• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk kocayi eve baglar mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi egal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

egal

RÜZGAR ÇOK SERT ESECEK...
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
771
7
46
Almanya
arkadaslar,

aslinda öyle bir problemin yok allahima bin sükür evine bagli , mutlulugumuz icin elinden geleni yapan bir esim var.. tek eksigimiz bir bebek ama onunda zamani var allahim nezaman kismet ederse.. (hamile kalmamla ilgili problemim var 2 kere bos gebelik oldu tekrarlama olsaligi cok yüksekmis) ... biz 3 yillik evliyiz eger bos gebelik olmasaydi biraz daha beklerdik.. bizimle evlenen, bizden sonra evlenen akrabalarimiz ve arkadaslarimizn evlenir evlenmez cocuklari oldu ve evliligimin 6.ayin itibaren bir bebek baskisi basladi. evlilikte cocuk cok önemli erkegi dahada evine baglar, erkegi olgunlastirir, kolay kolay bosamanamaz diye.. ve cok gördümki cocuk oldugu halde bosanan.. 3 yillik evli oldugumu duyan direk bu sekilde konusmaya basliyor bende artik merak etmeye basladim burasida kadinlar kulubu oldugu icin en iyi cevabi sizin verebileceginizi düsündüm. anne olmak elbette cok güzel bir duygu fakat bunu evliligi kurtarmak yada evliligi düzene koyar diye düsünmek sacma gibi geliyor. fikirlerinizi bekliyorum..

Son düzenleme:
Eşler arasında bir uyumsuzluk, problem varsa çocuğun hiçbir etkisi olmuyor maalesef. Bitecekse bitiyor yani..

Ama zaten iyi giden bir evliliği daha "tadından yenmez" hale getirdiğide bir gerçek.

Çocuk mutluluğa mutluluk katan bir varlık. Mutsuzluk için bir panzehir olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Eşler arasında bir uyumsuzluk, problem varsa çocuğun hiçbir etkisi olmuyor maalesef. Bitecekse bitiyor yani..

Ama zaten iyi giden bir evliliği daha "tadından yenmez" hale getirdiğide bir gerçek.

Çocuk mutluluğa mutluluk katan bir varlık. Mutsuzluk için bir panzehir olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Demissinizz yaa o konuda emin degilim cocuk cok sorumluluk istemiyormu ve bütün ilgi cocukta toplanmiyormu yani kadininda erkeginde tüm ilgisi cocuk oluyor birbirileri icin cok fazla bir zaman harcayamiyorlar yani dikkatle cevremdekileri izledim ve bu sekilde gördümm... birbirlerini iyi taniyan kari koca icin mutluluk kattigi dogru fakat yeni evliler icin?

öncelikle hayırlısı olsun demek lazım.
çocuk erkeği evine bağlar mı..
vicdanen evet belki, ama sorumluluk ve eşinin artık kendini çocuğa adamış olması nedeniyle duygusal ve fiziksel sapmalar olabilir.
ilişki bozulursa monotonluk başlarsa aman çocuk var diye adama hem kendisi hem çevresi ailesi tarafından psikolojik baskı uygulanacaktır elbette. bu kesin.
bu baskı evliliğin sürmesini sağlayabilir ama esaret duygusu içinde.
demek istediğim evliliğin selahiyetini ve sorumluluğunu çocuğa yüklememek gerek.
kadının eşiyle ilişkisini çocuktan sonra da değiştirmemesi gerekir.
ayrıca kadın çocuğu 'benim' olarak görüp sahiplenmemesi gerekir ki erkek de kandini çocuğun diğer parçası olarak algılayabilsin.
kadın 'benim' tavrına girdikçe çocukla anne 'biz' oluyor erkek ise olayın dışına itilmiş oluyor.
bu durum hem çocukla babanın ilişkisini etkiliyor. hem çocuklarda anneci olma, hep anneyi savunma ihtiyacı gibi bir soruna yol açıyor.
bu çocuklar erkekse,
ilerde , annelerine düşkün diye çok şikayet edilen kocalar olarak karşımıza çıkıyorlar.
bu yüzden bu sitede kocam babasına düşkün diye dert yanan görülmedi zaten.
işin ilginç yanı bu kadınlar, eş olduklarında şikayet ediyor, anne olduklarında sorun yapmıyor kaynana olduklarında pek memnun oluyorlar.
konuyu nerden nereye getirmeyi başardım. :)

