Çocuk konusunda fikirlerinize ihtiyacım var👀

Meldamiray

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
11
6
1
39
Öncelikle iyi akşamlar tüm kk halkına :) epeydir uzaktan takip ettiğim bu siteye çocuk konusu hakkında fikirlerinizi öğrenip farklı bakış açılarını görmek için üye oldum. Çok fazla uzatmadan konuya gireyim Şırnak’ta öğretmenlik yapıyorum ve yakın zamanda bebek düşünüyoruz. Ancak bu süreçte güvenle gidip takibimi devam ettirebileceğim özel bir kadın Doğum uzmanı arıyorum. Devlette durum çok vahim hijyen ve bilgilendirme anlamında çok zayıf. Güven vermiyor açıkcası şöyle ki acile gidiyorsunuz neyiniz olduğuna dair herhangi bir test-tahlil yapmadan sadece ağrı kesici yapıp gönderiyorlar. Hâl böyle olunca insan güvenemiyor. Daha fazla uzatmadan saadede geleyim artık :) Şırnak’ta yaşayan ve burada merkez olur, ilçeleri olur bildiğiniz önerebileceğiniz güvenilir bir kadın Doğum doktoru var mıdır ? Şimdiden teşekkürler herkese..

tayin durumunuz yok mu? ne kadarlık evlisiniz, yani çocuk bekleyemez mi biraz daha gelişmiş bir yere atanana kadar.binbir türlü hali var dünyanın çünkü.

Öncelikle iyi akşamlar tüm kk halkına :) epeydir uzaktan takip ettiğim bu siteye çocuk konusu hakkında fikirlerinizi öğrenip farklı bakış açılarını görmek için üye oldum. Çok fazla uzatmadan konuya gireyim Şırnak’ta öğretmenlik yapıyorum ve yakın zamanda bebek düşünüyoruz. Ancak bu süreçte güvenle gidip takibimi devam ettirebileceğim özel bir kadın Doğum uzmanı arıyorum. Devlette durum çok vahim hijyen ve bilgilendirme anlamında çok zayıf. Güven vermiyor açıkcası şöyle ki acile gidiyorsunuz neyiniz olduğuna dair herhangi bir test-tahlil yapmadan sadece ağrı kesici yapıp gönderiyorlar. Hâl böyle olunca insan güvenemiyor. Daha fazla uzatmadan saadede geleyim artık :) Şırnak’ta yaşayan ve burada merkez olur, ilçeleri olur bildiğiniz önerebileceğiniz güvenilir bir kadın Doğum doktoru var mıdır ? Şimdiden teşekkürler herkese..
ennnn özel doktorada gitsen, yaşanacaklar varsa yaşarsın, bundan kaçış yok...ayrıca orayı bilmem ama, ben devletten çok memnunum...şimdiden pimpirikli bir anne olacağın belli:)

tayin durumunuz yok mu? ne kadarlık evlisiniz, yani çocuk bekleyemez mi biraz daha gelişmiş bir yere atanana kadar.binbir türlü hali var dünyanın çünkü.

Haklısınız aslında ama tayin için daha 4 senemiz var o yüzden yakın zamanda düşünüyoruz. Teşekkürler cevabınız için☺️

Acil doktorları her gelene tahlil yaparsa ne olur tahmin edebiliyor musunuz?
Adı üstünde acil. Acil müdahale yapılıp o hastaları gönderirler. Ağrı varsa ağrı kesici yapmalarından daha doğal ne olabilir? Farklı bir durum olursa zaten tahlil isterler
Bu o hastaneyi kötü yapmaz ki

ennnn özel doktorada gitsen, yaşanacaklar varsa yaşarsın, bundan kaçış yok...ayrıca orayı bilmem ama, ben devletten çok memnunum...şimdiden pimpirikli bir anne olacağın belli:)

Öyle aslında evet kaderden kaçılmıyor olacak olan varsa her durumda oluyor. Burada ki devlet hastanelerini görmeden önce bu kadar ön yargılı değildim bende aslında ama gelin görün ki bir iki defa gitmek zorunda kaldım ve artık Allah muhtaç etmesin diye dua ediyorum. Doktorlar deseniz zaten kalabalıktan bıkmış yüzünüze bile bakmıyorlar, hijyen diye bir şey hiç yok ultrason çekilmek için uzandığınız sedyede sizden önce en az 15-20 kişinin yatıp kalktığını görünce insanın gidesi gelmiyor açıkçası. Keşke her yerin standartları aynı olsa. Cevabınız İçin teşekkür ederim bu arada☺️

