Çocuk meselesi

serayyymn

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2020
4
3
6
31
Merhaba 2 yılı bitirdiğim bi evliliğimiz var.dert demek doğru olmaz ama çocuk noktasında anlaşamıyoruz .ben bi süre istemiyordum hem gezmek tozmak için hem de kazanmam gereken bir sınav olduğu için eşim ilk başlarda saygı duydu fakat artık ne zaman ne zaman diye sürekli bu konuyu gündeme getirir oldu.bu konu beni bunaltıyor açıkçası.ne pandemiden dolayı gezip tozabildik ne de bu sürede sınavı kazanabildim.27 yaşındayım ve çok da geç olduğunu düşünmüyorum kendim için.eşimi bu konuda nasıl ikna edebilirim.onu da direk tersleyip böyle bir konuda üzmek istemiyorum.ama biraz köşeye sıkıştım artık.fikirleriniz için teşekkür ederim.

Ona saygı duyacağı, elle tutulur dişe dokunur sebepler veren ciddi ve açık yürekli bir konuşma yapın. Aynısını eşim bana yapmadığı için 2.5 yıldır kahroluyorum bebek diye. İstemiyor ama sebebini söylemiyor olan bana oluyor. Eşinizin benim gibi olmaması için ilk etapta yapacağınız şey ay istemiyorum işte diye kestirip atmak yerine düzgünce tatlı dille kendinizi anlatarak konuşmanız.

İki taraftan bakıyorum olaya. İkiniz de haklısınız. O istediği için söylemekte haklı. Siz istemediğiniz için olmaz demekte haklısınız.. 🤷‍♀️🤷‍♀️ Bilemeyeceğim. Belki de sınavı kazanamayacağınızı düşünüyordur.çocuk ve hamilelik gezmeye engel değil bu arada . Ben hamileyken turlarla geziyorduk. Çocuk oldu evde kaldm çünka korona var. 😁

Is annede bitiyor. Eger anne adayi hazir degilse dunya yansa bebek yapilmamali. Cunku kim ne kdr tardimci olursa olsun ozellikle ilk.aylar bebek anne kucagi anne bakim8 istiyor. Bebekli hayat aslq eskisine benzemiyor. Dolayisiyla istemediginizden eminseniz, baska planlaroniz da varsa kesinlikle erteleyin. Acikcq konusun esinizle. Kestirip atmayin. Isteyen biri ici de gecistirilmek cok zordur onun acisindan dq dusunun

Acikca hazir hissetmediginizi soyleyin,benim bedenim o cocugu tasimasi gereken benim,dogurmasi ve buyutmesi gereken,ben kavanoz yada kulucka degilim diyin,kocaniz noyle dedigini baski kurup yaptiracak biroyse zaten bekleyin cocuk icin,ayrica bu covid ortaminda normal bir dis agrisi icin bile doktora gidilmiyor ,hamilrlik daha buyuk sikinti

Sınav ne zaman? Atıyorum 1 sene sonra ise kazanmanız için 1 sene sizi bunaltmasın, sınav olmazsa da artık olmazsa olmasın diye eşinizin istediği yolda devam edin...

27 yaş çok erken demenize istinaden söylüyorum bence çok ideal. Çünkü ilerleyen yaşlarda çok zor oluyo. Mesela ben 34 yaşında anne oldum. Ama keşke 20'li, daha enerjik yaşlarımda olsaymışım diyorum. Ama elbetteki kendinizi hazır hissetmiyosanız, eşiniz ne kadar ısrarcı olursa olsun erteleyin. Çünkü çocuk ciddi bir fedakarlık, özveri, sabır gerektiriyo.

Sınav ne sınavı

Kazanmam gereken sınav da kazanması mümkün mü

Yani herkes TUS kazanamıyor mesela

Bir de eşinize anlayın hislerinizi

Ayrıca corona bir hale yola girsin sonra değerlendirin şahsen şu süreç gebelik ve minicik bebekli yaşam için uygun değil gibi

Belki hiç geçmeyecek ama o süreçte alışırız böyle yaşama

Ona saygı duyacağı, elle tutulur dişe dokunur sebepler veren ciddi ve açık yürekli bir konuşma yapın. Aynısını eşim bana yapmadığı için 2.5 yıldır kahroluyorum bebek diye. İstemiyor ama sebebini söylemiyor olan bana oluyor. Eşinizin benim gibi olmaması için ilk etapta yapacağınız şey ay istemiyorum işte diye kestirip atmak yerine düzgünce tatlı dille kendinizi anlatarak konuşmanız.
İki taraf içinde zor bir durum oluyor maalesef herkes Kendince haklı durumda Umarım siz de orta yolu bulursunuz

Sınav ne zaman? Atıyorum 1 sene sonra ise kazanmanız için 1 sene sizi bunaltmasın, sınav olmazsa da artık olmazsa olmasın diye eşinizin istediği yolda devam edin...
Evet haklısınız aslında altı ay vaR sanırım yine kazanamama korkuyla Böyle hissediyorum

