Çocuk/Kariyer ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Özel sektörde olsanız,haftanın 6 günü sabahtan akşama kadar çalışsanız, günde 3-3 buçuk saatiniz trafikte geçse, ufak kızınıza anneniz bakmakta zorlansa ve kızınız da psikolojik olarak sizsizliğe alışamasa işten ayrılır mıydınız? Çalışan anneler şimdi beni topa tutmasın,ben de senelerdir çalışan bir bayanım,2 yıldır da anneyim. Benim yapmak istediğimi yapıp pişman olan var mı,onu öğrenmek için konu açıyorum

Çok fazla detay verip de yazıyı kalabalıklaştırmak istemedim,soran olursa cevaplarım. Öğrenmek istediğim, kızım 4-5 yaşına gelene kadar sadece 1700tl ile geçinebilir miyiz? Kira ödemiyoruz.
Bu 3 senelik arada kamu için hazırlanmak istiyorum,önlisans mezunuyum. Bir yandan da tekrar özele dönmem gerekirse burası gibi iyi bir yer bulamam diye korkularım var. Ne yapacağım off

Bence işi bırakmalısınız. 1700 tl ile geçim zor diyeceğim ama evde kendinizinmiş neden olmasın?
Çünkü para hep geliyor ama bozulan psikoloji bir daha kolay kolay düzelmiyor, hele ki çocukken yaşananlar asla unutmuyor..

Kızınız önemli arkadasım ev sizin madem o para yeter size biraz buyusun ozamana kadar sınav hazırlıgınızıda yaparsınız.
Çocuklar çok etkulenıyır ve her çocuk çalıdan anneyı aynı olçude kabullenemıyor demekki yavrunuz çok hassas ve çok özlüyor sizi

çalışan bir anneyim sizi topa tutmak gibi bi niyetim de yok

çalışma şartlarım böyle olsaydı evet işimi bırakırdım

yarım gün çalışıyorum yine de vicdan azabı duyuyorum bazen

sırf bunu düşündüğüm için serbest meslek seçmiştim ileride çocuğum olursa diye bence bırakın çocuğunuzun sizsiz geçen günleri bu en güzel yaşları bir daha asla geri gelmeyecek biraz büyüsün yine çalışırsınız allah güç kuvvet versin de yine başlarsınız işe ne olacak ama çocuğunuzun sizin kokunuza bile muhtaç olduğunu unutmayın

6 tam gün çalışıp, anne olanlara gıptayla bakıyorum. Yalnız yaşadığım halde haftasonları yetmiyor bana.

Acaba maaşınızdan biraz kesintiyle Cumartesileri çalışmamayı talep etseniz; bunu olumlu karşılarlar mı?

Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler cevaplarınız için.

Yöneticimle konuştuğum zaman öncelikle bunu talep edeceğim. İnş. kabul ederler

bende detaylara girmicem ama kızınızın psikolojisi bozuluyorsa bence evde olmanız daha iyi. bu zaman içerisinde kızınız okula başlayana kadar yani zaten başka hedefleriniz var, onlar içinde zemin hazırlamış olursunuz. Allah ım paranızın bereketini verir inşallah, ben işten hamileyken çıktım gelirimiz yarıdan aşağıya düştü , ikiz kuzularım, dışardan sgk mı devam ettiriyoruz 2,5 yıl kaldı. inanın nasıl hallettik bizde anlamadık Mevla bereketini veriyor.

Benim de günümün 1,5 gidiş,1,5 saat dönüş olmak üzere yolda geçiyor.
Kızım 4,5 yaşında ve yarım gün okula gidiyor kalan yarım gün annem bakıyor.
Tüm çalışan annelerin çocukları kadar eksiklik hissediyor ama bu açığı ben akşamları TV bile izlemeyerek kapatmaya çalışıyorum. Akşam tüm vaktimiz onun, kesinlikle evimizde TV açılmaz.
1700 Tl dürüst olmak gerekirse şu devirde yetmeyebilir.
Her şeyin bir bedeli var işte.

