Çocuk kitapları

Abartılı değil mi bu yaklaşım dediğiniz masal türleri çok değil

3 kedi bir dilek ve bu yazarın 2 kitabı daha var acil alınmalı her çocuğa defalarca okunmalı :)
Evet o prensler ve prensesler bizi de epey bunaltmıştı.
Bununla alakalı instagram sayfası olan anneler var ve çok hoş kitaplar paylaşıyorlar.

dusuncenize bayıldım
ben de 2013 dogumlu kuzenim icin ariyorum bir haftadir bazi blogger annelerin tavsiyelerini not almistim
bu konuyu da takip edeyim bari
Pearson yayınları da çok tavsiye ediliyor

Umarım namaz kılan spiderman falan yoktur. Ben diyanetin kitapları konusunda şüpheliyim. Malum kişinin kendi kızına şehvet duyabileceğini iddia eden fetvaları olan bir kurum...
Namaz kılmanın nesi kötü ki.. oğlum da beni taklit ederek namaz kılıyor kendince şimdi kötü bi şey mi öğretiyorum ben ona kötü örnek mi oluyorum?

Kızlar benim küçük bir kızım var 18 aylık. Ona hikaye kitapları alıp okuyorum. Şimdi anlamıyor ama yakında anlamaya başlayacak. Aldığım kitapların çoğunda yakışıklı prensler güzel prensleri kurtarıp evleniyor. Ee bu mu hayat?

Kızıma şimdiden hayatını bir prensle evlenmek üzerine kurma fikri aşılamak istemiyorum. Var mı kendi ayakları üzerinde duran prensesler hakkında kitap önerisi olan?
canim d&r da sepetlwrde kitaplar oluyor . zaten cocuk anlamadigi icin yas cok onemli degil. ama kelime haznesi gelisir . cok faydasi olur.

Beyaz balina yayinlarinin 'mini mini fabllar' serisi var. 10 kitap 1 lira falan tanesi Karakter egitimi icin minik minik hikayeler. 30 sayfalik.

Ama sayfalarin %90 i resim zaten.
Tam hatirlamiyorum amakizim 1 bucuk yasinda falandi aldigimda. Simdi 26 aylik. Onceleri ben okuyodum resimlerini gostererek. Simdi.Kitaplarin hepsinin isimlerini ezberlemis. Biri eksik oldugunda getir diyor direk. zresimlerine bakip kendi cumleleriyle anlatabiliyo.

Timas yayinlarinin mini masallari , levent serisi bir de gezgin kedi mirnav (5 kitap) var

Hepsi mini masal. Bizim ellerimizin boyutlarinda. Cocuklarin ellerine gore ideal yani.

Kitaplarda yardimlasmayi sevmeyi kotu davranmamak gibi seyleri anlatan minik hikayeler var.

Kitapcilarda pek goremedim internet uzerinden aliyorum ben. Tavsiye ederim kesinlikle.

Son düzenleme:
Masal kitabı değil, çocuk romanları okuyun. Mesela Çocuk Kalbi, Küçük Prens vs gibi.

18 aylık bebek için Küçük Prens çok ağır kaçar.
Henüz soyut düşünme yetisi yok ki miniğin.
Küçük Prens'i yetişkinler bile zor anlıyor ne yazık ki...

3 boyutlu kitaplar var.Cocugunuz cok kucuk , bu yaslarda onemli olan kitaplari sevmesi.Tabiki kitaplarin verdigi mesaj da onemli buna da dikkat etmek lazim ama onceliginiz kitabin kapagi , resimleri , gorselleri olsun ki kitabi sevsin
.Yasi ilerledikce kitptaki gorsellikten cok icerigine cok daha dikkat etmelisiniz.Bir sinif ogretmeninin nacizane tavsiyeleri ;)

Abartılı konu sahibine abartılı yorum olmuş
Yani 18 aylık bebek prens ve presesi anlarmi ki kücük prensi anlasın

Evet küçük prens için çok küçüğüz. Hem onda da prens var :)) şaka şaka:))

Namaz kılmanın nesi kötü ki.. oğlum da beni taklit ederek namaz kılıyor kendince şimdi kötü bi şey mi öğretiyorum ben ona kötü örnek mi oluyorum?
Namaz kılmak değil namaz kılan spiderman saçma. Ya da türbanlı kırmızı başlıklı kız...

