çocuk korkusu

Cocuk istemiyorsan evlemmeyip tek basina yasayacsktin.esini baba olmaktan mahrum edemezsin boyle bir hakkin yok.herkes anne olamaz kesinlikle olmak zorundada degil.arti baskasinin cocugundan hatta yegenimden bile bende cok sıkılıyorum cok ysramaz olduklarinda.ama senin kanin canin yavrun icin boyle dusunmeyeceksin cunku anne olunca anlarsin bunlari ancak...

Ne alaka? Adam çocuk istiyor ama kadın evlenmeden de istemiyorum diyebiliyor adamlar yine de evleniyor. Çocuk istemiyorum diye niye sevdiğim adamla evlenemeyeyim? Bırakın şu süreçler böyle işlemek zorunda kafasını.

Olunca illaki hayattaki en sevdiğin kişi ve hayatta uğruna herşeyi yapabilecegin yegane insan evladın olucak.bu böyle yani hayatın kuralı. Allah çocuğu sevgisiyle gönderiyor.
Çocuk büyütmek dünyanın en zor en sabır isteyen işi. Ben çok zorlandım ve zorlanıyorum. İsteyerek doğurdum ama evliliğimin ilk yılları senin gibiydim.
Biri çocuk dese sinirlenirdim,ben doğurmak istemiyorum ,mecbur muyum derdim.
Şimdi iyiki doğurmusum ikisinide diyorum.

Sonunda benim gibi düşünen biri. Henüz evli değilim ama evlenirsem çocuk yapmayı düşünmüyorum. Zamanla ister miyim bilmiyorum ama çocuk büyütmek gözümde o kadar büyüyor ki. Ben o sorumluluğu kaldırabileceğimden şüpheliyim. Her kadın anne olmak zorunda değil bence. Toplumumuzda evlenen çocuk yapar düşüncesi benimsenmiş.İsteyen çocuk yapmalı.

evet ama daha çok eşim sınanıyor gibi şuanda. benim canıma minnet gibi birşey. bir de ilerde çocuğa hazır olduğumda allahda bu sfer ben vermıyorum derse çok buyuk vucdan azabı yaşarım zmanında istemediğim için.
Öyle düşünme istemek zorunda değilsin eşine hayırlısı de geç ...gönlü olsun diye doktora da git ama Allah bilir neyin ne olacağını ama sağlık problemlerine bakılırsa çok da kolay hamile kalamazsın zaten yaşın gençken bi yerlerden başlamanda fayda var çünkü eşinle birlikte bir hayatı paylaşıyorsun onun isteklerine de saygı duymalısın

Çocuk hayatının ortasına bırakılmış bir bomba gibi. Dünyanın en zor işi ve en büyük sorumluluğu çocuk yetiştirmek. Çocuk bana korku , endişe , acı ve üzüntü verirdi daha çok. Nasıl bir çocuk yetiştirirdim onu da bilmiyorum. Ya kötü bir insan olursa? Hayatım boyunca yaşadığım en büyük korkuların , acıların, sevinçlerin sebebi olacak. Çok korkuyorum ben de ya.

Yapmayacağım çocuk falan. Bana bir şey katmayacak. Hayatım boyunca beni endişelendirecek bir canlıya niye ihtiyaç duyayım ki?

Çocuk fazlalıktır.
Çocuk risktir.
Çocuk acıdır.
Çocuk korkudur.
Çocuk endişedir.
Çocuk SORUMLULUKTUR.

Yapmayın , yaptırmayın. :D

Henüz evli değilim ama bebekleri, çocukları seviyorum. Bir hamile kıyafeti görsem elim karnıma gidiyor kendimin hamile hallerini hayal ediyorum :süslü:
Ama bu içten gelen bir duygu ,eğer kararınızdan emin değilseniz biraz daha düşünün, hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..

Bu konular
Ne alaka? Adam çocuk istiyor ama kadın evlenmeden de istemiyorum diyebiliyor adamlar yine de evleniyor. Çocuk istemiyorum diye niye sevdiğim adamla evlenemeyeyim? Bırakın şu süreçler böyle işlemek zorunda kafasını.

