- 30 Temmuz 2022
- 1.998
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.063
- 88
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
kimse bipolar hastası bir anneyle büyümek mecburiyetinde değil bunu size hakaret olsun diye demiyorum yanlış da anlamayın ama tedavi olmuyorsunuz. Bipolar hastalığı zordur. Bir çocuğun bir ömür bipolar anne ile başetmeye çalışması da daha zor. Hani en azından iyi bir baba olsa desek, o da yok. Biri sizden çıkarı olan arkadaşınız öteki de anlaşamadığınız kocanız. Sırf çocuk istediğiniz için bu kararı vermek çok yanlış. Üstelik hastalığınızın evresini bilmiyorum ama bugün isteyip doğunca veya çocuk gelince istemeye sevmeye devam edip etmeyeceğiniz konusu bile muamma malesef. Önceliğiniz tedavi olsunDonasyonda ben de öz annesi olmuyorum. Sadece taşıyıcı oluyorum ama sonra çocuk sıkıntı çeker mi onu da düşünüyorum.
Daha köpeğinize sahip çıkmıyormuşsunuz kiMaltese cinsi. Bir yila yaklasti hemen hemen. isyerime yakin bir abla var epey kopek bakiyor bahcesinde. Baya buyuk bir alan. Almaya pek gonullu degildi tum masrafini ben karsilarim dedim. Diger kopekler icin de mama aldim (rusvet ) kabul etti. Mama veya ilac vs goturdukce arada ugrarim.
Bir iki gune birakirim maalesef.
Birakmayi hic istemiyorum ama disari cikamadigimda bunaliyor. Orada daha mutlu olur kocaman bahce. Karsida ormanlik alan. Abla kopekleri ormanda gezdiriyor da. ormanda yuruyuse cikinca vs rastlarim hep. Arada ben de alirim iyi hissettigimde.
Baskasina sahiplendirmeyecek oyle anlastik.
donasyon konusunda adamın hamallık demesi bir nebze doğru aslındaDonasyon konusuna yabancıyım detaylarını bilmiyorum, böyle bir gebelik olursa size gerekli olan ilaçları nasıl kullanacaksınız, tedaviniz nasıl olacak
Maltese ne güzel yaşar bahçede karşısı da orman, büyük cins köpekler falan...Maltese cinsi. Bir yila yaklasti hemen hemen. isyerime yakin bir abla var epey kopek bakiyor bahcesinde. Baya buyuk bir alan. Almaya pek gonullu degildi tum masrafini ben karsilarim dedim. Diger kopekler icin de mama aldim (rusvet ) kabul etti. Mama veya ilac vs goturdukce arada ugrarim.
Bir iki gune birakirim maalesef.
Birakmayi hic istemiyorum ama disari cikamadigimda bunaliyor. Orada daha mutlu olur kocaman bahce. Karsida ormanlik alan. Abla kopekleri ormanda gezdiriyor da. ormanda yuruyuse cikinca vs rastlarim hep. Arada ben de alirim iyi hissettigimde.
Baskasina sahiplendirmeyecek oyle anlastik.
Çok ayıp yazdiklariniz. Hiç de kötü kalpli biri değilim. Etrafimdaki herkes temiz kalpli der. Kaç kişiden pırıl pırıl düzgün bir insan tanımlaması duydum. Anlatmak hoş olmaz çok insana hayvana yararım dokundu. Hayvan konusunda biraz çektim kendimi eskiye göre.Maltese ne güzel yaşar bahçede karşısı da orman, büyük cins köpekler falan...
Dünden beri sabırla yazıyorum size, anlamaya, yargılamamaya çalışıyorum ama şu yazdıklarınız kalbimi sıkıştırdı resmen, evinizdeki can, doğuracağınız çocuk, eşiniz herkes heba olacak siz iyi olmayı mı umut ediyorsunuz, bekleyin bulursunuz şifayı... Siz kafanıza göre ilaç bırakın herkes bedel ödesin öyle mi... Hastalık bir yana kötü kalplisiniz siz allah layığınızı versin...
