• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk gibi koca !!!!!

Kızlar şu anda çok sinirliyim bu erkekler neden böyle umursamaz düşüncesiz. Eşim tutturmuş bisiklet alacağım diye uzun zamandır söylüyordu ben de zaten 2. Bebeğimiz yakın zamanda doğacak diğer oğlumda henüz çok küçük iki küçük bebekle hem bisiklet sürmeye vaktin olmaz hem de maddi olarak ona oraya ayırmayız diye almasını istemiyordum. Bulunduğumuz yerde tüm gün bisiklet kiralanıyor git bir kaç gün kirala hevesini al dedim. Ama yok 2. El bir bisiklet bulmuş bulunduğumuz şehire 300 km uzakta bir şehire gidip alıp gelecekmiş 300 km gidiş 300 geliş 600 km yol yapacak bir günde bir de siz de gelin diyor nasıl geleyim gebe halimle karnım burnunda diğer bebeğim küçük bir günde 6 saat YÖK corona zamanı zaten gemezeyşz restoranlar güvenli değil ben gelmeyeceğim dedim o zaman ben giderim diyor hani şart mı bisiklet allah aşkına çocuk gibi zaten bebek de Doğumda vakit olmayacak iki çocuğunu bana bırakıp beyefendinin bisiklet sürmeye gitmesine göz uymamam çok zorlanırım ayrıca maddi olarak da zor durumdayız zaten 1000 tl bisiklet yol parası çabası ki ben bebek doğduktan sonra hesap yaptım 1 ay bile ücretsiz izin kullanamıyorum borçlarımız var bebeğim 3 aylıkken resmen bırakıp işe başlamam gerekecek ama beyefendinin yaptığına bakın kredi kartından nakit avans çekip alacak söylüyorum ben bebeğimi 3 aylıkken bırakıp işe başlayacağım para yol diye sen napıyorsun bu kez de ben hiç kendime bir şey yapmayacak mıyım diyor ki bisiklet şart değil ben de kendime bir şey yapmıyorum idari izindeyim diye kıyafet bile alamadım bir tane gebe tişörtüm var dışarı çıkarken forma gibi oldu ben bunları yaparken onun bu kadar düşüncesiz olması bir de şaka gibi 2. Oldun hemen 3. Yü yaparız demesi tam cinnet geçirmelik
😂😂bırak binsin adam bisiklete...erkekler de gerçekten çocuk gibi oluyor

Bu çocuğun karnı doymaz deyip gidip aldirsin o zaman. Ben gereksiz yere çocuk konusunda konu açan insanlara atıp tutanlara söylüyorum büyük konuşmamak lazım hiç biseyde özellikle çocuk konularında.
Konu sahibi aldırmayacak zaten.. :KK66:

Beni soruyorsanız ben aldırırdım. Neden mi?
Her türlü önlemi almışım. 2 yöntemle korunmuşum. Ona rağmen oldu ise ben suçlu olmam. Vicdan azabım olmaz. Çünkü olmaması için Her şeyi yapmışım. Evet çocuk istemeyip korumasaydım ve olsaydı o zaman vicdan azabım olurdu. Kendimi çok suçlardım.
Ileride tek çocuk istiyorum. Eğer 2 3 korumaya rağmen 2.ye hamile kalırsam doğurmam.

Allah isteyene ikinciyi versin..
Herkesin düşüncesi Kendine..

Konu sahibi kazara hamile kalsa 3.cocugu da doğurabilir. Ben o potansiyeli gördüm..

