Daha önce başka bir işte hiç çalışmadım bankacılık dışında. Tedirginliğim biraz da bu yuzden. Ya is bulamazsam diye. Haklısınız bu zamanları geri gelmiyor. Tazminat konusu da şöyle,bir arkadaşım dogumdan sonra anlasmali ayrılabildi tum haklarini alarak,bana da ayni ayricaligi saglar mi kurum emin degilim ama olabilir diye dusunuyorum.
Ne yazık ki yok. Sut iznimi de toplu kullanip temmuz sonunda is basi yapmam gerekiyor. 6 aydan fazla ucretsiz izin verilmiyor.İki yaşına kadar ücretsiz izin alma şansınız yok mu ? İki yaşından sonra da kreşe verir işinize devam edersiniz.
Ne alaka yani Türkiye'de yaşıyoruz sonuçta ne olacağının garantisi mi var? Kolay kolay çalışma diyorsunuz. Kadınlar bu çalışma konusunda birbirine destek olacağı yerde hep annelikten vuruyor anlamıyorum dünyada tek anne olan çocuğuna kendisini adaması gereken kadınlar bizim kadınlarımız sanki...Velhasıl kelam, imkan varsa çalışmayın. Çocukların anneye ihtiyacı var, daha fazla paraya özel okullara değil. 2 gün sonra çocuğunuzla aranızdaki mesafeyi görünce üzülmeyin.
Aynen öyle. Bankalarda çok fazla işten çıkarma var. Yeni alim da yok haliyle. Ben her ne kadar isimi sevmesem de işe saygisi olan biriyim. Uzun zamandir çalışıyorum basarili oldugumu da dusunuyorum. Bu ikilem gercekten cok zormus. Bir yanda cocuk bir yanda kariyer. Gunlerdir icim icimi yiyor ya isten cikar da pisman olursam veya çalışıp da çocuğumun benden uzaklaşmasına neden olursam diye.Bankacilik sektorunu hic bilmem. Ben muhendistim 2,5 senedir calismiyorum cocuk bakiyorum evde. Hos bir durum degil ama ne zaman istersem donebilirim ise. Sizin anlattiginiza gore ara verirseniz geri donemeyebilirsiniz. Bu durumda birakmamak lazim isi. Bakici+anneniz olabilir bir sure. Bakiciya guvenince tek devam edersiniz anneniz evine gider
Zaten dünyada çalışmayıp çocuğuna bakmayı düşünen tek kadında bizim kadınlarımız değil. Yarını düşünüp her ihtimal için tedbir alabildiyseniz helal olsun. İşten atılma, iftiraya uğrama, ülkede kriz yaşanma gibi meseleler için de çözümleriniz var mı?Ne alaka yani Türkiye'de yaşıyoruz sonuçta ne olacağının garantisi mi var? Kolay kolay çalışma diyorsunuz. Kadınlar bu çalışma konusunda birbirine destek olacağı yerde hep annelikten vuruyor anlamıyorum dünyada tek anne olan çocuğuna kendisini adaması gereken kadınlar bizim kadınlarımız sanki...
Istanbul da yaşıyorum. Is imkanı çok gibi görünse de bu şehirde benim sektorum sikintili. Bir de yan haklarim da var ozel saglik sigortasi,prim gibi. Şu anki pozisyonuma gelene kadar ne sınavlar ne uğraşlar verdim. Ama iste annelik agir basiyor bazen,bir de bakacak yakinimda birinin olmamasi canimi sikiyor.Başka bir sektörde olsaydım ve işe ara verebilme imkanım olsaydı dakika düşünmezdim.Hangi Şehirdesin bilmiyorum ama ben yerinde olsam işten ayrılmazdım çünkü o tazminat bir kere ama belki yıllarca iş arayacaksın .
Bence hiç Bırakma bir kadın olarak kurumsal biryerde çalışıyorsun ya hakları var garanti bir işin var . Gerek yok ayrılmaya derimIstanbul da yaşıyorum. Is imkanı çok gibi görünse de bu şehirde benim sektorum sikintili. Bir de yan haklarim da var ozel saglik sigortasi,prim gibi. Şu anki pozisyonuma gelene kadar ne sınavlar ne uğraşlar verdim. Ama iste annelik agir basiyor bazen,bir de bakacak yakinimda birinin olmamasi canimi sikiyor.Başka bir sektörde olsaydım ve işe ara verebilme imkanım olsaydı dakika düşünmezdim.
Evet iste takildigim nokta da bu. Benim de isten ayrilan arkadaşlarım sonrasında iş bulmakta çok zorluandi.Bir kısmı da hala bulamadı. 2.5 yaşına kadar idare edebilsem kreşe verebilirim en azindan. Teşekkürler yorumunuz icin.Bankada çalışan arkadaşım ikinci bebeğinden sonra tazminatını alıp çıktı. İki çocuğu da kreşe gidiyor şimdi, bir firmada muhasebe departmanında işe başladı. Eşim bankacı olduğu için ne kadar lanet, stresli bir iş olduğunu az çok biliyorum. Şu an çok rahatım, keşke önceden bıraksaydım diyor o da zaten. Maaşta düşme oldu tabi, tüm maaşını çocuklara harcıyor, eşinin maaşıyla da geçiniyorlar.
Ama başka bir bankacı arkadaşımızın da çalıştığı banka piyasadan çekildi. Şube kapandı. İki sene oluyor, bankalarda iş bulamadı. Üstelik çok geniş bir portföyü vardı ve transferle gitmişti oraya da. O da farklı bir alana yöneldi şu an.
Ayrılırsanız tekrar bankaya dönmeniz zor olabilir. Başka bir alana yönelmeyi düşünmüyorsanız ayrılmayın derim.
O zaman işinizi bırakmayın derim. Dünya hali ne olacağı belli değil Allahaısmarladık korusun hastalığı ,ölümü, bosanması var. O iş sizin ve bebeğinizin garantisi.Ne yazık ki yok. Sut iznimi de toplu kullanip temmuz sonunda is basi yapmam gerekiyor. 6 aydan fazla ucretsiz izin verilmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?