Arkadaşlar ilk evliliğimi 15 yaşımda görücü usulü yaptım 16 yıl çocuğum olmadı boşandım ve boşandıktan 8 yıl sonra ikinci evliliğimi yaptım5 aylık evliyim fakat yaşım 38 zamanım dar normal yolla hamile kalmam zor gibi açıkcası ikinci evliliğimi yalnız kalmamak ve çocuk sahibi olabilmek için yaptım bu yaşta gebelik şansı zor diyorlar zaten problemli durumum açıkcası çocuk olmazsa boşanmayı düşünüyorum saçma gelebilir ama evliliğin anlamı bu gibi geliyor benzer durum yaşayan veya fikir vermek isteyen arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum
Evet maalesef çocuk sorunu çok ciddi bir problem bakalım tekrar şansımı denicem nasip hayırlısı diyorum benimde imtihanım buEşinize üzüldüm,çocuğunuz olmazsa belki de o ayrılmak istemeyecekti.
40 yaşında normal yolla çocuk sahibi olan arkadaşım var.
Yani şu an evliyimYani evlenmek yerine yurtdısındaki alternetif cözümleri deneyebilirdiniz madem amac sadece cocuk
Öyle baslıga böyle cevapYani şu an evliyim
Böyle paylaşımlar bana umut veriyor Allah bağışlasın evladınızı hayırlısıyla inşallah bende anne olurum38 yaşımda normal yolla hamile kaldım oğlum oldu..benimde 9 yıl olmadı 6 kez tüp bebek denedik o da olmamıştı..
Haklısınız bazen düşününce banada öyle geliyor Fakat benden sebep olmazsada sorun Zaten insanı yiyip bitirende bu düşünce bana sorun olmadığını söylüyor önceki evliliğinden bir evladı var ama çocuk evlilik için önemli bir şey psikolojik sorun yaşıyorum nasıl atlatacağımı bilemiyorum açıkcası onuda üzdüğümün farkındayım ama bu olaya en çok üzülende benimEşiniz için üzüldüm
Sizde haklisiniz tabi ki ama çocuk olmazsa ayrılma fikri acımasızca geldi bana .
Aslında eşimle bu konuyu konuştuk o istiyor bense etrafımda evlatlık edinip yıllarca emek veren ve ilerde çocuğa söylendikten sonra evlatlık edinen anne ve babasına karşı değişen çocuklar da oldu ,tabiki bu birazda sanş meselesi bir süre tekrar tedavi yoluna başlıcaz bakalım hayırlısı durum neyi gösterecekilla kendi kaninizdan mi olmasi gerekiyor ? eger sizden olmazsa bir bebegi evlat edinmek istemezmiydiniz ? yurtdisinda yasiyorsunuz bazen bu sinirsiz imkan demek ve inanin dogurmakla anne olunmuyor. kendinizi olmazsa ayrilicam diye sartlandirmayin evlat edinmek icin evli olmaniz size + kazandirir. tabi ki sizden olmaya bir bebege kollarinizi acabilcek gücteyseniz
Eşime bu konuda terapi yardım almam gerektiğini Zaten söyledim bana cevabı şu oldu sen delimisin saçmalama peki bu durumda napabilirimBende eşinize üzüldüm doğrusu sizin hiç sağlıklı bir ruh halinde olduğunuzu düşünmüyorum bence öncelikle bunun için terapi görün derim.Eşinizin zaten bir çocuğu varmış ayrıca evlenirken sizin yaşınızı ve daha önce çocuğunuzun olmadığını biliyordu yani emin olun bir erkek bunu düşünüp evlenmiştir. O sizin Hayat arkadaşınız , çocuk için yapılan iş ortaklığı gibi konuşmuşsunuz
