• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk hasreti

Eşiniz gidip annesinin ağzını kapatsın bi zahmet. Benden dolayı bir sorun olabilir doktordan randevu aldık baktıracağız, sakın bu konuyu kimseye açma desin. Bu kadar cahil geri kafalıysa oğlu hakkında konuşulsun istemez. Oğlunun çocuğu olmuyormuş lafını dedirtmek istemiyorsan ona göre hareket et desin. Ayrıca her gün her gün niye kayınvalide evindesiniz? Al bir altlı üstlü aile apartmanı ve çalışmayan gelinin tepesinde gezilme vakası daha.

Bende mi tuhaflik var 3 yil cocugum olmadi her sorana da tedavi goruyoruz diye soyluyordum
Hatta 3 kez asilama denedik olmadi tup bebege randevu aldik gidemeden hamile kaldim
Bunu da soyledim soranlara mesela
Ha arkamdan belki konusuyorlardir tup bebekle olmustur diye ama konussunlar benim icin farketmez kotu birsey degil ki bu? Sey gibi, disin curuktur cektirmek icin doktora gidersin dimi? Aman millet ne der diyip evde kendin cekmezsin ip baglayip
Bu da oyle birsey
Cocuk icin de tedavi destegi gerekiyorsa olunur
Siz elalem laf edecek diye cocuk tedavisi gormuyorsunuz mesela 4 yildir
Once kendi dusunce yapinizi olgunlastirin derim

Beş yıldır evliyim. Bir yıl korundum ve dört yıldır da çocuğum olmuyor. Letu klomen gibi ilaçlar kullandım yumurtam hiç büyümüyor yine de. Aşılama öneriyorlar ama aşılama olursam sanki çocuğu olmuyor diye bir bakış açısı oluşacak gibi hissediyorum. Hem de doğal yolla olmadığı için eksikmiş gibi hissetmekten korkuyorum. Kimseye söylememeyi düşünüyorum ama çok sık görüyorlar beni ister istemez saklamak mümkün olmicak gibi, canım gerçekten çok sıkkın, yapabileceğim bir şey yok gibi dirençli durmaya çalışıyorum yıllardır ve şimdi de ama içim içimi yiyor..
4 yıl boyunca boş boş durmanıza mı şaşırayım.Aşılamayı eksiklik olarak görmenize mi şaşırayım bilemedim.Mantığınız doğru işlemiyor gibi.Aşılama tüp bebek bir tedavi yöntemi.Herkesin doğal yolla olmayabilir bu da bir eksiklik değil zaten.Ben aşılama yaptırmak istedim doktor yaşımdan dolayı işe yaramayacağını söylemiştl Tüp bebek tedavisi de sonuç vermedi.Ben yine kendimi eksik hissetmedim.Nasip biraz da.İçinizde çocuk hasreti dururken aşılamayı eksiklik olarak görüp insanların duymasından çekinmeniz ilginç geldi bana Yaşınız kaç bilmiyorum ama biran önce gidip tedavinizi olun.

Aşılama ya da tüp Bebek yaptırdığınizda yatak döşek yatmiyorsunuz.igneleri hergun vurup 2 günde bir kontrole gidiyorsunuz.sadece transfer aşılama günü 2 gün yatarsiniz sonra normal hayata devam.o iki günde gitmeyin kaynanaya.7 24 saat birlikte iseniz zaten sizin evlilik oturmamis demektir.
Ayrıca millet laf eder diye çare bulmayacakmisiniz.tedavi görüyor diye dedikodu yapan kitle arkanızdan çocuğu olmuyor diye başlamıştır bile dedikoduya
Yani tedavi olmadan çocuğum olmuyor demek sacma

Beş yıldır evliyim. Bir yıl korundum ve dört yıldır da çocuğum olmuyor. Letu klomen gibi ilaçlar kullandım yumurtam hiç büyümüyor yine de. Aşılama öneriyorlar ama aşılama olursam sanki çocuğu olmuyor diye bir bakış açısı oluşacak gibi hissediyorum. Hem de doğal yolla olmadığı için eksikmiş gibi hissetmekten korkuyorum. Kimseye söylememeyi düşünüyorum ama çok sık görüyorlar beni ister istemez saklamak mümkün olmicak gibi, canım gerçekten çok sıkkın, yapabileceğim bir şey yok gibi dirençli durmaya çalışıyorum yıllardır ve şimdi de ama içim içimi yiyor..
Bunu konuşmasalar başka birşey bulup onu konuşurlar.İnsanlar hep konuşur.Kontrole gittim deyin merak edip dursunlar.Ayrıca nazara inanın anlatmayın zaten.

Bence siz önce kendinize yediremiyorsunuz gebe kalamamayı. Sanki bu bir beceriymiş gibi. 27 yaşında sebepsiz infertilite tanısıyla tüp bebek tedavisi gördük, gurur meselesi yapmayı bırakın herkese söyleyip bazen geyiğini bile yapıyorduk normalize etmek için. Tedavi sürecinde de devamlı yatıp uzanmıyorsunuz, hayatınızda hiçbir şey değişmiyor. Bu kadar abartacak ne var onu anlayamadım. 4 yıldır tedaviye başlamamanız da ayrı bir konu zaten, onca zaman olmamış aşılama mantığını da hiç çözemedim. Direkt tüp bebek yapılması daha uygun olur ama siz onu da bir dört sene düşünmezseniz tabi.

