Cocuk istemiyorum diye evliligim bitiyor

Neden boyle yazdin yanlislarim mi var

senin yanlışlarından ziyade eşin ve ailesi bi hoş çok yıpranıyosun bu evlilikte bide çocuğun olursa iyice elin kolun bağlanacak, ben eşime 10 senede çocuk istemiyorum desem başkasıyla ilişkinmi var demek aklına gelmez sence bu adam normal mi, bi erkek bunu ne amaçla söyler, ya kafası yerinde değil ya da bel altı vurarak senin lanet olsun bari doğurayım demeni sağlamaya çalışıyor iki türlü de fena

konuşmak en mantıklısı baskalarının doldurusuna gelmesine izin vermeyin ama bence de emeğinizi boşa harcamayın siz zaten bir süre vermişsiniz hiç istemiyorum dememişsiniz kv sizi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda Allah yardımcınız olsun

Biz zaten surekli bu konu yuzunden tartisiyorduk. Annesinin beni istememesi gibi buyuk problemlerimizde var bu sorunda onlardan dogan bir sorun

Canm arkadasım bak bnce iyi düşün taşın
Olması gerekni düşün
Koyiki kagıt önüne bosnırsamne olur
Bısanmassam ne olur
Tabiki bunu allahtan baska kimse bilemez ama GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ
eşindeki ego patlama yaomış
Kendini yükseklerde gören biri galiba
Yani kadınım bn ne dersem onu yapacak yoksa bi giderim 3 gün 5 gün 15 GÜN ewe gelmm
Kardeşim yapma bunu kendine
İi düşün taşın
Rabbim yürwgine ferahlık versin
Senin yerinde olmak isteyen ole kadın var ki burda okuyosundur dimi
- ekonomik özgürlüğün var
- en güseli bbasız bırakacagın psıkolojısnı bozacagın bir cocugun henuz yok
Bunlar + ların
Eksiler
- kafası bozuldumu ewden cıkıp gıden
- sebeb ne olursa olsun aramayıp sormayan
- 3 gunde mal paylasımı yapacak kadar tez canlı
- aılesi tarafından istenmeyen
- ailesinin bu olumsuz tawrının sürekli olacagını bilmn
- vs vs vs actıgın konuşar ve bizim bilmediğimZ ama senin bildigin dertlerin yasadıkların
.......................

Esim surekli cocuk diye baski yapiyordu esimden sadece iki yil istedim cunku iki yil sonra isimle ilgili hersey rayina oturmus olacak ama bunu anlamak istemiyor. Esim okumus bir insan ama bir erkek ne kadar okumus olsa bile bencillik dogalarinda var. Ben cocuk dogurdugumda cocuga bakacak kimse yok isimden tamamen ayrilmami istiyor. Bunca yillik emegimi cope atamam. Bana resti cekti ben de benden bosanip ne yapacaksin annenin buldugu uygun bir adayla evlenip cocuk mu yapacaksin dedim cevap vermedi ben seni cok seviyorum ama boyle evlilik olmaz dedi. Tamam dedim icim o kadar acidi ki o zaman bende cocuk istemeyen bir adamla evlenirim dedim yeter sus diye bagirdi elimden bir kaza cikacak yoksa biri mi var onun icin mi cocuk istemiyorsun gibi supheler kapiyi vurup cikti uc gundur eve gelmiyor. Kayinvalidem bosanin diyor ablasi sakin bosanmayin birbirinize yazik edersiniz diyor kafam iyice ambole oldu. Bugun arkadasi yanima geldi. Biraz konustuk beyefendi mal paylasimi bile yapmis evi bana birakacakmis kredisini de kendi odeyecekmis sagolsun ev bahsetmis hicbir sey istemiyorum dedim sadece arabam var kendime ait ev onun olsun dedim. Telefonlarima cikmiyor son kez konusmaliyim boyle bitemez diye dusunuyorum ve onun aramasini bekliyorum baska da elimden birsey gelmiyor. Annesinde kaliyormus annesiyle kiz kardesi istedigi kivama getirip kafasini doldurmuslardir. Annemden kafam sisti diye bugun ablasina gidecekmis. Beni ailede tek seven kisi ablasi belki ablasinin etkisiyle arar beklemekten baska carem de yok.

