cocuk icin erken mi ://

Ah canım ben de 2 senelik evliyim. 24 günlük bi oğlum var. Çocuk sahibi olmak çok güzel evet ama çok ama cooook zormus. Çocuksuz günlerinin rahatlığını mumla arıyorum. Her şey zamanında güzel. Kendime ayıracak hiç vaktim yok diyebilirim. Esimi günde 1 saat filan görebiliyorum. İlk başlarda daha zor diyorlar zamanla düzene oturur diyorlar ama ben bu 24 günde çok yiprandim gerçekten. inşallah çabucak buyur diye bekliyorum hayirlisiyla. Yani hic uzaktan göründüğü gibi değil.

Daha 20günlük evlisin. Ne ara evliliğe, eşine adapte oldun da sıra bebeğe geldi?
Eşine de kendine de biraz zaman ver.
Böyle evlenir evlenmez cocuk yapıp sonra da evlilik şöyle kötü böyle zor diyenler cıkıyor. E daha evliliği yaşamamıs ki, eş olmadan anne olmuş. Bircok sorumluluğu aynı anda yuklenmiş tabi zor gelir.
Önce liseyi bitir. En azından o zamana kadar biraz daha büyümüş, evliliği anlamış olursun.

Bu hayatta tek amacınız evlenip çocuk yapmakmış galiba.Çocuk istemi 15 yaşından beri devam ederken evlilik yaşınız 20.....

Once okul, sonra is ,en son cocuk diyenlerdenim. Cunku cocuktan sonra bu dediklerimi yapmakta zorlanirsin, para ve imkanlar da cok onemli elbette. Parasiz hic bir sey olmuyor. Cocuk cok buyuk bir sorumluluk, oyle sadece makyaj yapalim sac yapalim gezelimle cocuk buyur mu kiz ilahi alemsin. Bak ben senden 12 yas buyugum oglum daha bir yasina girecek. Ben bile erkenmis diyorum simdi baktigimda. Bazi kosullari saglamadan cocuk yapmamak lazim. Hakkinda hayirlisi olsun insallah

Daha yeni evlisiniz ve 21 yaşındasınız bence evliliğiniz daha da oturmalı bir kaç sene en azından gezmek beraber baş başa bir şeyler yaşamanın tadını almalısınız. Biz uzun birliktelikten sonra evlendik ama evlilik çok daha başkaymış şimdi tadını çıkartmaya çalışıyoruz 1 senelik evliyim 26 yaşındayım ama daha 1-2 sene rahat var diyorum düşünün

kendini hazir hjssediyorsan yap gitsin.. ev bark olur durur.. ben ev bark yaptim da ne oldu??zengin zengin oturuyoruz. tup bebekti igneydi...

Sanki oyuncak bebekten bahseder gibi anlatmissiniz ama gercek hayat oyle giyinip suslenip gezelim modunda gecmiyor. Uykusuz geceleri, hastaliklari, egitimi vs vs ben sizi hic hazir gormedim.
Burda bir uye vardi, anaokuluna gondermek sart degil, beni yormuyorlat sokakta oynuyorlar, buyugu kucugune bakiyor diyerek her yil yeni bir cocuk doguran, eger siz de bu sekilde buyutecekseniz hicbir kosula gerek yok tabi... ama gonul ister ki her cocuk ilgiyle, sevgiyle, ihtiyaclarinin karsilanabilecegi, saglikli bir ortamda buyusun.

Evcilik oynamak. İçin çocuk doğurmak ister gibisiniz .Daha durun kaç günlük evlisiniz ki.
Bi birbirinizi iyice taniyin zaman ayirin çocuk yapması kolay da ya geleceği maddi manevi durumunuz.İki yıllık evliyim eşim de bende çocuk diye öluyoruz her şeyin bir zamanı var inanın

Bence de çok erken hem yaşın çok çok genç.Daha evliliğin ne olduğunu bile anlamamışsındır.Evin dip köşe temizlik bile görmemiştir yahu,yeni gelin evi daha.
Bilmiyorum çevrende çocuk büyütene yakından şahit oldun mu...Çocuk dediğin öyle oyuncak bebek gibi oturttuğun yerde oturup yatırdığın gibi uyumuyor.Dizilerdeki bebekler gibi 2 tatlı sözle ikna olmuyor.
Biraz zaman geçsin önce yeni hayatına biraz alış,diploma ve küçük birikim gibi kısa dönem hedeflerini gerçekleştir.Sonra hayırlısıyla önünde uzun yıllar var.

