Çocuk kayinvalidede kalır mı?

Ben de bırakıyorum kızımı hatta kendisi istiyor anneannesinde ve babaannesinde kalmayı. İtiraz etmem asla. Babaanne şımartmaz kuralcıdır. Ama anneanne esnektir her konuda. O sebeple anneannede kalmayı tercih eder genelde. Bence çocuk istiyorsa eğer kalmayı kişisel gelişimi açısından da iyi oluyor. Bize bağlı ama bağımlı olmayan çocuklar yetiştirmeliyiz. Anneanne babaanne de bir kültürdür. Hayattalarsa ve çocukla da ilgileniyorlarsa bence en büyük şanstır. Çok şükür. Boşanmama rağmen hep söylerim. Kayınvalidem en büyük şansım benim. Allah korusun bana bir şey olsa onlarla yaşayacak.
Tabiki cok guzel bisey anaanne olsun babaanne olsun. İyiki varlar Allah basimizdan eksik etmesin. Allah korusun bisey olsa elbette onlar bakicaklar buralarda tamamım. Zaman olur 1-2 saat bıraktığım olur problem degil. İletisimleri masallah cok guzel. Ama cocugum benim yanimda bana aşırı bağımlı olacak en iyisi kv veya anneme gondereyim demem. Ki her cocuk farklıdır bicok sey bence bizim elimizde. Ben oyle yetistirmiyorum mesela. Ama annelik cok farkli bisey hepimizin dogrusu kendine.
Size iyi gunler, iyi forumlar.

Kızım 7 yaşında, 6 yaşından beri kendi isteğiyle annemde kaliyor. Hatta su an annemde,dün bıraktım, kuzeniyle birlikteler gayet keyfi yerinde,cumartesi günü alacağım. Annem 45 dakika mesafede hatta temden bassam yarım saate orda olurum.
İstemese haklısınız kalmamalı ama kendi istegiyle kalıyorsa ve güzel vakit geçiriyorsa kalabilir,neden kalmasın.
Bende kızımı hiç bırakmazdım önceden ama artık kendisi o kadar istekli ki,hayır demiyorum. Birde 1 yaş oğlum var,bu sebeple bırakmak durumunda kaldım,şu an oğlum hasta ama kızım evdeyken uyutamıyorum bile,uyutsam özleyince gidip uyandırıyor haliyle bu yaz tamam dedim kal. Defalarca bıraktim,2 gün,3 gün hatta 1 hafta kaldığı oldu,denize gidiyorlar,akşamları sahil lunapark,kuzeni de var yaşıtı daha ne olsun. Her gün konuşuyoruz kızım annemdeyken soruyorum gelmek istiyormusun diye,gel demiyor ,anne bir gün daha diyor hatta. Sesi cıvıl cıvıl geliyor telefonda,içim rahat.
Keyfi yerinde bu sebeple sorun etmiyorum ama çok özlüyorum o ayrı. Zaten yaz bitiyor,okullar acılacak eli kulağında,tatilin son günlerini istediği gibi geçiriyor anlayacağınız.
Kayınvalidenize güveniyorsunuz anladığım kadarıyla,şu an evde kalabalık,tüm yük kayınvalidenizde de değil sanıyorum,bu sebeple sorun etmeyin derim.
Ararsınız,anne gel derse daha erken gider alırsınız.

Aynı şehirde olsa bırakırım yatıya da başka şehirde istemem açıkçası. Yani bir hastane işi olsa yetişemem mesela. Acik durumda koşacak mesafede bırakırım ben.

Ben de kendi çocukluğumu dusundum. Annem gondermezdi, kuzenlerim hep birlikte olurdu biz olamazdık. Şimdi onlar samimi biz ayrı kaldık. Oğlum öyle olsun istemedim. Bol kuzenli olmak bu devirde herkese nasip olmuyor, olmuşken birlikte olsun deidm. Ama annemler beni başımdan atmışım gibi düşünüyor. :KK43:
Bence çok doğru düşünmüşsünüz, aileniz sizin gibi düşünemediği için şimdi bu duyguları yaşıyorsunuz. Bence onları boşverin size yaşattıklarını çocuğunuz yaşamasın.

Ben anneanne ve babaannelerle birlikte kaldığım için hepsiyle aramda çok kuvvetli bir bağ var. Kuzenlerimle ve diğer akrabalarımla da öyle.
30 yaşındayım ama hala ailemin yanına gidince mutlaka onların yanına da uğrarım kalmaya çalışırım ve inanın her seferinde koca kadın değil de küçük bir çocukmuşum gibi severler.

