çocuk odası var mi

Hayır aynı şeyi söylüyoruz aslında. ...Benim düşüncelerim hiç uç değil. Tıpkı sizinki gibi davranıyorum ben de. Belki arada gormemissinizdir.Aksine bazı mesajlar o kadar uç ki......

yatirmiyorsunuzdur demedim zaten hiç mi ateslendiginde yanına yatirmiyorsun her anne yapar anlamında demek istedim.eger bunu yapmıyorsun çok şey kaçırdıniz sıkıntı o zaman işte dedim .

Zira bazı mesajlar doğumdan itibaren ayırmayı savunuyor .Ne olursa olsun ayrı oda deniliyor. Buna şaşırdım biraz.bir arkadaş oğlunu odaya gönderiyormus cocuk orda kendi uyuyormus. 2 yasinda cocuk.Evetoh çok iyi süper bir şey. ..2 yasindaki cocuk da git yatagina yat komutuyla da yatmasin yani.annesini koklasin.sarilsin biraz.bir de uyumadan önce edilen sohbetin yerini ne tutabilir ki!!:))))bu demek değil ki al yatır hep yanında .en azından uykuya dalan kadar yanına uzanirsin sonra çık odadan.birak yaninda uyusun sonra koy odasina yatagina....buna karşı olan grup da var burada

..Tabi herkesin cocuk yetiştirme yöntemine saygım var.sonucta hepimiz onlar için en iyi olanı yapmaya çalışıyoruz. Sadece bazı mesajlar bana ters.cocugun önünde sevisecek kadar rahat olunmasına da uyku konusundaki katı tutumlara da şaşırdım sadece ! !!
Evet benim doğumdan itibaren ayrı yatıran ... :) Yani bunu sıkı sıkıya savunmuyorum, yaşını doldurana kadar bebeklerin aynı odada yatmasını doğal buluyorum ama tercih etmiyorum. Çünkü herkes çocuğunu istediği gibi yetiştirme hakkına sahip.
Ama bu değil ki beraber uyumuyoruz. Hem babasının kokusunu alarak uyur hem benim kokumu, bazen beraber beşiğinin başında uyuyoruz ya da kucağımızda uyuyor. Ama yatağımızda yatırıp biz de uyuyamayız yani sağ çıkmasının imkanı yok Allah korusun. Acayip deli yatıyoruz, yataktan düştüğümüz oluyor. Ama büyüdükçe bazen yatağımızda uyumasına izin vermeyi düşünüyoruz.
Çocuğu ateşlenince öylece bırakan bir anne olduğunu da sanmıyorum, inşallah yoktur yani..

Sizi hakli buldum yalniz sütün kalitesi olur tabi cocuk 3 yasinda olsa bile. Anne sütün zarari olmaz

Elbette zarari olmaz ama o asamada artik normal sütten farki yoktur ki. Hani özel bir ekstra kalitesi yok. Üstelik o yasta cocuk coktandir normal yemekte yiyebiliyor. O yasta cocuk yürüyüp oynayabiliyor ve bence psikolojik olarak iyi degil o yasta halen emzirmek ve hatta birakmak. Cocugun kelimeler ile memeyi sormasi bana igrenc geliyor.

En ideali bence 1 yil emzirmek ve kesinlikle ilk 6 ay.

Benim de mart doğumlu. Bunun bilincinde bir anneyim emin olun.3 oda tekrar yapalım diyorum ama seneye cıkıcaz diye kimse yanaşmıyor tabi kv faktörü de var
Niye bu kadar zora koşuyorsunuz ki onu anlamadım ben.
Sonuçta bir beşik değil midir? Alın diğer odaya.
Belki masraf yapmanız çok gereksiz olacak, bir beşiği diğer odaya taşımak farklı bir durum, tekrardan duvar yaptırmak farklı bir durum.
Taşınacağınız bir eve gereksiz masraf yapmanız da ayrı bir konu zaten.

Kayınvalidenizi unutun bi defa, o evde siz yaşıyorsunuz ve evin düzeni de size ait.
Fikir verebilir, ama karışma lüksü yok. Siz nasıl kayınvalidenizin evinde ne yaptığına karışmıyorsanız, o da karışmasın bir zahmet.
Bu anlamda siz taviz vermezseniz onun da birşey yapabileceğini düşünmüyorum.

Ben 9 aylikken odasini ayirdim oğlumun.Şuan park yatağında yatiyor hala ama odasini bir haftada benimsemisti. Kendimize ait Şark odamiz vardi. Akvaryum, armut minderler, mumlar falan tam kafamizi dagittigimiz bir atmosferdi ama orayi da oyun odasi yaptim. Kres gibi ev:halay:Böylelikle tv izlemiyor odasinda pepe aciyorum arda izliyor. Hersey cocuklarimizin rahati icin...Sizde mutlaka ayirin odasini...

Ben eve gelen gideni evde yaşayanları geçiyorum ama çocuk olan evde evin herhangi biyerinde girilen ilişki hiç sağlıklı değil.

Sperm illaki kalıcak çarşafı yokadınızda koltuğu halıyı vsyi kaynatma şansınız yok değil mi ?

