• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk konusunda karar veremiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer tek başına çocuk bakmaya uğraşırsan belki yapabilirsin ama süreç sonunda ruh sağlığını yitirirsin, eski sen olmazsın. Gergin, mutsuz, asık suratlı biri haline gelirsin. Üstüne eşin tarafından da güleryüzlü olmamakla suçlanırsın.

Arkadaşlar merhaba, yakında evleneceğim inşallah ve çocuk konusunda ciddi olarak düşünmeye başladım, yaşım 35, artık ertelemek istemiyorum çünkü eskisi kadar zeyna değilim eskiden hiç hasta olmazdım mesela, dayanıklıydım ama şimdi daha yavaşladım ve daha da enerjim düşmeden çocuk istiyorum. Nişanlım yardımcı oluyor yemek vb ama çocuk bakamam çok zor diyor (yeğenine bakmış abisi yokken babalık yapmış ve çocuk çok yaramaz ondan gözü korkmuş), tüm iş arkadaşları da sağolsun negatif gaz vermiş yok çocuktan sonra her şey kötü oluyor, eşim sürekli bağırıp duruyor bana vb diye konuşuyorlarmış.

Bana yapabilirsin demenizi bekliyorum aslında :)
Çocuk zor ama tadı başka.
Nişanlınızın bakamam lafı bana çok kırıcı geldi. İkiniz de bebek konusunda hemfikir olsanız naçizane daha iyi olur sanki.
Çocuk ağladığında tahammül edemiyorum ben zaten istememiştim derse o yorgunluk ve lohusa haliyle kocanızın kafasını duvarlara çarpmak isteyebilirsiniz.
Keşke antiloplar gibi doğunca ayaklanıp hemen hayata karışsaydık 🥹🤣

Çocuk büyütmek kolay değil demeye geldim, geri gidiyorum. Hele şimdi tuvalet eğitimindeyiz. Çocukla ilgili en yıpratıcı süreç bu olabilir ya of. Ama çok tatlılar Allah var 😅 salonun ortasina işemediklerinde ve gereksiz yere ağlamadiklarinda mesela 😬
Üf bide ergenlikleri var diyorlar da rabbim yardımcımız olsun 🫢

Kolay diyemeyeceğim. Çok zor. Ben çocuğa hazırım deseniz bile zor. Yani benim görüşüm ve yaşadıklarım bu. Yapabilirsin dememizi istiyorsanız, yapabilirsiniz diyebilirim:) Ama yıpranmazsınız diyemem. Bu biraz da genel olarak hayata bakışınızla alakalı. Evhamlı mısınız? Pesimist misiniz? Eğer bu özellikleriniz varsa, bu duyguları çocuktan sonra kat kat yoğun yaşıyorsunuz çünkü.

Bu kadar negatiflikten sonra ne kadar inandırıcı gelir bilmiyorum ama, en güzel duygulardan biri. Yine olsa yine yaparım, asla pişman değilim:) Bugünlerin geçeceğini biliyorum. Sonunda güzel günler olduğunu biliyorum. Klişe ama, bir gülüşüyle tüm yorgunluğum geçiyor:) Herkese öneririm ama anlatıldığı gibi pespembe minnoş bir dünya hayal etmeyin derim:)

Bu arada eş desteği olmadan olacak iş değil. Kesinlikle bu konuyu netleştirin.

Aa ben sizin eski konularınızi biliyorum . Şu an mutlu olmanıza çok sevindim :))
Çocuk konusuna gelince tüm sorumluluğun sizde olacagi bir yetiştirme stili asla kabul edilmemeli . Bu size haksızlık . Bunu netleştirmeden evlenmeyin bile.

Çocuk için iki tarafında istekli olması gerekiyor. Nasıl erkek çocuk için kadına zorlama hakkına sahip değilse kadında aynı konu için eşine baskı yapamaz. Bu arada nişanlınız çocuk gibi zor bir sorumluluğu üstlenemeyeceğini en başından söyleyerek dürüst davranmış. Eğer amacınız sadece anne olmaksa size bu duyguyu yaşatacak biriyle evlenebilirsiniz

Arkadaşlar herkese yorumları için çok teşekkür ediyorum. Akşam tekrar konuşup netleştik. Ben bakmam demiyorum, tüm bakımını ben yapamam diyorum sonuçta sen anne olacağın için yükün ister istemez benden fazla olacak doğum emzirme vb bunu göze alman için diyorum yoksa tabiki bakacağım bebeğime dedi.

Bazı yorumlar gerçekten çok acımasızca olmuş. Daha önce de yaşadığım kötü deneyimi forumda bilenler vardır, ben zaten nişanlımı yüzlerce testten geçirdim, 1 yıl da aynı evde yaşadım dolayısıyla vicdansız vb yorumları hiç hak eden biri değil, vicdansız biriyle olacak kadar da erkek düşkünü değilim. Yıllardır bekar kaldım kaç erkeği reddettim kaç kere elekten geçirdim ama neyse önemli değil. Uyaran arkadaşları da iyi niyetli addediyorum.

Mune Mune konumu kapatır mısın. bir daha da konu açmayacağım hatta üyeliğimi de kapatabilirseniz sevinirim Kazen Kazen

Aklinda hic cocuk fikri olmayan biriolsaniz neyse de, istiyorum ama gecikmeden olsa gibi fikirlerle tereddutte kaldiginiza göre, biyolojik saat işledikce daha cok isteyeceksiniz muhtemelen. Nisanliniz istemiyorsa bu konuyu netlestirmeniz lazim. Aksi takdirde evlilik yürümez.

Yapın bence çocuk bu tabiki yaramazlık yapacak ve bu süreç illaki büyüyecek çocuk öyle mi kalacak sanki rahatına çok düşkün biri çocuk yapmaz ama armut piş ağzımazdüş öyle bir dünya yok eşinizde kusura bakmasın yardım edecek öyle bir dünya yok insan kendi cocuğuna bakacak yeğeni gibi olmaz ayrıca daha severek bakar
yapsın mı sizce?
Adam babalık yapmak istemiyor böyle bir insanı ben istiyorum diye zorla baba yapmak ne kadar mantıklı yahu? çocuğun ortak kararla yapılması gerekir

yapsın mı sizce?
Adam babalık yapmak istemiyor böyle bir insanı ben istiyorum diye zorla baba yapmak ne kadar mantıklı yahu? çocuğun ortak kararla yapılması gerekir
Dediklerinize katılıyorum fakat karşı tarafla konuşup anlaşırsa yapacak yoksa bu tabloda tabiki yapmamalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X