Bırakın herkesin yabancılaşıp aile bağlarını önemsemediği bir devirde bunların kıymetini bilerek büyüsün. Evde yalnız bir fanus çocuğu olmasın. Düşsün, kalksın ama geriye döndüğünde hep kocaman ve mutlu bir çocukluk hatırlasın🙏🏼

Bırakırdım ki bırakıyorum da ama anneme kv yapamaz annem ve babam bakarlar
Tabi o kadar kalabalık bi çocuk ortamında zor

Annene ve kardeşine kızdım ne demek anneliği sorgulamak yaaa çocuk istemiş bırakmasan çok üzülecekti ve çok uzak ta değil istese hemen alırsınız

Benim küçük kızım bu sene ablası 1e giderken hamileyim diyede sık sık annemlere gitti daha özgüvenli açık bi çocuk ablası hala benden ayrılmak istemiyo okul harici
Dün akşam annemlere gitti ikiside bu akşam yada yarın döncekler ama büyük kız dün gidesiye aradı ağlıyo özledim diye
Yani güveneceğin biyer var ve bırakıyosun bence annenler kvne güvenmene bozulmuş da ondan söyleniyolar gibi geldi

Merhaba hanımlar
Benim 5 yaşında bir oğlum var ve bayramda kayinvalidemler gittiğimizde onların olduğu şehirde biraktim. 5 gün kadar sonra benim yaşadığım şehre gelecekler zaten. O zamana kadar oğlum orada.

Şimdi durumu şöyle aciklayayim.. benim kayınvalidem çok çok çok şükür ki (maşallah da diyeyim:) ) çok hoş bir insan. Oğluma iki yil öncede gelip bakmisti. Okuma yazma bilmez ama bir çok okumustan daha bilgilidir ve ilgilidir. Oğlumla olmayı çok seviyor, oglum da babaannesini, onla olmayi çok sever. Hatta annemle aynı şehirde yaşıyoruz ama ben kayinvalideme çocuğu bırakıp çıksam evden anneme verdiğinden daha rahat oluyor içim. Annem de çok ilgilidir ama söylenir, oğlun şöyle yaptı böyle yaptı diye. Her neyse kayinvalideme güvendiğim kısmı açıklamış oldum :)

Kayinvalidemlere de gorumcelerim gelmişti ve ev kreş gibiydi :)) benim oğlumla 9 küçük çocuk vardı bayramda :)) haliyle oğlum gelmek istemedi. Ona acikladim bir süre ayrı kalacağız yine de kalmak istiyor musun diye, evet dedi. Kayınvalidem de ozlersen ya da ozlerse hemen getiririm merak etme dedi. Mesafe 2 saat değil.

Şimdi mesele şu , bütün bu şartlar altında siz olsanız 10 gün bırakır miydiniz çocuğunuzu? Benim içim çok rahat, günde iki kez görüntülü konuşuyoruz filan. Gorumcelerim de kayınvalidem de harika insanlar. Çoluk çocuk bir arada sürekli geziyorlar. Ama benim annem bana kızıyor bıraktık diye, kız kardeşim anneligimi sorguluyor.

Çok uzun oldu farkindayim, kusura bakmayın. Sadece aciklamaya çalışmak istedim. Fikirleriniz benim için önemli.
Sahsi olarak ben kv min 16 aylik bebegime (güya) "sen buyuyunce babannemde kalcam anne diycen mi" gibi garip sorularina bensiz bi yerde kalamaz diyerek simdiden sınırimi koyuyuyorum.bebegimi en fazla 3 saatligine anneme birakirim ondada kuaforde vs isim varsa. Ki benim kv de iydir iyi bakar emimim ama benim bagimliligim buyuk ogluma belki de en dogrusu sizinkidir bazen birakmak gerekir ama ben basaracagim sanmiyorum

Ben de 10 gün bırakmazdım.

Babanne değil sıkıntı, benim yeğenim de gelir kalır annemde ama evde 8 küçük çocuk daha olması kafamı karıştırdı. Bu çocukların hepsine hakkıyla göz kulak olabiliyorlar mı?

Benim aklım evladımda kalırdı.

10 gün o yaştaki çocuk icin bana biraz fazla geldi ama şartlar gayet iyiymis kalır diyorsanız sorun yok. Ama arada yoklayın belki erken dönmek ister ya da arada 10 gün dolmadan gidin belki annesini yanında ister özler şimdiden tahmin edemezsiniz.

Ben diğer tum noktalardan bagımsız sunu söylemek isterim ki anne babalar arada nefes almalı. Kendi isteklerini, çift olarak ilişkisini hatırlamalı hissetmeli. Sürekli ben bakmalıyım kımseye vermemelıyım hep yanımda olmalı her zaman öncelik sadece cocugum diye kendini unutan ınsanlar bir sure sonra cocuga verecek enerjı bulamıyor ve patlama yasanıyor. Büyükanne- babalarla bir arada buyuyen cocuklar her zaman daha mutludur. Cocuk 5 yasına gelmiş , benliğini kazanmıs tabikide kalabilir.

