çocuk kaç yaşından sonra babasında yatılı kalabilir?

htczhr

Veni, Vidi, Vici...
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
3.884
33
158
39
boşanma durumunda çocuk kaç yaşından sonra babasında yatılı kalabilir? yardımcı olursanız çok sevinirim. bununla ilgili belirli bir kanun var mı bilmiyorum araştırdım bulamadım.

boşanma durumunda çocuk kaç yaşından sonra babasında yatılı kalabilir? yardımcı olursanız çok sevinirim. bununla ilgili belirli bir kanun var mı bilmiyorum araştırdım bulamadım.

bu konuyu düzenleyen bir kanun maddesi yok
hakimin takdirine bağlıdır
burada tarafların talepleri de önemlidir
anne ve baba aralarında anlaşıp mahkemeye onaylatabilir
bu mümkün olmazsa mahkeme uzman raporu da almak suretiyle takdir eder

teşekkür ederim genelde uygulama çocuk okula baslaınca babaya yatılı verilebilir demişlerdi.

teşekkür ederim genelde uygulama çocuk okula baslaınca babaya yatılı verilebilir demişlerdi.

çocuğun yaşı ve eğitim durumu çok önemli
örneğin süt emmekte olan bir bebeğin yatılı olarak babaya verilmesi düşünülemez
önemli olan çocuğun sağlıklı gelişimidir
hem fiziksel hem de ruhen

bilgilendirdiğiniz için tesekkürler.

bana da yardımcı olursanız sevinirim

illa annesütü mü alması gerekiyor...
benim oğlum bir yaşında...
gece mama istiyor..
babası bir mama bile hazırlamaktan aciz...
horul horul uyur..
1 yaş sonrası dişler daha sancılıdr..
ateş kusma ishal...
bu adam gece kalkıp bakamaz ki...
5 yaşına kadar çocuklarda yüksek ateş menenjit tehlikesi hat safhada...

birde eşim 15 günde bir cumartesiler gece için istiyormuş...
bu nasıl bir adaletsizliktir...
anne hafta içi çalışsın...
haftasonu çocuğuyla vakit geçireceği zaman baba alsın...

aynı şehirdeyiz..
genel uygulama nedir?

Genel uygulamaya göre velayet bu kadar küçük çocuklarda anneye verilir
ve 1 yaşındaki bir bebeğin yatılı kalması pek mümkün değil (anne izin vermedikçe)
yine karşılıklı anlaşma yoksa 15 günde 1 gün (c.tesi veya pazar ) görme hakkı verilmekte
çocuğun yaşı büyüdükçe haftasonu yatılı kalmasına da izin verilebiliyor
15 günde 1 olmasının nedeni belirttiğiniz gibi annenin de h.sonu çocukla vakit geçirmeye hakkı bulunmasıdır

canım benim kızıma 2,5 yaşında yatılı kalma kararı çıktı babasında, o da ayda iki kere, 3 yaşından sonra da yılda bir kez 15 gün babasında kalacak. ama o zamana kadar her pazar sabah alıyor , akşam bırakıyor, hakim pedagog, psikolog ve sosyal hizmetler uzmanından oluşan bir ekibe yönlendiriyor seni, onlar seninle ve çocukla görüştükten sonra karar veriyor, Allah yardımcın olsun tatlım.

teşekkür ederim canım.
uzmanlar ne diyorsa öyle olsun istiyorum zaten ama bir ekibe yönlendirildiğini bilmiyordum.
içimi rahatlattın teşekkür ederim.

teşekkür ederim canım.
uzmanlar ne diyorsa öyle olsun istiyorum zaten ama bir ekibe yönlendirildiğini bilmiyordum.
içimi rahatlattın teşekkür ederim.

evet canım, uzmanlardan bir bayan bana "merak etmeyin herşeyden önce biz de birer anne babayız, çocuğunuz için en doğrusuna karar vermeye çalışıyoruz" dedi, o an ben de rahatladım, gerçekten çocuk için en doğrusu ne ise öğle olsun...

benim oglum 18 aylık olacak
ayrıldıgımızdan berı babayı gormedı
ama anlaşmalı boşanma protokolde ayda bır 3-4 saat gorme ıznı var
yatıya 7-8 yasına kadar uygun degıl dedı avukatım

benim oglum 18 aylık olacak
ayrıldıgımızdan berı babayı gormedı
ama anlaşmalı boşanma protokolde ayda bır 3-4 saat gorme ıznı var
yatıya 7-8 yasına kadar uygun degıl dedı avukatım

canım avukatlarla pedagoglar ayın şeyi düşünmüyor, pedagoglara göre babayla zaman geçirecek ki ona alışsın, ben de daha çok küçük demiştim yatı için, belki bir iki sefer zorlanır ama alışır, babayla birbirlerini tanımaları için bu şart demişti. Çok zor olacak farkındayım, Allah yardımcımız olsun....

Benim de üç yaşında kızım var. Aynı evdeyken sürekli babasıyla yatardı. Bunun doğru olmadığını söylediğimde beni aşağılardı eşim. Kızımı tek başına ben yokken banyo yaptırır ama bana izin vermezdi. Üstelik ona dava açtığım ilk günlerde kızıma bilgisayardan çıplak kadın resimleri gösterdiğini gözlerimle gördüm. WC'ye giderken kapıyı da kapamazdı. Şimdi ayrı evlerdeyiz. Kızımı almaya geldiği zamanın ardından kızım bana "Anne bak erkekler bööle işiyor" dedi. Nerden biliyorsun dediğimde "babamdan gördüm" dedi. ŞİMDİ ben ne yapayım? Baba-kızı ayırmak istemiyorum yani kızımın babaya da ihtiyacı var ama söyleyin nasıl güvenebilirim ona? durumum kötü çünkü hiçbir şahidim yok ne yazık ki. Ayrıca çevresi tarafından çook sevilen namazında bir insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…