3. Çocuğu zaten düşünmüyoruz ben çocuklarımda da kısmıyorum maddi olarak zorluk çekiyoruz şu an ama bunu çocuklarıma minimum yansıtmaya çalışıyorum ben kendimize gereksiz harcamalar yapmaktansa çocuklara harcayalım istiyorum şimdiye kadar bebeğimden bir şey kısmadım doğacak bebeğimden de koşmak istemiyorum ama eşim bu şekilde düşünmeden harcama yaparsa kısmak zorunda kalacağız ondan korkuyorum

Bunu yapan ben değilim eşim. O her şeyi hemen almak istiyor. Arabayı değiştirelim diyen ben değildim tam evin borcu bitti biraz rahat edeceğiz dedim kalan diğer borçlar da biter dedim ertesi ay hiç nefes almadan arabayı değiştirdi yine 3 yıllık kredi çekti. İlk çocuğumuz doğmadan yurt dışına gitmek istedi tama gidelim iyi güzel de ya bütçeyi düşük tutalım ya da erteleyelim ama yok hop bi kredi daha yurt dışındaki rahat gezelim diye borcu hala devam ediyor. Şu an bıraksam benim de arabayı kredi çekip değiştirecek ki ben gayet memnunum başıma bir borç daha çıkaracak. Çocuğa bir şey alalım diyorum mesela az bir süre kullanacağı bir şey mesela 2. El alalım diyorum olmaz gidip sıfırı dünya para vererek alıyor sonra kendime mi aldım çocuğa aldım diyor tamam çocuğa aldın iyi gğzel de ayağını yorganına göre uzat temiz 2. El 4 ye bir fiyatına bulmuşum onu alsana yok ki 2. El kullanılabilecek bir araç mesela. Sonra kredi kartı ne böyle dinince bak bak çocuğa almışım diyor
Eşiniz sizden onay aldığı için harcamalara devam ediyor.
Eşinize hiç hayır demiyorsunuz ondan bu kısır döngü devam ediyor.
Eşinizde alışveriş bağımlılığı olabilir. Bir destek almanız lazım.
Yoksa maaşlar ne kadar yüksek olsa da hep bu dar boğazı yaşarsınız.
Çocuklarınız küçük. Ileride harcamalar katlanacak.
Çocukların eğitimi için kenarda para durmalı.
Siz su an günü kurtarıyorsunuz.

Eşinizle konuşun yoksa bundan sonraki borç 100 bin bile olabilir..

Eşiniz sizden onay aldığı için harcamalara devam ediyor.
Eşinize hiç hayır demiyorsunuz ondan bu kısır döngü devam ediyor.
Eşinizde alışveriş bağımlılığı olabilir. Bir destek almanız lazım.
Yoksa maaşlar ne kadar yüksek olsa da hep bu dar boğazı yaşarsınız.
Çocuklarınız küçük. Ileride harcamalar katlanacak.
Çocukların eğitimi için kenarda para durmalı.
Siz su an günü kurtarıyorsunuz.

Eşinizle konuşun yoksa bundan sonraki borç 100 bin bile olabilir..
hayır diyorum sürekli kavga ediyoruz bu yüzden ama yok yok yok tuttrunca tutturuyor o şeyi alana kadar susmuyor sürekli pc başında araştırıor burda bu kadar burda bu kadar dye sabah akşam tek konu bu oluyor alana kadar artık bıkıyoruzm ne halin varsa gör diyorum o da bşr kaç afra tafra yapıyor umurumda olmuyor konuşmuyorum mesela sonra bir bakıyorum gidip almış. yine konuşmuyorum sonra gönül alma bal şmyle iyi oldu almamız böyle iyi oldu falan filan tabiki yemiyorum sözlerini ama konuşma konuşma nereye kadar

1- Harcama hastalığı var eşinin psikiyatriye götür.
2- Kredi kartlarını elinden al, iptal et.
3- Gereksiz bir şey aldığından pencereden at.

Konu sahibi aldırmayacak zaten.. :KK66:

Beni soruyorsanız ben aldırırdım. Neden mi?
Her türlü önlemi almışım. 2 yöntemle korunmuşum. Ona rağmen oldu ise ben suçlu olmam. Vicdan azabım olmaz. Çünkü olmaması için Her şeyi yapmışım. Evet çocuk istemeyip korumasaydım ve olsaydı o zaman vicdan azabım olurdu. Kendimi çok suçlardım.
Ileride tek çocuk istiyorum. Eğer 2 3 korumaya rağmen 2.ye hamile kalırsam doğurmam.

