Çocuk konusundaki baskılar

Ben 1 yıl yani ilk yıl düşünmedim sanki olmuyor gibi sormalar baskılar insanı bunaltıyor Allah inş nasip eder yıllar sonra bile olsa tup bebekle olsa da olur inş tıp ilerledi.
İnşallah, teşekkür ederim.

Sanki onun varlığına muhtaçsın, onsuz bir hiçsin. Allah başından eksik etmesin ama bu sebeple hayatinda olmak istemeyen adam defolsun gitsin. Gençsin, ekonomik özgürlüğün var. Kimseye minnetin olmaz.
Öyle tabi. Mevzusunun şaka ile bile evimizde geçebileceğine ihtimal vermiyorum. Hayat ne gösterir yinede bilinmez ama saniye durmam. Mevzuyu buralara bağlamak falan. Sorsan hepsi iyiliğim için konuşuyor. Bi biz varız kalbi bok bağlamış Pamuk herkes melek gördün mü?

Daha rahat olun, kafaya takmayın zaten cvp veriyomussunuz. Bizim toplumumuz sorgulamayı çok sever. Kötü niyet olmasada o sorguların sonu gelmez. Gayet doğal konuşun, doktora gittik eşimdede bendede sorun yokmuş, bende cocuklari çok seviyorum . Allah ne zaman nasip ettiyse ozman olacak deyin. Sürekli bana bebek mevzusunu açıp durmayın, kafaya takıyorum, doktorda psikolojik olarak etkilenmissin , çok kafaya takma rahat ol dedi. Müjde olursa ben söylerim daha siz sormayın deyin. Onlar da kötü niyetle sormuyordur. Ne zaman evlilik, evlendikten sonra bebek nezman, ilk bebekten sonra ikinciyi nemzan yapıyorsun. Bitmez insanların laflari. Allah hayırlı sağlıklı şekilde bebeğinizi kucaklamayi nasip etsin.

Kendini rahat bırak.Kim ne derse desin nasip olduğu gün zaten olacak.Stres sıkıntı yapman gebeliğine engel.Kardesimde hiç sıkıntı olmamasına rağmen bir süre hamile kalamadı.Sonrs saldı kendini aman olursa olur olmazsa yapacak bir şey yok diye.Ve o ay hamile kaldı.Ona da ben de dahil herkes soruyordu.Önceleri strest yapıyormuş kız meğer.Hic canını sıkma dediğim gibi nasipse olacaktır.Tedavini de ol gerisini Allah a bırak.Rabbim en kısa zamanda kucağını doldursun inşallah

Şaka şaka sen gül diye. Gece gece iç kararttım resmen. Hadsizler varsa bu dünyada biz de varız valla. Ne yapalım yaşayıp gideceğiz bir şekilde.
Cansın. Yapılacak çok bir şey yok sanırım. Onlar zırvalayacak ben tersleyeceğim sonra yine aynı. Yorulmuyorlar da

Ouff hadsizlikten midem bulandı. İnsanlar neden merak eder böyle şeyleri, hadi merak etti nasıl sorar, nasıl bunu normal bulur aklım almıyor. Yeni evlendiğimiz zaman bana da denk geldi. Aklıevvel kaynanam hatta oğlumun yaşı geçecek filan dedi. Bu yaşına kadar beklerken bana mı sordu dedim. İlk torunum kız olsun dedi bu konuyu hemen kapatın bir daha da açmayın dedim. O gün bugündür kimse korkudan ağzını açamadı Bunlara saygı filan duyulmaz ya. Bozacaksın sesini kesecek. Şimdi çok yeni hamileyim. Soru cevaplamak ve sormadığım akıllar verilmesini dinlemek istemediğim için söylemiyoruz kimseye. Gerçekten anlamıyorum yani çok mu zor susmak? Tersleyin konu sahibi. Siz onları yıldırın. Allah gönlünüze göre versin.