vicdanen evet belki, ama sorumluluk ve eşinin artık kendini çocuğa adamış olması nedeniyle duygusal ve fiziksel sapmalar olabilir.
ilişki bozulursa monotonluk başlarsa aman çocuk var diye adama hem kendisi hem çevresi ailesi tarafından psikolojik baskı uygulanacaktır elbette. bu kesin.
demek istediğim evliliğin selahiyetini ve sorumluluğunu çocuğa yüklememek gerek.
ayrıca kadın çocuğu 'benim' olarak görüp sahiplenmemesi gerekir ki erkek de kandini çocuğun diğer parçası olarak algılayabilsin.
kadın 'benim' tavrına girdikçe çocukla anne 'biz' oluyor erkek ise olayın dışına itilmiş oluyor.
bu durum hem çocukla babanın ilişkisini etkiliyor. hem çocuklarda anneci olma, hep anneyi savunma ihtiyacı gibi bir soruna yol açıyor.
bu çocuklar erkekse,
ilerde , annelerine düşkün diye çok şikayet edilen kocalar olarak karşımıza çıkıyorlar.
işin ilginç yanı bu kadınlar, eş olduklarında şikayet ediyor, anne olduklarında sorun yapmıyor kaynana olduklarında pek memnun oluyorlar.
aslinda varya cokk haklisin bu sekilde hic düsünmemistim.. hani bazen esimle cocuk hakkinda konusurken farkinda olmadan benim dedigimi farkettim aslinda bizimm nekadar bencilmisim.. yani daha cok yol kat etmem gerek.. =)

Son düzenleme:
Demissinizz yaa o konuda emin degilim cocuk cok sorumluluk istemiyormu ve bütün ilgi cocukta toplanmiyormu yani kadininda erkeginde tüm ilgisi cocuk oluyor birbirileri icin cok fazla bir zaman harcayamiyorlar yani dikkatle cevremdekileri izledim ve bu sekilde gördümm... birbirlerini iyi taniyan kari koca icin mutluluk kattigi dogru fakat yeni evliler icin?

Ben henüz hamileyim daha evladımı kucağıma alamadım ama şimdiden büyük sorumluluk yüklediği kesin. Eşlerin birbirlerine olan ilgisini azaltacağını düşünmüyorum açıkçası. Yeni evliler için de mutluluk verici bişey bence. Ya da hayata nasıl baktığınızla ilgili diyebilirim.

bu çocuklar erkekse,

Tam kaynana olacağım öyleyse. Gelinim ileride kk ya çok başlık açacak kesin. oğluşuuuuummm kuzuuuum:1: şimdiden başlamalıyım müstakbel gelinime karşı doldurmaya :32::52:

Ben henüz hamileyim daha evladımı kucağıma alamadım ama şimdiden büyük sorumluluk yüklediği kesin. Eşlerin birbirlerine olan ilgisini azaltacağını düşünmüyorum açıkçası. Yeni evliler için de mutluluk verici bişey bence. Ya da hayata nasıl baktığınızla ilgili diyebilirim.

allahim sag salim kucaginiza almayi nasip eder ve ins darisi bana :34::34: yeni evli olupta hemen hamile kalan cok güzel deyipte cocuk dogduktan sonra keske hemen olmasaydi diyenide duydum. yeni evlileri onu icin sordum.. yani icimde kaldi esimle yapamadiklarim diyorlar ama bi ayrilma konusu oluncada cocuk olsaydi olmazdi diyorlar. yani allak bullak oldumkarma karisik birsey ama bulacagim bir cözüm :)

Son düzenleme:
Ben henuz evlenmedim nisanliyim ama 3 ay sonra evleniorum. Nisanlim cocuklari cok seviyor hemen olsun istiyor, bende ordan burdan duydugum okudugum kadariyla esler arasinda sorun olabildigini araya sogukluk girdigini hatta erkegin seni artik kadin deilde anne olarak gordugunden cinsel yonden uzaklastigini duydum olemi? Korkar oldum cocuk yapmaktan valla simdiden butun dogum kontrol yontemlerini arastirmaya basladim. Deneyimli arkadaslarim ablalarim beni aydinlatin lutfen bunlar dogrumu?

