çocuk konusunda karar veremiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet çok zor.
Evet ilişkiler başa sarıyor, kavgalar artıyor.
Evet uykusuz kalıyorsunuz.
Hamileliği, doğumu, emzirmesi, büyütmesi, yürümesi her şey ama her şey olay.
Ama gel gör ki başka bir duygu ile karşılığı yok bu konunun.
Eğer ikinizde düşünüyorsanız yapın büyüsün tabi evlilik bir süre oturmalı.

Böyle hissetmeyen anne yoktur bence de.
Bu ara babasıyla çok vakit geçirdi. Geceleri babam uyutsun diyor. Geçen ısrar ettim ben uyutayım diye, sen sadece yemekte iyisin kalanlarda babam daha eğlenceli dedi. Ay bir içime oturdu o. Baya üzüldüm içlendim. Demek kötü anneyime bağladım. Fazla katı ve disiplinli geliyorum bu ara kendime. Gerçekten annelik vicdan azabı
Benimki de bana 'sen çok kotu bir annesin, istediklerimi hiç yapmıyorsun. Babam her istediğimi yapıyor, çok eğlenceli' diyor 😅 Sebepte sınır koymam, abur cuburu kısıtlamam, beyfendiye ufak tefek ev işleri yaptırmam vs vs... Canlari sağolsun ❤️

Arkadaşlar merhaba, yakında evleneceğim inşallah ve çocuk konusunda ciddi olarak düşünmeye başladım, yaşım 35, artık ertelemek istemiyorum çünkü eskisi kadar zeyna değilim eskiden hiç hasta olmazdım mesela, dayanıklıydım ama şimdi daha yavaşladım ve daha da enerjim düşmeden çocuk istiyorum. Nişanlım yardımcı oluyor yemek vb ama çocuk bakamam çok zor diyor (yeğenine bakmış abisi yokken babalık yapmış ve çocuk çok yaramaz ondan gözü korkmuş), tüm iş arkadaşları da sağolsun negatif gaz vermiş yok çocuktan sonra her şey kötü oluyor, eşim sürekli bağırıp duruyor bana vb diye konuşuyorlarmış.

Bana yapabilirsin demenizi bekliyorum aslında :)
Yok, demiycem maalesef :)
Eşinizin evde iş paylaşımı olmadan çocuk büyütmek çok zor. Karşılıklı anlaşmaya varmanız şart. Adam istemiyorsa zaten zorla doğuracak haliniz yok herhalde ama siz de iyi düşünün çünkü zorlukları çok ama çok...
Bir de, nişanlınız çok gönüllü olmadan sırf siz istiyorunuz diye çocuk sahibi olursanız; adamın ilerde sizi içten içe suçlamasına engel olamazsınız...

İstiyor, çok da seviyor, çocukları da hayvanları da. ama bana bak deme diyor
Oldu canım sadece yapımında mı katkısı olacakmış beyfendinin? Valla emin olmadan evlenmeyin bence. Anlatın yaşım şu oldu ben istiyorum ve bu ikimizin bebeği olacak diye. Hala daha yok sen tek bakarsın derse evlenmeyin daha iyi

Arkadaşlar merhaba, yakında evleneceğim inşallah ve çocuk konusunda ciddi olarak düşünmeye başladım, yaşım 35, artık ertelemek istemiyorum çünkü eskisi kadar zeyna değilim eskiden hiç hasta olmazdım mesela, dayanıklıydım ama şimdi daha yavaşladım ve daha da enerjim düşmeden çocuk istiyorum. Nişanlım yardımcı oluyor yemek vb ama çocuk bakamam çok zor diyor (yeğenine bakmış abisi yokken babalık yapmış ve çocuk çok yaramaz ondan gözü korkmuş), tüm iş arkadaşları da sağolsun negatif gaz vermiş yok çocuktan sonra her şey kötü oluyor, eşim sürekli bağırıp duruyor bana vb diye konuşuyorlarmış.

Yapın bence çocuk bu tabiki yaramazlık yapacak ve bu süreç illaki büyüyecek çocuk öyle mi kalacak sanki rahatına çok düşkün biri çocuk yapmaz ama armut piş ağzımazdüş öyle bir dünya yok eşinizde kusura bakmasın yardım edecek öyle bir dünya yok insan kendi cocuğuna bakacak yeğeni gibi olmaz ayrıca daha severek bakar

Benimki de bana 'sen çok kotu bir annesin, istediklerimi hiç yapmıyorsun. Babam her istediğimi yapıyor, çok eğlenceli' diyor 😅 Sebepte sınır koymam, abur cuburu kısıtlamam, beyfendiye ufak tefek ev işleri yaptırmam vs vs... Canlari sağolsun ❤️
Aynen öyle. Ben yemek sektirmiyorum. Evde ne pişerse yemek zorunda, ekran saatini kısıtlıyorum, sürekli abur cubur vermiyorum diye sıkıcıyım gözünde 🥲

1 yıldır aynı evde yaşıyoruz
Amh değeri nedir
O zaman az çok aynı evde nişanlınızı tanımışsınızdır.
Amh; yumurta rezervini gösteren bir değer. Kandan bakılan hormon testi. Eğer 1 ve altı değerde ise yumurta rezerviniz kritik seviyededir. Ve bekarsaniz yumurta dondurma yapılır. Zaten kadın doğumcunuza giderseniz sizi yönlendirecektir. Çocuk sahibi olmak isteyen kadınlardan önce bu test istenir. Yumurta rezervi kritik seviyede çıkarsa tüp bebek aşılama vs yönlendirilir. Mutlaka baktırın bence. Umarım sizinki iyi seviyededir. Hersey gönlünüze göre olsun.

