cocuk icin erken mi ://

senbanask

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
100
62
13
28
20 gunluk evliyim sabahki konumda belirtmistim yeni uyeyim.

Kucuklugumden beri kendi kucuklugumu gectim hep anne olmak istemisimdir bir kizim olsun onunla ilgileniyim makyaj yapalim saclarimizi yapalim bende guzel bir anne olayim taksin beni koluna gezelim yada bir oglum olsun ilk aski oluyim bi farkli baksin bana sahiplensin bende onu sahipleniyim uzemesin beni o kadar sevsin o kadar sevdiriyim. Masal olsun kizimin adi mutlulukla bitsin sonu belkide 15 yasindan beri hayalimdir bir evlat. Suan 21 yasindayim daha bir ay olmamasina ragmen cocuk yapmak istiyorum ama simdide cesaret edemiyorum kayinvalidem cok erken diyo para biriktirin diyo suan kiradayiz evimiz ne zaman olur bilemiyorum ilk aydan cocuk yapanlar nasillar peki simdi ?

Bunu hayat gösterir herkesin aynı olmaz durumları. Ve kayınvalideniz haklı bence hem yaşınız küçük hem de maddi anlamda bi gelecek vaadedin önce hayalinizdeki kızınıza..siz de çalışın ya da okuyun ki kızınıza rol model olabilin..

Evet bunuda dusunuyorum dugunumdeki altinlarimi sadece onun icin sakliyorum bi ceyregine bile dokunmadim dokunmicamda. Onun ihtiyaclari olsun cok guzel buyusun guzel yerlerde okusun ben okumadim lise sonda aciga aldim okulumu bi senem var bitiricem insallah kizimin annesi okumhs olsun insanlara okumadi demesin utanmasin. Calisip parada biriktirmek istiyorum aslinda esimin maasi suanlik evin ihtiyaclarini goruyo ama bi iki sene daha evlat hasreti bile nefesimi kesiyo sanki bunu yazarken bile kotu oluyorum neden bu kadar istiyorum bilmiyorum

Evlat zaten bambaşka bişey zamanı gelince inşallah nasip olur size de..
Dediğiniz gibi annesini beğensin koşulları güzel bi çocuk olsun istiyosanız okulunuzu kesinlikle önce lise sonra olursa açıktan da olsa üniversite olarak tamamlayıp eşinizle elele verip hayat standartlarınızı yükseltmelisiniz.ayrıca altınlarınızı evde tutmayın ya kasa kiralayın ya da nakite çevirip bankada tutun altın hesabı olarak Allah korusun başına bişey gelmesin..

Evet haklisiniz evlendigimden beri daha biseyi tam otutturamadik hep bi eksik cikiyo ona kosturuyorum ev kira oldugu icin bide eski bina eksikleri cok cikiyo o yuzden ise bile giremedim komsular cagir artik kahveye diyolar bu hafta ici dediginizi yapicam sonra dogru tekrardan isime donucem :) saka maka erkek kiz dedikte bide ikiz olursa varya kimse tutamaz beni :))

1 yıl olacak evleneli, en az 3 yıl daha düşünmüyorum. Daha kendime bakamıyorum ben. Cesaretinize hayran kaldım:)

O evlerin eksikleri hiç bitmez ben 2 yıllık evliyim hala bitmedi :) Allah gönlüne göre hayırlı evlat nasip etsin sana :) ama ne yaparsan çocuktan önce yapabiliyosun gerçekten yoksa hep bebeğine ilgi göstermek istiyosn o yüzden okulmuş işmiş hepsi zor geliyo..hayatını düzene koy naçizane tavsiyem

1 yıl olacak evleneli, en az 3 yıl daha düşünmüyorum. Daha kendime bakamıyorum ben. Cesaretinize hayran kaldım:)

Suan bi yerden ev ciksa alin bu ev sizin deseler o evin ilk giricegim yeri yatak odasi olur o kadar istiyorum simdi pesinatsiz ev kampanyalari varya onlara basvurdum gidip konusucam insallah kaziklanmam o ayri bisey :)

Dedigini yapmak icin elimden geleni yapicamm :) duygularima hakim olmayi basaririm insallah evlenmeden halilari hali yikamaya verdim tuyleri pamuklari ciksin cocugum olursa agzina kacmasin diye insallah yapmam :))

Dedigini yapmak icin elimden geleni yapicamm :) duygularima hakim olmayi basaririm insallah evlenmeden halilari hali yikamaya verdim tuyleri pamuklari ciksin cocugum olursa agzina kacmasin diye insallah yapmam :))
Valla senin bileceğin iş Bebek yapmak zor değil önemli olan şartlarını iyi tutabilmek ki bunu da doğduktan sonra sağlamak zor..