Kimse çocuk istemiyorsunuz diye sevdiğin adamla evlenmeyin demiyor

Bu önemi bir konu

Evlenmeden önce çiftlerin mutlaka konuşup anlaşması gereken konulardan biri.

İstersin istemezsin o kimseyi ilgilendirmez eşin hariç.

Konu Sahibi evlenmeden önce eşiyle konustuysa ben çocuk istemiyorum ileride bu konu aramızda sıkıntı dogurmamali dediyse eşi de tamam dediyse ama su an olaylar degistiyse konu sahibi yüzde 100 haklı

Ama bir anda ben istemiyorum yapmicam çocuk falan demek bana bencillik gibi geliyor. Karşı tarafında baba olma hakkını elinden alıyorsunuz

Bi insanin o cok sevdiği esinden yapabileceği en guzel şey onun canından onun kanından bi canlı dünyaya getirmektir.. annelik dişi olan her canlida içgüdüsel olarak var bence sadece bunu yasaman gerekiyor biraz sabir biraz zaman sana yardımcı olacaktir... Korkman çok normal büyük bi sorumluluk bu ama onu içinde hissettiğin an herşey değişecektir ona baglanicaksin kalbini kazanicaktir emin ol... Seni korkutan çocuklar değil hem ilgisiz nasil yetistirmeleri gerektigini bilmeyen Allaha emanet cocuk yetistiren anne babalar sen öyle olmayacaksin Rabbim nasip ederse iyi bi anne olacak çocuğunu çok iyi yetistireceksin böyle boyle düşün rahatlat kendini relaks ol sal gitsin bacım...

evet benim ya hala topluyorum daha sabah topladım. kendisi iş bulmadı hala evde yatıyor iki seksen. grip olmuş birde üç haftadır lohusa kadın gibi yorgan döşek yatıyor. kış bitsin yaza doğru gircem diyor şimdi havalar soğuk :KK70:
:KK53:

Keşke senin kadar gamsız olabilsem.. Tembel, hatta bununla gurur duyan pis bir koca. Üstelik işsiz ve çocuk istiyor, neyle bakacaksa... Bu sorumsuzluk ve umursamazlık seviyesinde biriyle evlilik nasıl yürür, çocuk bakılır mı, hadi sadece anne baksa ileride çocuğun taleplerini karşılayabilir miyiz diye bir vicdan muhasebesi yapmak gerekli.. Çocuk yapılıyorsa maddi manevi ihtiyaçlarını hakkını verebilecek refah seviyesine sahip olmak ebeveynlerin sorumluluğudur. Özellikle eşinde ben o potansiyeli göremedim.

Al benden de okadar.
Biz hiç yapmamaya karar verdik mesela resmen ayak bağı

eşim her konuda rahat ama çocuk konusunda değil malesef. çok aşırı istekli baba olmaya hazır madden ve manen. şuanda çalışmıyor nasıl hazır hissediyorsa. ya zaten evliliğe zor adapte oldum. yemek çamaşır bulaşık hayatım bu üçgen üzerinden gidiyormuş hayatımın en güzel yıllarını evlenerek çöpe atmışım gibi hissederken birde üstüne çocuk yapmak beni dahada boğcak gibi.

Tedavilerinizi olun öncelikle ama zamana yayın, yaşınız geç değil henüz.

Benim de iki çocuğum var. Evet çok ama çok zor. Hamile kaldığın an artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anlıyorsun. Ama bide şöyle düşün. Onu sen istediğin şekilde yetiştirebilirsin. Benim oğlum küfür etmez şükür bilmiyor mu tabiki biliyor küfürleri.. bana söylüyor anne böyle bişey öğrendim. Açıklıyorum o kelime çok yanlış oğlum diye.. evde kudurur ama alışıyorsun. Misafirlikte kesinlikle uslu durur tv izler en fazla evin çocuğuyla oynar. Bunlar bikaç örnek. .