Abartılı konu sahibine abartılı yorum olmuş
Yani 18 aylık bebek prens ve presesi anlarmi ki kücük prensi anlasın

Konu sahibini bilemem ama biz ortaokul gruplarında seçmiştik bu kitabı
"gerçeğin mayası gözle görülmez" diye bir ifade var çocuklar anlamak için ecel terleri döktüler (:

Kızlar benim küçük bir kızım var 18 aylık. Ona hikaye kitapları alıp okuyorum. Şimdi anlamıyor ama yakında anlamaya başlayacak. Aldığım kitapların çoğunda yakışıklı prensler güzel prensleri kurtarıp evleniyor. Ee bu mu hayat?

Kızıma şimdiden hayatını bir prensle evlenmek üzerine kurma fikri aşılamak istemiyorum. Var mı kendi ayakları üzerinde duran prensesler hakkında kitap önerisi olan?

kizima dogdugundan beri kitap okuyorum henuz hic prens prensese rastlamadim.
yasina gore kitaplar okudugunuza eminmisiniz?
ilk baslarda sadece yuzler olan kitaplar tavsiye edilir, bebek yuzleri, gulen, sasiran aglayan gibi,
sonra meyveler, hayvanlar,
bikac sayfalik kisa hikayeler.
little quack diye bir kitap vardi mesela, turkceside varmid, minik ordek diye, bikac serisi var cok hos eglenceli. ama bir yasina kadar falan hic ilgisini cekmemisti bizimkinin, snradan dusundum cocouk ordegin ne oldugunu bilmiyorki :)
bircok kitap var bizde ama hicbiri turkce degil.

Beyaz balina yayinlarinin 'mini mini fabllar' serisi var. 10 kitap 1 lira falan tanesi Karakter egitimi icin minik minik hikayeler. 30 sayfalik.

Ama sayfalarin %90 i resim zaten.
Tam hatirlamiyorum amakizim 1 bucuk yasinda falandi aldigimda. Simdi 26 aylik. Onceleri ben okuyodum resimlerini gostererek. Simdi.Kitaplarin hepsinin isimlerini ezberlemis. Biri eksik oldugunda getir diyor direk. zresimlerine bakip kendi cumleleriyle anlatabiliyo.

Timas yayinlarinin mini masallari , levent serisi bir de gezgin kedi mirnav (5 kitap) var

Hepsi mini masal. Bizim ellerimizin boyutlarinda. Cocuklarin ellerine gore ideal yani.

Kitaplarda yardimlasmayi sevmeyi kotu davranmamak gibi seyleri anlatan minik hikayeler var.

Kitapcilarda pek goremedim internet uzerinden aliyorum ben. Tavsiye ederim kesinlikle.
Bunları ben internet üzerinden arayayım. Hem kendi alacağım kitaplar da var hepsi birlikte gelir:)

kizima dogdugundan beri kitap okuyorum henuz hic prens prensese rastlamadim.
yasina gore kitaplar okudugunuza eminmisiniz?
ilk baslarda sadece yuzler olan kitaplar tavsiye edilir, bebek yuzleri, gulen, sasiran aglayan gibi,
sonra meyveler, hayvanlar,
bikac sayfalik kisa hikayeler.
little quack diye bir kitap vardi mesela, turkceside varmid, minik ordek diye, bikac serisi var cok hos eglenceli. ama bir yasina kadar falan hic ilgisini cekmemisti bizimkinin, snradan dusundum cocouk ordegin ne oldugunu bilmiyorki :)
bircok kitap var bizde ama hicbiri turkce degil.

Dediğiniz türde de kitaplarımız var ben küçük az sayfalı renkli masal kitapları sormuştum :)

dusuncenize bayıldım
ben de 2013 dogumlu kuzenim icin ariyorum bir haftadir bazi blogger annelerin tavsiyelerini not almistim
bu konuyu da takip edeyim bari
Pearson yayınları da çok tavsiye ediliyor

Pearson yayınlarını inceleyeyim dedim şimdi ve gerçekten güzele benziyor. Çocuk kitapları okumayı severim kendime gergedanlar krep yiyemez'i almaya karar verdim.
Teşekkürler

Pearson yayınlarını inceleyeyim dedim şimdi ve gerçekten güzele benziyor. Çocuk kitapları okumayı severim kendime gergedanlar krep yiyemez'i almaya karar verdim.
Teşekkürler

bazen çocuk kitapları bizimkilerden daha güzel daha anlamlı oluyor

Back
X