Babam

aynen koyver kendini hiç değilse kendi kendineyken git bi aynaya bak sen var ya harika bi insansın her şeyin en güzelini hak ediyosun ve alıcaz de 😂 git ve al!!
Yarın ayanın karşısında kendimle hesaplaşıcam sjsjsj Yada herkes evdeyken bir çılgınlık yapıp ahuzarr her şeyin en iyisine layık diye bağırıcam sksksk Delirdiğimi sanmasınlar diye rüyada böyle bişey yaşadığımı söyliycem

Yarın ayanın karşısında kendimle hesaplaşıcam sjsjsj Yada herkes evdeyken bir çılgınlık yapıp ahuzarr her şeyin en iyisine layık diye bağırıcam sksksk Delirdiğimi sanmasınlar diye rüyada böyle bişey yaşadığımı söyliycem
ya kendi kendine konuşmak harika bir şey bence illa motivasyon için değil başkalarına söylemediğin şeyleri karşındalarmış gibi dökmek içindekini kusmak sonra hop kalkıp bi silkelenmek amaaaan demek :)
ciddi ciddi aynada bak kendine ve nasıl bir insan olmak istediğini düşün istersen otur yaz aklına kazınır

ya kendi kendine konuşmak harika bir şey bence illa motivasyon için değil başkalarına söylemediğin şeyleri karşındalarmış gibi dökmek içindekini kusmak sonra hop kalkıp bi silkelenmek amaaaan demek :)
ciddi ciddi aynada bak kendine ve nasıl bir insan olmak istediğini düşün istersen otur yaz aklına kazınır
Bunu deniycem. Boş sandalye taktiği var duydunuz mu bilmiyorum bu da çok iyi geliyor . Bişeyleri yük edinmektese bu şekilde dışarıya vurmak çok daha iyi olur. Gece gece benimle çok fazla ilgilendiniz her şey için çok Teşşekür ederim 😘💚

Bunu deniycem. Boş sandalye taktiği var duydunuz mu bilmiyorum bu da çok iyi geliyor . Bişeyleri yük edinmektese bu şekilde dışarıya vurmak çok daha iyi olur. Gece gece benimle çok fazla ilgilendiniz her şey için çok Teşşekür ederim 😘💚
evet onu denemiştim 1 defa ama sandalyesiz yapıyorum ben 🙈 ayrıca defter tutuyorum yazıyorum genelde ama konuşmak ayrı bir terapi
ben de teşekkür ederim sayenizde güldüm baya var olun

Allah hepinizden razı olsun konuyu salya sümük ağlayarak açmıştım ssjsjsj . Şuan kahkaha atmamak için zor tutuyorum kendimi. Kadınlar ne güzel varlıklar oturup iki kısır yesek dert tasa hiç bir şey kalmaz sjsjsj
Biri kısır mı dedi ?
iyi-geceler-opsun-sizi-ece-ler_2230631.webp

Aramaz bunu çok iyi biliyorum. Eskiden aradığımda da ara ara cevap verirdi şuan ben aramazsam hiç aramıyor. Aldatma olayında Annemi savunduğum için benden nefret ediyor. Sadece bunu belli etmek istemiyor ama ben anlıyorum
Eşimin bir erkek akrabası eşini defalarca aldatmış, aldatması zaten çok ahlaksızca bir şey ama bu adam yetmemiş evli olmasına rağmen beraber olduğu kadınlardan birine nişan bile yapmış, vaktiyle İstanbul’da yurtdışına ihracat yaptığı fabrikaları vardı, boy endam yakışıklılık şimdi doğruya doğru hem maddi gücüyle hem dış görünüşüyle etkileyici bir adamdı ama karısına sadakati çocuklarına sevgisi olmadıktan sonra bunların hiçbir önemi yok, eşinin canına tak etmiş boşanmış, adamın umurunda bile olmamış ki çocuklarını bile yok sayıp hayatına devam etmiş, evlenmiş evlendiği kadından da çocuğu olmuş vs vs.

