• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istiyorum ama eşim…

busemm63

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2023
450
187
23
30
Dostlar herkese merhaba. Ben 2 yıllık evliyim. İlk sene hiç istemiyordum ama son 4-5 aydır çocuk istiyorum. Eşim de ilk başlarda istemiyordu ama sonra o da ister diye düşünmüştüm. 3-4 kez konuyu açtığımda maddi olarak hazır hissetmediğini, hazır hissettiğinde konuşacağımızı söyledi. Ev kredimi dışında bir borcumuz yok çok şükür. İkimiz de çalışıyoruz. Arabamız yok bunu çok kafasına takıyor ama bunu alma gücümüz de yok şuan. Çok bunaldım ve bu duyguya engel olamıyorum. Bir de son zamanlarda gören herkes hamile misin, yüzüne hamilelik güzelliği gelmiş diyor bu beni daha da yaralıyor. Eşimle tekrar bu konuyu konuşmak da istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım, aranızda böyle bir durum yaşayan var mı?

Yani size asla istemiyorum demiyorsa ve kafaya taktığı şeyleri biliyorsanız bence zaman tanımak en doğrusu. Araba olmadan çocuk olmuyor mu oluyor tabii ama her şeyi halledip sonra her şey hazırken bunu çocukla tatlandırmak bence çok daha iyi olur.

Bu sadece sizin verebileceğiniz bir karar değil. Eşiniz haklı. Maddi olarak kendini sağlama alıp bir de araba almak istiyor. Çocuk olunca masraflarda artacak. Çocuğunuz olunca çalışmaya devam edebilecek misiniz mesela? Devam etseniz de bakıcı veya kreşe vermeniz gerekecek daha da masraf artacak. Başkalarına aldırış etmeyin. Bu iki kişinin birlikte verebileceği bir karar.
Maddiyatı geçtim ben evli değilim çok bilgim yok ama burada gördüğüm kadarıyla çocuktan sonra evliliklerde eşler arası tahammülde azalıyor. Yeni sorumlulukla birlikte eski düzen değişiyor. Hazır olmasını bekleyin.

Bu sadece sizin verebileceğiniz bir karar değil. Eşiniz haklı. Maddi olarak kendini sağlama alıp bir de araba almak istiyor. Çocuk olunca masraflarda artacak. Çocuğunuz olunca çalışmaya devam edebilecek misiniz mesela? Devam etseniz de bakıcı veya kreşe vermeniz gerekecek daha da masraf artacak. Başkalarına aldırış etmeyin. Bu iki kişinin birlikte verebileceği bir karar.
Maddiyatı geçtim ben evli değilim çok bilgim yok ama burada gördüğüm kadarıyla çocuktan sonra evliliklerde eşler arası tahammülde azalıyor. Yeni sorumlulukla birlikte eski düzen değişiyor. Hazır olmasını bekleyin.
Tabii ki tek başıma karar veremem ama ben bu kadar duygusal olarak hazırken onu beklemek bana kötü hissettiriyor. Onun da haksız olduğunu düşünmüyorum ama işte tarif edemiyorum maalesef o hissi

Dostlar herkese merhaba. Ben 2 yıllık evliyim. İlk sene hiç istemiyordum ama son 4-5 aydır çocuk istiyorum. Eşim de ilk başlarda istemiyordu ama sonra o da ister diye düşünmüştüm. 3-4 kez konuyu açtığımda maddi olarak hazır hissetmediğini, hazır hissettiğinde konuşacağımızı söyledi. Ev kredimi dışında bir borcumuz yok çok şükür. İkimiz de çalışıyoruz. Arabamız yok bunu çok kafasına takıyor ama bunu alma gücümüz de yok şuan. Çok bunaldım ve bu duyguya engel olamıyorum. Bir de son zamanlarda gören herkes hamile misin, yüzüne hamilelik güzelliği gelmiş diyor bu beni daha da yaralıyor. Eşimle tekrar bu konuyu konuşmak da istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım, aranızda böyle bir durum yaşayan var mı?
Yani aslında bizimde evimiz var isimiz var iyi durumdayiz iste araba alacak kadar birikimimiz var ama ben ara ara düşünsem de sonra hazir olmadigimi hissedip vazgeçiyorum esiniz hazir degilim demis bence ona da hak verin

