak istediniz.
Ama ya sonra?
Bu devirde 2. Çocuk bence tamamen lüks.
Bir de 3.Çocuk diyor eşiniz.. :ruh:

Bir yenidoğan masrafı aylık 400 bez 500 mama 500 diğerleri etti 1400. Bir bebek daha var etti. 2400.

Nerede durumu kötü kişi var. Hepsinin 2 3 4 5 cocuğu var. Bu paradoksu anlamıyorum. Çocuk elinde paralarla gelmiyor maalesef..
Bence 3.çocuk niyetinden katiyen vazgeçin.

Allah yardımcınız olsun.:dua:
3. Çocuk niyetim yok allah isteyene versin ben sadece eşime kalsa öyle olacak diyorum aslında gelirimiz fena değil ama giderimiz çok fazla yani zamanından çekilen krediler onların ödemesi ve bir borç bitmeden diğerini girmek mahvetti bizi. Şu borçlar bir bitse 2 yıl kendimizi sıksak sonra ortalama üstü bir gelirimiz olacak inşallah da eşim sıkmıyor kendini

Vuruyorum evi geçirdirmen bu şekilde mi diye o da napsaydım sizi aç mı bıraksaydım diyor evin ihtiyaçlarını aldım diyor ki evin o kadar ihtiyacı yok ben de aldıkça herhalde para kalıyor ki alıyor diyordum meğerse kredi kartlarına yüklenmiş

E demek ki gecindiremiyomussun??

Böyle kendisi çocuk fikrinden kıyı bucak kaçan kişiler var çocuklu hamile görünce saldiriyolar siz bakmayın. Herşey olur hayatta büyük konuşmamak lazım.
Çocuklu hamile görünce kimse saldırmıyor.
Elde avucta yok. Evi borçla döndürüyorlar. Bir ikinci el bisiklet almak bile aile bütçesinde sorun oluyor. Kredi kartlarına haciz gelse mazallah öyle ac kalırlar.
Bir küçük bebek var. Bir de yeni doğan geliyor.
Eee süt yeterli olmazsa ne yiyecek bu yenidoğan?
Pirinç lapası mi?
Sonra niye çocukta hastalıklar çıktı gelişimi yavaşladı?

Ne diyelim 3.Çocuk da gelsin boşver mi diyelim ?
Realist olmak lazım bu konularda..

Buradan duygusal güzelleme yaparak o çocukların karnı doymaz maalesef.

Kızlar şu anda çok sinirliyim bu erkekler neden böyle umursamaz düşüncesiz. Eşim tutturmuş bisiklet alacağım diye uzun zamandır söylüyordu ben de zaten 2. Bebeğimiz yakın zamanda doğacak diğer oğlumda henüz çok küçük iki küçük bebekle hem bisiklet sürmeye vaktin olmaz hem de maddi olarak ona oraya ayırmayız diye almasını istemiyordum. Bulunduğumuz yerde tüm gün bisiklet kiralanıyor git bir kaç gün kirala hevesini al dedim. Ama yok 2. El bir bisiklet bulmuş bulunduğumuz şehire 300 km uzakta bir şehire gidip alıp gelecekmiş 300 km gidiş 300 geliş 600 km yol yapacak bir günde bir de siz de gelin diyor nasıl geleyim gebe halimle karnım burnunda diğer bebeğim küçük bir günde 6 saat YÖK corona zamanı zaten gemezeyşz restoranlar güvenli değil ben gelmeyeceğim dedim o zaman ben giderim diyor hani şart mı bisiklet allah aşkına çocuk gibi zaten bebek de Doğumda vakit olmayacak iki çocuğunu bana bırakıp beyefendinin bisiklet sürmeye gitmesine göz uymamam çok zorlanırım ayrıca maddi olarak da zor durumdayız zaten 1000 tl bisiklet yol parası çabası ki ben bebek doğduktan sonra hesap yaptım 1 ay bile ücretsiz izin kullanamıyorum borçlarımız var bebeğim 3 aylıkken resmen bırakıp işe başlamam gerekecek ama beyefendinin yaptığına bakın kredi kartından nakit avans çekip alacak söylüyorum ben bebeğimi 3 aylıkken bırakıp işe başlayacağım para yol diye sen napıyorsun bu kez de ben hiç kendime bir şey yapmayacak mıyım diyor ki bisiklet şart değil ben de kendime bir şey yapmıyorum idari izindeyim diye kıyafet bile alamadım bir tane gebe tişörtüm var dışarı çıkarken forma gibi oldu ben bunları yaparken onun bu kadar düşüncesiz olması bir de şaka gibi 2. Oldun hemen 3. Yü yaparız demesi tam cinnet geçirmelik
sizin zaten 2 çocuğunuz varmış ki :KK14:

