Çocuk istemeyen eşten ayrılmak

Sorun sadece bu mu sizce? Ben evliyim ister arkadas, ister bilmem kim olsun kimse bana gelip nikah kiyariz diyemez buna musade etmem. Daha dunku konunuzdaki gibi is yerinde hic bir erkek benimle diledigi gibi konusup sakalasamaz ne munasebet.siz sozde safsiniz ya karisi size geldigi zaman karisina atar yapmayi biliyorsunuz ama mesafe koymayi bilmiyorsunuz. Siz daha evliligin ne oldugunu bilmiyorsunuz ama cocuk istiyorsunuz sebep de kuzenler.

Gidin tedavinize başlayın gözünüzü seviyim, haliniz hal değil. Yatış haline gelmeden bir an önce tedavinize devam edin. Koca koca değil, aile aile değil, sülale zaten almış başını gitmiş, kim koşacak size bişey olsa? Kendinize gelin.

Bebek bakmak kopek bakmaktan daha zor. Bende muhabbet kusu var. Evde serbest birakirim, sadece uyumak icin kafese girer. Surekli temizlik yaptigim icin yorulmaktan yakinirdim. Bebegim olduktan sonra anladim ki yorulmuyormusum. Üşenseniz bile ek gida doneminde yemek yapmak zorundasiniz. Aman yapamam deyip mamayi dayama ihtimalinix var

Aslında iki kez hamile kaldım ve yataktan çıkmayacak duruma gelmiştim. Düşük yapınca tekrar rutine dönebildim
Bunu demek yasak ama bana iyi kurgulanmış bir karakteri canlandırıyorsunuz gibi geliyor. İnsanların bam teline basmak ister gibi bir hâliniz var. Hamile kalınca yataktan çıkamıyorsunuz ve donasyon istiyorsunuz. Bu bilgiyi verdikten sonra ne dememizi bekliyorsunuz? Bipolar olduğunuz için öz evlat istemiyorsunuz, ona kıyamıyorsunuz ama evlatlık alırım diyorsunuz. O çocuğunki taş mı? Kimin başına ne geleceği bilinmez tabi. Bu saatten sonra bipolar veya şizofreni bizlerinde başına gelebilir ama bir de kör göze parmak sokma durumu var.
Sağlıklı düşünemiyorsunuz.

Eğer iyi kurgularsam iyi kurgu dalında plaket mi verecekler ki. yataktan çıkamama sebebi kaygiydi. Onu yersem kötü olur böyle yürürsem olmaz gibi vesveseler yüzünden hareket edemiyordum.
Aynı hastalığı taşır diye öz çocuk sahibi olmaya kiyamadigim oldu ama evlatlık benimle aynı genleri taşımıyor ki. Donasyon da öyle. Bu yüzden iki başarısız tüpün ardından çok zorlamamayi zaten öz olmasa daha hayırlısı olacağına dair fikre kapıldım ki bekarken asla çocuk istemiyordum. O dönemler çok daha ağırdı çünkü.
Bazen çok kızıyorum niye daha gençken yapmadın şansım daha yüksekti diye bazen de en doğru kararı o zaman vermişim yazık olurmuş diye düşünüyorum

Genetik aktarım açısından söylediğinizi anladım. Ama tedavi görmeyen bir anneye mahkum etmemelisiniz evlatlık olan çocuğu da. Ama daha kaygılı oluyor bebek doğunca. İyi mi? Nefes alıyor mu? Bu verdiğim dokunur mu? Hasta mı? Aç mı? Neden ağlıyor?
Kafanıza göre ilacı bırakmışsınız. Peki o zaman kaygı gelirse ne yapacaksınız?
Çocuk ileride rolleri değişmek zorunda kalacak.
Sağlıksız ve tedavi olmayan bir anneyle yaşamak zorunda olduğu için sizin bakıcınız rolünü üstlenecek.
Önce tedavi... sonra çocuk...

Bak konu sahibi, benim hafif düzeyde anksiyetem vardı.
Her şeyi kafama takıyordum.
Dilekçede yaptığım ufak yazım hatası yüzünden uyumadığımı bilirim.
Çocuk düşünüyorduk
Önce terapi aldım.
Hala endişeli miyim? Evet.
Üye olmadığım anne bebek forumu kalmadı. Burada da bir sürü konum var mesela.
Ama en azından kendimi kaybetmiyorum
Anında toparlanıyorum.
Git önce tedavi gör

Önce kendi şahsi problemlerinizi çözün. Sonra evliliğiniz,en son çocuk meselesi. Sağlıklı bir yapınız yok,evlatlık alsanız,koruyucu anne olsanız bu kafa yapınızla zor idare edersiniz. Elalemin çocuğunu da sefil etmeyin kendi sıkıntılı zihninizde.

Senin kocanın tek sorunu cocuk istememek degilki adam bildiğin düpedüz cimri bencil dusuncesiz
Seninde ruhsal problemlerinin cocuga geçme yüzdesi çok fazla. Yazık degilmi. Defalarca anlatıldı anlamadın hala burnunun dikine dikine gitmeye devam et

Film gibi.. evlatlik guzel bence.. madem sen istemiyorsun dogurmak.. olan bir cocugu kurtarmis olursun.. olay sadece dogurmak degil zaten.. insan emek verdigini cok sever zaten..

