• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk gibi koca !!!!!

Toplam para o civarlarda çok çok iyi olmasa da bence ülke şartlarında fane değil ama harcamalar sanki aylık gelirimiz 30.000 miş gibi olunca borçlar bitmiyor. Eşimin çocukluğu rahat geçmiş hatta üni okurken fazla fazla para gönderilmiş lüx hobileri de o zamanlardan kalma neymiş bekarne yapıyprmuş şimdi de yapmak istiyor ben de bir çok şeyimi bekarken yaptım aldığım pahalı marka kıyafetlerin çoğu bekarlıktan kalma evlendikten sonra öyle kıyafetler alamadım bile. tek düşündüğüm borçların biran önce bitip çocuklar okul çağına gelince iyi okullara gönderebilmek ama bu gidişle çok zor.

Işiniz zor. Allah yardım etsin.
O okullara iki çocuk yıllık 60 bin desek aylık 5 bin demek. O parayı bu savurganlikla çok zor çıkarırsınız.
Evet bekarken cok iyi yaşamış olabilir ama şu an 2 çocuğunuz var. Yani olacak. Acil durum parası olmalı kenarda ne olur ne olmaz..

Eşinize şu kitabı siddetle tavsiye ediyorum..
Dürtüsel davranışlara birebir..

https://www.babil.com/hepsini-istiyorum-hemen-istiyorum-kitabi-hasan-alp-karaosmanoglu

Bende çocuğun anne tarafından büyütülmesi taraftarıyım çocuk dogur bırak birine mantığına hep karşıyım. Yada bile isteye hadi bı tane daha çocuk yapalım diye düşünceye de karşıyım ama olan olmuş hiç bı koruma yönteminin yüzde yüz korumadigi bilimsel bişey zaten şaşılacak bişey değil. Ve eğer öyle olduysa bile artık bı sekilde kendileri bı yerlerden fedakarlık yapıp o çocuğa annesi bakacak bırakıp gidip çalışmayacak.

Nasilki çocuk fikrine çok uzak olan insanlara saygı duyuyorsak onlarında böyle seylere saygı duyması gerekir. Dalga geçer gibi yerin dibine sokarak neden çocuk neden çocuk demenin kime ne faydası var. Bana bu çok saçma geliyor. Sizde herkes birbirine saygı duyuyo ama aklınıza yatmayan biseyde hemen hazırsınız insanları yargılamaya.
Aynen öyle hazirim yargilamaya aslinda cocuk icin ehliyet alinmali mesela kumar icki madde bagimlisi olanlar düzelmedigi sürece cocuk yapmamali maddi durumu az veya hic olmayana sinirlama getirilmeli ve hatta gbt si bir tane bile sucla olsa cocuk yapamasin insanlik kurallarina ayriki bilmem insan haklari blaa blaa o dogurup ilgilenilmeyen okadar cocugun hakki peki korunun kardesim cift alin hapi cift takin hatta prezervatifi 5 yildir hapla korunuyorum bir defa hamile kalmadim oglumdan sonra 3 kizimdan sonra 5 sene korundum dogurup dogurup versinler bakiciya yada bizim eski anne babalar gibi can sikintisindan cocuk dogur orda burda rezillikle büyüsün günahtir bir film vardi adini unuttum kücük arap cocugu ailesine dava aciyordu o filmi izleyen cocuk yaparken 2 hatta 4 defa düsünür cocuk dogurmakla bitmiyo hadi zenginsin diyelim gene ilgi gene egitim ister o cocuk sorumluluk demek cocuk Demek

Benim arabam bekarlıktan kalma evlenirlen borcu yoktu ki arabaya ihtiyacım var satmak istemiyorum.. Satarsam hepten ona bağımlı olurum bir yere giderken sürekli eşim mi bırakacak onun arabası büyük manuel kullanamam. arabamın olması bana güven veriyor eşime kızdığımda alıp çocuklarımı kafa dinlemeye bir kaç günlüğüne annemlere ya da başka bir yere özgürce gidebliyorum ki zamanında almışım borcu bitmiş niye satayım. Eşim kendini sıksa erken işe başlamak zorunda kalmam arabamı satıp borçları ödersem çok değil 1 yıl sonra yine bu hale geliriz çünkü o kedindini kısmadıkça yine borçlar alır başını gider.
Kesinlikle katılıyorum... Arabanızı satmayın sizinki zatenn bekarlıktan kalmaymıs... Eşiniz satsın elinizde birikim netice de...