Allah isteyene ikinciyi versin..
Herkesin düşüncesi Kendine..

Konu sahibi kazara hamile kalsa 3.cocugu da doğurabilir. Ben o potansiyeli gördüm..
Olduktan sonra aldırmak çok zor kıyamıyorsun vicdan azabı duyuyorsun. belki 2-3 yıl sonra olsa 2. yi düşünebilirdim maddi olanaklara bağlı olarak. ama şimdi aldırıp 2-3 yıl sonra maddi olarak rahatlayınca 2. ci yaparsam şu andakş bebeğime haksızlık yapacağımı düşündüm. Olan oldu artık bebeğimi seviyorum onu dört gözle bekliyorum sağlıkla gelir inşallah elimden geleni yapacağım ben ama eşimin de elinden geleni yapmasını ve çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmayı istiyorum borçlarımız biterse gelirimiz buna gayet yeter çünkü. 2 yıl hobilerimze vakit ve para ayırmasak da olur diye düşünüyorum

Sorumluluk sahibi olamamış daha bacım.Anasının babasının öğretemediğini karısı hiç öğretemiyor maalesef.Ciddi bir konuşmaya ihtiyacı var gibi sanki

1- Harcama hastalığı var eşinin psikiyatriye götür.
2- Kredi kartlarını elinden al, iptal et.
3- Gereksiz bir şey aldığından pencereden at.
Takınca taktığının kendi de farkında aslında psikiatriste gitmesini ben de istiyorum sürekli abartma düzeltirim diyor ama yok. kredi kartlarını aldığım oldu ama br kere parası bitmişti şehşr dışındaydı ve kredi kartı yokru resmen orda mahsur kalmıştı apar topar para gönderdim sonra bana vicdan yaptırdı çalışan şu kadar maaş alan adamım benü düşürdüğün hale bak beş parasız kaldım resmen dedi o zaman acıyıp vermiştim kredi kartını ama acımamak gerekiyormuş sonra acınacak konuma ben düşüyorum. Aldığı şeyler gerçekten pahalı şeyler oluyor camdan atmaya kyamıyorum

Takınca taktığının kendi de farkında aslında psikiatriste gitmesini ben de istiyorum sürekli abartma düzeltirim diyor ama yok. kredi kartlarını aldığım oldu ama br kere parası bitmişti şehşr dışındaydı ve kredi kartı yokru resmen orda mahsur kalmıştı apar topar para gönderdim sonra bana vicdan yaptırdı çalışan şu kadar maaş alan adamım benü düşürdüğün hale bak beş parasız kaldım resmen dedi o zaman acıyıp vermiştim kredi kartını ama acımamak gerekiyormuş sonra acınacak konuma ben düşüyorum. Aldığı şeyler gerçekten pahalı şeyler oluyor camdan atmaya kyamıyorum
Hiç acıyacak bir şey yok. Sen de yumuşak yüz gösteriyorsun belli ki o yüzden bu durumdasınız. Pahalı diye atmıyorsan sat bari.

ikizimin de aracı bekarlıktan kalma o sonra model yükseltti yani aracımı bekarken alıp boprcunu bitirmiştim. Sonradan alınan bir şey değil satmak istemiyorum çünkü o para da boş yere gidecek
Satıp vadeli hesaba filan at. Vade bozmazsınız, birikim olur.

