sırf bunu düşündüğüm için serbest meslek seçmiştim ileride çocuğum olursa diyeÖzel sektörde olsanız,haftanın 6 günü sabahtan akşama kadar çalışsanız, günde 3-3 buçuk saatiniz trafikte geçse, ufak kızınıza anneniz bakmakta zorlansa ve kızınız da psikolojik olarak sizsizliğe alışamasa işten ayrılır mıydınız? Çalışan anneler şimdi beni topa tutmasın,ben de senelerdir çalışan bir bayanım,2 yıldır da anneyim. Benim yapmak istediğimi yapıp pişman olan var mı,onu öğrenmek için konu açıyorum
Çok fazla detay verip de yazıyı kalabalıklaştırmak istemedim,soran olursa cevaplarım. Öğrenmek istediğim, kızım 4-5 yaşına gelene kadar sadece 1700tl ile geçinebilir miyiz? Kira ödemiyoruz.
Bu 3 senelik arada kamu için hazırlanmak istiyorum,önlisans mezunuyum. Bir yandan da tekrar özele dönmem gerekirse burası gibi iyi bir yer bulamam diye korkularım var. Ne yapacağım off
6 tam gün çalışıp, anne olanlara gıptayla bakıyorum. Yalnız yaşadığım halde haftasonları yetmiyor bana.
Acaba maaşınızdan biraz kesintiyle Cumartesileri çalışmamayı talep etseniz; bunu olumlu karşılarlar mı?
bende detaylara girmicem ama kızınızın psikolojisi bozuluyorsa bence evde olmanız daha iyi. bu zaman içerisinde kızınız okula başlayana kadar yani zaten başka hedefleriniz var, onlar içinde zemin hazırlamış olursunuz. Allah ım paranızın bereketini verir inşallah, ben işten hamileyken çıktım gelirimiz yarıdan aşağıya düştü , ikiz kuzularım, dışardan sgk mı devam ettiriyoruz 2,5 yıl kaldı. inanın nasıl hallettik bizde anlamadık Mevla bereketini veriyor.Özel sektörde olsanız,haftanın 6 günü sabahtan akşama kadar çalışsanız, günde 3-3 buçuk saatiniz trafikte geçse, ufak kızınıza anneniz bakmakta zorlansa ve kızınız da psikolojik olarak sizsizliğe alışamasa işten ayrılır mıydınız? Çalışan anneler şimdi beni topa tutmasın,ben de senelerdir çalışan bir bayanım,2 yıldır da anneyim. Benim yapmak istediğimi yapıp pişman olan var mı,onu öğrenmek için konu açıyorum
Çok fazla detay verip de yazıyı kalabalıklaştırmak istemedim,soran olursa cevaplarım. Öğrenmek istediğim, kızım 4-5 yaşına gelene kadar sadece 1700tl ile geçinebilir miyiz? Kira ödemiyoruz.
Bu 3 senelik arada kamu için hazırlanmak istiyorum,önlisans mezunuyum. Bir yandan da tekrar özele dönmem gerekirse burası gibi iyi bir yer bulamam diye korkularım var. Ne yapacağım off
çalışan bir anneyim sizi topa tutmak gibi bi niyetim de yok
çalışma şartlarım böyle olsaydı evet işimi bırakırdım
yarım gün çalışıyorum yine de vicdan azabı duyuyorum bazen
Özel sektörde olsanız,haftanın 6 günü sabahtan akşama kadar çalışsanız, günde 3-3 buçuk saatiniz trafikte geçse, ufak kızınıza anneniz bakmakta zorlansa ve kızınız da psikolojik olarak sizsizliğe alışamasa işten ayrılır mıydınız? Çalışan anneler şimdi beni topa tutmasın,ben de senelerdir çalışan bir bayanım,2 yıldır da anneyim. Benim yapmak istediğimi yapıp pişman olan var mı,onu öğrenmek için konu açıyorum
Senin ki aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu...
Bende özel sektördeki yoğun tempolu esnek çalışma saatleri olan işime geri dönemedim... Üstelik çocuğuma annem bakamayacaktı, ya bakıcı ya kreş seçeneği vardı...
Yıllardır çalışamadım. Geçen yıl Kpss ye girdim şimdi atamaları bekliyorum ama pek umutlu değilim...
Eğer çocuğuma annem baksaydı sanırım ben çalışmaya devam ederdim gözüm arkada kalmazdı, bence sende annen baktığı müddetçe biraz daha devam et. Annen bakamam derse o zaman işten ayrılmayı denersin.
Peki sende çalışıyorsun birikim yapma şansınız oluyor mu?
Özel sektörde olsanız,haftanın 6 günü sabahtan akşama kadar çalışsanız, günde 3-3 buçuk saatiniz trafikte geçse, ufak kızınıza anneniz bakmakta zorlansa ve kızınız da psikolojik olarak sizsizliğe alışamasa işten ayrılır mıydınız? Çalışan anneler şimdi beni topa tutmasın,ben de senelerdir çalışan bir bayanım,2 yıldır da anneyim. Benim yapmak istediğimi yapıp pişman olan var mı,onu öğrenmek için konu açıyorum
Canım sorun orda aslında, pek vakit kalmıyor.Akşam en erken 8de evdeyim. 9da,10da uyuyor kızım. Cumartesi de öyle. Pazar günü beraberiz,eğleniriz,oynarız,güleriz. Özellikle pazartesileri çok zor oluyor onun için.Belki herkesin çocuğu böyledir,bilmiyorumBen işin bırakılması taraftarı değilim. Sonuçta çocuğunuzun geleceği için de çalışıyorsunuz. Çocuğunuzla işten kalan vakitleri beraber geçirirseniz çok bir problem olmaz diye düşünüyorum.
Canım yaptığım işten değil ama yoldan,trafikten,bu kadar çok çalışma saatinin olmasından;en önemlisi kızımın bana ihtiyacı olduğunu hissettiğimden yoruldumaynen çalış diyen arkadaşlara katılıyorum ben de... ama önemli olan senin düşüncen, senin içinden geçen nedir, yoruldum artık der gibisin sanki, yanlış mı hissettim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?