Aynen canım bunu eniyi ben bilirim çünkü eşim kimya mühendisi ve hocalık yapıyor akademik kariyeri var yani aynı şekilde bayan meslektaşları var eşim gibi akademik kariyer yapan. Ama doktora için 30 yaş zaten çok geç bir yaş üniversite bitince doktora yapılmaya başlanıyor tezler filan yanii. Ama eşimin işyerinde yapanlar var hala ve bu arada çocuk doğuran da var. Akademik kariyerin gerçekten sonu yok doktorası var, tezi var, yayınları var, sonra yükseleyim filan dese onlar ayrı bir tantana zaten eşimden biliyorum ve ayn şeyi bir bayan için düşünüyorum gerçekten sonu olmayan birşey. Bence aslında en rahat zamanı bu zaman. Şunu savunuyorum hiç çalışmaması değil elbette ama ortak kararla bakıcı kreş için karar verilebilir. Ama ben çocuk istemiyorum o zaman git çocuk yapacak biriyle evlen demek çok aşırı oluyor ancka başka problemleri varsa bilemem tabii şu anda çıkılmaz bir yola girmiş adam evi terketmiş ben böyle durumlarda bayan olsun erkek olsun evi terketmelerine karşıyım yanii.[/QUOTE]
Evet canım doğru söylüyorsun. 30 yaş doktora için geç değil aslında. Bende ablamdan biliyorum :))) Bekarken yüksek lisansını yapmıştı. Sonra okutmanlığa geçti. 1. çocuğu yaptı, 2. cocuğu yaptı. 2. bebek doğar doğmaz doktora yapmaya başladı. 4 yılda da doktorasını tamamladı (35 yaşındaydı). Kadro alırsa yrd doç olacak. Alamazsa da bi şekilde devam. Bu işlerin sonu yok ki. Kadro alsan yayın vs. yok il dışı sempozyum vs. liste uzaaar gider.
Tez zamanda seninde bebişin olur inşallah Dejavu, rabbim isteyen herkese versin inşallah canım.