Valla napsin adam hobbysi olmasinmi ? Okdrda skmayin esinizi. Benimde 2 kizim var 3. Hamileyim esim aksam 16-00:00 kdr yok döner dukkanimiz var orda calisiyr zaten haftasonu 16-03:00 kdr acik. Belcikada boyle saatler. Yani aksam tek basimaym cocuklarla. Eger kendinize guvenmiyosaniz cocuk yapmayin ...

Ya affedin ama ben bir seyi anlamiyorum hep adam soğur diyoruz da kadınlar neden soğumuyor ? Kadının neden hobisi olmuyor ? Neden kocasina birakip cikmiyor ? bir de 1.cocugu acemilik esine güvenip yapıyor ama tüm yük kadına kalıyor o zaman 2.çocuk neye güvenerek yapılıyor bunu da gectim 3.niye yapılıyor ( konu sahibi size demiyorum)

Kızlar şu anda çok sinirliyim bu erkekler neden böyle umursamaz düşüncesiz. Eşim tutturmuş bisiklet alacağım diye uzun zamandır söylüyordu ben de zaten 2. Bebeğimiz yakın zamanda doğacak diğer oğlumda henüz çok küçük iki küçük bebekle hem bisiklet sürmeye vaktin olmaz hem de maddi olarak ona oraya ayırmayız diye almasını istemiyordum. Bulunduğumuz yerde tüm gün bisiklet kiralanıyor git bir kaç gün kirala hevesini al dedim. Ama yok 2. El bir bisiklet bulmuş bulunduğumuz şehire 300 km uzakta bir şehire gidip alıp gelecekmiş 300 km gidiş 300 geliş 600 km yol yapacak bir günde bir de siz de gelin diyor nasıl geleyim gebe halimle karnım burnunda diğer bebeğim küçük bir günde 6 saat YÖK corona zamanı zaten gemezeyşz restoranlar güvenli değil ben gelmeyeceğim dedim o zaman ben giderim diyor hani şart mı bisiklet allah aşkına çocuk gibi zaten bebek de Doğumda vakit olmayacak iki çocuğunu bana bırakıp beyefendinin bisiklet sürmeye gitmesine göz uymamam çok zorlanırım ayrıca maddi olarak da zor durumdayız zaten 1000 tl bisiklet yol parası çabası ki ben bebek doğduktan sonra hesap yaptım 1 ay bile ücretsiz izin kullanamıyorum borçlarımız var bebeğim 3 aylıkken resmen bırakıp işe başlamam gerekecek ama beyefendinin yaptığına bakın kredi kartından nakit avans çekip alacak söylüyorum ben bebeğimi 3 aylıkken bırakıp işe başlayacağım para yol diye sen napıyorsun bu kez de ben hiç kendime bir şey yapmayacak mıyım diyor ki bisiklet şart değil ben de kendime bir şey yapmıyorum idari izindeyim diye kıyafet bile alamadım bir tane gebe tişörtüm var dışarı çıkarken forma gibi oldu ben bunları yaparken onun bu kadar düşüncesiz olması bir de şaka gibi 2. Oldun hemen 3. Yü yaparız demesi tam cinnet geçirmelik
eşiniz aslan burcumu, sanki benim esimi anlatmışsınız

Aynen öyle hazirim yargilamaya aslinda cocuk icin ehliyet alinmali mesela kumar icki madde bagimlisi olanlar düzelmedigi sürece cocuk yapmamali maddi durumu az veya hic olmayana sinirlama getirilmeli ve hatta gbt si bir tane bile sucla olsa cocuk yapamasin insanlik kurallarina ayriki bilmem insan haklari blaa blaa o dogurup ilgilenilmeyen okadar cocugun hakki peki korunun kardesim cift alin hapi cift takin hatta prezervatifi 5 yildir hapla korunuyorum bir defa hamile kalmadim oglumdan sonra 3 kizimdan sonra 5 sene korundum dogurup dogurup versinler bakiciya yada bizim eski anne babalar gibi can sikintisindan cocuk dogur orda burda rezillikle büyüsün günahtir bir film vardi adini unuttum kücük arap cocugu ailesine dava aciyordu o filmi izleyen cocuk yaparken 2 hatta 4 defa düsünür cocuk dogurmakla bitmiyo hadi zenginsin diyelim gene ilgi gene egitim ister o cocuk sorumluluk demek cocuk Demek
Kefernahum'du galiba o filmin ismi.
Off ne filmdi😢