çalışan bir anneyim sizi topa tutmak gibi bi niyetim de yok

çalışma şartlarım böyle olsaydı evet işimi bırakırdım

yarım gün çalışıyorum yine de vicdan azabı duyuyorum bazen

Yarım gün olması ne güzel,mesleğiniz nedir?
Genelde burada bu tarz konular olunca topa tutuluyor, o yüzden öyle yazdım.

Senin ki aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu...

Bende özel sektördeki yoğun tempolu esnek çalışma saatleri olan işime geri dönemedim... Üstelik çocuğuma annem bakamayacaktı, ya bakıcı ya kreş seçeneği vardı...

Yıllardır çalışamadım. Geçen yıl Kpss ye girdim şimdi atamaları bekliyorum ama pek umutlu değilim...

Eğer çocuğuma annem baksaydı sanırım ben çalışmaya devam ederdim gözüm arkada kalmazdı, bence sende annen baktığı müddetçe biraz daha devam et. Annen bakamam derse o zaman işten ayrılmayı denersin.

Peki sende çalışıyorsun birikim yapma şansınız oluyor mu?

işi bıraktığınızda sizin psikolojiniz nasıl olacak peki? ben sonuna kadar çalışmaktan yanayım, çocukların hiçbirisi madalya takmıyor, çalışan annenin çocuğu da aynı, çalışmayanın da, 1700 maaşla geçinmek kimine zor, kimine kolay ama sizin alıştığınız hayat standardı için zorlayıcı olacaktır düşüncesindeyim. işinizi kesinlikle bırakmayın, zorlanacağınız 2-3 sene, sonra ilkokula başlayacak ama siz kaybettiğiniz kariyerinizi tekrar kazanamayabilirsiniz

Ben işin bırakılması taraftarı değilim. Sonuçta çocuğunuzun geleceği için de çalışıyorsunuz. Çocuğunuzla işten kalan vakitleri beraber geçirirseniz çok bir problem olmaz diye düşünüyorum.

Doğumdan sonra işime dönecektim,annem seve seve bakmayı kabul etti ama kızım doğduğunda ameliyat oldu,ayrıldım. Niyetim okula başlayana kadar yanında olmaktı. Bazı hesapta olmayan borçlar çıktığı için eski işyerime geri döndüm. O yönden de vefa borcum var aslında,geri almayabilirlerdi,maaşımı artırmayabilirlerdi. Bu 7-8 aylık süreçte eşimle toplam maaşımızdan çok komik rakamlar kalıyordu elimizde.Bazen diyorum o kadar az parayla döndürdüysek sadece eşimin maaşıyla da döndürebiliriz. Borçlardan dolayı birikimimiz yok yani canım,sadece araba var. Kısmetse bu aydan sonra sadece kendimize çalışıyor olacağız

Önce annelik tabiki....sizinde canınıza tak etmiş olmasaydı bu kadar zaten bu ikilemi yaşamazdınız

aynen çalış diyen arkadaşlara katılıyorum ben de... ama önemli olan senin düşüncen, senin içinden geçen nedir, yoruldum artık der gibisin sanki, yanlış mı hissettim?

Canım sorun orda aslında, pek vakit kalmıyor.Akşam en erken 8de evdeyim. 9da,10da uyuyor kızım. Cumartesi de öyle. Pazar günü beraberiz,eğleniriz,oynarız,güleriz. Özellikle pazartesileri çok zor oluyor onun için.Belki herkesin çocuğu böyledir,bilmiyorum

aynen çalış diyen arkadaşlara katılıyorum ben de... ama önemli olan senin düşüncen, senin içinden geçen nedir, yoruldum artık der gibisin sanki, yanlış mı hissettim?
Canım yaptığım işten değil ama yoldan,trafikten,bu kadar çok çalışma saatinin olmasından;en önemlisi kızımın bana ihtiyacı olduğunu hissettiğimden yoruldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…