Çok sonraları duyduk ki dünya genelinde çıkan ekonomik krizden bu adam da etkilenmiş ve iflas etmiş, herhalde ekonomik gücü kalmayınca 2. eşinden de boşandı oraları bilmiyorum lakin çocuklarından biri anlattı bize de, sokaklarda yatıp kalkmaya başlamış cebinde 5 kuruş kalmayınca ilk eşinden olan çocuklarını aramaya başlamış, çocuklar çok öfkeliydi çünkü annelerinin neler çektiğini unutmuyorlar kadın hasta olmuş sonra da vefat etti zaten, annelerinin vefatının sebebi olarak görüyorlardı babalarını ve onları sokaklarda yatana kadar aramayışına kızıyorlardı, cebinde para varken manevi olarak yanlarında olacağı dönem ortada olmayan baba, muhtaç düştüğünde evlatları olduğunu hatırladı, öldü mü yaşıyor mu bilmiyorum fakat çocukları yardım etmedi beter olsun dediler, haklılardı.

Bugün eline yüklü para geçsin, miras vs kalsın arkasına bakmaz. Baba kız ilişkisi farklı romantizmine hiç gerek yok. Benim babam sırtında taşınacak adamdı. Erkek evlat babamızın soyu kafasındaki kaçıklara inat ablamla ikimizin üstüne titrerdi. Bir erkek evlat veremedi babamızın adını koyamadık diyenlere inat olsun diye ikimizin de ismini anneme koydurmuş. Kim ağrıdan kıvrandıysa o koyar ismi demiş. Benim babam böyle ama çok defa pisliğin önde gideni babaya şahit oldum. Hatta burada her gün konu açılıyor, rezil adamlar için ama çocuğum babasız büyümesin diye diye çocuklar eziyet çekiyor. Dedeleri çocuklarını döverken, ağız yüz kanatırken oturup seyretmiş bir adamın konusu var forumda. Bu adam baba mı şimdi?

Kan bağı değil can bağı önemli. Baba ya da anne fark etmez istismar ediyorsa, kötü muamele davranış gösteriyorsa, meydana getirdiği çocuğuna sahip çıkmıyorsa, maddi gücünü başka kadınlara harcıyor çocuğuna vermiyorsa bir köşede geberip gidebilir. Adamlara bak; para mal mülk varken git başımdan, manevi yönden bile yanında arkasında durma, annenle ne olursa olsun sen benim evladımsın deme ama beş kuruşsuz kalınca kızın peşinden ayrılma para iste. Kendinizi suçlu hissetmeyin, adam hala sırtınıza dert yüklüyor. Sağa sola da kendisi beni alakadar etmiyor diye haber verin.

Merhaba, hayırlı akşamlar . Başlıkta da belirtiğim üzere konu babam. Yıllar önce maddi durumumuz çok iyiyken üniversite sınavına hazırlandığım dönem babamın annemi aldattığını öğrendim. Hayatım alt üst oldu kimseye anlatamadım ne sınava çalışabildim nede kendime odaklanabildim. O zamanlar öğrendiğim anlamıştı ve bunu kimseye söylememem gerektiğini söylersem boşanmaya gider diyip korkutu beni. Sonra onlarla ortaya çıktı her şey düşündüğümden daha korkunç oldu . Çok zor zamanlardan geçtim aylarca evden çıkmadım. Babam o zamanlar kendi hayatına baktı dükkanlar açmaya başladı . Maddi açıdan o kadar çok güçlendi ki açtığı dükkanlar yetmedi hep daha fazlasını istedi. Para istediğim zaman üç kuruş gönderip onun hesabını yaptı.

Son bir yıldır çok kötü durumda milleten borç istiyor ödüyemiyor. Kafam çok karışık bi yanım nefret ediyor bir yanımda çocukken yolunu gözlediğim adama acıyor. Maddi olarak yapacağım hiç bir şey yok yirmillerin başındayım. Benden para istese olsa bile veremem diyorum . Son zamanlarda çok depresif son konuşmamızda da tartıştık. Sizce ne yapmalıyım? Aramazsam aramaz hep kendi derdinden bahsediyor benim nasıl olduğumla pek ilgilenemez . Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız ? Başına bişey gelir mi ya bişey olursa ? Çok üstüne gidiyorum ona karşı olan öfkem geçmiyor. İlerde pişman olmaktan korkuyorum her şeyi sineye çekip destek mi olmalıyım yada ne yaparsa yapsın diyip köşeye mi çekileyim
Bırak ne yaparsa yapsın.kendi hayatına bak ve yapabiliyorsan ayri eve cik

Eşimin bir erkek akrabası eşini defalarca aldatmış, aldatması zaten çok ahlaksızca bir şey ama bu adam yetmemiş evli olmasına rağmen beraber olduğu kadınlardan birine nişan bile yapmış, vaktiyle İstanbul’da yurtdışına ihracat yaptığı fabrikaları vardı, boy endam yakışıklılık şimdi doğruya doğru hem maddi gücüyle hem dış görünüşüyle etkileyici bir adamdı ama karısına sadakati çocuklarına sevgisi olmadıktan sonra bunların hiçbir önemi yok, eşinin canına tak etmiş boşanmış, adamın umurunda bile olmamış ki çocuklarını bile yok sayıp hayatına devam etmiş, evlenmiş evlendiği kadından da çocuğu olmuş vs vs.