Bebek konusunda yorum yapamam ama cok duygusuz geldi yazdıkların bana. Evliliğin bitiyor sen gayet normal konusuyorsun.

Kızlar sizce eşinin hemen mal oaylasımı yapması ilginç degil mi sanki planlanmış gibi
Cocuk bahane gibi geliyor bu
Cocuk isteyen cocugu sewen ve eşinede seni seviyorum diyen biri merhametli olur
Böle hünharca cıkıp gitmez
Ne bilim bnm eşimde bebk istiyor hemde cok ( ikinci)ama böle bn hayır dedigim için bana baskasımı var demedi yada bosanalım ozaman demedi
Aksine gönlümü yapmaya ikna etmeye calışıyo ki olması gerekn bu
Talim arkadasım diyorum yha sana sakin ol ve iyi düşün

Olmayan bı bebek yüzünden bu duruma geldiysenız ilersi pekte aydınlık değil,bu kadar çabuk hayatından çıkıp gidiyo mal planları yapıyo filan çok enteresan.Karşılıklı oturup konuşup paylaşamadıktan sonra evlılığin ne anlamı varki,vurup kapıyı çekip giden bırı geri dönsede hiç bişey eskisi gibi olmaz olamaz,bu kadın içinde böyle erkek içinde böyle.Iyi düşün karar ver canım ama sırf o istiyo diye eve dönsün diye bebek yapalım deme.Zamanı geldiğinde çocuk isteği kendiliğinden gelicem sana zaten.

Bakın biraz da eşinizin açısından düşünün evliliğiniz çok yeni değil, 2 yıllık evlisiniz eşiniz sizden 4 yaş büyük yani 34 yaşında 2 sene sonra olacak 36 yaşında eh bir çocuk daha isteseniz kardeş araya 2 sene daha koysanız olacak 38-39 yaşında. Siz hala bu yaşınıza kadar işinizi rayına oturtamadınız mı yani arabanız varmış demek ki uzun süredir çalışıyorsunuz 2 sene sonra ne değişecek işinizle ilgili kıdem mi atlayacaksınız, kendi işinizi mi kuracaksınız, yaşam standartlarınız mı çok yükselecek 2 sene sonrasının işinizde size kazandıracağı nedir. Hem şimdi de yapsanız bakacak kimse yok, 2 sene sonra da yok her türlü işe bir süre ara vereceksiniz kaynananız, anneniz herkes şehir dışında mı. Yani kestirip atmak yerine bir süre bakabileceğinizi sonra bakıcı ve kreş olayına girebileceğinizi eşinize söyleyebilirdiniz. Evlilik tek taraflı olan bir şey değil ve yaşınız da geçiyor hemen ilk aydan olacağı garanti değil ben de hemen olacak sanıyordum ama 3 senedir tedavilerle uğraşıyorum istemeye başladığınızdan itibaren hele ki siz korunduydanız, bunun üzerine bir 4-5 ay ekleyin yani. Çok yazık bu sebepten boşanmak. Birdenbire çocuk istedi evlenmeden önce konuşmamıştı deyince evlenir evlenmez istedi sandım ama 2 sene bitmiş. Çok sakin karşılıyorsunuz orta yolu bulmak gibi bir çabanız yok. Yani iş güç derseniz onun sonu yükselmesi filan hiç bitmez hiç çocuk istemiyormuşsunuz gibi geldi bana.

Bakın biraz da eşinizin açısından düşünün evliliğiniz çok yeni değil, 2 yıllık evlisiniz eşiniz sizden 4 yaş büyük yani 34 yaşında 2 sene sonra olacak 36 yaşında eh bir çocuk daha isteseniz kardeş araya 2 sene daha koysanız olacak 38-39 yaşında. Siz hala bu yaşınıza kadar işinizi rayına oturtamadınız mı yani arabanız varmış demek ki uzun süredir çalışıyorsunuz 2 sene sonra ne değişecek işinizle ilgili kıdem mi atlayacaksınız, kendi işinizi mi kuracaksınız, yaşam standartlarınız mı çok yükselecek 2 sene sonrasının işinizde size kazandıracağı nedir. Hem şimdi de yapsanız bakacak kimse yok, 2 sene sonra da yok her türlü işe bir süre ara vereceksiniz kaynananız, anneniz herkes şehir dışında mı. Yani kestirip atmak yerine bir süre bakabileceğinizi sonra bakıcı ve kreş olayına girebileceğinizi eşinize söyleyebilirdiniz. Evlilik tek taraflı olan bir şey değil ve yaşınız da geçiyor hemen ilk aydan olacağı garanti değil ben de hemen olacak sanıyordum ama 3 senedir tedavilerle uğraşıyorum istemeye başladığınızdan itibaren hele ki siz korunduydanız, bunun üzerine bir 4-5 ay ekleyin yani. Çok yazık bu sebepten boşanmak. Birdenbire çocuk istedi evlenmeden önce konuşmamıştı deyince evlenir evlenmez istedi sandım ama 2 sene bitmiş. Çok sakin karşılıyorsunuz orta yolu bulmak gibi bir çabanız yok. Yani iş güç derseniz onun sonu yükselmesi filan hiç bitmez hiç çocuk istemiyormuşsunuz gibi geldi bana.