Olacağı
Öyle aslında evet kaderden kaçılmıyor olacak olan varsa her durumda oluyor. Burada ki devlet hastanelerini görmeden önce bu kadar ön yargılı değildim bende aslında ama gelin görün ki bir iki defa gitmek zorunda kaldım ve artık Allah muhtaç etmesin diye dua ediyorum. Doktorlar deseniz zaten kalabalıktan bıkmış yüzünüze bile bakmıyorlar, hijyen diye bir şey hiç yok ultrason çekilmek için uzandığınız sedyede sizden önce en az 15-20 kişinin yatıp kalktığını görünce insanın gidesi gelmiyor açıkçası. Keşke her yerin standartları aynı olsa. Cevabınız İçin teşekkür ederim bu arada☺
Anlıyorum seni hemde cookkkkkk....

Özel hiç yok mu?

Acil doktorları her gelene tahlil yaparsa ne olur tahmin edebiliyor musunuz?
Adı üstünde acil. Acil müdahale yapılıp o hastaları gönderirler. Ağrı varsa ağrı kesici yapmalarından daha doğal ne olabilir? Farklı bir durum olursa zaten tahlil isterler
Bu o hastaneyi kötü yapmaz ki

Saygı duyuyorum ancak katılmıyorum size. Sonuçta hastanın da bir takım hakları var acilden de giriş yapsa neyinin olduğunu öğrenmesi gibi. Batıdaki tüm devlet hastaneleri önce tahlil-test yapıp sonra tedavi uyguluyor ayrıca olması gerektiği gibi. Tahlil yapmıyo olmaları hastaneyi kötü yapmaz belki size göre evet ama bende o hasteneyi kötü yapacak kadar deneyim var maalesef şöyle ki yanlış teşhis koyup şikayet edince kalabalık yetişemiyoruz başka hastanın teşhisini sizin dosyanıza yazmışız diyecek kadar umursamazlar. Zaten görseniz anlarsınız işlerini severek değil de mecburiyetten yapıp bitse sen gitsek modunda olduklarını. Teşekkürler fikirleriniz için☺️

Saygı duyuyorum ancak katılmıyorum size. Sonuçta hastanın da bir takım hakları var acilden de giriş yapsa neyinin olduğunu öğrenmesi gibi. Batıdaki tüm devlet hastaneleri önce tahlil-test yapıp sonra tedavi uyguluyor ayrıca olması gerektiği gibi. Tahlil yapmıyo olmaları hastaneyi kötü yapmaz belki size göre evet ama bende o hasteneyi kötü yapacak kadar deneyim var maalesef şöyle ki yanlış teşhis koyup şikayet edince kalabalık yetişemiyoruz başka hastanın teşhisini sizin dosyanıza yazmışız diyecek kadar umursamazlar. Zaten görseniz anlarsınız işlerini severek değil de mecburiyetten yapıp bitse sen gitsek modunda olduklarını. Teşekkürler fikirleriniz için☺

Ben o hastane iyidir demiyorum belki gerçekten kötüdür sadece acil servisinde işi zor diye düşünüyorum yani birçok acil servis bu şekilde çünkü
Ellerinden o kadar çok hasta geçiyor ki artık karakter analizi bile yapıyorlardır :D

Öyle aslında evet kaderden kaçılmıyor olacak olan varsa her durumda oluyor. Burada ki devlet hastanelerini görmeden önce bu kadar ön yargılı değildim bende aslında ama gelin görün ki bir iki defa gitmek zorunda kaldım ve artık Allah muhtaç etmesin diye dua ediyorum. Doktorlar deseniz zaten kalabalıktan bıkmış yüzünüze bile bakmıyorlar, hijyen diye bir şey hiç yok ultrason çekilmek için uzandığınız sedyede sizden önce en az 15-20 kişinin yatıp kalktığını görünce insanın gidesi gelmiyor açıkçası. Keşke her yerin standartları aynı olsa. Cevabınız İçin teşekkür ederim bu arada☺️

Bu şartlarda ben olsam bebek düşünmem. Hamilelik ve doğum özel zamanlar. Iyi takip edilmesi lazim. Ya enfeksyon kaparsan? Ya çocukta bir hastaliği erken teshis edilmezse? Yada gece çok hasta olup acile gitmek zorundaysaniz?