Elde avucta yok. Evi borçla döndürüyorlar. Bir ikinci el bisiklet almak bile aile bütçesinde sorun oluyor. Kredi kartlarına haciz gelse mazallah öyle ac kalırlar.
Pirinç lapası mi?

3. Çocuğu zaten düşünmüyoruz ben çocuklarımda da kısmıyorum maddi olarak zorluk çekiyoruz şu an ama bunu çocuklarıma minimum yansıtmaya çalışıyorum ben kendimize gereksiz harcamalar yapmaktansa çocuklara harcayalım istiyorum şimdiye kadar bebeğimden bir şey kısmadım doğacak bebeğimden de koşmak istemiyorum ama eşim bu şekilde düşünmeden harcama yaparsa kısmak zorunda kalacağız ondan korkuyorum

• Üzgünüm
Reactions: 000
Şr bebeğim var 2. Ye hamileyim
yok 2. çocuktan kastım eşiniz. hiç farkı yok çünkü .karnınızdaki 3. çocuğunuz bence :-)
sinir olmamaya çalışın. hamilelikte stres bebeği etkiliyor çünkü. ben çok stresliydim. oğlum kolik doğdu. sürekli ağladı hep huzursuzdu. şuanki aklım olsa hiçbirşeyi kimseyi takmam kafama. ama eş durumu tabi etkiliyor ister istemez

Pirinç lapası mi?

İyide olan olmuş. Korunurken olmuş hiç bı korunma yöntemi yüzde yüz değildir buda bilimsel biseydir. Ben bu konuda dalga geçenlere diyorum.

Pirinç lapası mi?

Bu çocuğun karnı doymaz deyip gidip aldirsin o zaman. Ben gereksiz yere çocuk konusunda konu açan insanlara atıp tutanlara söylüyorum büyük konuşmamak lazım hiç biseyde özellikle çocuk konularında.

3. Çocuk niyetim yok allah isteyene versin ben sadece eşime kalsa öyle olacak diyorum aslında gelirimiz fena değil ama giderimiz çok fazla yani zamanından çekilen krediler onların ödemesi ve bir borç bitmeden diğerini girmek mahvetti bizi. Şu borçlar bir bitse 2 yıl kendimizi sıksak sonra ortalama üstü bir gelirimiz olacak inşallah da eşim sıkmıyor kendini
Sizin sorununuz herseyi ayni anda istemeniz.
Mesela;
Ev olsun.
Araba olsun.
Çocuk olsun.
Bir çocuk daha olsun.
Rahat yasayalım.
Her istediğimizi dürtüsel olarak çekildiğimiz nesneyi hemen alalım..
Son model telefon, bilgisayar anında alalım.
Arabanın modelini her yıl yenileyelim.
...
...

Bunlar için değil 10 bin 30 40 bin gelir lazım.
Veya daha fazlası..
Ayağınızı yorganınıza göre uzatmıyorsunuz.
Ondan basit bir hobiye bile para kalmıyor..

Bu devirde devlet memuru bile olsan, hem karnım doysun hem pastam dursun yapamazsın.
Bütçeye göre davranmak lazım.
Her istediğine istediğin an sahip olamazsın.

Bunu eşinizin en kısa zamanda kabul etmesi lazım.
Yoksa sizin bu darboğaz yıllarca devam eder.

