Eşler arasında bir uyumsuzluk, problem varsa çocuğun hiçbir etkisi olmuyor maalesef. Bitecekse bitiyor yani..
Ama zaten iyi giden bir evliliği daha "tadından yenmez" hale getirdiğide bir gerçek.
Çocuk mutluluğa mutluluk katan bir varlık. Mutsuzluk için bir panzehir olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
aslinda varya cokk haklisin bu sekilde hic düsünmemistim.. hani bazen esimle cocuk hakkinda konusurken farkinda olmadan benim dedigimi farkettim aslinda bizimm nekadar bencilmisim.. yani daha cok yol kat etmem gerek.. =)öncelikle hayırlısı olsun demek lazım.
çocuk erkeği evine bağlar mı..
vicdanen evet belki, ama sorumluluk ve eşinin artık kendini çocuğa adamış olması nedeniyle duygusal ve fiziksel sapmalar olabilir.
ilişki bozulursa monotonluk başlarsa aman çocuk var diye adama hem kendisi hem çevresi ailesi tarafından psikolojik baskı uygulanacaktır elbette. bu kesin.
bu baskı evliliğin sürmesini sağlayabilir ama esaret duygusu içinde.
demek istediğim evliliğin selahiyetini ve sorumluluğunu çocuğa yüklememek gerek.
kadının eşiyle ilişkisini çocuktan sonra da değiştirmemesi gerekir.
ayrıca kadın çocuğu 'benim' olarak görüp sahiplenmemesi gerekir ki erkek de kandini çocuğun diğer parçası olarak algılayabilsin.
kadın 'benim' tavrına girdikçe çocukla anne 'biz' oluyor erkek ise olayın dışına itilmiş oluyor.
bu durum hem çocukla babanın ilişkisini etkiliyor. hem çocuklarda anneci olma, hep anneyi savunma ihtiyacı gibi bir soruna yol açıyor.
bu çocuklar erkekse,
ilerde , annelerine düşkün diye çok şikayet edilen kocalar olarak karşımıza çıkıyorlar.
bu yüzden bu sitede kocam babasına düşkün diye dert yanan görülmedi zaten.
işin ilginç yanı bu kadınlar, eş olduklarında şikayet ediyor, anne olduklarında sorun yapmıyor kaynana olduklarında pek memnun oluyorlar.
konuyu nerden nereye getirmeyi başardım. :)
Demissinizz yaa o konuda emin degilim cocuk cok sorumluluk istemiyormu ve bütün ilgi cocukta toplanmiyormu yani kadininda erkeginde tüm ilgisi cocuk oluyor birbirileri icin cok fazla bir zaman harcayamiyorlar yani dikkatle cevremdekileri izledim ve bu sekilde gördümm... birbirlerini iyi taniyan kari koca icin mutluluk kattigi dogru fakat yeni evliler icin?
öncelikle hayırlısı olsun demek lazım.
çocuk erkeği evine bağlar mı..
vicdanen evet belki, ama sorumluluk ve eşinin artık kendini çocuğa adamış olması nedeniyle duygusal ve fiziksel sapmalar olabilir.
ilişki bozulursa monotonluk başlarsa aman çocuk var diye adama hem kendisi hem çevresi ailesi tarafından psikolojik baskı uygulanacaktır elbette. bu kesin.
bu baskı evliliğin sürmesini sağlayabilir ama esaret duygusu içinde.
demek istediğim evliliğin selahiyetini ve sorumluluğunu çocuğa yüklememek gerek.
kadının eşiyle ilişkisini çocuktan sonra da değiştirmemesi gerekir.
ayrıca kadın çocuğu 'benim' olarak görüp sahiplenmemesi gerekir ki erkek de kandini çocuğun diğer parçası olarak algılayabilsin.
kadın 'benim' tavrına girdikçe çocukla anne 'biz' oluyor erkek ise olayın dışına itilmiş oluyor.
bu durum hem çocukla babanın ilişkisini etkiliyor. hem çocuklarda anneci olma, hep anneyi savunma ihtiyacı gibi bir soruna yol açıyor.
bu çocuklar erkekse,
ilerde , annelerine düşkün diye çok şikayet edilen kocalar olarak karşımıza çıkıyorlar.
bu yüzden bu sitede kocam babasına düşkün diye dert yanan görülmedi zaten.
işin ilginç yanı bu kadınlar, eş olduklarında şikayet ediyor, anne olduklarında sorun yapmıyor kaynana olduklarında pek memnun oluyorlar.
konuyu nerden nereye getirmeyi başardım. :)
Ben henüz hamileyim daha evladımı kucağıma alamadım ama şimdiden büyük sorumluluk yüklediği kesin. Eşlerin birbirlerine olan ilgisini azaltacağını düşünmüyorum açıkçası. Yeni evliler için de mutluluk verici bişey bence. Ya da hayata nasıl baktığınızla ilgili diyebilirim.
Ben henuz evlenmedim nisanliyim ama 3 ay sonra evleniorum. Nisanlim cocuklari cok seviyor hemen olsun istiyor, bende ordan burdan duydugum okudugum kadariyla esler arasinda sorun olabildigini araya sogukluk girdigini hatta erkegin seni artik kadin deilde anne olarak gordugunden cinsel yonden uzaklastigini duydum olemi? Korkar oldum cocuk yapmaktan valla simdiden butun dogum kontrol yontemlerini arastirmaya basladim. Deneyimli arkadaslarim ablalarim beni aydinlatin lutfen bunlar dogrumu?
allahim sag salim kucaginiza almayi nasip eder ve ins darisi banayeni evli olupta hemen hamile kalan cok güzel deyipte cocuk dogduktan sonra keske hemen olmasaydi diyenide duydum. yeni evlileri onu icin sordum.. yani icimde kaldi esimle yapamadiklarim diyorlar ama bi ayrilma konusu oluncada cocuk olsaydi olmazdi diyorlar. yani allak bullak oldumkarma karisik birsey ama bulacagim bir cözüm :)
yapmayın allahaşkınıza yaa. daha şimdiden bunları düşünüp negatif etkileri yüklenmeyin. hiç öyle bişey yok. eşim gayette kadın olarak görüyor. anne olarak görmüyor beni. ha tabii ki evlilikten evliliğe değişir bütün bunlar. ama önyargılarla yaşamayın bence. hayırlısı olsun sizin için.
Ben henuz evlenmedim nisanliyim ama 3 ay sonra evleniorum. Nisanlim cocuklari cok seviyor hemen olsun istiyor, bende ordan burdan duydugum okudugum kadariyla esler arasinda sorun olabildigini araya sogukluk girdigini hatta erkegin seni artik kadin deilde anne olarak gordugunden cinsel yonden uzaklastigini duydum olemi? Korkar oldum cocuk yapmaktan valla simdiden butun dogum kontrol yontemlerini arastirmaya basladim. Deneyimli arkadaslarim ablalarim beni aydinlatin lutfen bunlar dogrumu?
Kendi fikrimi söylüyorum bayanlar.
O zaman erkekler boşanmak için mi evleniyor?
Hep onlara arkadan bi kanca takıp geri mi çekmemiz lazım?
Önemli olan mutluluktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?