Yaşınızda bir şey yok hemen harala gürele çocuk derdine düşmeyin. Ve bu konuyu net şekilde konuşmadan da sakın evlenmeyin.

Ne demek ben bakamam babanızın evinden mi götürecekmişsiniz.

Benim eşim benim kadar olmasa da çocuklarımıza yardımdan öte bakmıştır. Ona rağmen kafayı yemek noktasına geliyor insan. Çok ağlayıp zırladım yetişemiyorum diye.

Aynen öyle. Ben yemek sektirmiyorum. Evde ne pişerse yemek zorunda, ekran saatini kısıtlıyorum, sürekli abur cubur vermiyorum diye sıkıcıyım gözünde 🥲
Az önce büyüğü kursa bırakmaya küçük de gitti babayla. Beni arabadan attılar yaşasın annem indi biz beraber gidiyoruz dediler. Karnınızı doyurun gelin yemek yok size bu akşam dedim:işsiz:

Ayrıca da buraya yazan kadınların hepsinin çocuğu var ve şikayet ediyorlar. Çocukları olmasa hergün ağlarlardı olmuyor çocuğum diye. Hayati bir kararı burda elalemin lafıyla almayın. İstiyorsanız yapın ama eşiniz her yaşta çocuk sahibi olabilir siz olamazsınız.

Hamis bir anne olarak yorum yaziyorum

2 cocugum var bu 3. Allah izin verirse 33 yasindayim. Hamilelikte cok zorlaniyorum. Evlenmemis olan benimle yasit kuzenlerim arkadaslarim var. Nasil yapacaklar diyorum. Yas gectikce hamilelik zorlasiyo bu bi gercek. Burasi hamilelik tarafiydi.

Dogum sonrasina gelirse. Eger anne olmayi istiyosaniz anneligi tatmayi istiyosaniz zorda olsa katlanacaksiniz. Gulunu seven dikenine katlanir :)

Şu yaramaz yeğenler yüzünden bir çok kişi çocuk fikrinden uzaklaşıyor ya 😀
Çok gördüm bu tarz yeğen yüzünden uzak duranı.
35 yaş erken bir yaş değil amh değerinize baktırın. Tüm testlerinizi yaptırın şimdiden.
Gerekirse yumurta dondurun.
1-2 yıl içinde bakarsınız duruma
O kadar doğru bir yorum ki. Çocuk isteyen biri değildim ama yeğenlerimden sonra daha bir netlesti dusuncelerim. Uzun zamandır yeğenlerle bir araya gelmemistim. Kısa bir suredir onlara bakıyorum ve ileride hayatıma biri girerse umarım o da çocuk istemez diyorum. gerçekten isteyen kişiler ebeveyn olmalı, yoksa bu sorumluluğun altına girilmemeli..

Benim çocuğum yok, hiç düşünmüyorum da. Ama hep bir (ya da birkaç) kedim olsun istedim. Eşim de kedileri çok sever ama etrafta tüy olmasından, kokudan ve bakımının zorluğundan çekindiği için sahiplenmemizi istemiyordu. Geçen ay razı oldu sonunda ama "ben ilgilenemem" dedi, ayrıca evin ve eşyalarımızın tüy içimde olmasını istemediğini üstüne basa basa belirtti. "Tamam" dedim ya, "sen yeter ki kedi almayı kabul et, ben ilgilenicem". Bir aydır evde bebek bir kediyle yaşıyoruz. Kum kabını günde iki kez temizliyorum, her seferinde kabın önündeki kumların süpürülmesi gerekiyor, uzun tüylü bir kedi olacağı için taranmaya şimdiden alıştırılması lazım, her gün miyavlata miyavlata tarıyorum, yavaş yavaş tüy dökmeye başladı, her gün koltukları süpürüyorum, biraz gelişimi geri ve bazı hastalıkları olduğu için üç ilacı var, her gün takip edip zorla vermem lazım, bebek olduğu için çok enerjik, günde 4 sefer en az 15 dakika onunla oynamam gerek yoksa gece uyutmuyor, mamasını gramla vermem ve ağırlık kazanımını takip etmem lazım, bir ayda 5 kez veterinere gittik hastalık takibi için vesaire vesaire. Bütün bunlar üç-dört ay sonra kendi kendine bakabilecek hale gelecek olan avuç kadar bir kedi için. Sadece bir kedi! Dün gece de sitem ettim eşime "her şeyiyle ben ilgileneyim, sen uzaktan sev sadece" diye. "Anlaşmamız bu yöndeydi ama?" dedi. Partnerden destek görmeden kedi büyütmek hafiften zor gelirken, aynı durumda senelerce ebeveynlerine bağlı kalacak insan yavrusu yetiştirmek için yürek yemiş olmak gerekiyor bence.

Ben olsam bu nişanı bozardım.

Ne demek çocuk sevmek ama bakmamak!

Kolay mı bir annenin tek başına çocukla ilgilenmesi?

Çok vicdansız bir adam bence!

Size yapabilirsiniz derim ama çocuk tek başına büyütülmez ve çok büyük sorumluluk. Eşlerin ikisi de istiyorsa yapılabilir. Birinden biri istemiyorsa hiç önermem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X