Çok sonraları duyduk ki dünya genelinde çıkan ekonomik krizden bu adam da etkilenmiş ve iflas etmiş, herhalde ekonomik gücü kalmayınca 2. eşinden de boşandı oraları bilmiyorum lakin çocuklarından biri anlattı bize de, sokaklarda yatıp kalkmaya başlamış cebinde 5 kuruş kalmayınca ilk eşinden olan çocuklarını aramaya başlamış, çocuklar çok öfkeliydi çünkü annelerinin neler çektiğini unutmuyorlar kadın hasta olmuş sonra da vefat etti zaten, annelerinin vefatının sebebi olarak görüyorlardı babalarını ve onları sokaklarda yatana kadar aramayışına kızıyorlardı, cebinde para varken manevi olarak yanlarında olacağı dönem ortada olmayan baba, muhtaç düştüğünde evlatları olduğunu hatırladı, öldü mü yaşıyor mu bilmiyorum fakat çocukları yardım etmedi beter olsun dediler, haklılardı.
Bizimkide bizden habersiz nişan yapmış ellerinde çiçekler kadınla olan fotoğrafını görmüştüm telefonunun karıştırırken. Hak etmiş umarım o da bir köşede ölüp gitmiştir. Kadınlar onlara değil elindeki paraya bakıyorlar para bitince tekmeyi vuruyorlar.Aynı şekilde benimde annem sürekli hasta her yerim ağırıyor ne geldisiye başıma onun yaptıklarını düşünmekten geldi diyor. Kendi zevkleri yüzünden bir aileyi paramparça ediyorlar.

Allah’ın adaletine inanıyorum bize yaptıklarını misliyle ödesin. Kadın akrabanıza çok üzüldüm Allah rahmet eylesin . Burda okuduğum çoğu yorumdan sonra ona karşı merhametli olmamam gerektiğini anladım. Kocaman adam yaptığı şeyin sorumluluğunu alsın umarım istifa eden akrabanız gibi o da sokaklara düşer.

evet onu denemiştim 1 defa ama sandalyesiz yapıyorum ben 🙈 ayrıca defter tutuyorum yazıyorum genelde ama konuşmak ayrı bir terapi
ben de teşekkür ederim sayenizde güldüm baya var olun
Defter tutmayı bende deniycem umarım iyi gelir, var olun :))

Bugün eline yüklü para geçsin, miras vs kalsın arkasına bakmaz. Baba kız ilişkisi farklı romantizmine hiç gerek yok. Benim babam sırtında taşınacak adamdı. Erkek evlat babamızın soyu kafasındaki kaçıklara inat ablamla ikimizin üstüne titrerdi. Bir erkek evlat veremedi babamızın adını koyamadık diyenlere inat olsun diye ikimizin de ismini anneme koydurmuş. Kim ağrıdan kıvrandıysa o koyar ismi demiş. Benim babam böyle ama çok defa pisliğin önde gideni babaya şahit oldum. Hatta burada her gün konu açılıyor, rezil adamlar için ama çocuğum babasız büyümesin diye diye çocuklar eziyet çekiyor. Dedeleri çocuklarını döverken, ağız yüz kanatırken oturup seyretmiş bir adamın konusu var forumda. Bu adam baba mı şimdi?