Sizin sorununuz herseyi ayni anda istemeniz.
Mesela;
Ev olsun.
Araba olsun.
Çocuk olsun.
Bir çocuk daha olsun.
Rahat yasayalım.
Her istediğimizi dürtüsel olarak çekildiğimiz nesneyi hemen alalım..
Son model telefon, bilgisayar anında alalım.
...
...

Bunlar için değil 10 bin 30 40 bin gelir lazım.
Veya daha fazlası..
Ayağınızı yorganınıza göre uzatmıyorsunuz.
Ondan basit bir hobiye bile para kalmıyor..

Bu devirde devlet memuru bile olsan, hem karnım doysun hem pastam dursun yapamazsın.
Bütçeye göre davranmak lazım.
Her istediğine istediğin an sahip olamazsın.

Bunu eşinizin en kısa zamanda kabul etmesi lazım.
Bunu yapan ben değilim eşim. O her şeyi hemen almak istiyor. Arabayı değiştirelim diyen ben değildim tam evin borcu bitti biraz rahat edeceğiz dedim kalan diğer borçlar da biter dedim ertesi ay hiç nefes almadan arabayı değiştirdi yine 3 yıllık kredi çekti. İlk çocuğumuz doğmadan yurt dışına gitmek istedi tama gidelim iyi güzel de ya bütçeyi düşük tutalım ya da erteleyelim ama yok hop bi kredi daha yurt dışındaki rahat gezelim diye borcu hala devam ediyor. Şu an bıraksam benim de arabayı kredi çekip değiştirecek ki ben gayet memnunum başıma bir borç daha çıkaracak. Çocuğa bir şey alalım diyorum mesela az bir süre kullanacağı bir şey mesela 2. El alalım diyorum olmaz gidip sıfırı dünya para vererek alıyor sonra kendime mi aldım çocuğa aldım diyor tamam çocuğa aldın iyi gğzel de ayağını yorganına göre uzat temiz 2. El 4 ye bir fiyatına bulmuşum onu alsana yok ki 2. El kullanılabilecek bir araç mesela. Sonra kredi kartı ne böyle dinince bak bak çocuğa almışım diyor

Konuyu bisiklet üzerinden değilde eşinizin olmayan paralarla sürekli harcama yapmaya çalıştığı üzerine acsaydıniz keşke.

Netice itibariyle 2.cocugunuza hamilesiniz ve borçlarınız var. İki ay önce 10000 TL'ye bilgisayar alıp şimdi de bisiklet alacağım diyemez. Aklını peynir ekmekle mi yemiş nedir?

Bunu yapan ben değilim eşim. O her şeyi hemen almak istiyor. Arabayı değiştirelim diyen ben değildim tam evin borcu bitti biraz rahat edeceğiz dedim kalan diğer borçlar da biter dedim ertesi ay hiç nefes almadan arabayı değiştirdi yine 3 yıllık kredi çekti. İlk çocuğumuz doğmadan yurt dışına gitmek istedi tama gidelim iyi güzel de ya bütçeyi düşük tutalım ya da erteleyelim ama yok hop bi kredi daha yurt dışındaki rahat gezelim diye borcu hala devam ediyor. Şu an bıraksam benim de arabayı kredi çekip değiştirecek ki ben gayet memnunum başıma bir borç daha çıkaracak. Çocuğa bir şey alalım diyorum mesela az bir süre kullanacağı bir şey mesela 2. El alalım diyorum olmaz gidip sıfırı dünya para vererek alıyor sonra kendime mi aldım çocuğa aldım diyor tamam çocuğa aldın iyi gğzel de ayağını yorganına göre uzat temiz 2. El 4 ye bir fiyatına bulmuşum onu alsana yok ki 2. El kullanılabilecek bir araç mesela. Sonra kredi kartı ne böyle dinince bak bak çocuğa almışım diyor

Üstte farklı bir yorum yaptım ama nasıl sadece eşinizin yapmış oluyor bunları?

Kredi çekip tatile zorla götürmedi sizi değil mi?

İki arabanız var anladığım kadarıyla mecbur musunuz hepsini almaya, değiştirmeye borç harç içinde.

