• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk hasreti

Aradan koskoca 4 sene gecmis cocugunuz olmamis. Gercekten istesen tup bebek yapar kres yasina getirirdin bile. Demekki ya istemiyorsun yada tedavi olamayacak kadar cehalet icindesin.
Yaşım daha çok gençti çok fazla peşine düşmemiştim ilk seneler. Henüz bir buçuk senedir ciddi ciddi düşünüyorum

Milletin tek derdi de senin üreyemiyor oluşun sanki 🤣 hangi toplum
Kesinlikle böyle düşünüyorum… Sadece benim değil başka insanlar için de böyle… Gördükleri yerde hemen başlıyorlar uzun uzunnn konuşmaya sormaya…

Neden güzel okumuyorsunuz toplum baskısı diyorum
Siz de içinde bulunduğunuz o toplumdan çok farklı düşünmüyorsunuz. Aşılama öneriyorlar ama aşılama olursam sanki çocuğu olmuyor diye bir bakış açısı oluşacak gibi hissediyorum. Çocuğunuz olmuyor zaten. Milletin öyle düşünmesinin ne sakıncası var? Bu bir beceri, yetenek işi değil. Çocuğun olmaması bir eksiklik değil. Önce bunu siz idrak edin, çevrenizi sonra düşünün.

Beş yıldır evliyim. Bir yıl korundum ve dört yıldır da çocuğum olmuyor. Letu klomen gibi ilaçlar kullandım yumurtam hiç büyümüyor yine de. Aşılama öneriyorlar ama aşılama olursam sanki çocuğu olmuyor diye bir bakış açısı oluşacak gibi hissediyorum. Hem de doğal yolla olmadığı için eksikmiş gibi hissetmekten korkuyorum. Kimseye söylememeyi düşünüyorum ama çok sık görüyorlar beni ister istemez saklamak mümkün olmicak gibi, canım gerçekten çok sıkkın, yapabileceğim bir şey yok gibi dirençli durmaya çalışıyorum yıllardır ve şimdi de ama içim içimi yiyor..
Neden mahremini herkes bilmek zorunda ?? Allahın hediyesi de geç ..bahçe kapını kapalı tutmazsan gelip evini dağıtan da huzurunu kaçıran da çok olur

Beş yıldır evliyim. Bir yıl korundum ve dört yıldır da çocuğum olmuyor. Letu klomen gibi ilaçlar kullandım yumurtam hiç büyümüyor yine de. Aşılama öneriyorlar ama aşılama olursam sanki çocuğu olmuyor diye bir bakış açısı oluşacak gibi hissediyorum. Hem de doğal yolla olmadığı için eksikmiş gibi hissetmekten korkuyorum. Kimseye söylememeyi düşünüyorum ama çok sık görüyorlar beni ister istemez saklamak mümkün olmicak gibi, canım gerçekten çok sıkkın, yapabileceğim bir şey yok gibi dirençli durmaya çalışıyorum yıllardır ve şimdi de ama içim içimi yiyor..
Birisi vardi o da sanırım imitasyon demişti tedaviyle olanlara, sonra da neden gergin yorumlar miy miy 😏

Böyle bir niyetimizin olduğunu söylemiştik bir ara. Bu süreçte dinlenmek lazımmış sürekli. Ben de çok çıkıp gelirim normalde ordan anlar
Bazı şeyleri gerçekleşene kadar saklamakta hayır vardır. Siz bu konuları açtıkta dedikodunuzu yapan da akıl veren de çok olur. Kocanız da siz de ağzınızı tutacaksınız. Bazı şeyleri de uydurun, başka türlü anlatın, konuyu değiştirin, kafa karıştırın. Grip oldum eve gelmeyin diyip yalandan ağlayın mesela bunun nesi kötü?

Birisi vardi o da sanırım imitasyon demişti tedaviyle olanlara, sonra gergin yorumlar miy miy 😏
Hmm yanlış konuşmuş, bazı toplumlar da böyle. Kendim böyle düşünmüyorum, düşünseysim başvuru yapmazdım zaten fakat dediğim gibi işte toplumun söylentileri geriyor.
Normal hayatımda da insanların sözlerini çok kafama takarım. Aslında sorun burda başlıyor

Bazı şeyleri gerçekleşene kadar saklamakta hayır vardır. Siz bu konuları açtıkta dedikodunuzu yapan da akıl veren de çok olur. Kocanız da siz de ağzınızı tutacaksınız. Bazı şeyleri de uydurun, başka türlü anlatın, konuyu değiştirin, kafa karıştırın. Grip oldum eve gelmeyin diyip yalandan ağlayın mesela bunun nesi kötü?
Haklısınız evet