Yaslariniz kac bilmiyorum, ama iki taraf da istemesi lazim. Siz belki calismak istemeyeceksiniz cocuk gelince. Esiniz maddi yükü tek cekecek olan kisi. Oda hazir olmasi lazom
Ben 28, eşim 33 yaşında. Evet doğru ama böyle bir şeyi tek taraflı istemek üzüyor zaten

Çocuk doğunca ilk zorlukta söyleyeceği şey belli “ne gereği vardı, ben zaten hiç istememiştim, böyle olacağı belliydi, kendin hallet” ve türevleri.
Hiç şaşmaz.
Adamın teki 15 yıllık çocuğu için her zorlukta her masrafta her hastalıkta karısına da değil, etrafa karşı dönüp “ne gereği vardı işte ille doğuracam dedi (karısı için)” diyor.
Erkek kişisi istediği zaman bile sorumluluk almıyor çok fazla. En iyisi onun tam kesin hazır olduğu zamanı bekleyin. Yoksa evliliğiniz de sallantıya girer.

Tek taraflı istemekle olmaz. Ayrıca eşini haklı buldum bu devirde çocuk hiç kolay değil.
Herkes çocuk yapmayı bırakmalı bence de yaa.bu hayat bence çileden başka birşey değil.adam gibi ilişki yaşayabilen kadın kalmadı neredeyde.çürük çarık tiplerle bir umut diye diye görüş dur.ülke çer çöp ha.biz muhattap oluyoruz artık ölene kadar da.başkasını da getirmesinler ya.eskiden yaşamak dediğin 3,5 kısa mutlu andan ibaret derlerdi şimdi o da kalmadı.sadece dayanmaya çalışıyorum.ölene kadar nasıl oyalanacağım çok merak ediyorum valla.

Son düzenleme:
Aslında onu da yapıyoruz daha yeni yurt dışından geldik, bilemiyorum hayırlısı🙏

Profilinizdeki yaş doğru ise bence bir 30u bekleyin :)

Eşin istemesi çok önemli. En ufak bir yardım istediğinizde başınıza kakacaktır. Evlilik zaten bayağı şekil değiştiriyor çocuktan sonra. Bir de taraflardan biri hazır değilse boşanmaya bile gider konu.

Herkes çocuk yapmayı bırakmalı bence de yaa.bu hayat bence çileden başka birşey değil.adam gibi ilişki yaşayabilen kadın kalmadı neredeyde.çürük çarık tiplerle bir umut diye diye görüş dur.ülke çer çöp ha.biz muhattap oluyoruz artık ölene kadar da.başkasını da getirmenler ya.eskiden yaşamak dediğin 3,5 kısa mutlu andan ibaret derlerdi şimdi o da kalmadı.sadece dayanmaya çalışıyorum.ölene kadar nasıl oyalanacağım çok merak ediyorum valla.
O kadar umutsuzsun ki hayat enerjimi götürdün resmen 😁

O kadar umutsuzsun ki hayat enerjimi götürdün resmen 😁
Eee öyle valla inkar edemeyeceğim.daha yeni başkasını bulamam diye boşanmaktan korkan hanfendinim konusunu okudum da.dedim haklısın valla.20 yaşında umut, 25 yasında umut, 35 yaşında umut.... umut ede ede öleceğiz, ortada birşey yok. 😀😀

Eee öyle valla inkar edemeyeceğim.daha yeni başkasını bulamam diye boşanmaktan korkan hanfendinim konusunu okudum da.dedim haklısın valla.20 yaşında umut, 25 yasında umut, 35 yaşında umut.... umut ede ede öleceğiz, ortada birşey yok. 😀😀
Yeni bir başkasını neden bulamayayim😅 sadece hep kötü deneyimler yaşayan insanlar dolu, evliliklerin hepsi birbirinden beter gibi duruyor .. erkeklerin geneli sanki şrefsiz ve iyisini denk getirmek kolay olmayabilir, hani iyi olmasa bile kötüsü çok sanki maalesef 🙈

Back
X