İnanın sizi kınamak için yazmadım yaşadıklarınızdan sonra bunları hissetmeniz çok normal ama öyle bir yazmışsınız ki evlilikte tek amacınız çocukmuşta çocuk olmazsa eşinizi bırakmak istediğinizi anladım ben.Şimdi yazdıklarınız daha anlaşılır olmuş.O zaman size tavsiyem eşiniz istemese bile bir evlilik terapistinden yardım alın ve eşinize tüm hissettiklerinizi anlatın o da size anlatsın.Sonrasında en doğal hakkınız tabiki çocuk istemek ve bunun için tedavi görmek.Rabbim en kısa zamanda evliliğinizi dahada güzel mutlu ve en önemlisi hayırlı olacak bir evlatla taçlandırsınEşime bu konuda terapi yardım almam gerektiğini Zaten söyledim bana cevabı şu oldu sen delimisin saçmalama peki bu durumda napabilirimşu konuyuda atlamayalım ilk eşim çocuk konusunda bana çok zulüm yaptı kısır senin yüzünden zürriyetim kurudu bir karı daha alıcam ve yıllarca ben bu ruh haliyle doktor doktor gezindim ve neticede dayanamayıp boşandım .ve şu an o adam evli ve çocukları var bunu en yakın bir kadın akrabası beni çok seviyordu o söyledi evet çocuğu var ama annesinde ve onunla sürekli birlikte değil ve seninle çocuğumuz olacak ben inanıyorum diyor ya olmazsa ne düşünür yıllar geçtikçe bunu ancak yaşayarak öğrenebileceğim .açıkcası korkuyorum evet ruh halim sağlıklı değil bunun farkındayım ama erkeklere güvenim sarsıldı ve korkularım var .bazı şeyleri yaşamadan bilmek çok zor
Amin inşallah aslında o kadar erkeklere güvenim kalmamıştı ki evliliği dahi düşünmüyordum aradan 8 sene geçti 2. Evliliğimi yaptım çocuk için evlenmekten kastım Yaşımın ilerlemiş olması ve son defa şansımı denemek anne olmaktı arzum bakalım önümüzedeki aylarda tedavi için plan yapcaz sonuç ne olur bilemiyorum ama insan yinede umut ediyor yinedeİnanın sizi kınamak için yazmadım yaşadıklarınızdan sonra bunları hissetmeniz çok normal ama öyle bir yazmışsınız ki evlilikte tek amacınız çocukmuşta çocuk olmazsa eşinizi bırakmak istediğinizi anladım ben.Şimdi yazdıklarınız daha anlaşılır olmuş.O zaman size tavsiyem eşiniz istemese bile bir evlilik terapistinden yardım alın ve eşinize tüm hissettiklerinizi anlatın o da size anlatsın.Sonrasında en doğal hakkınız tabiki çocuk istemek ve bunun için tedavi görmek.Rabbim en kısa zamanda evliliğinizi dahada güzel mutlu ve en önemlisi hayırlı olacak bir evlatla taçlandırsın
Vazgeçmeyin. Bir tanıdık diyeyim artık, çocuğu olmuyordu 11 senelik evliydi. Tüp bebek, tedavi, denemedikleri kalmadı sonunda hamile kaldı. Bebeğe bir şey olmasın diye yataktan kalkmadığı günleri bilirim, bebek doğdu bir sene geçmedi kadın ikinciye doğal yollarla hamile kaldı. Şimdi duyduğum kadarıyla 3 çocuğu varmış. Allah isteyen hakeden herkese versin.Arkadaşlar ilk evliliğimi 15 yaşımda görücü usulü yaptım 16 yıl çocuğum olmadı boşandım ve boşandıktan 8 yıl sonra ikinci evliliğimi yaptım5 aylık evliyim fakat yaşım 38 zamanım dar normal yolla hamile kalmam zor gibi açıkcası ikinci evliliğimi yalnız kalmamak ve çocuk sahibi olabilmek için yaptım bu yaşta gebelik şansı zor diyorlar zaten problemli durumum açıkcası çocuk olmazsa boşanmayı düşünüyorum saçma gelebilir ama evliliğin anlamı bu gibi geliyor benzer durum yaşayan veya fikir vermek isteyen arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?