Evde iki araç varmış bence bu her türlü bahaneye rağmen Tr koşullarında lüks.
Kredi ile şunla bunla alıyorlar sonra borç ödeyecem diye eldeki yavrucagı daha 40çıkmadan mı dersin 3aylıkken mi dersin bırakıp işe başlıyorlar..
Allahım öngörülü olmayı nasip etsin.
Konu sahibi için demiyorum çevremde var böyle kişiler.... 🤷🏻‍♀️
Konu sahibesi de bu halde ise Allah yardım etsin ne diyeyim ikisi birlikte çocuk gibi denir kısaca... 😊

2. El bi bisiklet sizin maddi durumunuzu ne kadar kötü etkileyebilir ki? Ay benim eşim de böyle hayat dolu olsa. Gel bisiklet alacam sen de gel dese.
Vallahi laf etmem. Adam kumara içkiye yatırmıyor.
Çocukluk olsun. Çocuk ruhlu insanları sevin 🤗
Bizim evlilikte ben çocuk ruhluyum. Gel bisiklet alalım gezelim derim. Ama yok almıyoruz. 🥺

Kredi ile şunla bunla alıyorlar sonra borç ödeyecem diye eldeki yavrucagı daha 40çıkmadan mı dersin 3aylıkken mi dersin bırakıp işe başlıyorlar..
Allahım öngörülü olmayı nasip etsin.
Konu sahibi için demiyorum çevremde var böyle kişiler.... 🤷🏻‍♀️
Konu sahibesi de bu halde ise Allah yardım etsin ne diyeyim ikisi birlikte çocuk gibi denir kısaca... 😊
Benim arabam bekarlıktan kalma evlenirlen borcu yoktu ki arabaya ihtiyacım var satmak istemiyorum.. Satarsam hepten ona bağımlı olurum bir yere giderken sürekli eşim mi bırakacak onun arabası büyük manuel kullanamam. arabamın olması bana güven veriyor eşime kızdığımda alıp çocuklarımı kafa dinlemeye bir kaç günlüğüne annemlere ya da başka bir yere özgürce gidebliyorum ki zamanında almışım borcu bitmiş niye satayım. Eşim kendini sıksa erken işe başlamak zorunda kalmam arabamı satıp borçları ödersem çok değil 1 yıl sonra yine bu hale geliriz çünkü o kedindini kısmadıkça yine borçlar alır başını gider.

2 maaşla neden bu kadar yoksul olduğumuzu anlatayım. Eşimin lüx sevgisi yüzünden. Hiç bir şeyi ertelemiyor. 2 yıl kendimizi sıkmamız gerekiyor yoksa bu borçlar bitmez diyorum tamah aklısın diyor ertesi hafta 10000 tl ye bilgisayar alıp bizi Yen'i bir borca sokuyor. Bir borç bitmeden sürekli yenisi geliyor. Evde yemek varken sürekli dışardan 100 tl ti aşan yemek siparişleri veriyor. Kredi kartı haliyle coşuyor. Sonra gelip bana bu ay minimumunu bile ödeyemiyorum ne yapacağım diyor ben de kenara attığım 3-5 kuruştan vermek zorunda kalıyorum ve hiç birikim olmıyor vermesem kredi kartı daha da coşuyor 1 yılın sonunda 60-70 bin borçla geliyor karşıma. En son tüm evin geçimini devraldım kredi karlarını aldım tüm alışverişleri ben yapacağım sen eve bir çöp bile alma bu borçlar bitene kadar böyle dedim bana atlık bu kadar para gönder o parayla evi geçindireceğiz dedim kabul etti 1 ay yaptık gayet iyi gittik ama sürekli pc başında satılık bir şeyler bakıyor kartımı ve masa üstü pc alacağım dedi kavda gürültü sonunda gitti 10000 tl ti verdi
Yeter ki babası 10.000 tllik bilgisayar kullansın. O bebek 3 aylıkken başkasının eline verilse de olur. Böyle adamları baba yapıyorsunuz ya bravo! Sizin yerinizde olsam maaşa el koyardım en az bir sene. Borcu öder birikim bile yaparsınız. Eşinize de bi terapi aldırın, muhtemelen eziklik psikolojisi var atmaya çalışıyor.