Yooo gayet hak ettinizÇok ayıp yazdiklariniz. Hiç de kötü kalpli biri değilim. Etrafimdaki herkes temiz kalpli der. Kaç kişiden pırıl pırıl düzgün bir insan tanımlaması duydum. Anlatmak hoş olmaz çok insana hayvana yararım dokundu. Hayvan konusunda biraz çektim kendimi eskiye göre.
Sanki çok yakından tanıyorsunuz. O köpeği ben sokaktan aldım. Diğer köpekler boynunu zedelemişti. Pek evde kedi köpek bakma sevdalisi olmamama rağmen yine de kurtuluş olmak istedim. Kucaklayıp tedaviye götürdüm eşimle çatıştım eve almak için . Ne kadar kolay yargılamak.
Bahsettiğim kadın gayet bilinçli. O köpekleri bir araya getirmez kedi de besliyor.
Kendimi ispatlama çabasına girmiyorum hiç hakedecek bir yapım yok bu suçlamayı.
Alıntıladığınız üyenin yorumunu okurken içimin yağları eridi. Kadın dünden beri yardımcı olmaya çalışıyor çok bile dayandı.Çok ayıp yazdiklariniz. Hiç de kötü kalpli biri değilim. Etrafimdaki herkes temiz kalpli der. Kaç kişiden pırıl pırıl düzgün bir insan tanımlaması duydum. Anlatmak hoş olmaz çok insana hayvana yararım dokundu. Hayvan konusunda biraz çektim kendimi eskiye göre.
Sanki çok yakından tanıyorsunuz. O köpeği ben sokaktan aldım. Diğer köpekler boynunu zedelemişti. Pek evde kedi köpek bakma sevdalisi olmamama rağmen yine de kurtuluş olmak istedim. Kucaklayıp tedaviye götürdüm eşimle çatıştım eve almak için . Ne kadar kolay yargılamak.
Bahsettiğim kadın gayet bilinçli. O köpekleri bir araya getirmez kedi de besliyor.
Kendimi ispatlama çabasına girmiyorum hiç hakedecek bir yapım yok bu suçlamayı.
Ben senin ne yapmak istedigini bi turlu anlamadim arkadasim kusura bakmada.kocan var.ama bosanip evlatlik edinip baska adamin nnufusuna kaydettirmeye kadar dusunmussun.Eşimle tek problemimiz bu değil. iki kez tedavi başarısız oldu. Üçüncüye maddi kulfet ve umudunu kaybettiği için yanaşmıyor.
Esasen ben yola çocuğun da benimle aynı sıkıntıyı çekmemesi için evlat edinme için çıktım. Çünkü bipolar hastasıyım çocuğun da aynı olma ihtimali yüksek olurdu genetik olarak.üç yıl ben istemedim.
Şimdi yine yavaş yavaş evlat edinme veya embiyo donasyonu düşünmeye başladım. Sen hamal mısın kendine zor bakıyorsun elalemin çocuğunu istemiyorum diyor.
Ayrılsam kıbrısta donasyon yaptırsam veya evlatlık alsam üstesinden gelinir mi? Babasız ve maddi olarak sadece benim imkanım olacak.
Ama bir taraftan zaten hiç aileleri yok. En azından ben olacağım.
Çocukluk arkadaşım var.istersen embriyo donasyonu yaptır tutarsa formalite evleniriz nüfusuma alırım baba figürü olurum diyor. Benim evlilikle ilgili her süreci sıkıntıyı biliyor.
Kediyi köpeği niye karistiriyorsunuz şimdi ne alâka? Herkes hayvan sevmek zorunda değil. Ki hayvansever geçinenlerin coğu çocuktan nefret eder zaten. Tavuğu seviyorum mesela tavada. Neye göre hayvan sevgisi kime göre hayvan sevgisi. Hamamböceği fare görse kafasını ezecek kişiler bana hayvanseverlik taslamasın . Bal gibi türcüsünüz . Et yiyorsunuz daha ne?