Aslında iki doktorumdan da bunu talep etmiştim. Aşılama yapmadan iğneleri sadece kullanmayı fakat iki doktorum da öyle yapamayacaklarını söylediler. Sanırım bazı doktorlar risk almamak için böyle söylüyorlar. İki farklı doktordan da aynı cevabı alınca bu konuda daha fazla ısrar etmedim açıkçası.
Evet haplara cevapsız kalıyor yumurtalarım, her ay bir umut belki de bu ay o aydır yaşım da genç olur belki mantığıyla haplarla bekledim. Bazı dönemler de tedaviyi toptan kestim. Bu yüzden süreç uzamış oldu
Peki haplarla hiçbir şekilde yanıt almadım gonal f etkili olmama ihtimali var mı onunda
Gonal f çok etkili,klomen bende kullandım buyumemişti yumurtalarım gonal f kullandığım ay 4 yumurtam oluşmuştu,normal ilişki ile tekil gebelik yaşadım çocuğum 10 yaşında,doktorun risk alacak neyi var anlamadım,yumurta takibi diye bir yöntem var işte aşılama tüp bebekten önce yapilan

Şimdi size takmayın va demeyeceğim. Küçük yerlerde oldukça sinir bozucu olabilirler. Yaşamadm bilemem. Kendinizi kötü hissettirecekse bir bahane bulunur. Cahil oldukları belli böyle düşüncelerde olduklarından.
Doktordan gelirsiniz. Yumurtam büyümüş bu ay doktor yat sakın kalkma dedi vs dersiniz.

Hassas dönemdesiniz lütfen kimseyi umursamayin bide akışına bırakın gerekirse destek alin

Çevre baskısından çekindiğimi ısrarla dile grtirmişim üstelikte dört senedir ilaç ve türlü tedavilerle uğraştığımızı söylemişim. Dört yıldır aşılama düşünmüyoruz yani keşke bşraz daha iyi okusanız iyi anlasanız
E söylemeyin çevrenize? Beyin ameliyatı olmuyorsunuz, bir süre iğne ve hap kullanıyorsunuz ve normal hayatınıza devam ediyorsunuz. Görenlerin ayyy bu kadın hasta diyeceği bir durum yok yani.

Valla eğer aşılama ile olursa çok şanslısınız.13-14 yıl bütün tedavileri gördüm ama olmayınca olmuyor.Sebepsiz infertilite...Belki de senin de olmayacak o zaman diyeceksin ki keşke olsaydı da bütün dünya beni konuşsaydı...

çocuğu olmuyor diye bir bakış açısı oluşacak gibi hissediyorum.
Çocuğunuzun olmadığı bakış açısını falan geçin gerçekten çocuğunuz olmuyor ve elalem ne der diye tedavi olmamışsınız durumun vehametinin farkında mısınız? :)
Ayrıca hasta olacak kötü olacak bir durum falan yok, siz söylemezseniz kimse anlamaz, gerçeklerle yüzleşip yola çıkın bir an önce, 4 sene çok uzun bir süre.

tedavi seçeneklerini değerlendirin yaşınız geçmeden ve tedavi imkanı henüz varken
kimin ne dediğine bakmayın

ARKADAŞLAR LÜTFEN SÖZLERİMİ DOĞRU ANLAMAYA ÇAŞIN. BUNU BİR EKSİKLİK OLARAK GÖRSEM ASLA BU İŞE GİRİŞMEZDİM BİLE ZATEN. KENDİMİ NEDEN EKSİK GÖREYİM Kİ YA. BU İŞLER TAMAMEN NASİB MESELESİ HER HALİMLE MUTLUYUM
TOPLUMUN BASKISININ BANA DA BÖYLE DÜŞÜNDÜRMESİNDEN KORKTUĞUMU KASTETMEYE ÇALIŞTIM. BEN İNSANLARIN SÖZ VE DAVRANIŞLARINI ÇOK KAFAMA TAKAN BİRİYİM MEMNUN OLMASAM DA

CÜMLEM YANLIŞ ANLAŞILMIŞ SANIRIM, BUNDAN SONRA YAZDIĞIM ZAMAN BEN DE DAHA DETAYLI YAZMAYA ÇALIŞIRIM 🌹
Eğer siz yada eşiniz söylemezse, Toplum sizin aşılama yaptırdığınızı nereden bilecek?

Aşılamadan sonra da bir süre bişeyler uydurun kimseyle görüşmeyin.

Back
X