Diyelim ki yumurta donasyonu oldunuz, bu çocuk engelli olma durumunda ne yapacaksınız, köpeğime dahi bakmakta zorlaniyrum dediniz. Sağlıklı çocuğun bakım zahmetinden geçtim engelli hele hele zihin engelli bir çocuk olursa nasıl yapacaksınız, lütfen forumda yazan herkese ama herkese kulak verin oturun düşünün ben bu çocuğu ne için istiyrum, sizde saplantida olduğunuzun farkındasınız ilaçlarınıza başlayın daha da ilerlemesin, çünkü daha sonrasında kim bakacak size şuan sağlıklı düşünemiyorsunuz arkadaşınızdan da uzak durun siz tekrar tedaviye başladığınızda bana öyle geliyor ki tekrar hayatınızda düzelmeler başlayacak, ilk okuduğumda çok sinirlenmistim ama şuan kızamıyorum bile lütfen tekrar tedavinizi başlayın çocuk fikirden uzaklaşın o arkadaşınızdan uzak durun cokfazla şeyi paylaşmayın Allah yardımcınız olsun....

Evlat Edinme düşünüyorsunuz ancak sağlık raporu alabilecek misiniz?
Bilginiz yoksa onu da ekleyelim, detaylı sağlık raporu isteniyor. Durumunuz engel olabilir.

Burdaki konularda hep görüyoruz annemin psikolojik sorunları vardi bizi döverdi dovmese bile psikolojik şiddet uyguladı vs diye siz böyle bir anne olmak ister misiniz?
Öncelikle tedavi olun. Cocuk uzaktan göründüğü gibi değil asiri sabır isteyen bir sey. Bütün hayatınızda göre sekillenecek. Hayatınız eskisi gibi hiçbir zaman olmayacak. Evet güzel yönleri de var da sabır olması gereken en önemli sey

Donasyonla hamile bile kalsanız sonrasında benim öz çocuğum değildi genlerimi taşımıyordu zaten deyip sokağa atabilirmişsiniz gibi bir izlenim edindim. Evlatlık da edinmeyin. Çocuk yapmayın yalvarıyorum. Sorunlu bir annenin çocuğu olarak yazıyorum bunu. Bir sürü travma yaşamak, anne nedir bilmemek çok korkunç bir şey, şu yaşımda belki o yüzden hala toparlanabilmiş değilim. Üstelik sizin çocuğunuzun babası da olmayacak. Çocuğu ölüme götürürsünüz. Yapmayın. Eşiniz biraz sert konuşmuş ama haklı. Daha kendinize, köpeğe bile bakacak durumunuz yok.

İntihar düşünceleriniz vesaire de varmış. Çocuğu hayata tutunma bahanesi olarak mı istiyorsunuz? Eğer öyleyse çok bencilce ve sağlıksız bir düşünce ve çocuğun da hayatını mahvetmekten başka hiçbir şey yapmazsınız.

Tum sorun buysa gorusmeyin kuzenlerle? Cok mu sart gorusmeniz anlamadim ki?

Cevrenizde kiz kardesiniz, arkadasiniz falan yok mu sizi gorup psikiyatriste gitmeye tesvik edebilecek? Anlamiyor olduklarini sanmiyorum, yardima ihtiyaciniz var.

Ve lutfen kopegi sokaga birakmayin, iyi bakacak birine sahiplendirin. O da can ve hayvan sevmiyorum diye bas bas bagiran sizin yaninizda mutsuz yasamayi hak etmiyor.

Kendi kopegimi cok seviyorum. Surune surune de olsa bakimini eksik etmiyorum. O benim yanimda mutlu merak etmeyin. isten donus saatimde cama yapisip beni bekliyor. Sokaga birakmam kucuk cins zaten yapamaz. sahiplendirecegim.
Moral olarak cokkun hissetmiyorum eskisi kadar o yuzden gitmiyorum.
Kararlarim isabetli mi diye buraya yazip gorus aliyorum

Cinsi ne, ne kadardir sizinle? Benim de kopegim var ve hayatimdaki en degerli seylerden biri, o yuzden fazla empati yaptim ve cok uzuldum. Sizin koca bir hayatiniz var ama onun tek hayati sizsiniz, sahiplendirdiginizde cok uzulecek...

Cinsi ne, ne kadardir sizinle? Benim de kopegim var ve hayatimdaki en degerli seylerden biri, o yuzden fazla empati yaptim ve cok uzuldum. Sizin koca bir hayatiniz var ama onun tek hayati sizsiniz, sahiplendirdiginizde cok uzulecek...
Maltese cinsi. Bir yila yaklasti hemen hemen. isyerime yakin bir abla var epey kopek bakiyor bahcesinde. Baya buyuk bir alan. Almaya pek gonullu degildi tum masrafini ben karsilarim dedim. Diger kopekler icin de mama aldim (rusvet ) kabul etti. Mama veya ilac vs goturdukce arada ugrarim.
Bir iki gune birakirim maalesef.
Birakmayi hic istemiyorum ama disari cikamadigimda bunaliyor. Orada daha mutlu olur kocaman bahce. Karsida ormanlik alan. Abla kopekleri ormanda gezdiriyor da. ormanda yuruyuse cikinca vs rastlarim hep. Arada ben de alirim iyi hissettigimde.
Baskasina sahiplendirmeyecek oyle anlastik.

Aslında iki kez hamile kaldım ve yataktan çıkmayacak duruma gelmiştim. Düşük yapınca tekrar rutine dönebildim
Çünkü hamilelik bütün hormonları değiştiriyor.
Sağlıklı bir insanın psikolojisi bile alt üst oluyor bazen.
İlaçlarınıza devam etmelisiniz.
Muhakkak destek alın şuan sağlıklı düşünme yetinizi kaybetmiş durumdasınız.
Zaten size evlatlık verilmez şu şartlarda verilmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…