Çocuğu olmayanlar ne için yaşıyor acaba, diye çocuğa harcanan hayatlar var. İnsan, kendi mutluluğu için de yaşayabilir. Geldiği gibi öylece yaşayıp gidebilir. İnsanı değerli kılan çocuk sayısı ya da çocuklarının başarısı değildir. Kendi hayatı, kendi başarısıdır. Üremek doğaldır ama mecburiyet değildir. İyi eş, iyi anne, iyi evlat olunabilir tabii; iyi ve mutlu bir birey olmaktan daha değerli değildir hiçbiri.

Biliyorum duyuyorum bu örnekleri. Ama yaşadığım şehir Anadolu şehri. Bilmiyorum ben bununda ilgisi olduğunu düşünüyorum.Şehrimi seviyorum ama bazen çok daha farklı bakıyorlar.
Çok teşekkür ederim.

Ben 4.5 yıl kendi tercihim ile istemedim.
Muhtemelen arkamdan çocuğum olmadığına yönelik bolca konuşma olmuştur.
Kendi tercihimiz ile ertelediğimizi söyleyince, böyle dediğim için ilerde olmayacağını savunanlar bile oldu. İnsan ne diyeceğini şaşırıyor gerçekten. Nasip der geçerdim artık.
Şuan yeni bir hamileliğim var. Korunmayı bıraktığımız ilk ay nasip etti Allah.
Ancak olmayabilirdi de. Sonuçta olmuyorsa da Allah'tan.
İnşallah sizlerin de hakkında hayırlısı olur, en doğru ve hayırlı bir zamanda nasip olsun

Yorum için teşekkür ederim ama iyi niyet ile kötü niyeti ayırt edebilecek biriyim. Yazdığım yorumlardaki örnekleri okudunuz mu bilmiyorum,okumadıysanız tavsiye ederim.Basbayağı kötü niyet akıyor. Diğer yazdıklarınız için teşekkür ederim,amin.

Ben bes senedir evliyim cocuk dusunmuyorum. Soranlarada boyle soyluyorum henuz bu sorumluluga hazir degilim diye usteleselerde umrumda olmuyor. Sanirim siz istediginiz icin daha cok kiriliyorsunuz. Takmamaya calisacksiniz yapacak birsey yok zaten karsiliginida veriyormussunuz.

İnsanlar hep böyle değişmeyecekler. Soracaklar her zaman nereye kadar insanları silebiliriz?
Cevaplarını verdiğinizde göre ortada sizi etkileyen sorun olmamalı bence. Hani cevap veremezsiniz anlarım (ben çoğu kez veremedim geldim kendimle kavga ettim :) öyle bir durumunuz da yok.
Belki şu şekilde de bir şey soyleyebilirsiniz yatak odamiza da karismasaniz mi artık.. belki de söylemişsinizdir etrafinizdakiler yuzsuzdur.
Bu arada erkeklere sorulmuyor diyorsunuz ya evet sorulmuyor çünkü erkek erkeğe bu tip muhabbete girmiyor. Kadınların çenesi bu tip konularda durmaz.

Merak etme devami gelecek yolun basindasiniz ilki olunca aman hap falan alma arayi acma hemen ikiyi yap diyecekler ikinciyi duydular ya yeter bukadar bu zamanda diyecekler.hatta sezeryansa tuplerini baglatman bile onerilecek. sen kafani yorma hic tum cevre senin yerine aile planlamani yapiyor kararini veriyor

Tersledikçe üstüme geliyorlar gibi hissediyorum. Ama pes etmeyeceğim,edemem. Yoksa ruh ve sinir hastalıkları net.İlk önce kendi ruh sağlığım için. Çok teşekkür ederim,inşallah. Size de kolay bir doğum diliyorum.

Kardeşim taa Van'da orada ki baskıları düşün.Sal kendini her şeyin bir saati var.1. olunca kardeşini soracaklar zaten

Ben de öyle düşünüyorum. İstediğim için. Yoksa hakikaten takmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…