canım tane tane o kadar güzel anlatmışsın ki...ama kadın istemiyorum diyo yani bu zorla ya da başkası mı var diye bel altı vurularak razı edilecek bişey değil ki, 9 ay az uz değil istemeden yaşanan bi gebelik insanı depresyona bile sürükleyebilir, Allah isteyen dileyen herkese evlat versin hep dua ediyorum o şekilde ama istemeyen bi kadınada kocasının bu tarz baskısını anlayamam

Canm sen cocuk istıyorsun heralde
Rabbim gönlüne göre versin ama bu arkadasımız cok farklı
Eski konularına bakktın mı bilmiyorum ama saglıklı düşünen bi kadının böle bi ortama cocuk dogurması büyütmesi inan ki zor gibi
Burda eşinin tawrı hiç tutumlu degıl
Elle tutulacak hiçbir seyi yok
Bnce eger talim arkadas cocuk istemıyosa bnce sadece iş dwgılde eşinin ve ailesinin ona yaptıklarında rolü var
Sen olsan bole bi eşin olsa onunla cocuk yapmak istermisn i i düşün
Hadi yaptın çocugu o çocugu nasıl yetiştireceksin
Sen cocuk konusunda cok duygusalsın güzel arkadasım
Ama bu konu ve ortada görünen durum çok farklı

eşi sanırım konu sahibin işiyle ve sosyalliğiyle ilgili sorunları var ki.. çözümü çocuk yapıp işi bırakmasında buluyor. ayrıca bir kadın çocuk istemiyorsa sağlıklı düşünen hiç bir erkek eşine " acaba başkası mı var" diye sormaz. olacak şey değil yani.. biraz da paranoyaklık var sanırım ya da sinirlenince fazlaca saçma konuşuyor.

Kariyer olarak benzer bir yoldan geçmiş birisi olarak şunu söyleyeyim, yeterlilik sınavınıza çalışın. Şu an eşinize düşen size destek olmak, çalışmanızı destekleyici bir ortam sağlamaktır. Biz hepimiz gerçekten çevremizdeki güzel insanların desteğiyle, anlayışıyla o sınavları geçtik. Eşinizse çocuk istiyorum diye evi terk etti, annesinin evinde kendini doldurtuyor, bir de oturdu boşanmadaki mal paylaşımını planladı öyle mi? Kocaman bir alkış...

Bütün bunlar çocuk değil de biraz da sizin kariyerinizle olan sorunlar gibi geldi bana... İşinizi de bırakmayın, sınavınızı da, insan olsun size destek olsun; yoksa koca adındaki bir takoza ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum... Bunu yapamayacaksa (yapmak bile istemeyecekse) bu ilişkiyi devam ettirmek sizin için sadece taviz vermek ve emek verdiği şeyleri kaybetmek anlamına gelir.

Bu arada neden çocuğunuz olunca işinizi bırakasınız? Bir çok araştırma görevlisi böyle bir şey yapmıyor, bu da acaip bir istek. İşinize, emeğinize saygı duymayan insanı tekrar bir gözden geçirin derim siz de...

Arkadasım yorumlarıma kızma sakın yorumlarıma
Objektif olmaya calışıyorum
Sna nasıl yardımcı olabılırz hepimz bunu için yorum yapıyoruzz

Yedi senelik evli cocuklu calisan bir kadinim oglum 2,5 yasinda hee anne gibi olurum ona. Ama cok zor inanilmaz zor ustelik bebegi ben cok istemistim. Is ev koca cocuk derken mahvolmusum. Dunyanin en guzel seyidir anne olmak ama hazirsan.

