Çocuk/Kariyer ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöneticinizle konuşun bence. Esnekleştirmeye götürün biraz işinizi.
Hem kızınız yakın zamanda okulada başlıcak. o zamana kadar belki biraz birikim yapıp.öylede işten ayrılabilirsiniz.

kızım 16 aylık 16 aydan berı çalışmıyoruz 2000 ıle gecnıyoruz ve kıramız nerdeyse 900 tl.gecınmek zor ama ımkansız degıl.lakın sorunuza gelınce zaten 2 yasında olmuşsa bence ısı bırakmayın.hadı onceden bıraksaydınız tamamda artık gereksız bence.bende 10 sene calıştım tamam bebegımızle hasır neşir olmak muhtesem bır duygu ama ev ınsanı çok bunaltıyo ınanın.bende bahara baslıcam kısmetse.bu arada zaten 3 yasına gelınce sızde yetmeyeceksnız onun ıcın kres gerekecek sosyalleşmesi için

Çalışan anne çocuğunu sokaga mi birakiyor? Calisan annelerin cocuklarinin psikolojileri hep bozuk öyle mi? Cocugunu bakiciya birakip gezenlere ya da bakiciyla birlikte gezenler var,anne de yaninda ama yemesi, icmesi, ust bas degisimini hep bakıcı yapiyor onlara soylenmeli bu sozler.

Bakin dünya hali.Neyin ne olacagi hic belli degil:Oyüzden bence calismaya devam etmelisiniz.Sanslisiniz kiziniza anneniz bakiyor.Bundan mahrum olan ve bakici sorunu yasayan bir sürü insan var.En güzeli evinizi isinize yakin bir yere tasimak ve mümkünse calisma saatlerini biraz azaltmak.Kiziniz üc yasina girdiginde de iyi bir anaokuluna verirsiniz.Sunun surasinda bir yil.Benim kizimda krese birakirken biraz agliyor ama almak icin geri döndügümde bu sefer de kendisi gelmek istemiyor:)kiziniz da bu duruma alisacaktir.icinizi ferah tutun.

Bu yazınızı kime yazdınız? Ben böyle bir şey mi belirttim?

Son günlerde aklımda olan tek şey. Perşembe günü doğum iznim bitiyor, kamuda memurum. Maddi sıkışıklık yüzünden ücretsiz izin alamıyorum. O kadar canım yanıyor ki, üstelik kızıma annem bakacak, sabah 10 da gidip 6 da dönücem ama cok mutsuzum ondan ayrılmak istemiyorum. Özel sektörde olsaydım bir dk düşünmez istifa ederdim.

6 GÜN ÇALIŞIYORUM sabah 8:30 akşam 18:30 gibi çıkıyorum çok zor gerçekten allahtan küçük bir şehirdeyim öğlen aram 1,5 saat gidip görüyorum öğlen yemeğini yediriyorum annem bakıyor yol mesafemizde trafik yok 10 dk sürüyor ama sadece pazar yetmiyor yetmiyor... çalışan anne olmak çok zorrrrrr heleki özel sektördeysen... yol mesafen bu kadar uzun olmasa katlanabilnir ama hiç yavrunu göremiyorsundur akşamları uyuyordur sen gelene kadar

Ben de sizin evladınızdan 1-2 ay küçükken döndüm işe. İnş. bizim sıkıntılarımızı siz yaşamazsınız,sizin ufaklık kolay atlatır inş. canım.

