• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istememek...

timotem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2011
222
3
118
İzmir
arkadaşlar evli olupta çocuk istememek anormalmidir?cevaplarınız bekliyorum.

Yooo gayet normal bi durum..Her insan evlendiği saniye çocuk isticek diye bişey yok..Çok büyük bir sorumluluktur çocuk..İnsanın kendini maddi manevi hazır hissetmesi lazım herşeyden önce...:34:

herşeyden önce büyük bi sorumluluk tabiki de.ama hiç bir istek olmaması insanı geriyor ister istemez.zamanla değişir inşallah:)))belkide çocuk sevgisinin az olmasından kaynaklı olabilir.

herşeyden önce büyük bi sorumluluk tabiki de.ama hiç bir istek olmaması insanı geriyor ister istemez.zamanla değişir inşallah:)))belkide çocuk sevgisinin az olmasından kaynaklı olabilir.

Tabi çocuk sevmemek de kaynak olabilir..Zaman lazım..Bende eskiden çocuk deyince saçlarım diken diken olurdu sevmezdim.Şimdi yeni evliyim ve deli gibi anne olmak istiyorum:emir_bebek:..Zamanla alakalı sanırım..

ben deli gibi anne olmak isteyenlere şaşıyorum.benim saçlarım hep diken diken zaten.bu konuyu fazla takıyorum galiba:(((zaman belkide herşeyin ilacıdır:))

hayır hiç de tuhaf bir durum değil, ben çocukları hiç sevmem ama kendinin olunca her şey değişiyor onun sevgisi ve sabrı kendiliğinden oluşuyor insanda, takılma bu kadar korkuların vardır mutlaka o yüzden istemiyorsundur gözünü kararttın mı hepsi zamanla kendiliğinden oluyor

hayır hiç de tuhaf bir durum değil, ben çocukları hiç sevmem ama kendinin olunca her şey değişiyor onun sevgisi ve sabrı kendiliğinden oluşuyor insanda, takılma bu kadar korkuların vardır mutlaka o yüzden istemiyorsundur gözünü kararttın mı hepsi zamanla kendiliğinden oluyor

İnşallah dediğiniz gibi olur....gözüm başka konularda kararıyor ama bu konuda bi türlü kararamadı...

çocuk gerçekten sorumluluk gerektiren bir konu..belkide bu yüzden gözünüz korkuyor..ama şunuda söyleyeyim..gerçekten hiçbirşeye benzemiyor...hani anne_baba olunca anlarsın derler ya aynen öyle..tarif edilemez...bambaşka... :69::69::69: rabbim isteyenlere versin inşallah..

aynı konu defalarca açıldı kapandı ben hepsinin daimi üyesiydim bununda takipçisi olcam :)

not:bende anne olmak istemiyorum herkes şaşkınlıkla karşılıyor bu durumu bende onların olmazsa olmaz tavırlarına şaşıyorum hayatta tadılması gereken bir sürü nimet var çocuk eksik olsada olur bence

Hayret ediyorum böyle cevaplara: ben kendim cocuklari sevmem ama kendinin olunca hersey degisiyor.
Bu ne perhiz? Bu ne lahana tursusu?:53:

Bendede söyle: tüm cocuklari cok seviyorum, zencisinden tut, cingenin cocuklarina kadar, hatta tapiyorum desem yeridir ama kendim bu dünyaya cocuk getirmek istemiyorum.
11 senedir evliyim, cocugum yok ve cok mutluyum, hayati dibine kadar yasiyoruz....
Pismanmiyim? Hayir 1 sn. bile pisman olmadim, hayatimda verdigim en dogru kararmis bu benim icin..

Anormal değil..Kimisi çocuk sever kimisi sevmez.Kimisi bu sorumluluğu kaldıracağını düşünür kimisi ayak bağı olacağını düşünür.

Ben bir gün anne olmayı çok isterim..Ama evlendiğim gibi bunu göze alamam.Eşimle doğru düzgün vakit geçirip sonrasında maddi manevi kendimi hazır hissetmeliyim.Ancak çocuğun ayrı bir dünya olduğunu düşünüyorum..Şu dünyada ki bir çok şeyle kıyaslanamaz bile bence.Bir de Okan Bayülgen ve eşinin bu konuda ki yorumunu çok beğeniyorum;