Tabi ki elestirebilirsiniz hakaret edilmadigim surece ben yanlislarim yok demiyorum ben de cok fevriyimdir. Ben sadece bosalmak icin yazdim pek yardim edilecek bir durumum yok. bugun okulda bir arkadasa biraz bahsettim keske hic anlatmasaydim o kadar pisman oldum ki bana soyledikleri icimi acitti kocanin durumu zaten iyi cik isten bebek dogur anlasamazsaniz ayrilirsiniz zaten sana maddi anlamda bakmak zorunda bana bunlari soyledi

senin yanlışlarından ziyade eşin ve ailesi bi hoş çok yıpranıyosun bu evlilikte bide çocuğun olursa iyice elin kolun bağlanacak, ben eşime 10 senede çocuk istemiyorum desem başkasıyla ilişkinmi var demek aklına gelmez sence bu adam normal mi, bi erkek bunu ne amaçla söyler, ya kafası yerinde değil ya da bel altı vurarak senin lanet olsun bari doğurayım demeni sağlamaya çalışıyor iki türlü de fena

arkadaşa katılıyorum aklı başında hiç bir eş çocuk istemiyor diye eşine böyle bir şey söylemez.. kaldı ki hiç istemiyorum demiyorsunuz sadece 2 sene destek olmasını beklemesini söylemişsiniz..çocuk istemek evet onunda hakkı ama bu tek taraflı alınacak bir karar değil..size böyle diretmesi bencillikten başka hiç bir şey değil. .zor bir durum Allah yardımcın olsun.

Tek taraflı istemeyle olacak emrivaki birşey değil çocuk meselesi o konuda çok haklısın maddi manevi hazır hissetmek ister insan kendini ama gider çocuk istemeyen biriyle evlenirim o zaman bende demen çok yanlış.Bu sözüne sinirlenip öyle bir tepki vermiş olamaz mı eşin söylediği çok terbiyesizce ama sizin soylediginizde doğru birşey değil

Tabi ki elestirebilirsiniz hakaret edilmadigim surece ben yanlislarim yok demiyorum ben de cok fevriyimdir. Ben sadece bosalmak icin yazdim pek yardim edilecek bir durumum yok. bugun okulda bir arkadasa biraz bahsettim keske hic anlatmasaydim o kadar pisman oldum ki bana soyledikleri icimi acitti kocanin durumu zaten iyi cik isten bebek dogur anlasamazsaniz ayrilirsiniz zaten sana maddi anlamda bakmak zorunda bana bunlari soyledi

Canm k bakma ama insanın böle arkadası varken düşmana ihtiyacı olmax
Yha hiçmi cocuga acımaz bi insan cok sinirlendim :€
Bnce başını böle bos kışılerin dedıklerıyle doldurma neymiş cocugu dogur anlasamassan ayrıl o sana bakmk zorunda
Sen bi defa anladıgım kadarıyla baskasının parasıyla geçinecek bi insan degilsin bu zamana kadar kendi caluşmış ekonomik özgürlüğ olan bi kadınsın
Allah askına yapabılırmısın

Yeterliliğe hazırlanma dönemi gerçekten sorun olabiliyor. Benim yeterliliğe girmeme bir sene var. Sizi çok iyi anlıyorum. Ama şunu söyleyebilirim sizin mesleğinizde çocuk yapıp mesleği bırakmak kadar saçma bişey olamaz. Yeterliliğe kadar olan dönem en zor dönemdir. Doktorayı olmadı üç beş yılda yazarsınız. Okulunuz çok sıkıysa mesai saatleri konusunda falan olmadı başka okula geçmeye çalışırsınız, ama çocuk için istifa edilmez bence.
Eşinizin başka sorunları da olduğunu düşünüyorum, sadece bu değildir. Neden istifa edecekmişsiniz ki? Eline ne geçecekmiş doktorasını bile bitirmek üzere, tam hoca olacak oln birisini alıp ev hanımı yapmak gibi bir fantazisi mi varmış? Tam rahatlayacakken ne diye istifa edesiniz?

Back
X