Yakın arkadaşım için soruyorum. Kardeş ayrımı yapan bir aile için ne yapılmalı? Yemek, moral, ev eşyalarının kullanımı ile ilgili öncelik vs.
Aklınıza gelebilecek her konuda erkek olan öncelikli. Ama bunu farkettirmeden yapıyorlar mesela banyo kullanılacak "ben onun için havlu getirdim şimdi o gireceğim dedi sen sonra kullanırsın" gibi. Ve sonra "hadi banyoyu kullan boşken" diye kardeşine haber verildiğini duyuyor. Bu en basit ve en son olan olay. Ya da duygusal bir olayda kız ağlasa "bu evde akıllı bir insan kalmadı şu hale bak" diye söyleniyorlar görünce. Erkek olan için canı sıkılsa "yavrum ne oldu neden astın yüzünü" şeklinde yanında oluyorlar. Bana çok koyuyor bu durum diyor üzülüyor ve ağlıyor bazen ailesi tarafından hiç benimsenmedi diye. Çok üzülüyorum nasıl teselli verebilirim? Ben bizzat şahit oldum gözlerim doldu. Ama elimden bir şey gelmiyor maalesef. Kardeşim gibi yakın gördüğüm bir kız. Açıkçası ilişkim için dertleşmeye gelmiştim ama unuttum gitti aklımdan çıkmıyor içerlenip üzülmesi.
Ah dunya ah diyesim geliyo boyle ayrimlari okudukca
Benimde 3 kizm war o kadar cok aci cektimki kv kp hep ayrim yaptilar evlatlarimi hep eltimin cocuklarini ustun gorduler
Cok sukur kizlarim her alanda basarililar eltimin sınıfta kalan ogluna uzulmesin diye harclik werdiler
Benim kizlar hep sinif, okul birincileri
Ama gelin gorun ki bayramlarda eltimin cocuklarina bildigim bilmedigim bir suru harclik
Bilmedigim diyorum cunku kizip soyledigimde benim cocuklari kiskandigimi soyluyorlar
Benim kizlarada 10 lira veriyorlar
Okadar zoruma gidiyor ki rabbim evlatkarimi herkesten ustun kik yarabbim maddi manevi
Butun dualarim boyle
Simdi birde oglum war
Gelin gorun ki bir oglum oldu ama eltim acayip kiskandi resmen
Kv kp sasirdilar tabi
Yillardir yapilan ayrimciliga ses cikardiginda cikarmadigimda bile kiskanclik yaftadini yapistiranlar simdi asil fesati gorduler ama
Zihniyetler hala ayni kiz hep bir adim geri
Ama cok sukur esimde bende kizlarima cok deger werip oyle buyutuyoruz
Rabbim ananin babanin evladin hayirlisini versin