Ayrıca konu bambaskayken kalkip alakasız yerden bel altı vurmayın. Size ne yahu. Sevmek zorunda değilim. Hayvan sevebilirsin ben sevmiyorum. Var mı diyeceğin? Konumun altına salça olmayin lütfen. Alâkası yok çünkü.
Dizi olur sizin hayat hikayenizden. Ama şöyle günlük diziler var ya hani aşırı arabesk, aşırı klişe.Aslında hiçbir zaman derin bir bağ yoktu. O da ben de başkasını seviyorken karşılık bulamayıp evlenmiş kişileriz
Sadece bu konusu değil, her konusu kabus. Bide eşi de kendi de platonik aşka kavuşamayınca evlenmişler. Orası daha feci.Konu bastan sona mantigima aykiri...
Donasyon veya evlatlık üremek değil. Başkasının çocuğu onlar.Dizi olur sizin hayat hikayenizden. Ama şöyle günlük diziler var ya hani aşırı arabesk, aşırı klişe.
Tek derdiniz üremek mi? Yani çocukluk arkadaşınızı bile bu işe alet edecek kadar, böyle saçma bir işe girilecek kadar çok mu üremek istiyorsunuz?
Önce tedavi olunEşimle tek problemimiz bu değil. iki kez tedavi başarısız oldu. Üçüncüye maddi kulfet ve umudunu kaybettiği için yanaşmıyor.
Esasen ben yola çocuğun da benimle aynı sıkıntıyı çekmemesi için evlat edinme için çıktım. Çünkü bipolar hastasıyım çocuğun da aynı olma ihtimali yüksek olurdu genetik olarak.üç yıl ben istemedim.
Şimdi yine yavaş yavaş evlat edinme veya embiyo donasyonu düşünmeye başladım. Sen hamal mısın kendine zor bakıyorsun elalemin çocuğunu istemiyorum diyor.
Ayrılsam kıbrısta donasyon yaptırsam veya evlatlık alsam üstesinden gelinir mi? Babasız ve maddi olarak sadece benim imkanım olacak.
Çocukluk arkadaşım var.istersen embriyo donasyonu yaptır tutarsa formalite evleniriz nüfusuma alırım baba figürü olurum diyor. Benim evlilikle ilgili her süreci sıkıntıyı biliyor.
Gerçekten ya öyle sıkılınca sokağa da bırakamaz ama yapmayanda yokTek bir soru, köpek bakamayan çocuk nasıl baksın
Anne olmaya hazır mısınız? Eğer çocuk bakımı hakkında bilgili, destekleyici sakin mutlu biriyseniz, sevgi ve ilgiyle, sıfır ceza bağırma çağırma ile bir çocuk büyütebilecekseniz bence bu yola çıkınEşimle tek problemimiz bu değil. iki kez tedavi başarısız oldu. Üçüncüye maddi kulfet ve umudunu kaybettiği için yanaşmıyor.
Vallahi her konuda ayrı gülecek yer buluyorum yorumlarınıza. Onlar bunun farkında değil mi demek istemiyorum o denli..Donasyon veya evlatlık üremek değil. Başkasının çocuğu onlar.
Kedi köpekte savunmasız bir canlı.Kediyi köpeği niye karistiriyorsunuz şimdi ne alâka? Herkes hayvan sevmek zorunda değil. Ki hayvansever geçinenlerin coğu çocuktan nefret eder zaten. Tavuğu seviyorum mesela tavada. Neye göre hayvan sevgisi kime göre hayvan sevgisi. Hamamböceği fare görse kafasını ezecek kişiler bana hayvanseverlik taslamasın . Bal gibi türcüsünüz . Et yiyorsunuz daha ne?
Ayrıca konu bambaskayken kalkip alakasız yerden bel altı vurmayın. Size ne yahu. Sevmek zorunda değilim. Hayvan sevebilirsin ben sevmiyorum. Var mı diyeceğin? Konumun altına salça olmayin lütfen. Alâkası yok çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?