Cocuk konusu neden bu kadar kurcalaniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zehraa23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
75
Puanlar
28
3 yıldır evliyim, henüz gebe kalamadım. Çevremde bunu bilen insanlar bile her gördüklerinde “Artık çocuk düşünün” deyip duruyor. Ben de her seferinde “Nasip, düşünüyoruz” deyip geçiyorum ama aynı konunun sürekli açılması gerçekten canımı acıtıyor. İnsanların bunu bildikleri hâlde neden ısrar ettiğini anlamıyorum. Benzer durum yaşayanlar, siz nasıl tepki veriyorsunuz?

İnsanlar hadsiz Üzülmeyin..

Madem cevaplarınızla tatmin olmuyorlar hiç cevap vermeyin.

Belli ki kurcalamak, ahlanmak vahlanmak istiyorlar.

Hiç fırsat vermeyin zamanla susarlar.

Insanlar hadsiz senlik bir durum degil. Bende 10 yil uzerine iyi bir kariyer yaptigim işimi 2. Cocuktan sonra biraktim. Nedense bu bazi tanidiklarima akrabalarıma ve hatta komsularima bile dert oldu. Hep ne zmn ise baslamayi dusunuyorsun diyorlar ilk gorduklerinde. Sonra bana aydinlanma geldi neyi kime açıklıyorum? Simdi ki cvbim ise düşünmüyorum takılıyorum is arayan baskalarina yer açıyorum daha ne yapayim diyip gülüp geciyorum. Bir kere dedigim bir daha sormuyor. Sizde kendi durumunuza uyarlayip cvbini verin ve asla empati kurmayin kirilirsa kirilsinlar

Çok yakın arkadaşım sizinle aynı durumda. Aynı insanlar aynı soruyu sorup durduğu, üstüne bir de "tedavi görüyormuş" diye bir yalan ortaya attıkları için dayanamadı tersleyip geçiyor. Artık sormaya cesaret edemiyorlar. Bazen kibarlıktan ödün verip "sana ne" demek gerekiyor ya. İnsanlar o kadar hadsiz ki, sizi üzmelerine strese sokmalarına izin vermektense verin ağızlarının payını otursunlar.

3 yıldır evliyim, henüz gebe kalamadım. Çevremde bunu bilen insanlar bile her gördüklerinde “Artık çocuk düşünün” deyip duruyor. Ben de her seferinde “Nasip, düşünüyoruz” deyip geçiyorum ama aynı konunun sürekli açılması gerçekten canımı acıtıyor. İnsanların bunu bildikleri hâlde neden ısrar ettiğini anlamıyorum. Benzer durum yaşayanlar, siz nasıl tepki veriyorsunuz?
Kişisine göre cevap veriyoruz. Bazen sanane minvalinde, bazen başka planlarımız var minvalinde. Üzgünüm ama doğurana kadar bitmez. Doğur ikinciyi soracaklar. Bu liste uzar gider.

Kişisine göre cevap veriyoruz. Bazen sanane minvalinde, bazen başka planlarımız var minvalinde. Üzgünüm ama doğurana kadar bitmez. Doğur ikinciyi soracaklar. Bu liste uzar gider.
Dediğiniz çok doğru. Doğum yaptığım ilk hafta "ikinciyi düşünüyor musun" sorusunu aldım. Bazı insanlar kendi hayatlarından çok başkalarının hayatında darlayabilecekleri noktalara odaklanıyorlar. En güzeli sizin yaptığınız.

İnsanlar bişeyleri hep merak eder ve sorar takılmamaya çalış. Çocuk olduktan sonra ikinci ne zaman, ikinci olunca ne zaman çalışmaya başlıcaksın? Hatta çocuk olunca da çocukla ilgili bisürü şey; emiyor mu, kaç kilo, yürümedi mi vs vs. Kişisel algılama bizim kültür böyle de geç

Dediğiniz çok doğru. Doğum yaptığım ilk hafta "ikinciyi düşünüyor musun" sorusunu aldım. Bazı insanlar kendi hayatlarından çok başkalarının hayatında darlayabilecekleri noktalara odaklanıyorlar. En güzeli sizin yaptığınız.
Garip bir yarış var kimse kabul etmese de. En iyi süper kadın olma yarışı. Karşınızdaki kişilerin sorduğu abuk sorulardan bunu anlayabiliyorsunuz zaten. Peki bakalım süper kadın sen 13 tane doğur ve bak o zaman. Cevap bu olmalı aslında.

Garip bir yarış var kimse kabul etmese de. En iyi süper kadın olma yarışı. Karşınızdaki kişilerin sorduğu abuk sorulardan bunu anlayabiliyorsunuz zaten. Peki bakalım süper kadın sen 13 tane doğur ve bak o zaman. Cevap bu olmalı aslında.
Aynen öyle. Ki biz bu yarışta yokuz bile fakat kendi kendilerine bir hırs, çaba içine giren eğitimsiz insanlar var maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X