s
2. El bi bisiklet sizin maddi durumunuzu ne kadar kötü etkileyebilir ki? Ay benim eşim de böyle hayat dolu olsa. Gel bisiklet alacam sen de gel dese.
Vallahi laf etmem. Adam kumara içkiye yatırmıyor.
Çocukluk olsun. Çocuk ruhlu insanları sevin 🤗
Bizim evlilikte ben çocuk ruhluyum. Gel bisiklet alalım gezelim derim. Ama yok almıyoruz. 🥺
orun sadece bisiklet değil kontrolsüz harcama yapması geleceğimizi düşünmemesi. Bisiklet bardağı taşıran son damla oldu ki çevremde bizim 2 katımızı kazanan inlanların bile eşim kadar lüx hobileri yok onlar bile bisiklete o kadar para verip o kadar yol gidilir mi diyor çocuklarının geleceğini düşünüyor biz de yok

Olduktan sonra aldırmak çok zor kıyamıyorsun vicdan azabı duyuyorsun. belki 2-3 yıl sonra olsa 2. yi düşünebilirdim maddi olanaklara bağlı olarak. ama şimdi aldırıp 2-3 yıl sonra maddi olarak rahatlayınca 2. ci yaparsam şu andakş bebeğime haksızlık yapacağımı düşündüm. Olan oldu artık bebeğimi seviyorum onu dört gözle bekliyorum sağlıkla gelir inşallah elimden geleni yapacağım ben ama eşimin de elinden geleni yapmasını ve çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmayı istiyorum borçlarımız biterse gelirimiz buna gayet yeter çünkü. 2 yıl hobilerimze vakit ve para ayırmasak da olur diye düşünüyorum
Haklisiniz.
Siz zaten 2. Bebeği istiyormuşsunuz. O yüzden doğurmuşsunuz. Ben ikinci çocuğu istemiyorum. Ondan ben başka davranırdım dedim.

Sizinkinde sadece Işte zamanlama ters. Çok borç var.
O sorun. Ama eşiniz çok dürtüsel davranıyor.
Eve giren aylik kazancınız ne kadar?

15 bin mi?

hayır diyorum sürekli kavga ediyoruz bu yüzden ama yok yok yok tuttrunca tutturuyor o şeyi alana kadar susmuyor sürekli pc başında araştırıor burda bu kadar burda bu kadar dye sabah akşam tek konu bu oluyor alana kadar artık bıkıyoruzm ne halin varsa gör diyorum o da bşr kaç afra tafra yapıyor umurumda olmuyor konuşmuyorum mesela sonra bir bakıyorum gidip almış. yine konuşmuyorum sonra gönül alma bal şmyle iyi oldu almamız böyle iyi oldu falan filan tabiki yemiyorum sözlerini ama konuşma konuşma nereye kadar
Esiniz çocuklukta çok yoklukla mı büyümüş?
Çok mu sıkıntı çekmiş?

Hicbir istediği olmamış mı?

Haklisiniz.
Siz zaten 2. Bebeği istiyormuşsunuz. O yüzden doğurmuşsunuz. Ben ikinci çocuğu istemiyorum. Ondan ben başka davranırdım dedim.

Sizinkinde sadece Işte zamanlama ters. Çok borç var.
O sorun. Ama eşiniz çok dürtüsel davranıyor.
Eve giren aylik kazancınız ne kadar?

15 bin mi?
Toplam para o civarlarda çok çok iyi olmasa da bence ülke şartlarında fane değil ama harcamalar sanki aylık gelirimiz 30.000 miş gibi olunca borçlar bitmiyor. Eşimin çocukluğu rahat geçmiş hatta üni okurken fazla fazla para gönderilmiş lüx hobileri de o zamanlardan kalma neymiş bekarne yapıyprmuş şimdi de yapmak istiyor ben de bir çok şeyimi bekarken yaptım aldığım pahalı marka kıyafetlerin çoğu bekarlıktan kalma evlendikten sonra öyle kıyafetler alamadım bile. tek düşündüğüm borçların biran önce bitip çocuklar okul çağına gelince iyi okullara gönderebilmek ama bu gidişle çok zor.

Back
X