Çocuk/Kariyer ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben bebeğim için işimi bırakırım.hiç birşey ondan önemli değil.bebeğinizin size ihtiyacı var.annesizliği hiç birşey telafi edemez.

Sizin maaşınız ne kadar. Kızınız 2 yaşına gelmis bir sene daha dişinizi sıkarsanız 3 yaşında kreşe gider zaten. Siz evde bile olsanız bebekler 3 Yaşından sonra arkadaş istiyor her türlü

O zaman 1-2 yıl daha çalışıp birikim mi yapsan...

Herkes okul öncesi annenin çalışmamasını daha iyi bulur ama okula başladığında daha zor çalışmak. Daha fazla ilgilenmen gerekiyor... Çevremde yoğun tempolu çalışan bir kaç kişi çocuğu okula başlayana kadar çalıştı, okul zamanı bıraktı...

Ne karar verirsen haklı gerekçelerin var hakkında hayırlı olsun...

1700 cocugunuz okula basladığında size yetecek mi en önce bunu hesaplayın... çünkü gerçekten almamak yapmamak gibi bir seceneğin olmuyor resmen para akıyor cocuklar sosyallesmeye basladıgında...

siz mutsuz ve yorgunsanız etrafınıza da yansıyordur ama siz de haklısınız haftanın 6 günü calısmak gercekten zor... yine de başaran çok kadın gördüm ve hepsinin de çocucugu vardı .. hani çocugunuz sadece siz çalısıyorsunuz diye psikolojisi bozulmaz...

zor karar .. biz ne desek olmaz aslında..

ya da evinize yakın mesafede iş bulsanız daha iyi olur.
gidiş geliş bu kadar uzun sürmese bu kadar sıkıntı olmazdı sanırım.

Sizin maaşınız ne kadar. Kızınız 2 yaşına gelmis bir sene daha dişinizi sıkarsanız 3 yaşında kreşe gider zaten. Siz evde bile olsanız bebekler 3 Yaşından sonra arkadaş istiyor her türlü
Benim maaşımda eşimle aynı. Kreşler de az para değil,oyun grubu filan çok araştırdım bulamadım

Okula başladığında o paranın yeterli olmayacağını düşünüyorum. Ama bu yaşlarında geçiniriz diye düşündüm,yine de Allah bilir.Dışarı çıkmayı gezmeyi seviyoruz,arabanın masrafları da fazlaca var. Bunu o kadar kredi öderken,kredi kartı öderken hallediyorduk.Şimdi onlardan kurtulduk,rahatlarız diyorum ama kısmet.

peki ihtiyac oldugunda rahatlıkla iş bulacagınız bir meslek mi.. eger bulurum sorun cıkmaz derseniz ve gercekten ara vermeye sizın ve cocugunuzun ıhtıyacı varsa cok zorlamaya gerek yok gibi.

Benim maaşımda eşimle aynı. Kreşler de az para değil,oyun grubu filan çok araştırdım bulamadım
Tabi ki yaşam standartınızı bilemem ama bende 1700 az. Bis gezme için bi dışarı çıksak hiç bişey almasak bile benzindi yemekti ufak tefek eksikti derken 100-200 lira harcıyoruz. Hele bebekle daha masraf bez,süt hastalansa doktor ilaç be biliyim. Çocuğunuz er geç gidecek krese ve Buda size Yük olacak

Biz de çıktığımızda o kadar harcıyoruz, her hafta ya da 2 haftada bir dışarı çıkarız çocukla, bazen yerine göre fazla da harcıyoruz. Yeterli gelmez mi sizce bu maaş? Sorum saçma gelebilir ama gerçekten soruyorum bunu çünkü 4 seneye yakındır kredi vb taksitler ödediğimiz,yeni bitirdiğimiz için neye ne kadar veriyorduk hesap edemiyorum.

peki ihtiyac oldugunda rahatlıkla iş bulacagınız bir meslek mi.. eger bulurum sorun cıkmaz derseniz ve gercekten ara vermeye sizın ve cocugunuzun ıhtıyacı varsa cok zorlamaya gerek yok gibi.
Rahat bulabileceğim bir meslek değil,şimdiye kadar hep şansım yaver gitti. Kpss için şansımı zorlamak istiyorum açıkçası.