Kan bağı değil can bağı önemli. Baba ya da anne fark etmez istismar ediyorsa, kötü muamele davranış gösteriyorsa, meydana getirdiği çocuğuna sahip çıkmıyorsa, maddi gücünü başka kadınlara harcıyor çocuğuna vermiyorsa bir köşede geberip gidebilir. Adamlara bak; para mal mülk varken git başımdan, manevi yönden bile yanında arkasında durma, annenle ne olursa olsun sen benim evladımsın deme ama beş kuruşsuz kalınca kızın peşinden ayrılma para iste. Kendinizi suçlu hissetmeyin, adam hala sırtınıza dert yüklüyor. Sağa sola da kendisi beni alakadar etmiyor diye haber verin.
Çok haklısınız Bi ara neden böyle yapıyorsun biz evladın değilimiyiz diye sordum. Para benim iyi yapıyorum gezerim tozarım demişti . Çok bencil kendinden başka kimseyi düşünmez. Benden para istemez, yirmilerin başındayım ama sürekli dert yanar. Tatmin olamam duygusu onu bu eşiğe getirdi keşke daha beter olsa sokaklara düşse diye düşünüyorum bazen. Vicdan yapıyordum ama burdaki yorumlar beni kendime getirdi . Teşekkür ederim yorum için 💗💐

benzer bir durumu 18 yasımdayken yasadım. benim annem o dönem “bu bizim aramızda.. yanlış bana yapıldı, o baba olarak sana yanlış yapmadı” demişti. ki o dönem dahi babam beni, bizi hiç ihmal etmedi. üniveriste hayatım boyunca tüm arkadadlarımdan daha rahat bir hayat sundu bana. sonra maddi durumu kötüleşti ve abim tüm işleri devraldı. abimin tüm maddi durumu toparlayıp maddi ve manevi güç olmasından sonra babam sakinleşti. annemle arası düzeldi. ailesine döndü manevi olarak. su an çok mutlular. bize karsı da hala vericidir.

çoğu zaman geçmişte yaşananlar aklıma gelmiyor. annem unutamıyordur hala belki, bilmiyorum. zor zamanlardı.. benimle konusmasına dahi katlanamıyordum. ama simdi dönüp bakınca annem affedebildiyse, ben neden olay çıkarayım ki diyorum. çıkarmıyorum da.. kaldı ki dediğim gibi hep iyi bir babaydı.. tüm arkadaslarımın kıskandığı bir baba.

sizinki gibi olsaydı.. beklediğim ilgiyi göstermeseydi de yine yanında olurdum. cünkü hep öleceğini veya öleceğimi düsünürdüm o dönemler. ne yapmış olursa olsun babam.. bu değişmiyor. bazı bağlar silip atılmıyor ve o insanı kaybettiğinizde ne olursa olsun ömür boyu vicdan yapıyorsunuz.

söylemem gereken her seyi söyledim bu arada babama. asla içimde tutmadım. ben de velenicem ve senden gördüğümü esim bana yaparsa kabul eder misin bunu diye sordum. “öldürürüm o adamı” dedi. o zaman sen de yapma dedim çünkü büyük ihtimalle senin gibi bir adamı arayıp bulacağım.. he öyle olmadı 😂 esim babamın tam zıttı, abime benziyor karakter olarak da tip olarak da 😂

dediğim gibi yaptığından bağımsız, siz size iyi hisettirecek olanı yapın.
Sizi babanız ihmal etmemiş ama konu sahibinin durumu farklı baba tüm servetini kendine ve hayatına aldığı kadınlara harcamış,kızı aç susuz kalmış umrunda olmamış arayıp sormamış şimdi iflas edince arar olmuş.

Sizi babanız ihmal etmemiş ama konu sahibinin durumu farklı baba tüm servetini kendine ve hayatına aldığı kadınlara harcamış,kızı aç susuz kalmış umrunda olmamış arayıp sormamış şimdi iflas edince arar olmuş.
Gerçekten öyle mutlu olduğu zaman hiç bir zaman arayıp sormazdı gerçi şuan bile aramıyor. Maddi açıdan zorluk çekiyor iflas etti edecek. Babam gerçekten değer vermedi hep onun için önemli olan kızı ve o kadındı. İlahi adalet var ve ben buna çok inanıyorum.

Gerçekten öyle mutlu olduğu zaman hiç bir zaman arayıp sormazdı gerçi şuan bile aramıyor. Maddi açıdan zorluk çekiyor iflas etti edecek. Babam gerçekten değer vermedi hep onun için önemli olan kızı ve o kadındı. İlahi adalet var ve ben buna çok inanıyorum.
Uzak durmak yok saymak hatta öldü bilmek,yolunuza devam etmenize yardımcı olur.Geçmişe takılıp kendini zorla affetmeye zorlamak sadece ama sadece sana zarar verir.O kötüydü iyi bir baba eş değildi,hayatınızda olmasına gerek yok En zor zamanları atlatıp geçtiğine göre olmasada olur .....

Back
X