4 yildir cocugu olmayan ciftin dedikodusu coktan yapilmistir hem de niye gidip tedavi olmuyorlar ki diye:)

Bence siz önce kendinize yediremiyorsunuz gebe kalamamayı. Sanki bu bir beceriymiş gibi. 27 yaşında sebepsiz infertilite tanısıyla tüp bebek tedavisi gördük, gurur meselesi yapmayı bırakın herkese söyleyip bazen geyiğini bile yapıyorduk normalize etmek için. Tedavi sürecinde de devamlı yatıp uzanmıyorsunuz, hayatınızda hiçbir şey değişmiyor. Bu kadar abartacak ne var onu anlayamadım. 4 yıldır tedaviye başlamamanız da ayrı bir konu zaten, onca zaman olmamış aşılama mantığını da hiç çözemedim. Direkt tüp bebek yapılması daha uygun olur ama siz onu da bir dört sene düşünmezseniz tabi.
Çevre baskısından çekindiğimi ısrarla dile grtirmişim üstelikte dört senedir ilaç ve türlü tedavilerle uğraştığımızı söylemişim. Dört yıldır aşılama düşünmüyoruz yani keşke bşraz daha iyi okusanız iyi anlasanız

Düşünce yapınız çok değişik. O kadar tüp bebek tedavisi gördüm. Kızım da tüp bebek tedavisi ile oldu. Doğal yollarla olmadığı için kendimi hiç eksik hissetmedim. Hatta genetik testten geçmiş bir embriyo olduğu için hamilelikte kafam rahattı.

Düşünce yapınız çok değişik. O kadar tüp bebek tedavisi gördüm. Kızım da tüp bebek tedavisi ile oldu. Doğal yollarla olmadığı için kendimi hiç eksik hissetmedim. Hatta genetik testten geçmiş bir embriyo olduğu için hamilelikte kafam rahattı.
Ben de eksik hissettiğimi söylememişim zaten aksine doğal gördüğümü söylemişim ama yaşadığımız çevrenin bu konuda hala eski kafada olduğunu söylrmişim dikkat ederseniz

Eşiniz gidip annesinin ağzını kapatsın bi zahmet. Benden dolayı bir sorun olabilir doktordan randevu aldık baktıracağız, sakın bu konuyu kimseye açma desin. Bu kadar cahil geri kafalıysa oğlu hakkında konuşulsun istemez. Oğlunun çocuğu olmuyormuş lafını dedirtmek istemiyorsan ona göre hareket et desin. Ayrıca her gün her gün niye kayınvalide evindesiniz? Al bir altlı üstlü aile apartmanı ve çalışmayan gelinin tepesinde gezilme vakası daha.
Okul okuyorum bu yüzden hep dışarı çıktığımı dolaştığımı görüyorlar diye kastettim yoksa misalen bir haftadır evlerine girmemişim bile

Bu kadar saçma ve eski kafali bir bakış acısı uzun zamandır duymamıştım üstelik en kırsal yerde bile
Doğal değilmiş 🤣 şey mi diyecekler bu çocuk yapay 🤣
Evet siz görmemiş olabilirsiniz umarım hayatınız boyunca da sınanıp görmezsiniz.

Ben de eksik hissettiğimi söylememişim zaten aksine doğal gördüğümü söylemişim ama yaşadığımız çevrenin bu konuda hala eski kafada olduğunu söylrmişim dikkat ederseniz
Hem de doğal yolla olmadığı için eksikmiş gibi hissetmekten korkuyorum.

Yukarıdaki cümleyi siz yazmışsınız. Ben de buna göre yorum yaptım.

Okul okuyorum bu yüzden hep dışarı çıktığımı dolaştığımı görüyorlar diye kastettim yoksa misalen bir haftadır evlerine girmemişim bile
Alttaki yorumları da okudunuz mu? Çevre baskısının böyle bir hisse düşürdüğünü düşünüyorum

Aşılamada yatmanız gerekmiyor bu kadar drama gerek yok çocuk sahibi olmak isteyen kimse çevresinin ne dediğini umursamaz çocuk isteği hepsinden baskın gelir yok bu şöyle der bu böyle der ee desin yani zaten dört senedir çocuğunuz olmuyorsa onlar bir ton şey söylemişlerdir şimdiye kadar

Aşılamada yatmanız gerekmiyor bu kadar drama gerek yok çocuk sahibi olmak isteyen kimse çevresinin ne dediğini umursamaz çocuk isteği hepsinden baskın gelir yok bu şöyle der bu böyle der ee desin yani zaten dört senedir çocuğunuz olmuyorsa onlar bir ton şey söylemişlerdir şimdiye kadar
Çok dinlenmeliyiz diye yorumlar okudum, siz daha önce aşılama oldunuz mu?
Evet konuşmuşlardır bunun için daha farklı konuşmalarından rahatsızlık duyuyorum. Her halukarda başvurduk fakat konuşmaları rahatsız ediyor diyorum

Back
X