- 30 Ocak 2011
- 71
- 35
- 303
- 35
Sizin maaşınız ne kadar. Kızınız 2 yaşına gelmis bir sene daha dişinizi sıkarsanız 3 yaşında kreşe gider zaten. Siz evde bile olsanız bebekler 3 Yaşından sonra arkadaş istiyor her türlüÖzel sektörde olsanız,haftanın 6 günü sabahtan akşama kadar çalışsanız, günde 3-3 buçuk saatiniz trafikte geçse, ufak kızınıza anneniz bakmakta zorlansa ve kızınız da psikolojik olarak sizsizliğe alışamasa işten ayrılır mıydınız? Çalışan anneler şimdi beni topa tutmasın,ben de senelerdir çalışan bir bayanım,2 yıldır da anneyim. Benim yapmak istediğimi yapıp pişman olan var mı,onu öğrenmek için konu açıyorum
Çok fazla detay verip de yazıyı kalabalıklaştırmak istemedim,soran olursa cevaplarım. Öğrenmek istediğim, kızım 4-5 yaşına gelene kadar sadece 1700tl ile geçinebilir miyiz? Kira ödemiyoruz.
Bu 3 senelik arada kamu için hazırlanmak istiyorum,önlisans mezunuyum. Bir yandan da tekrar özele dönmem gerekirse burası gibi iyi bir yer bulamam diye korkularım var. Ne yapacağım off
Doğumdan sonra işime dönecektim,annem seve seve bakmayı kabul etti ama kızım doğduğunda ameliyat oldu,ayrıldım. Niyetim okula başlayana kadar yanında olmaktı. Bazı hesapta olmayan borçlar çıktığı için eski işyerime geri döndüm. O yönden de vefa borcum var aslında,geri almayabilirlerdi,maaşımı artırmayabilirlerdi. Bu 7-8 aylık süreçte eşimle toplam maaşımızdan çok komik rakamlar kalıyordu elimizde.Bazen diyorum o kadar az parayla döndürdüysek sadece eşimin maaşıyla da döndürebiliriz. Borçlardan dolayı birikimimiz yok yani canım,sadece araba var. Kısmetse bu aydan sonra sadece kendimize çalışıyor olacağız
Benim maaşımda eşimle aynı. Kreşler de az para değil,oyun grubu filan çok araştırdım bulamadımSizin maaşınız ne kadar. Kızınız 2 yaşına gelmis bir sene daha dişinizi sıkarsanız 3 yaşında kreşe gider zaten. Siz evde bile olsanız bebekler 3 Yaşından sonra arkadaş istiyor her türlü
Okula başladığında o paranın yeterli olmayacağını düşünüyorum. Ama bu yaşlarında geçiniriz diye düşündüm,yine de Allah bilir.Dışarı çıkmayı gezmeyi seviyoruz,arabanın masrafları da fazlaca var. Bunu o kadar kredi öderken,kredi kartı öderken hallediyorduk.Şimdi onlardan kurtulduk,rahatlarız diyorum ama kısmet.1700 cocugunuz okula basladığında size yetecek mi en önce bunu hesaplayın... çünkü gerçekten almamak yapmamak gibi bir seceneğin olmuyor resmen para akıyor cocuklar sosyallesmeye basladıgında...
siz mutsuz ve yorgunsanız etrafınıza da yansıyordur ama siz de haklısınız haftanın 6 günü calısmak gercekten zor... yine de başaran çok kadın gördüm ve hepsinin de çocucugu vardı .. hani çocugunuz sadece siz çalısıyorsunuz diye psikolojisi bozulmaz...
zor karar .. biz ne desek olmaz aslında..
Okula başladığında o paranın yeterli olmayacağını düşünüyorum. Ama bu yaşlarında geçiniriz diye düşündüm,yine de Allah bilir.Dışarı çıkmayı gezmeyi seviyoruz,arabanın masrafları da fazlaca var. Bunu o kadar kredi öderken,kredi kartı öderken hallediyorduk.Şimdi onlardan kurtulduk,rahatlarız diyorum ama kısmet.
Tabi ki yaşam standartınızı bilemem ama bende 1700 az. Bis gezme için bi dışarı çıksak hiç bişey almasak bile benzindi yemekti ufak tefek eksikti derken 100-200 lira harcıyoruz. Hele bebekle daha masraf bez,süt hastalansa doktor ilaç be biliyim. Çocuğunuz er geç gidecek krese ve Buda size Yük olacakBenim maaşımda eşimle aynı. Kreşler de az para değil,oyun grubu filan çok araştırdım bulamadım
Biz de çıktığımızda o kadar harcıyoruz, her hafta ya da 2 haftada bir dışarı çıkarız çocukla, bazen yerine göre fazla da harcıyoruz. Yeterli gelmez mi sizce bu maaş? Sorum saçma gelebilir ama gerçekten soruyorum bunu çünkü 4 seneye yakındır kredi vb taksitler ödediğimiz,yeni bitirdiğimiz için neye ne kadar veriyorduk hesap edemiyorum.Tabi ki yaşam standartınızı bilemem ama bende 1700 az. Bis gezme için bi dışarı çıksak hiç bişey almasak bile benzindi yemekti ufak tefek eksikti derken 100-200 lira harcıyoruz. Hele bebekle daha masraf bez,süt hastalansa doktor ilaç be biliyim. Çocuğunuz er geç gidecek krese ve Buda size Yük olacak
Rahat bulabileceğim bir meslek değil,şimdiye kadar hep şansım yaver gitti. Kpss için şansımı zorlamak istiyorum açıkçası.peki ihtiyac oldugunda rahatlıkla iş bulacagınız bir meslek mi.. eger bulurum sorun cıkmaz derseniz ve gercekten ara vermeye sizın ve cocugunuzun ıhtıyacı varsa cok zorlamaya gerek yok gibi.
kızınızı yakında okula gödnereceksiniz ,iyi bir okul derseniz zaten aylık ödemeleri 1000 tl civarında oluyor nerdeyse..Biz de çıktığımızda o kadar harcıyoruz, her hafta ya da 2 haftada bir dışarı çıkarız çocukla, bazen yerine göre fazla da harcıyoruz. Yeterli gelmez mi sizce bu maaş? Sorum saçma gelebilir ama gerçekten soruyorum bunu çünkü 4 seneye yakındır kredi vb taksitler ödediğimiz,yeni bitirdiğimiz için neye ne kadar veriyorduk hesap edemiyorum.
Rahat bulabileceğim bir meslek değil,şimdiye kadar hep şansım yaver gitti. Kpss için şansımı zorlamak istiyorum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?