Ben yerinizde olsam almasına müsaade ederdim. Bisikletin arkasına çocuk koltuğu alıp takabilirsiniz ve bebek doğduktan sonra eşiniz büyüğünü de yanına alıp, dışarı bisiklet sürmeye çıkabilir. Öyle de size yardımcı olabilir. İlla sürekli çocukla evde ilgilenmesine gerek yok ki 🙄
Tabii bizi çok zora sokar diyorsanız, almaması daha mantıklı.

Peki ben hangi mesajimda sizin söylediklerinizin tersini söylemişim. Bende demiyorum herkes doğurup doğurup sokağa atsın ama siz ütopik bı dunyada yaşıyorsunuz galiba keşke söyledikleriniz gerçek olsa bende çok isterim ama iki kat prezervatif takmakla iki kat hap kullanmak çözümde buyrun siz deneyin aman ha kazaya kurban gitmeyin. Olursa da insan haklarını savunurken orda oluşan bı canlının kalbini durdurursunuz burda az önce yazan birisi gibi.

Peki ben hangi mesajimda sizin söylediklerinizin tersini söylemişim. Bende demiyorum herkes doğurup doğurup sokağa atsın ama siz ütopik bı dunyada yaşıyorsunuz galiba keşke söyledikleriniz gerçek olsa bende çok isterim ama iki kat prezervatif takmakla iki kat hap kullanmak çözümde buyrun siz deneyin aman ha kazaya kurban gitmeyin. Olursa da insan haklarını savunurken orda oluşan bı canlının kalbini durdurursunuz burda az önce yazan birisi gibi.
😃😃😃ben dedigim gibi korunuyorum hapla birdefa bile istenmeyen gebelik yasamadim önlemlerin kralini aliyom komsum 3 kez kürtaj oldu disari cekme yoluyla korunuyormus sakatliga bakarmisin ayy gene kalmisim neyse haftaya bakarim icabina kafasinda

😃😃😃ben dedigim gibi korunuyorum hapla birdefa bile istenmeyen gebelik yasamadim önlemlerin kralini aliyom komsum 3 kez kürtaj oldu disari cekme yoluyla korunuyormus sakatliga bakarmisin ayy gene kalmisim neyse haftaya bakarim icabina kafasinda

Tabiki o çok salakça cahilce bu düşünce yaptığının hiç bi aciklamasida olamaz. Benim demek istediğim farklıydı olan olmuş bu insan hamile doğumu yaklaşmış yazılanlar çok anlamsızdi yani hamile bı insana söylenenler ben ondan bahsettim. Yoksa herkes gelişi güzel korunsun hamile kaldıkça gitsin aldirsin yada sürekli çocuk.dogurup sokağa salsın demedim.

.

Siz yine de büyük konuşmayın şimdiye kadar hamile kalmamanız bundan sonra da kalmayacağınız anlamına gelmez

Erkekçi kadınlar yine damlamış. Bu adamla asla 3. Çocuk yapma, çocuklarla ilgilenmeyip bisiklete binmesine de izin verme. Hatta almasına da izin verme. Zorlayacaksın yaptıracaksın. Yoksa keyfine bakar.

İki ayrı yöntemle korunmaktan bahsediyor arkadaş. Ben çocuk istemiyorum bu yüzden hap artı riskli günlerde (bunu bilmeyen var mı hala) prezervatifle korunuyoruz. Hiç bir kaza da olmadı şimdiye kadar.

Hapı saatinde içmez, gün atlar, antibiyotik benzeri ilaçlar kullanırsanız; prezervatifi ilişkinin başından itibaren kullanmazsanız adı kaza olur, “ama korunuyorduk biz” olur. Konu sahibi için konuşmuyorum, tüm kazalar, korunurken hamile kalanlar için konuşuyorum. Korunmak isteyen o riskleri bertaraf ederek çok güzel korunur.

