• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk illa sart mi?

Bebek olduktan sonra ilk birkaç ay bebeğin Dünya'ya adapte olması, uyku düzenini sağlama gibi sorunlar yaşabilirsiniz belki ama her bebek için geçerli değildir bu, kimi bebeğin çok uğraşmadan hemen uyku düzeni olur, çok gazlı değildir, sakin bir bebektir, davul çalsan uykusu bölünmez, böyle bir bebeğe sahip olursanız istediğiniz gibi gezer, kişisel bakımını yaptırırsınız fakat bebek uyku sorunu yaşarsa, sakin ortam isteyen bir bebek olursa ağlayıp huzursuzlanacağı için 0-6 ay arası biraz zorlanabilirsiniz.

Bebegin 0-6 ay arasinda sorun olacagini sanmiyorum. En cok uyuduklari zamanlar cunku 0-6 ay. Onlarin uyumasi demek, kendimize az da olsa zaman ayirabilmek demek. Yani bebek 10 dk uyusa bir dusa girer cikar insan veya iki bulasigi yikar falan. Asil sorun, 1 yasindan sonrasi, dustu mu kalkti mi diye pesinde gezmek lazim her dakika.

benım cocugum olsun da varsın gezmeye gitmeyim,uykusuz kalayım,kısıtlanayım, arkadaslarımla dedıkodu yapmayım,

Çocuk aileyi tamamlayan unsurdur gibi geliyor bana.. bebeğiniz olabiliyorsa sağlığınız buna elveriyorsa 2 kokonanın laflarına neden bakıyorsunuz ki? bence gidin annenize sorun anneliği size en iyi o anlatır.. Üstelik yıllardır çocuk hasreti çeken hastanelerde doktordan doktora tedaviden tedaviye koşan o çaresiz kadınları da düşünün bi nolursunuz. bu dedikleriniz bana anlamsız ve bencilce geldi annelik duygusunu Allah herkese tattırır umarım ve bu Dünyada nesli devam ettirme gibi bi görevimizde var boşu boşuna erkek kadın yaratılmıyoruz dimi Allah gücenir demeyin öyle inşallah mantıklı düşünebilirsiniizz iyi akşamlaaar! :48:
.

Selam ilayda ben ilk kez girdim buraya demin yazıları okudumda, çok güzel yazmişin katılıyorum sana

7 aylık bi bebeğim var herşeyimi de yapıyorum ev temizliği,yemek,gezme,epilasyon,fön, oje, makyaj, cilt-saç bakımı. sadece daha planlı ve bebeğe göre hareket ediyorum hepsi bu.ama evden çıkmam uzun sürüyor koca bi çanta gerekiyor çünkü bebişim için. dediğim gibi zor değil en önemlisi buna DEĞER!!

.

Selam ilayda ben ilk kez girdim buraya demin yazıları okudumda, çok güzel yazmişin katılıyorum sana

teşekkür ederiim katıldığınız içiin ben topik sahibesinin anne olmasını çok isterim şahsen heryer güzel bebekler dolsun böyle dünya sevgi yumağı olsunn annem 41 yaşında 4-5 yıl once yallllvarıyordum annee kardeş yap annee kız olsunn nolurr diye yook tövbe derdi şimdide öylee sebepse 12 yaşında engelli bi kardeşim var sağlıklı olsaydı 4 çocuk bile yapardım kızım demişti bi kız kardeşim olmasını çok istiyordum erkek kardeşimi canımdan çok seviyorum elbette ama gerçekten çok ağır bi sorumluluk biz engelli aileleri için. dilerim hepsi şifa bulur bütün anneler güler herkesin bebeğide sağlıklı doğar inşallah cinsiyet filan önemsiiz bunlaarr :16: ...

7 aylık bi bebeğim var herşeyimi de yapıyorum ev temizliği,yemek,gezme,epilasyon,fön, oje, makyaj, cilt-saç bakımı. sadece daha planlı ve bebeğe göre hareket ediyorum hepsi bu.ama evden çıkmam uzun sürüyor koca bi çanta gerekiyor çünkü bebişim için. dediğim gibi zor değil en önemlisi buna DEĞER!!
Bunu duyduguma sevindim. Bebek olduktan sonraki buyuk korkum bu iste. Evimin temizligine, kisisel bakimima vakit ayiramamak beni uzer. Ama yine de bir bebegim olsun cok isterim. Benim bir arkadasim var. 6 aylik bebegiyle sinemaya gidiyordu. Bebegi bebek arabasina koyup sinemada kenara oturuyordu. Bebek de misil misil uyuyordu biz filmi seyrederken :1:

teşekkür ederiim katıldığınız içiin ben topik sahibesinin anne olmasını çok isterim şahsen heryer güzel bebekler dolsun böyle dünya sevgi yumağı olsunn annem 41 yaşında 4-5 yıl once yallllvarıyordum annee kardeş yap annee kız olsunn nolurr diye yook tövbe derdi şimdide öylee sebepse 12 yaşında engelli bi kardeşim var sağlıklı olsaydı 4 çocuk bile yapardım kızım demişti bi kız kardeşim olmasını çok istiyordum erkek kardeşimi canımdan çok seviyorum elbette ama gerçekten çok ağır bi sorumluluk biz engelli aileleri için. dilerim hepsi şifa bulur bütün anneler güler herkesin bebeğide sağlıklı doğar inşallah cinsiyet filan önemsiiz bunlaarr :16: ...

Benim de abim engelli. Engelli ailesi olmak cidden cok zor. Ailenin her bireyi etkileniyor.

Back
X