Çocuk yapmakta bir şey yokki...
Ona maddi, manevi ve ruhani olarak yetebilmekte tüm dert.
Anladığım kadarıyla şuan sizde saydığım 3 şey de mevcut değil...

Anlamamissiniz demekki manevi kelimesini tum anlamiyla ona yasatabilirimm ruhen en iyi derecede bakabilirim. Gerekirse kopekler gibi calisir yemeyip ona yedirebilirim evet maddi durummu yok ugrasip elde etmeye calisicam tabikide Allah buyuktur.

Anlamamissiniz demekki manevi kelimesini tum anlamiyla ona yasatabilirimm ruhen en iyi derecede bakabilirim. Gerekirse kopekler gibi calisir yemeyip ona yedirebilirim evet maddi durummu yok ugrasip elde etmeye calisicam tabikide Allah buyuktur.
Yok, demek istediğimi siz anlamamışsınız.
Çok yeni evlisiniz, daha birbirinize alışmadan ve bir hayatı ortak paylaşamadan çocuğa manevi olarak yetemezsiniz.
Maddi sıkıntıları olup, çocuk sahibi olan yok mu, elbette var.
Ama hem maddi kaygı hem de daha evliliğin ne olduğunu anlayamadan çocuk düşünmeniz, ruhen de o yeterliliğe sahip olmadığınızı gösteriyor bence.
Eşinize ve kendinize zaman tanıyın, önce birbirinize alışın ve tadını çıkarın.
Birkaç zaman sonra yine aynı düşüncelere sahipseniz, o zaman planlarsınız.

Cesaretine hayran kaldim 1 ay icinde cocuk karari hem de 21 yasinda. Bence onceligin esini iyice tanımak ve evliligini saglam temellere oturtmak olmalı. Temeli olmayan bir evlilikte olan cocuga oluyor. Bebegin icin uygun sartlari oluştur ki sonra hayalini kurdugun imkanlari cocugunun onune serebilesin.

32 yaşımda evlenmeme rağmen 1,5 sene evliliğin gidişatına bakmak için çocuk yapmadım. Hem gezip tozduk hem de huylarımıza alıştık. Oğlum 3 aylık anne olmak çok güzel olduğu kadar çok da zor. Ben iyi ki erken yaşta evlenmemişim bu sorumluluk ağır.

Bak canım daha yaşın küçük olduğu için sadece iyi yanlarını düşünüyorsun suan. Bebek sahibi olmanın çok güzel yanları olduğu gibi çok büyük zorlukları da var. Öncelikle bu zorlukları, kötü yanlarını iyice bir araştırıp %100 hepsine razı olup bu kararı öyle vermeni tavsiye ederim.

Ayrıca eşine ne ara doydun da hemen çocuk istiyorsun :) bebek olunca kari-koca ilişkisi genelde sarsiliyor bunu soyleyeyim. Çok severek evlendiği halde ilk geceden hamile kalıp daha sonra boşanma noktasına gelen arkadaşım var mesela... Evliliğin ilk senesi zaten eşlerin birbirine alışma evresidir. Bu sureyi bir de hamilelik-lohusalık hormonlarıyla uğraşarak çok daha zor geçirirsin. Esin senin normal halini iyice bir görsün tanısin. Kendimden ornek vereyim mesela Hamilelikten önce evim her zaman derli topluydu, neredeyse her akşam farklı bir yemek yapardım. 2 senelik evliyken hamile kaldım ve ev düzeninde zorluklar yaşadım. Çoğunlukla yemek de pişiremedim ama eşim artık beni tanıdığı için bunun Hamilelikten olduğunu bildi. Başka türlü olsa belki "ne pis kadınmış, ne beceriksizmiş" diye düşünecekti...

21 yaşımda evlendim ikinci ay isteyerek hamile kaldım 22 yaşımda kızımı doğurdum 4 yıllık evliyim hiç pişman olmadım şimdi 25 yaşındayım 2. Çocuğuma yine isteyerek hamileyim

30 yaşında anne oldum kızımın adı da masal :) özel hastanede doğum 5000 kontrolleri saymıyorum bile. Özel sağlık sig.yaptırmak lazım ya da. Çocuk varsa araba şart. Karı,kışı var. Bebek dediğin şey masraf. Hadi küçükken ne alsan giyiyor ergenken hiç bir şey beğenmiyorlar.

30 yaşında anne oldum diye kızımla saç, makyaj yapamam mı sanıyorsun? En güzelini de yaparım önce bezini bıraksın da :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…