Sınav ne sınavı

Kazanmam gereken sınav da kazanması mümkün mü

Yani herkes TUS kazanamıyor mesela

Bir de eşinize anlayın hislerinizi

Ayrıca corona bir hale yola girsin sonra değerlendirin şahsen şu süreç gebelik ve minicik bebekli yaşam için uygun değil gibi

Belki hiç geçmeyecek ama o süreçte alışırız böyle yaşama
Evet tam da o sınav:)sanırım Yine kazanamama korkuSuyla böyle hissediyorum

Merhaba 2 yılı bitirdiğim bi evliliğimiz var.dert demek doğru olmaz ama çocuk noktasında anlaşamıyoruz .ben bi süre istemiyordum hem gezmek tozmak için hem de kazanmam gereken bir sınav olduğu için eşim ilk başlarda saygı duydu fakat artık ne zaman ne zaman diye sürekli bu konuyu gündeme getirir oldu.bu konu beni bunaltıyor açıkçası.ne pandemiden dolayı gezip tozabildik ne de bu sürede sınavı kazanabildim.27 yaşındayım ve çok da geç olduğunu düşünmüyorum kendim için.eşimi bu konuda nasıl ikna edebilirim.onu da direk tersleyip böyle bir konuda üzmek istemiyorum.ama biraz köşeye sıkıştım artık.fikirleriniz için teşekkür ederim.
Öncelikle kadın doğuma gidip amh testi yaptırıp yumurtalıklarınıza baktırın. Eşiniz de kendi için gitsin. Ne var ne yok görün. Sonra ertelersiniz bebeği yada hemen yapmaya karar verebilirsiniz.

İki taraftan bakıyorum olaya. İkiniz de haklısınız. O istediği için söylemekte haklı. Siz istemediğiniz için olmaz demekte haklısınız.. 🤷‍♀️🤷‍♀️ Bilemeyeceğim. Belki de sınavı kazanamayacağınızı düşünüyordur.çocuk ve hamilelik gezmeye engel değil bu arada . Ben hamileyken turlarla geziyorduk. Çocuk oldu evde kaldm çünka korona var. 😁
Herkes bunu söylüyor engel değil diye. Ablamda geçen vajinal kontrole gittim deyince bebek mi düşünüyorsun çok erken asla yapma gez toz etrafında bagris cagris çocuğa çok mu meraklidin deyiverdi. Bende bebek konusunu ben açmadım ki vajinal muayeneye gittim dedim sadece filan oldum . Fakat daha önce de ne bekliyorsun bı yıllık evlisin çocuk gezmeye engel değil yaşın ilerlemeden çocuk yap enerjin olmaz sonra demişti. Yakın zamandaki tepkisine de gıcık oldum geçmişte ki yap yap baskısına da gıcık olmuştum. Hiç sevmem bana karisilsin 😑ama kafam karıştı çocuk engel bence de ...anne baba arasında birbirilerine ayrılan zamanı bile azaltıyor ki

Eşinizi terslememe konusunda Bencede çok doğru düşünüyorsunuz.. Çocuk sahibi olmak İki kişinin ortak alması gereken bir karar sonuçta.. Eşinize tatlı tatlı sizinde bu fikre tamamen karşı olmadığınızı, sadece şuan buna hazır olmadığınızı, onu çok sevdiğinizi ve biraz daha evliliğinizin tadını çıkarmak istediğinizi daha sonra tabi ki bu duyguyu tatmak istediğinizi söyleyin.. Onun kafasında sanki asla çocuk izlemiyor izlenimi bırakırsanız bu konuda çok daha bilenecektir zamanla size😊

Herkes bunu söylüyor engel değil diye. Ablamda geçen vajinal kontrole gittim deyince bebek mi düşünüyorsun çok erken asla yapma gez toz etrafında bagris cagris çocuğa çok mu meraklidin deyiverdi. Bende bebek konusunu ben açmadım ki vajinal muayeneye gittim dedim sadece filan oldum . Fakat daha önce de ne bekliyorsun bı yıllık evlisin çocuk gezmeye engel değil yaşın ilerlemeden çocuk yap enerjin olmaz sonra demişti. Yakın zamandaki tepkisine de gıcık oldum geçmişte ki yap yap baskısına da gıcık olmuştum. Hiç sevmem bana karisilsin 😑ama kafam karıştı çocuk engel bence de ...anne baba arasında birbirilerine ayrılan zamanı bile azaltıyor ki
Bu konuda da haklısınız bence 😊 Kimsenin yönlendirmesine tabi ki gelmeyin.. Bende 27 yaşındayım 2.5 yıl oldu evleneli şuan hamileyim.. Bu tabi ki dünyanın en güzel şeyi çok heyecan verici ama yanı sıra da ciddi bir sorumluluk..

Back
X