´Biz ikimizde çocuk sevmiyoruz.Niye çocuk yaptınız diyenlere birbirimizi seviyoruz diyoruz.´gibi bir yanıt vermişler..Aşkın ayrı,özel bir hali olduğuna inanıyorum çocuğun bende.Ama farklı düşünmek asla anormallik değil.Her konuda farklı bakış açıları olduğu gibi bu konuda da olması normal.Ancak belli bir süre sonra,çocuk olmayacak duruma geldiğinde bir çok kişinin bu konuda pişmanlık duyduğunu gördüm.Geç çocuk sahibi olanların niye daha önce değil sorusunu gördüm..Genel durum böyle. =)​

Bir çocuğun sorumluluğunu alamayacak olduğunuzu görüp, çocuk yapmamaya karar vermek, gayet normal ve sağlıklı bir karar bence. Çocuk yapmayı bir gereklilik olarak gördükleri için, ilgisiz, çocuk sevgisinden yoksun bir sürü insan anne-baba oluyor da ne oluyor, olan çocuklara oluyor. Asıl anormal olan çocuk istememek değil, anne-baba olmaya uygun olmayan insanların bile çocuk yapması.

Bana gelirsek, ben çocuk istiyorum. =)

Son düzenleme:
çocuk istenmezmi yaa
bugün evli olsam şaunda hamle kalıcan deseler özümü bile kırpmadan isterim

Bende istemiyorum. Seviyorum çocukları ama uzaktan.. Herkes ısrarla zamanı gelince istersin diyor sanki istememek yanlışlık, hata da birgün düzelir gibi ama kendimi biliyorum. Allah isteyenlere versin inşallah.

ben 1 yıllık evlıyım henuz erken belkı ama hiç çocuk ıstemıyorum .
yani olmasada olur.
ama ılerde nasıl düşünürüm bılemem.
eşim cok istıyor ona kıyamam e o isteyınce bende isterim.
fakat benım korkulaRIM VAR o yuzden hamıle kalmaktan korkuyorum.
ben eşimin aılesıyle yasıyorum seneye ayrı eve cıkıcam.
eşime soyleıdm ayrı eve cıkmadan bebk yapmam dedim.
bu konudada ısrarlıyım..:kkk:

aynı konu defalarca açıldı kapandı ben hepsinin daimi üyesiydim bununda takipçisi olcam :)

not:bende anne olmak istemiyorum herkes şaşkınlıkla karşılıyor bu durumu bende onların olmazsa olmaz tavırlarına şaşıyorum hayatta tadılması gereken bir sürü nimet var çocuk eksik olsada olur bence

aynen valla ....katılıyorum...

Hayret ediyorum böyle cevaplara: ben kendim cocuklari sevmem ama kendinin olunca hersey degisiyor.
Bu ne perhiz? Bu ne lahana tursusu?:53:

Bendede söyle: tüm cocuklari cok seviyorum, zencisinden tut, cingenin cocuklarina kadar, hatta tapiyorum desem yeridir ama kendim bu dünyaya cocuk getirmek istemiyorum.
11 senedir evliyim, cocugum yok ve cok mutluyum, hayati dibine kadar yasiyoruz....
Pismanmiyim? Hayir 1 sn. bile pisman olmadim, hayatimda verdigim en dogru kararmis bu benim icin..

bende çocukları çok seviyorum ama çocuk dünyaya getirmek istemiyorum
eşimde benim gibi düşünüyor şimdilik
siz gerçekten pişman olmadınız mı?

Evet katılıyorum.
Aman çocuklar pek tatlı oluyor,bizim evde de bir tane olsun diye çocuk sahibi olunmuyor.
Ben de ne genç kızken,ne de anne olmadan önce çok çocuk seven biri değildim.
Hani böyle yolda gördüğü çocuklara saldırıp mıncıklayan,akraba bebeklerini kucağından indirmeyen bir kız olmadım :)
Ama kendi çocuğun başka...

Eşinle ikinizin canından bir can.Her haliyle,her davranışıyla seveceğin,her zaman koruyacağın,asla uzak kalmak istemeyeceğin,karşılıksız her türlü fedakarlığı yapacağın,bir bakışından derdini anlayacağın...Yüzünde-davranışlarında bazen kendini bazen eşini göreceğin,bir kelimesinden mutlu olacağın,kaşını çatmasına bile üzüleceğin,onu üzenleri öldürmek isteyeceğin :)

çocuk sahibi olmamayı istemek anormal ya da saçma değil, sadece çevreden sürekli bu konuda eleştiri almak hatta baskı görmek anormal ve saçma, size ne kardeşim, siz kendi hayatınıza bakın
bence bu konudaki en önemli husus, gerçekten çocuk sahibi olmayı istemeyen bi erkekle evlenmek...

Back
X