Ben henuz evlenmedim nisanliyim ama 3 ay sonra evleniorum. Nisanlim cocuklari cok seviyor hemen olsun istiyor, bende ordan burdan duydugum okudugum kadariyla esler arasinda sorun olabildigini araya sogukluk girdigini hatta erkegin seni artik kadin deilde anne olarak gordugunden cinsel yonden uzaklastigini duydum olemi? Korkar oldum cocuk yapmaktan valla simdiden butun dogum kontrol yontemlerini arastirmaya basladim. Deneyimli arkadaslarim ablalarim beni aydinlatin lutfen bunlar dogrumu?

yapmayın allahaşkınıza yaa. daha şimdiden bunları düşünüp negatif etkileri yüklenmeyin. hiç öyle bişey yok. eşim gayette kadın olarak görüyor. anne olarak görmüyor beni. ha tabii ki evlilikten evliliğe değişir bütün bunlar. ama önyargılarla yaşamayın bence. hayırlısı olsun sizin için.

allahim sag salim kucaginiza almayi nasip eder ve ins darisi bana :34::34: yeni evli olupta hemen hamile kalan cok güzel deyipte cocuk dogduktan sonra keske hemen olmasaydi diyenide duydum. yeni evlileri onu icin sordum.. yani icimde kaldi esimle yapamadiklarim diyorlar ama bi ayrilma konusu oluncada cocuk olsaydi olmazdi diyorlar. yani allak bullak oldumkarma karisik birsey ama bulacagim bir cözüm :)

Hiçbir evlilik birbirine benzemiyor ki.. o yüzden allah size de en hayırlı zamanda çocuk versin. ben hep öyle diledim. en hayırlı zamanda evlat sahibi olayım diye. böylesi nasipmiş. hayat hesapla kitapla olmuyor bazen :)hayırlısını dilemek yeterli.

Kendi fikrimi söylüyorum bayanlar.

O zaman erkekler boşanmak için mi evleniyor?

Hep onlara arkadan bi kanca takıp geri mi çekmemiz lazım?

Önemli olan mutluluktur.

yapmayın allahaşkınıza yaa. daha şimdiden bunları düşünüp negatif etkileri yüklenmeyin. hiç öyle bişey yok. eşim gayette kadın olarak görüyor. anne olarak görmüyor beni. ha tabii ki evlilikten evliliğe değişir bütün bunlar. ama önyargılarla yaşamayın bence. hayırlısı olsun sizin için.

Peki tesekkurederim umarim herkes icin hayirlisi

zaman-zaman arkadasimizin dedigi dogru negatif düsünme simdiden.. bence ilk aylarda keyfinize bakin :34::34::34: sonra oturun konusun ondan sonrada kara verirsiniz zaten duruma göre..

Kendi fikrimi söylüyorum bayanlar.

O zaman erkekler boşanmak için mi evleniyor?

Hep onlara arkadan bi kanca takıp geri mi çekmemiz lazım?

Önemli olan mutluluktur.

bence bazi erkekler icin o kanca fikri cok iyyiymis :1::1::27::27: yani tek bosanmak icin degil ne biliyim mesala erkegin kötü aliskanligi varsa mesela yada arkadaslarina cok düskünse onun gibi :40:

çocuk olursa mutlu bir evlilik dahada mutlu bir evlilik olur..ama kötü giden bir evliliği çocuk olayı düzeltemez kanımca..

erkegi eve karisina sevgisi baglar, evdeki huzuru mutlulugu baglar...cocuk mocuk baglamaz...sehir efsanesi bunlar...
oyle olsaydi binlerde aile bosanmaz ve sonsuza kadar mutlu yasardi...
cocuk elbetteki aileye tat katar cunku ciftin kanindan canindan baska bir candir ve cok onemli bir unsurdur ama eve baglamakla alakasi oldugunu dusunmuyorum...

Son düzenleme:

hiçte değil canım, korkma..
o erkeğin zaten sorunu vardır, bu da kadının doğum sonrasına denk gelmiştir..
40 gün ,gün sayıyorlar..şafak sayar gibi:26:

Kesinlikle saçma ve anlamsız buluyorum. İlişkide bişeyler çatırdamışsa bunu yeniden inşaa etmenin sorumlusu çocuk olmamalı. Kavgalı gürültülü mutsuz bir ortama bir de çocuk getirmenin neresi akıllıca olabilir ki?? Kendi derdimizi çözemediğimiz gibi bu dertlere bir de çocuk ekleyeceğiz.. Taraflar iletişim kurup birbirini anlayamıyorsa veya aralarındaki sevgi-saygı bitmişse siz ortaya bir çocuk ordusu bile getirseniz eskisi gibi olmaz hiç birşey... Hem beni sevmeyen bir koca çocuğum için benden boşanmasa nolur ki?? Daha mı iyi olur?? Her akşam sırf çocuk için eve gelen yüzüme bile bakmayan, elimden tutmayan, bir görev gibi, mecburiyet gibi evine gelen bir adamdan bana ne hayır gelir??? Beni sevmiyorsa varsın boşanalım... Böylece ikimiz de hayatlarımıza bizi seven insanlarla daha iyi bir şekilde devam edebilelim diye düşünürüm ben =)

Back
X