çocuk odası var mi

Bak sen annesin
Kayınvalide ya da eşinden icazet bekleme
Hadi duvara gücün yetmiyor
Beşik dediğin nedir kaldırıp diğer odaya da mı koyamıyorsun
Özel anlarda başka odaya bi kez geçmişsin, onu da lütufmuş gibi yazıyosun
Çok ilginçsin

Başka odada oluyo ama bazen yatak odasında da birden gelişiyor durumlar sizde evli insanlarsiniz açıkça soylemek istemiyorum ama haklisiniz beşiği oturma odasına alayim daha iyi

Başka odada oluyo ama bazen yatak odasında da birden gelişiyor durumlaelr sizde evli insanlarımız açıkça soylemek istemiyorum ama haklisiniz beşiği oturma odasına alayim daha iyi
E yani bizim çocuğu da leylekler getirmedi bizde evliyiz
Neyi nasıl yapılır biliyoruz da 2 dk yerinizden kalkmamanıza şaşıyoruz
İyi bari beşik kalksın odadan, birden gelişen durumlara tedbir olarak

Tabii ki anlar ben 3-1 evde oturuyorum. Bir yatak odası, diğer odanın birini kızıma oda yaptım, 3. odayı da oğluma. Biri 6. sınıf diğeri 1. sınıf. Odalarında rahat ders çalışsınlar ders çalışırken birbirlerini rahatsız etmesinler diye odalarını ayrı yaptım. Eskiden aynı odada yatıyorlardı uykuya geçmeleri bile sorundu birbirlerini konuşturuyorlardı habire. Şimdi 5 dakika sonra uyumuş oluyorlar tabii ayrı odalarda olunca konuşamıyorlar :)

Bizim evimiz de 2+1 ve bir odası bebeğe ait olacak o yüzden atıl duruyor.
Gereksiz kullanmadığınız eşya yığınlarından kurtulup evin üyesine yer açımayı hiç düşünmez misiniz?

2 yaşındaki bir çocuk etrafında olan biteni anlam yükleyemese bile farkeder. Çok sakıncalı.

Bak sen annesin
Kayınvalide ya da eşinden icazet bekleme
Hadi duvara gücün yetmiyor
Beşik dediğin nedir kaldırıp diğer odaya da mı koyamıyorsun
Özel anlarda başka odaya bi kez geçmişsin, onu da lütufmuş gibi yazıyosun
Çok ilginçsin
İlla yatak odasında sevişilcek diye bi kural mı var. Çocuk büyüyene kadar bir çok fedakarlık yapıyoruz bunda da fedakarlık yapılır ne olcak ki. Ha çok titizsindir ört koltuğun üstüne çarşafını geri kaldır zor değil

Başka odada oluyo ama bazen yatak odasında da birden gelişiyor durumlar sizde evli insanlarsiniz açıkça soylemek istemiyorum ama haklisiniz beşiği oturma odasına alayim daha iyi
Zaten çocuğun gelişimi için de artık ayrılması gerek. Kendi benliğini kazanması için bunu bir nevi çocuğunuzun iyiliği için yapıcaksınız

Bir de kayınvalidenizin söylediği lafa itibar etmeyin. Çocuk 5 yaşına kadar anne-baba odasında yatmaz. Eşyalarınızın çok olduğunu söylemişsiniz. Ben ilk evlendiğimde kirada oturdum 120 m. evde, kızım 1 yaşındayken ev aldım 70 m. düşünün aradaki farkı. Tabii eşyalarımız 120 m. eve göre alınmıştı. Ama ben aldığım ev 2+1 diye eşyalarımın bir kısmını ihtiyaç sahiplerine verdim bunu da sırf çocuğuma oda yapmak için yaptım. Şimdi 3-1 evde oturuyorum çocukların odasını ayırınca yeniden oda takımı aldım. Yani eşya satarsınız ya da ihtiyaç sahiplerini verirsiniz tekrar taşınınca yerine alabilirsiniz bana göre bu hiçbir zaman sıkıntı değil.

Bir tanıdığımın 2.5 3 yaşındaki oğlu odasına girmiş o sırada. Çocuk uzun süre etkisinden çıkamamıştı. Babasının annesinin canını yaktığını düşünmüş . Anne babam sana ne yapıyordu diye soruyormuş bir süre de babasından uzak durmuş.

Çocuğun psikolojisi ile oynamayın her şeyi algılayabilir bu yaşta. Anlam veremez belki ama zihninde kalacak, büyüdüğü zaman hatırlar da bu yüzden sorun yaşarsa?

Bir tanıdığımın 2.5 3 yaşındaki oğlu odasına girmiş o sırada. Çocuk uzun süre etkisinden çıkmamıştı. Babasının annesinin canını yaktığını düşünmüş anne babam sana ne yapıyordu diye sormuş bir süre babasından uzak durmuş.

Çocuğun psikolojisi ile oynamayın her şeyi algılayabilir bu yaşta. Anlam veremez belki ama zihninde kalacak, büyüdüğü zaman hatırlar da bu yüzden sorun yaşarsa?

bilinç altına atıp gördüğü şeyi başka çocuklara falan yapmaya kalkabilir vs.vs. yani zamanından önce cinsel uyarım yaşayabilir.
hiçbir şey olmasa bile zihninde bir imge kalabilir.
iğrenç

ya allah aşkına ben evdeki kediyi bile odadan çıkartıyorum siz çocuğun uyuduğu yerde napıyosunuz kardeş?
2 yaşında çocuk anlamaz mı ya!
anlamlandıramaz sadece.

Sizin kedide mi gozunu dikip bakiyor :D
Biz bi kere odada oldugunu farketmemisiz bi baktim cikmis komodinin ustune gozler kocaman :skandal:

İlla yatak odasında sevişilcek diye bi kural mı var. Çocuk büyüyene kadar bir çok fedakarlık yapıyoruz bunda da fedakarlık yapılır ne olcak ki. Ha çok titizsindir ört koltuğun üstüne çarşafını geri kaldır zor değil

Tabi ki fedakarlık yaparim zaten bu durumdan rahatsız olduğum için konu açtım fikir almak istedim.

Sizin kedide mi gozunu dikip bakiyor :KK70:
Biz bi kere odada oldugunu farketmemisiz bi baktim cikmis komodinin ustune gozler kocaman :skandal:

ayy evet
bi de suratındaki şaşkın ifade yok mu :D

şunun gibi bakıyodu :

Eklentiler

• indir.webp
    indir.webp
    4,9 KB · Görüntüleme: 65
Salonu kapatıp oturma odasına tıkılanları yıllardır kavrayamadım. Zaten 2+1 evin var geç salonunda otur diğerini çocuğuna güzel bi oda yap. Bunu burada sormak bile saçma geliyor bana.
Oturma odasında oturup, salonu kapatmayın, misafirler için mi aldınız salon eşyalarınızı.
Sonra çocuk anlar mı diyorsunuz bide, şimdiki çocuklar harikalar tabi ki anlar.

Çocuğun yanında bir şey yaşanmamalı o konuyu tartışmıyorum bile.
Ama psikologlar bile çocuk anne babayla yatmalı mı yatmamalı mı konusunda fikir birliğine varamamışken nasıl bu kadar sert bi şekilde 6 aylıkken ayrılmalı vs yazabiliyorsunuz hiççç anlam veremiyorum. 33 yaşımdayım annemle babama uyuduğum bir anım yok , keşke olsaydı.

Back
X