Bu yazınızı kime yazdınız? Ben böyle bir şey mi belirttim?
Yok asla size degil. Calisan annenin cocuklarinin psikolojisi bozuluyormus diyenlere yazdim. Bir de bunu siz tercih yapabilirken sormussunuz kimileri tamamen mecbur. O anneler bunlari okudukca inciniyor. Benim fikrim calisan annenin çocuğuyla daha kaliteli zaman gecirdigi yonunde ama sizin calisma saatleriniz biraz fazla. Yine de onemli olan nicelik degil, nitelik. Ben çalışırken cok daha iyi zaman geciriyordum kizimla. Dogum yaptim, eve kapandim bir sey yapamaz olduk. Belki de hamileliktendi bilmiyorum

Off canım Allah bütün annelere yardım etsin. Senin iş saatlerin bir şekilde geçer,öğlen görebildiğin için. Ufacık bir tesellim olsa ben de devam ederdim. Arkadaşların dediği gibi cumartesi gitmemek konusunda konuşacağım,kabul ederlerse asla bırakmam. Hayırlısı neyse o olsun inş.

Istifa edebilecek olanaklara sahipseniz neden ucretsiz izni dusunmuyorsunuz?

Kaç aylık bebiş? Sizin daha da zordur bu durumda,keşke bir kaç ay izin alabilseniz.

evet cumartesi gitmezsen bi nebze iyi gelir size, tabii şükür ettim halime 1,5 saat çok çok ii geliyor benden yemek yiyince mutlu oluyor şöyle söylim kakasını bile geleceğim saate ayarlıyor :))

Istifa edebilecek olanaklara sahipseniz neden ucretsiz izni dusunmuyorsunuz?
eksik anlattım :) özelde maasım düşük olurdu muhtemelen ev de almazdık :) 6 ay alsam 20 bin lira kaybımız olur o anlamda söyledim. e bi de memuriyrt var

çalışan bir anneyim .aynı dertten muzdaribim.yolda hiç yoksa günde 3 saatim geçiyo .ihtiyacımız var ,ev aldık borçlarımızda var.tek kişi ile olacak şey değil zaten. bunun yanında borcum olmasa bile eğitimi için çalışr ona güzel bir hayat sunmaya çalışırdım,tabi bu benim fikrim...neticede hemen her iş heryerde bulunmuyor buda var,yaşta geçiyor.Memur olsam ayrılabilirdim ücretsiz izne garantim olurdu.ama özel sektör denilince iş değişiyor işte.akşamlarımızı onlara vermeye çalışıyoruz ne tv ne bişey günlük neyaptıklarını soruyoruz .ağladıklarındada anlatarak susturup devam ediyoruz.belli zamandan sonrra alışıyolar zaten.zor kolay değil.ama neticede herşey onlar için.....

evet cumartesi gitmezsen bi nebze iyi gelir size, tabii şükür ettim halime 1,5 saat çok çok ii geliyor benden yemek yiyince mutlu oluyor şöyle söylim kakasını bile geleceğim saate ayarlıyor :))
Şuan sizi çok kıskandım

Benimde şimdiden kaygılarım var bu çalışma mevzusuyla ilgili , yaza doğru iş planım var kızımı kreşe bırakmak durumundayım tam gün
Sizin durumuzda şunu soyleyebilirim. Çocuğunuz uzun zamandır alışamadıysa , hazır değildir böyle bir değişime belkide.
Kolay değil çocuklarımız içinde sütten kes, bezden kes, kreşe git vs sürekli değişime maruz kalıyorlar.
Hayat şartları anneleri çalışmaya itiyor ve tabiki o çocuğa sağlıklı imkanlar sunmak istiyoruz hepimiz. Siz en iyisine karar verebilirsiniz ş durumda,sizin maaşınız nelere harcanıyor bir hesap yapın, yokluğunda zorlanırmısınız hafiften yoksa ciddi ciddi sarsılırmı bütçeniz bunları düşünüp degerlendirin karar vermenize yardımcı olur. Bunun dışında hedefleriniz var,başarabilirim diyorsanız ayrılın maddi şartlarda uygunsa.
Kolaylıklar dilerim.

eksik anlattım :) özelde maasım düşük olurdu muhtemelen ev de almazdık :) 6 ay alsam 20 bin lira kaybımız olur o anlamda söyledim. e bi de memuriyrt var
Ayni durum bende de var. Ev kredisi ve memuriyet. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…