Bu zamanda 1.700 para geçinmek için yetmeyebilir ev kendinizin bile olsa tabii birikiminiz varsa acil durumlar için o başka ama birikiminiz yoksa hani Allah korusun çocuğunuza acil birşey olduğunda harcayabileceğiniz bence bırakmayın kpss kazanmak da o kadar kolay değil hele evde çocuk varken. Çocuğun masrafları ve evin giderleri eklenince zor gibi. Ev iş arası çok uzak mesafeyse işyerine yakın bir yere taşınsanız 2-2.5 yaşında zaten kreşler alıyor kreşe verirsiniz alırsınız akşam. Bir arkadaşın daha belirttiği gibi akşamları kaliteli zaman geçirebilirsiniz çocuğunuzla masraflarınızı neyle geçinip geçinemeyeceğinizi en iyi siz bilirsiniz borcunuz filan da yoksa yoruluyorsanız kendiniz bakın ne yorum yapsak yalan olur.

kızınızı yakında okula gödnereceksiniz ,iyi bir okul derseniz zaten aylık ödemeleri 1000 tl civarında oluyor nerdeyse..
hani bebek olsa anlarım ama artık okul çağına geldiler.bu yaştan sonra onlara iyi bir gelecek lazım.
iyi bir eğitim,sosyal kültürel aktivite gibi..bu durumda 1.700 mümkün deği yetmez..
ben oğlum 3 aylık olduğundan beri çalışıyorum.tek farkımız cumaartesi yok bende.çok şükür 4,5 yaşına geldi.işi bırakmayı düşündüğüm zamanlar olmuştu,bakıcı sıkıntılarından dolayı..iyi ki yapmamaışım,yoksa şimdi istediğimiz okula göndermezdik.ben de tüm gün evde oğlumu beklerdim:)
bence cumartesi işini çözdünüz mü tamamadır.

Şu durumda sizin için bir arkadaşında dediği gibi patronunuzla konuşup belki maaşınızdan bir miktar kesintiyle cumartesi günü çalışmama talebinde bulunmanız. Bende bu ikilemde çok kaldım. İki çocuğum var benimde bir dönem işten çıkıp çocuklarımın yanında olmayı istedim hatta karar da vermiştim. Eşimin maaşı geçinmemize yeter. Fakat daha sonra peki yaşım geçince tekrar iş bulabilir miyim ya da aynı şartlarda bir işe sahip olabilir miyim? Olamazsam çocuklar büyüdükçe her ikisininde okul masraflarının altından kalmabilir miyim diye düşündüm. Ve pek mümkün olmadığını hesapladım çocuklarıma daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışmam gerektiğini düşündüm. Şu an çalışıyorum çocuklarım da belli bir yaşa geldiğinde bunun farkına vardılar. Önemli olan onlarla bütün gün zaman geçirmek değil zaten kaliteli zaman geçirmeniz önemli.

Rahat bulabileceğim bir meslek değil,şimdiye kadar hep şansım yaver gitti. Kpss için şansımı zorlamak istiyorum açıkçası.

tatlım ben de hamileyim, gebeliğin son aşamasındayım ve rabbimden bir engel çıkmazsa çalışabildiğim güne kadar çalışmaya devam edeceğim.. belirteyim ki bankacıyım iş saatlerim sıkıntılı tek avantajım cumartesi-pazar..
ücretlim bitince işime döneceğim çünkü allahım bebeğime veya bana sağlık versin evde oturamam.. maddi kısım bir yana para her şekilde bulunur ama ben çalışmazsam çocuğuma faydalı ve kendi ayakları üstünde duran bir anne olamam..
maddi kısım da önemli.. çocuğuma almak istediklerimin hesabını yapmak sorunda kalmak da istemem açıkçası..
ben çocuklarımızla geçirdiğimiz zamanın çokluğundan ziyade kalitesine önem veriyorum.. benim annem de çalışıyordu hem de mali müşavirdi geceledikleri bile oluyordu işyerinde.. ama gerek telefonla olsun gerek geçirdiği zamanın kalitesi ile olsun 2 tane pırlanta gibi evlat yetiştirdi, çok şükür ikimizde de psikolojik problemler yok.. ben üniversite mezunu, çalışan, kendine güvenli, ayakları üstünde durabilen bir kadınım, 40 günlükken anneanneme bıraktığı erkek kardeşim de ilk girişinde üniversiteyi kazandı, sosyal ve sempatik bir genç..
çocuklarımızı biraz da biz böyle yapıyoruz.. sonuçta bakan kişi annen en az senin kadar sevgi ve ilgi gösterdiğinden eminim..
diyeceğim o ki sen ne istiyorsun.. uçaklarda bile uyarı yaparken önce kendinizi kurtarın sonra çocuğunuzu der.. bunun manası sen kendine kaliteli bir hayat sunmazsan çocuğuna faydalı olamayabilirsin.. benim düşüncem bu şekilde..

ben haftanın 5 günü calısıyorum sabah 8 aksam 5 olmak üzere
yol duruma göre 40 dk veya bazen 1 saat suruyor
cumartesı pazar calısmıyorum
ıyı para alıyorum

haftada 6 gun olsa calısma net soylıyorumkı calısmam bırakırım

bence iş bıraktıgınız takdırde pişman olursunuz cunku boyle yogun bır tempodan sonra eve kapanmak sızı bunaltabılır.hem maddı hem manevı bence calısıyor olmanız sıze avantaj saglıycaktır.enınde sonunda cocugunuz buyuyecek ve sıze olan ıhtıyacı azalacak bence olaya bu yonden bakmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…