Jinekolog ve çocuk doktoru çok çok önemli şeyler. En basit o sedyede ultrason yapildiğinda rahat his etmen, sana zaman ayrildiğini görmen, çocuğun herşeyini inceleyen bir doktor,..

Yani 4 yil çok gibi görünebilir, ama değil. Yada en azindan 3 yildan sonra hamile kal ve annenlerin şehrinde doğum et. Atandiktan sonrada iyi çocuk doktoru bulursun. Bu süreçtede özel hastane için para biriktirirsin.

Korkma ama benim olayimi anlatayim ben Kocaeli merkezde oturuyorum evimin her yeri hastahane. Ozelde takip ediliyordum bayram arefesi 33+6 da bas agrisiyla uyandim hep kotuydum tansiyona bi baktim 17 .9 firlamis doktor sehir disindaymis o hast.de nobetci yokmus bana devlete git dedi beyefendi. Gittim tansiyon 19.9 doktorlar tutustu ama maalesef koca kocaelinde bir hast bulamiyorlar ya kuvez ya doktor yok. Baskilarla son anda bir ozel bulundu allah razı olsun doktoru tam seyehate giderken aramislar oda kabul etmiş, gorevi olmadigi halde. 20.10 tansiyonla bebegim alindi. 1 hafta kuvezde kaldi hamdilsun simdi cok iyi. Ama inanin cidden zor. O kadar planlar yaptik hersey gayet iyiydi ama bir ginde hersey alaşağı oldu. Rabbim yardımcn olsun.

Doguda yaşadim, devlet hastanesine hicbir sekilde guvenmem. Zaten hic temiz olmuyor ve asiri kalabalik oluyor. Bir de doguda halk randevuyla hastaneleri dolduruyor. Sira alip gitmek falan imkansiz.
Gercekten temiz bir hastane yoksa bebek isini erteleyin derim

Söylediğiniz gibi evet zaten burda randevu olayı da Yok. Sistemden alıyorsunuz ama sadece o kadar gidince halktan fırsat bulup içeri girmeniz imkansız. Ben aslında sadece rutin kontroller için burada bir doktor-hastane arayışındayım. Doğum için öyle bir durum olduğunda kesinlikle burada düşünmüyor, memleketime gitmeyi planlıyorum.

Şırnak merkez mi?
Başka ile gidin, mesela Mardin? Yakın ve daha gelişmiş bir şehir

Siirtte gel ben şahane bir doktor buldum

Korkma ama benim olayimi anlatayim ben Kocaeli merkezde oturuyorum evimin her yeri hastahane. Ozelde takip ediliyordum bayram arefesi 33+6 da bas agrisiyla uyandim hep kotuydum tansiyona bi baktim 17 .9 firlamis doktor sehir disindaymis o hast.de nobetci yokmus bana devlete git dedi beyefendi. Gittim tansiyon 19.9 doktorlar tutustu ama maalesef koca kocaelinde bir hast bulamiyorlar ya kuvez ya doktor yok. Baskilarla son anda bir ozel bulundu allah razı olsun doktoru tam seyehate giderken aramislar oda kabul etmiş, gorevi olmadigi halde. 20.10 tansiyonla bebegim alindi. 1 hafta kuvezde kaldi hamdilsun simdi cok iyi. Ama inanin cidden zor. O kadar planlar yaptik hersey gayet iyiydi ama bir ginde hersey alaşağı oldu. Rabbim yardımcn olsun.

Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın, size bağışlasın yavrunuzu. Her şey olacağına varır aslında. Zaten bebeğin doğacağı, yaşayacağı varsa nerede olsa Allah istedikten sonra Yaşar. Ama insanoğlu tedirgin oluyor işte. Teşekkürler paylaşımınız İçin..

Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın, size bağışlasın yavrunuzu. Her şey olacağına varır aslında. Zaten bebeğin doğacağı, yaşayacağı varsa nerede olsa Allah istedikten sonra Yaşar. Ama insanoğlu tedirgin oluyor işte. Teşekkürler paylaşımınız İçin..
Gebeligin ilk aylari basit sonra icin izin alamazmisin?

Şırnak merkez mi?
Başka ile gidin, mesela Mardin? Yakın ve daha gelişmiş bir şehir

Mardin’de olabilir. Hatta orada özel hastaneler de var ancak doktorları hakkında pek bilgim yok. Netten baktığım bir kaçı hakkında ilgisiz oldukları vs. Yazıyordu. İyi bir doktor bulursam oraya da gidebilirim.

Back
X