Herşeye eşiniz karar veriyorsa asıl sıkıntı orada zaten. Bu kadar düşünmeden harcama yaparsanız iki yakaniz hiçbir zaman biraraya gelmez zaten.

Son düzenleme:
Üstte farklı bir yorum yaptım ama nasıl sadece eşinizin yapmışoluyor bunları?

Kredi çekip tatile zorla götürmedi sizi değil mi?

İki arabanız var anladığım kadarıyla mecbur musunuz hepsini almaya, değiştirmeye borç harç içinde.

Herşeye eşiniz kadar veriyorsa asıl sıkıntı orada zaten. Bu kadar düşünmeden harcama yaparsanız iki yakaniz hiçbir zaman biraraya gelmez zaten.
2 araç gerekli iş yerlerimiz çok ters ve toplu taşıma çok sıkıntılı YÖK gibi bir şey elimin işi daha rahat oğlum baskıcıdaydın bazen rahatsızlanınca elim hemen eve girmek zorunda kalıyordu araba şart yanı değiştirmek şart değil o zorluyor değiştirmeye ben kendi aracım için izin vermiyorum 1 yıl önce kendi aracını aşırı ısrarlarla artık ne halin varsa gör deyecek raddeye getirip değiştirdi. Kredili tatil de aynı şekilde olmaz diyorum çocuk gibi sabah akşam tepemde çocuk yokken gidelim bir daha bu günler gelmez öderiz ne olacak en so. Tamam demek zorunda kalıyorum.

Demin yine tartıştık kredi kartı bu ay da yine fazla gelmiş ki ağustosa kadar bitirmeyi hedefliyorduk sonra benimkini bitirecektik. Ama yine coşmuş. Ben de yeter artım sen hiç bir şey alma her şeyi ben alacağım kendi harçlığını al çık dedim güya sinirlendi kredi kartını kırdı attı hem suçlu hem güçlü. Gebelik için özel muayeneye gidiyorum onların hepsinin parasını ben veriyorum tek kurul çıkmadı cebinden o sadece Doğum parasını biriktirdi. Bir ona dokunmuyor umarım dokunmaz. Bebek için alınacak bir şey vardı onu sen al demiştim o ay parası yoktu Doğum parası olarak fazla ayırmıştı dövizde duruyordu tamam bozma ben alırım dedim onu da ben aldım yaklaşık 3000 verdim. Daha geçenlerde beyefendi Doğumdan para artarsa kalan parayla saç ektireceğim diyor

Alt tarafı bi bisiklet alcam demis jeep alcam dememiş ya kendiniz i boşuna hirpaliyorsunuz. Almak istedikten sonra siz alma deseniz de inadından gider alır. Kendi haline bırakın
Eşiniz çalışıyorsa 3 aylık bebeğinizi bırakıp ise gitmeyin biraz sorumluluk sahibi olsunn akli başına gelsin baba olucak 2.ciye sonucuna katlansin siz caba gosterip yipratinca kendinizi oda ne olsa çalışıyor arkamı topluo die saliyor kendini

Demin yine tartıştık kredi kartı bu ay da yine fazla gelmiş ki ağustosa kadar bitirmeyi hedefliyorduk sonra benimkini bitirecektik. Ama yine coşmuş. Ben de yeter artım sen hiç bir şey alma her şeyi ben alacağım kendi harçlığını al çık dedim güya sinirlendi kredi kartını kırdı attı hem suçlu hem güçlü. Gebelik için özel muayeneye gidiyorum onların hepsinin parasını ben veriyorum tek kurul çıkmadı cebinden o sadece Doğum parasını biriktirdi. Bir ona dokunmuyor umarım dokunmaz. Bebek için alınacak bir şey vardı onu sen al demiştim o ay parası yoktu Doğum parası olarak fazla ayırmıştı dövizde duruyordu tamam bozma ben alırım dedim onu da ben aldım yaklaşık 3000 verdim. Daha geçenlerde beyefendi Doğumdan para artarsa kalan parayla saç ektireceğim diyor
Adam kendini tazeliyorpardonda doğum yapan siz o bakım a girmiş pes yani olgunlaşmamış erkek müsveddesi kusura bakmayın

Back
X