Ama bence hazır olmadan yapmayın. Tedaviye yavaş yavaş başlayın çünkü zor ve uzun bir süreç. Karnınızdaki o ilk hareketi hissedince anne olduğunuzu anlarsınız inş.

Bu arada eşiniz iş buldu mu?

eşim iş bulmadı daha. maddi olarak hazır mıyız evet hazırız. ailesinin durumu ve ikimiz çalışırken para biriktirdik tedavi ve çoçuk için. ama manen hazır değilim sanki.

Ha bir de pcosun tedavisi yok, eğer adetlerim çok geç oluyor bundan şikayetçiyim dersen doğum kontrol hapı kullanıyorsun , çocuk istiyorum dersen yumurtlama uyarıcı ilaçlar kullanıyorsun. Yani tedavi olayım da geçsin hastalığı değil.

Varikosel de derecesi ne, spermleri etkilemiş mi, ağrı yapıyor mu? bunlar önemli. 1.-2. Derece ağrı yapmayan spermiyogramı olumsuz etkilememiş varikosele ameliyat da önerilmiyor zaten..

evde havuç incir kürü denedim 5 aydır düzenliyim. zaten doktor da ilk aşamada eşin tedavi olmalı diyor. sana sadece yumurta çatlacı ilaç yazıcam birde takvim vericem demişti. şuanda yine doktor arama aşamasındayız. adetimin 3.günü yine gidicem. ama kan verme muayene ultrason falan şuanda ölüm gibi geliyor.. bir de doktordan aynı şeyleri duymak istemiyorum. ama eşimin bazı hareketleri sanki sorunun hepsi bendeymiş gibi davranması beni çoçuktan soğumaya sebeb olmuş olabilir. dün akşam ki konuşma tarzı hiç hoşuma gitmedi çünkü.

Çocuk sahibi olmaktan korkmanızın sebebi eşinizin sorumluluklarını yerine getirmemesi gibi geldi bana, sanırım bebeğin sorumluluğundan değil bütün yükün sizin üstünüze kalıcağından korkuyosunuz gibi gibi

olabilir aslında.

evde havuç incir kürü denedim 5 aydır düzenliyim. zaten doktor da ilk aşamada eşin tedavi olmalı diyor. sana sadece yumurta çatlacı ilaç yazıcam birde takvim vericem demişti. şuanda yine doktor arama aşamasındayız. adetimin 3.günü yine gidicem. ama kan verme muayene ultrason falan şuanda ölüm gibi geliyor.. bir de doktordan aynı şeyleri duymak istemiyorum. ama eşimin bazı hareketleri sanki sorunun hepsi bendeymiş gibi davranması beni çoçuktan soğumaya sebeb olmuş olabilir. dün akşam ki konuşma tarzı hiç hoşuma gitmedi çünkü.
Yani nasıl bütün sorun sizdeymiş gibi davranıyor? Yani onun spreminde de sorun varmış. Hem sadece sorun sizde bile olsa herşey Allah tan.. bilemiyorum. . Sorumluluk almayan bir koca. . Bence bebek için işi olmamasını ortaya atın zaman kazanırsınız.. hemde işe girmeye çalışır. Başkasına güvenerek çocuk yapmayın.

çocuk tam olarak senin yazdığın gibi bir şey. elbette sevilir ama o kadar kahır çekmeye ben de kendimi hazır görmüyorm.

Zira çocuk sahibi olmanın tek bir güzel tarafını göremiyorum.

çocuk sahibi olmadan da göremeyeceksiniz :KK48:

çocuğum olmadan önce yeğenime çok ciddi bir bağlılığım vardı, resmen melankoliktim her gece rüyama girerdi. buna rağmen kriz anlarında "iyi ki sorumluluk benim değil ablamın" diye sevindiğim olurdu.
fakat anne olunca işin rengi değişiyor
daha çok şey anlatabilirim de bu tarz konular karşılıklı çatışmadan başka bişey getirmiyor.