Bir çocuk yetistirmenin olgunluğu o anlattığın masallarla olmuyor malesef. 27 yaşında anne oldum. Maddi sıkıntımız yok, evim, isim var. Yani düşünmem gereken başka bir şey yok. Sadece bebeğimi buyutmeliyim. Ama öyle masalsı anları 1 buçuk yıldır belki 10 kere yasamisimdir. Geri kalan kısmı en azından bebek belli bir yasa gelene kadar uykusuzluk, endişe, yorgunluk, kosturmaca, korku, yetersizlik hissi vs.. ki ben dünyanın en rahat annelerinden biriyimdir. Çocuğum parkta yerlere yatar, ellerini oraya burada sürer, üstünü başını batırır, aman yesin diye eline verdiğim yiyecekle bütün evi kirletir vs.

Ve dusledigin şeye ulaşmama ihtimali hep var. 20 yaşında bunlarla ugrasmak istemezsin
Çocuğun olmayabilir. Tedavi gerekebilir. Yada çocuğun olur ve sağlıklı olmaz. Yada sen istersin eşin babalığa hazir degildir. Yada önce hazırım der anne olunca araya soğukluk girer, yada sen anne olunca eşliği ihmal edebilirsin vs vs.
Bunların hepsi için yasin küçük evliliğin yeni.

haklı kv canım. dha çok erken en az 2 sene düşünme derim kuzenimle aynı yaştayız 23 ve şuan 1 yaşında oğlu var. toplandığımız zaman biz otururken o çocuk peşinde koşuyor. biz rahat rahat yemek yiyip kahve vs içerken o oğlanın peşinde hep ve rahat edemiyor

siz cocuk degil oyuncak bebek istiyorsunuz diye dalacaktım da vazgeçtim cok sekersiniz kendinizi maddi olarak saglama alın (illa ev alın anlamında degil kira da olur mutluysanız memnunsanız) sonra Allah gonlunuze gore verir insallah

Bundan iki yıl önce olsa evliliğini yaşa birikim yap falan derdim.bende öyle dedim çnkü.sonra istediğimiz zaman iki sene içinde bir kürtaj bir dış gebelik yaşadım,eşimle tek pişmanlığımız hemen çocuk yapmamak ve hep ertelemek oldu.yani hiç bişey planladıpın gibi olmuyor malesef.kardeşim mesela evlendiği geceden itibaren korunmuyor,nerdeyse iki sene olcak olmadı.başka sorunlar çıktı ameliyat oldu falan filan.valla kalbin ne diosa öle yap.belki bikaç ay bekleyebilirsin ama bence çok uzatma.nasıl olsa yapacaksın,eşinde istiosa yapın...

ne biliyorsun o çocukların senle takılmak isteyeceğini? yeni nesil, eski nesil gibi değil. annesiyle takılanlar cool olmuyor. süt çocuğu, ana kuzusu diyorlar. ergenlerin çocuğunun ailesinden uzak durma nedeni. bence çokta hayaller kurmayın çocuk üstüne.

Bende ilk 1,5 ayda hamile kaldım pişman değilim kızım iyi ki var ama dogru olan bu değil -miş..önce bi evliliği oturtmak lazımmış eşle güzel özel anılar biriktirip iyice tanımak lazımmış.. Ben memurum maddi sıkıntım yok çok şükür ama yaşayamadığım bazı şeyler için pişmanım..

Senin çocukluğun nasildi peki ? Acaba kendi yasayamadiklarini mi kendi çocuğundan hayal ediyorsun ? Çok takdir ettim çünkü düşüncelerini

Ben de 4. Ay hamile kaldım ama evimiz, arabamız vardı. Erken evlenmedik, ikimiz de işimizde gücümüzdeyiz.

Çok acele etmeyin derim

Allahim su cesaretin ve istegin neden onda birini bana vermedin?
Nerdeyse 5 senelik evliyim
Yas oldu 26 nerdeyse 27
Yok arkadas bende ne istek var ne cesaret.

Daha tamamlayamadigin okulun varmis bence onu hallet once
Asiri gencsin bence anne olmak icin
Tabi kendi karariniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…