Böyle kayınvaldem olsa görümcelerim olasa bende bırakırdım 5 yaş artık sizden yavaş yavaş bağımsızlaşmaya başladığı kendi isteklerini yapmak istediği yaş. Bunda anneliğinizi sorgulayacak bir durum yok.

5 yaşındaki oglumu evet birakirdim sonuçta o istemiş. Ama 5 yaşın altında olsaydi birakmazdim...

5.5 ve 3.5 yaş iki oğlum 3 gün önce babanneleri ile memlekete gittiler, üstelik 450 km yol... Kreş öncesi ikisini de babanne buyuttu zaten. Kuzenleri de geldi,acayip eğleniyorlar. Üstüne üstlük 15 gün kalacaklar. İlişkileri oldukça iyi olduğu için hiç üzülmüyorum açıkçası, hatta kuzen ilişkileri gelişsin, suya toprağa dokunabilsinler diye ben bilerek gönderdim. her çocuk bir değil özetle, hepsini kendi içinde değerlendirmek gerekir.

Sanırım ben 7 yaşından önce 10 gün bırakmazdım.
5 yaşındaysa cuma akşamı bırakıp pazar akşamı almak kaydıyla bırakırdım.
Çocuğun çok olması gözümü korkuturdu çocuklara belli olmuyor çünkü 2 oynarlar 2 kavga ederler aklım kalırdı.

Oglum 3 yaşını bitirdi 10 gündür babaannede kalıyordu bugün almaya gideceğiz. Tek çocuklar evde sıkılıyorlar haklı olarak. Ben de ilk defa bu yaz yolladım 1 ay önce de 10 gün kaldı. Yakında kreş açılacak istese de gidip kalamaz zaten

Bağımlı çocuklar yetiştirenlere bu büyük ebeveynlerde kalma durumu akıl almaz geliyor. Çocuklarda bir sorun yok bu arada anneler bağımlı, anneler bağımlı olunca çokukların da ayarlarını bozup anne bağımlısı, özgüveni düşük, yalnız bir iş yapamayan, annesinin eteğinin altına saklanan çocuklar çıkarıyorlar ortaya. Sonra bu çocuklar bağımlı yetişkinlere dönüşüyor. Arkadaşsızlıktan şikayet edenler, özgüven problemleri olanlar, sevgilisine bağımlı olup her türlü eziyete katlananlar... sürer gider.

En iyisini yapmışsınız, süre uzun değil, çocuk mutlu, arkanızdan ağlamamış, keyfi yerinde. Özgüveni yüksek ve sosyal bir çocuk yetiştirdiğiniz için tebrik ederim sizi.

Çok teşekkür ediyorum. İnşallah hepimiz geleceğimiz için çok güzel cocuklar yetistiririz...

Ayy ben özlemekten kendı anneme bıle bırakamazdım

5 yaş bir sıkıntı yok. Güvendiğim yer olduktan sonra bırakırdım. 10 gün kayinvalide de kalınca çocuk annenin anneliği mi sorgulanır

kuzenim 1 yaşındayken kayınvalidesinde arada 1 gece falan bırakıyodu. büyüdükçe süre arttı. şu an 4 yaşında ve kendisi 3-4 gün kalmak istiyo babaannesinde. çok eğleniyo onunla. hatta çocuk kendi çantasını sürüklüyo evde hazırlayın, götürün beni diye.
her ay 3-4 ügn kalıyor kısaca.
kuzenim hem kendi dinleniyor hem de eşiyle zaman geçirme fırsatı kalıyor.
bence çok mantıklı bir düzen.
sadece çocuğa değil anne ve babaya da gerekiyor.
kaldığı yer öz be öz babaannesi, çocuk kriz geçirmedikten sonra ağlamaktan kalsın.

on gun sure kısa bır sure, buyumüşte, eğlenıyorda.
ama ben bırakamazdım sanırım.(mecburı haller dışında)

Hiç bir mecburiyet yok. Tez yazıyorum ama onu çok etkilecek şekilde değil. Bu ara TV ve telefon çok istiyordu belki buna engel olur diye düşünüp bıraktım aslında. Çünkü orada TV telefon asla aklına gelmiyor. Çocuklar, bahçe, parklar... Dün akşam müzik açmış dans ediyorlardı salonda mesela. Sabah alet çantasından cikardiklariyla robot yapmaya çalışıyordu. Evde olsa bu kadar oyun bulamazsın çünkü evde arkadaş filan yok, bir tek ben

Daha küçük olsa olmazdı ama 5 yaşında bir çocuk bırakılabilir, onun için çok iyi bir zaman geçirme şekli
Kv için biraz zor olsa gerek ama o kadar çocuk bir arada
Bunda anneliğinizi sorgulayacak bir durum yok bence, anneniz babaanneyi biraz kıskanmış olabilir mi acaba :)

Back
X