Çocuk konusundaki baskılar

Yüzümü güldürdünüz

Ben de öyle. Ailemde öyle. Ablam canım ciğerim bir kere açmadı konuyu. Konuşmak istersem ona gideceğimi bilir çünkü. Canım ablam.

Senin yerinde olsam hic mi hic takmazdim. Daha yeni evli bile sayilirsin. Ayrica tedavi ya da süreçten baskalarini niye haberdar ediyorsunuz ki? Sizin özeliniz.

Aynı şeyleri yaşıyoruz. Saçma sapan şeyler bende tüp bebeğe başladım ama herkes bilsin istemiyorum söylemiyorum. Soranlara hayırlısı zamanı ne zamansa olur diyorum. Yakınımdakiler dese anlatabilirim belki derdimi ama en saçma uzaktan kişiler soruyor. Mesela görümceme gittik. Görümcemin kaynanasının annesi bana bebek yok mu dedi. Bende hayırlısı dedim. Sanki ben istemiyormuşum gibi bağırarak seni döverim yapmak istemiyor musun falan dedi. Ben şok oldum tam da kapıdan çıkıyordum. Eşimde duymadı duysa tepki verirdi. Ne diyeceğimi bilemedim görümcemin kaynansı sana ne falan dedi. Sonra kalktım gittim.

Geçen günde bizim uzaktan bi akrabamız çocuk yok mu dedi hayırlısı dedim ama çok kızdım olur olur falan dedi. Bide eşim görevde yanımda değil. Kızınca sesli bir şekilde tek başına yapılmıyor çocuk nasıl olacak uzaktan dedim. Gelir arada faln diyorlar. Off dedim çıktım.

Çok teşekkür ederim. Aslında aşmaya başladım diyordum ama yok mümkün olmuyor. Sitede bir komşu ile lafladık ayaküstü. Tanıştık çocuk sordu yok henüz dedim karnıma baktı boka bakar gibi yüzüme baktı niye dedi. Yani o kadar çok şey söylemek istiyorum ki. Faydasız. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Onlar çocuk doğurdu ya hepimizden üst kademedeler. Eğri oturup doğru konuşalım. Böyle hissetmelerine dini öğretiler de sebep oluyor. Cennet annelerin ayaklarinin altindadir. Her dogumda annenin günahları sıfırlanır gibi. Ahlakı yeterince oturmamiş, karakteri gelişmemiş kadınlar bu öğretilerle kendilerinin bir şey olduğunu sanıyor. Seni beni sözümona kusurlu eksik görüp tavsiye veriyor.

+1
Bu şekilde karşılık ver bibli. Allahtan daha mi iyi bilecekler? Ben de korunuyorum ve kimse bunun ihtimal dahilinde olduğunu düşünmüyor. Çünkü biz kadınlar tavuğuz, sürekli yavrulamalıyız.
Eee çocuk ne zaman , olmuyor mu , düşünmüyor musunuz , niye istemiyorsun , ilerde olmaz bak , pişman olursun , mutlaka anneliği tat , evlat bambaşka , bencilsin , keyfine düşkünsün tabi , eşin istemiyor mu , torun istemiyorlar mı , eee ... yaparsın tabi çocuk yok nasıl olsa. Bayılacam izninizle.

Allah gönlünüzdekini versin hayırlı olan vakitte sağlıkla.
Bence açıkça kim olursa olsun neyin içinde olduğumuzu nereden biliyorsunuz da fikir belirtiyosunuz belki istemiyoruz belki uğraş veriyoruz mahremimiz sizi ilgilendirir mi diyin bir daha kimse ağzını açmaz diye düşünüyorum.

Ben bayağı bir zaman pandemiyi bahane ettim. O kadar cahiller ki o kadar anlamayacaklar ki korunuyorum bile diyemiyorum.

Eşinin annesi yapıyorsa desene Bibli “Anne bana doktor bulana kadar oğluna doktor baksana belki de sorun ondadır” diye
Kız Allah var kadın hep destekçim oldu benim. Hiç sormadı. Ben konuşmak istedim dertleştik. Ben senin yanındayım olursa da olmazsa da vardır bir hayır dedi. Hala da öyle. Kv değil sorun.

Ben bayağı bir zaman pandemiyi bahane ettim. O kadar cahiller ki o kadar anlamayacaklar ki korunuyorum bile diyemiyorum.
Tembelleşir rahim bak (!) olmaz sonra , aaaa bir kadın nasıl çocuk istemez , annelik en güzel meslek (!) , Rızkı Allah verir...

+1
Bu şekilde karşılık ver bibli. Allahtan daha mi iyi bilecekler? Ben de korunuyorum ve kimse bunun ihtimal dahilinde olduğunu düşünmüyor. Çünkü biz kadınlar tavuğuz, sürekli yavrulamalıyız.
En sinir olduğum da o zaten. Neden kadına hep bu baskı.Ya ben Hz Meryem miyim tövbe estağfurullah...

Senin yerinde olsam hic mi hic takmazdim. Daha yeni evli bile sayilirsin. Ayrica tedavi ya da süreçten baskalarini niye haberdar ediyorsunuz ki? Sizin özeliniz.
Kimseye haber ettiğim yok ki. Ailem,en yakın birkaç arkadaşım ve sizler

Empoze bu. Beni eksik hissettirmeye çalışıyorlar. Net... Değilim deyip açacam şimdi

Tembelleşir rahim bak (!) olmaz sonra , aaaa bir kadın nasıl çocuk istemez , annelik en güzel meslek (!) , Rızkı Allah verir...
Benim kv de bayılır rızkı allah verir demeye. Evlendigim ilk zamanlarda canı gönülden isterken sonra farkettim ki çok büyük bir sorumluluk. Firdevs Yöreoğlu diyor ya, çocuk oldu mu senin hayatın biter onun hayatini yaşamaya başlarsın diye, artik öyle geliyor. Dünya iyiye gitmiyor. Susuzluk, iklim krizi, çevre kirliliği bir sürü sıkıntı ile dolu. Ona haksızlık etmek gibi geliyor. Bazen yine hevesleniyorum. Şartlar başka olsaydı doğurmak isterdim ama şu an yapamıyorum.

Bin tane daha sıralayabilirim... En son duyduğumu yazayım " eşin boşanmak ister falan çabucak hal çaresine bak" cevabım ban içeriyor.

Ben ev olsun çocuk olsun sınav olsun sorularını sevmem sormak da istemem çünkü beni geriyor haklisiniz yani.

Kız Allah var kadın hep destekçim oldu benim. Hiç sormadı. Ben konuşmak istedim dertleştik. Ben senin yanındayım olursa da olmazsa da vardır bir hayır dedi. Hala da öyle. Kv değil sorun.
O zaman ben olsam, “doğursam sen mi bakacaksın da bu kadar tutuştun” derdim sanırım çünkü kadını bu şekilde baskılamak bizim gibi ataerkil toplumların olamazsa olmazı. Ya da “ben sizin gibi ataerkine hizmet etmiyorum canım” derdim ama tabi bu cümleyi anlayacak kapasiteleri varsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…