Cocuk istemiyorum diye evliligim bitiyor

Siz su evliligi bir oturtamadiniz gitti.

Esin su an blof yapıyor yine hic orali olma derim.

Kimse icin de zorla cocuk doğurulmaz.

Dejavu'nun söylediklerine katılmakla birlikte şunları da eklemek istiyorum:

Konu sahibi 30 eşi ise 35 yaşında sanırım ve kadın doğum uzmanı. Üstelik eşinin ikinci evliliği. Bence adamın bebek istemesi kadar doğal bir şey yok.

Konu sahibi arakadaşım bebek istemiyorsa ona baskı yapmamalı ama ertelemenin de sonu yok. 2 yıl sonrada teze geçeceksin, tez dönemlerin uzayacak vs. vs. Belki doktoranı tamamlayacaksın ama kadro alamayacaksın vs. vs. Üniversitede kariyerin sonu yok yani.
Bence orta yolu bulmaya çalış ama birazda eşinin gözüyle bak canım durumunuza.

Doktoraya başlamadan önce bu konuyu hiç konuşmadınız mı? Bunu merak ettim.

Diğer konularınızı göz ardı ederek düşünüyorum :

35 yaşındayım erkeğim, ikinci evliliğim, hastalarım hamile bayanlar, günde bilmem kaç kez ultrasonda minik bebişler görüyorum, bebk istiyorum. Eşimse kariyer için bebek istemiyor.

Birbirinizi anlamıyorsunuz ki. Beni anlamayan biriyle evliliğin ne anlamı kalır kı?

Walla dehavucum öle veya böle konu sahibi işini ortaya koymuş ama dedigin gibi bnce konu sahibi baska problemlerin oldugun ya farkında yada farkında olmak istemiyor

Canm sana bana dua etmek düseer artık napalım :/ :)
Sen bnm desiklerimi yanlış anlama sakın canm hanm kardeşim

Eski konularından yola cıkıp soledim konu sahibinin

Canm eski konularını okumadım eğer ki deseydi eşime güvenmiyorum, ailesine karşı korumuyor evin sahip çıkmıyor haa taamm bekle derdim ama gerçekten kariyerin sonu yok o bitsin bu bitsin sonu gelmiyor ama eşine güvenmiyordur o ayrı ben alınmadım canım ben her zaman objektif yorum yaparım kendi çocuk istememe göre herkese aman çocuk yapın geç kalmayın demem yazdıklarına göre yorum yaparım. Hep te iki taraflı bakarım konulara hemen burada öyle yazmış diye konu sahibini yüzde yüz haklı görmem başka açılardan yorumlar yaparım çok detaya indiğimi söyler bazları ama işte olayın özü de o detaylarda olabiliyor. Haklarında hayırlısı olsun.

Dejavu'nun söylediklerine katılmakla birlikte şunları da eklemek istiyorum:

Konu sahibi 30 eşi ise 35 yaşında sanırım ve kadın doğum uzmanı. Üstelik eşinin ikinci evliliği. Bence adamın bebek istemesi kadar doğal bir şey yok.

Konu sahibi arakadaşım bebek istemiyorsa ona baskı yapmamalı ama ertelemenin de sonu yok. 2 yıl sonrada teze geçeceksin, tez dönemlerin uzayacak vs. vs. Belki doktoranı tamamlayacaksın ama kadro alamayacaksın vs. vs. Üniversitede kariyerin sonu yok yani.
Bence orta yolu bulmaya çalış ama birazda eşinin gözüyle bak canım durumunuza.

Aynen canım bunu eniyi ben bilirim çünkü eşim kimya mühendisi ve hocalık yapıyor akademik kariyeri var yani aynı şekilde bayan meslektaşları var eşim gibi akademik kariyer yapan. Ama doktora için 30 yaş zaten çok geç bir yaş üniversite bitince doktora yapılmaya başlanıyor tezler filan yanii. Ama eşimin işyerinde yapanlar var hala ve bu arada çocuk doğuran da var. Akademik kariyerin gerçekten sonu yok doktorası var, tezi var, yayınları var, sonra yükseleyim filan dese onlar ayrı bir tantana zaten eşimden biliyorum ve ayn şeyi bir bayan için düşünüyorum gerçekten sonu olmayan birşey. Bence aslında en rahat zamanı bu zaman. Şunu savunuyorum hiç çalışmaması değil elbette ama ortak kararla bakıcı kreş için karar verilebilir. Ama ben çocuk istemiyorum o zaman git çocuk yapacak biriyle evlen demek çok aşırı oluyor ancka başka problemleri varsa bilemem tabii şu anda çıkılmaz bir yola girmiş adam evi terketmiş ben böyle durumlarda bayan olsun erkek olsun evi terketmelerine karşıyım yanii.

Aynen canım bunu eniyi ben bilirim çünkü eşim kimya mühendisi ve hocalık yapıyor akademik kariyeri var yani aynı şekilde bayan meslektaşları var eşim gibi akademik kariyer yapan. Ama doktora için 30 yaş zaten çok geç bir yaş üniversite bitince doktora yapılmaya başlanıyor tezler filan yanii. Ama eşimin işyerinde yapanlar var hala ve bu arada çocuk doğuran da var. Akademik kariyerin gerçekten sonu yok doktorası var, tezi var, yayınları var, sonra yükseleyim filan dese onlar ayrı bir tantana zaten eşimden biliyorum ve ayn şeyi bir bayan için düşünüyorum gerçekten sonu olmayan birşey. Bence aslında en rahat zamanı bu zaman. Şunu savunuyorum hiç çalışmaması değil elbette ama ortak kararla bakıcı kreş için karar verilebilir. Ama ben çocuk istemiyorum o zaman git çocuk yapacak biriyle evlen demek çok aşırı oluyor ancka başka problemleri varsa bilemem tabii şu anda çıkılmaz bir yola girmiş adam evi terketmiş ben böyle durumlarda bayan olsun erkek olsun evi terketmelerine karşıyım yanii.[/QUOTE]

Evet canım doğru söylüyorsun. 30 yaş doktora için geç değil aslında. Bende ablamdan biliyorum :))) Bekarken yüksek lisansını yapmıştı. Sonra okutmanlığa geçti. 1. çocuğu yaptı, 2. cocuğu yaptı. 2. bebek doğar doğmaz doktora yapmaya başladı. 4 yılda da doktorasını tamamladı (35 yaşındaydı). Kadro alırsa yrd doç olacak. Alamazsa da bi şekilde devam. Bu işlerin sonu yok ki. Kadro alsan yayın vs. yok il dışı sempozyum vs. liste uzaaar gider.
Tez zamanda seninde bebişin olur inşallah Dejavu, rabbim isteyen herkese versin inşallah canım.

Son düzenleme:
Back
X