İki ayrı yöntemle korunmaktan bahsediyor arkadaş. Ben çocuk istemiyorum bu yüzden hap artı riskli günlerde (bunu bilmeyen var mı hala) prezervatifle korunuyoruz. Hiç bir kaza da olmadı şimdiye kadar.

Hapı saatinde içmez, gün atlar, antibiyotik benzeri ilaçlar kullanırsanız; prezervatifi ilişkinin başından itibaren kullanmazsanız adı kaza olur, “ama korunuyorduk biz” olur. Konu sahibi için konuşmuyorum, tüm kazalar, korunurken hamile kalanlar için konuşuyorum. Korunmak isteyen o riskleri bertaraf ederek çok güzel korunur.

Arkadaşlar sakin😂isteyen istediği gibi korunsun. Konu sahibi canı ne istiyorsa onu yapsın bisiklet alsın çocuk doğursun siz dogurmayin on ayrı yolla korunun🤣🤣 cidden enerjimi harcayamicam. İyi korunmalar herkese😍😍😍

Kadının hobisi olamıyorsa, adamın da olmasın bir zahmet. Burda problem ikinci çocuk değil adamın sorumsuz hareketleri yüzünden aileyi borçtan çıkarmaması.kadının arabası bekarlık tan kalma, marka kıyafetleri bekarlıktan kalma. Evlilikte standardını koruyamayacaksan niye evlenirsin.kadının vücudu, enerjisi çocuklarla bozulup azalırken adam o kadar pahalı bisiklet peşinde koşmasın bir zahmet. O adam da benim hobim olmasın mı diye düşüneceğine karısını takdir etsin, ayağını yorganına göre uzatsın. Kadınlar da hobi edinmesini bilir, tatillere gitmeyi sever. Sanki çocuk yapmak bir tek kadının sorumluluğu gibi herkes yüklenmiş de, adam buna rağmen üçüncü çocuk bile istiyormuş. E hep kadın mı suçlu yani? Burda suç bile yokken üstelik. Adam biraz dikkatli davransa bir sene sonra o istediği bisikleti birinci el bile alabilir ama işine gelmiyor.evde bunalınca bisikletine atlayıp uzaklara gidicek beyefendi. Kadın yine kalıcak o buhranlı hallerde.bu adama bir çocuk bile fazla. Burdan sinir oldum ya.

Kadının hobisi olamıyorsa, adamın da olmasın bir zahmet. Burda problem ikinci çocuk değil adamın sorumsuz hareketleri yüzünden aileyi borçtan çıkarmaması.kadının arabası bekarlık tan kalma, marka kıyafetleri bekarlıktan kalma. Evlilikte standardını koruyamayacaksan niye evlenirsin.kadının vücudu, enerjisi çocuklarla bozulup azalırken adam o kadar pahalı bisiklet peşinde koşmasın bir zahmet. O adam da benim hobim olmasın mı diye düşüneceğine karısını takdir etsin, ayağını yorganına göre uzatsın. Kadınlar da hobi edinmesini bilir, tatillere gitmeyi sever. Sanki çocuk yapmak bir tek kadının sorumluluğu gibi herkes yüklenmiş de, adam buna rağmen üçüncü çocuk bile istiyormuş. E hep kadın mı suçlu yani? Burda suç bile yokken üstelik. Adam biraz dikkatli davransa bir sene sonra o istediği bisikleti birinci el bile alabilir ama işine gelmiyor.evde bunalınca bisikletine atlayıp uzaklara gidicek beyefendi. Kadın yine kalıcak o buhranlı hallerde.bu adama bir çocuk bile fazla. Burdan sinir oldum ya.

Hayır kadında suç bulmuyoruz aslında. Normal şartlarda iskeleye baba yapılmayacak, boşanması gereken sorumsuz, beceriksiz, düşüncesiz bir adamı bir değil iki kez baba yapıp bu sorumsuzluklarla baş etmenin yollarını aramanın anlamsızlığını vurguluyoruz. İkinci çocuk meselesi konuda sadece nesne.

Back
X