Spermle temastan bulaşan nirsürü hastalık var.
Hanımefendi çarşaf diye bir şey var , koltuğun direk üstünden olacak değil, özel hayatımızı aleni yazalım mı buraya.
Hijyen konusuna ne kadar önem verdiğimi mi ispatlıyayım.

Ya hadi diyelim ki cocuk kutuk gibi uyuyor gorme duyma ihtimali yok, ama siz ve diger savunanlar, yaninizda cocukla nasil sevisiyorsunuz? Bu kadar mekanik bisey mi bu yahu, varligindan nasil rahatsiz olmuyorsunuz, nasil ona baka baka tahrik oluyorsunuz iliski isnasinda cocuk bu homurdanir doner, hic mi konsantrasyonunuz bozulmuyor, valla fazla ozel olduysa kusura bakmayin ama yeni dogmus bebegin yaninda bile sevismeyi aklim almiyor benim.
Bende yapamam uygun bir durum değil kesinlikle, insan o tedirginlikle ne anlıycak ki birde.

Burda bir sefer baya tartismistim. Konu'da anne iki cocugunu sanirim 3 ve 6 yaslarindaydi 1 hafta tatile gitmek istemisti ama sadece esi ile. Burdakiler kadini neredeyse dünyanin en kötü annesi olarak ilan edeceklerdi. Baglanmada baglanma diye tutturmuslardi. Sorsan bu laf nereden geldi, kim icaat etti, bunu ilk nasil test ettiler bilmezler.

Ya bi sabah programina güya bir professör geliyor ve burdakiler hemen uzman kesiliyorlar. Yahu burdakilerin yarisi esi bile baba rölüne sahiplenmiyor, ilgisiz olunuyor, kadin neredeyse tek basina bakiyor. Bu daha büyük bir sorunken tutturmuslar baglanma. Ayni sey emzirmede. Ya bir cocuk 2 yasina kadar emzirilirmi? O sütün daha ne kalitesi var? Keske gercekten bu konuda daha fazla kitap okusalar.
Bir çocuk iki yaşına kadar emzirilir mi konusunda ciddimisiniz?

Saka gibi bir konu.
Ev musait olmasina ragmen cocuga oda yapilmamis.
Hadi yaninizda yatirmak istiyorsunuz diyelim, sevismek icin baska odaya gitmeye tenezzul etmiyorsunuz.
Ya da bebegi odadan tasimiyorsunuz.

Kv ve koca da 5 yasina kadar ayirmicak,onlara ne? Gecmiste sevismistir kv oglunun yaninda yuksek ihtimal.

Ve yazilanlarda anladigim kadariyla cocuk uyanikken de sevilisiliyor?

Bunun icin konu acmak bile sacma.

Adem güneş okuyucusuyum sorun mu var ,isteyen istediğiniz okur istediği yöntemi uygular.

Bende doğar doğmaz 76 aylıkken ayrılmasını tasvip etmiyorum ama banane yapana karışma hakkım yok.

Bence sorun yok, istediğinizi okumakta serbestsiniz....Fakat Adem Güneş'i okurken karşıt fikirleri de okuyun bence. En azından ben öyle yaptım, iki karşıt fikri bilmek doğruyu bulmak için en güzeli.

Bence sorun yok, istediğinizi okumakta serbestsiniz....Fakat Adem Güneş'i okurken karşıt fikirleri de okuyun bence. En azından ben öyle yaptım, iki karşıt fikri bilmek doğruyu bulmak için en güzeli.
Okuyorum teşekkür ederim, tavsiyeniz varsa farklı görüşlere açığım. Ali Çankırılı, Doğan Cüceloğlu, Sait Çamlıca kitapları var.

Doğan Cüceloğlu da Adem Güneşe yakın.

Kitaplar dışında internetten de takip ediyorum okumaya gayret ediyorum.

Demek ki tedirgin olunmuyor, cocuk kalkip napiyorsunuz dese yat uyu diyip aynen devam edecekler herhalde.
Çok kötü bir durum olur çocuk uyansa, konu sahibi de memnun değil eşi kv si baskı kuruyor, bugün geçiricekmiş beşiği umarım sorun çıkmaz.

Bende emzirmeden yanayim cocugum 15 aylik emziriyorum daha hatda su an da telefon elimde emziriyorum. Gercekten en az 2 yasina kadar mi diyorlar? Siz emzirdiniz mi cocugunuzu okadar? Kac yasina kadar tavsiye ediyorlar? Ve siz emziriyorsaniz ya da emzirdiyseniz kac yasina kadar emzirmeyi düsünüyorsunuz ya da emzirdiniz?

gerçekten öyle diyorlardı. kızım şu an 15 ayını doldurmak üzere; ne zaman isterse o zaman bırakır düşüncesindeyim.
ben 3.5 yaşımda bırakmısım, kardeşim 4.5 yaşında bıraktı emmeyi.
bi yerden sonra keyif oluyor zaten şimdiki kadar çok olmuyor emme sayısı.

Bende Adem Güneş okuyucusuyum... İki yaşina kadar beraber 4yaşina kadar aynı odada yattm... Benim tercihim hiç pişman olmadım... Çocuk odam var çocuklarımın odalarında yatakları var o ayrı...

Elbette zarari olmaz ama o asamada artik normal sütten farki yoktur ki. Hani özel bir ekstra kalitesi yok. Üstelik o yasta cocuk coktandir normal yemekte yiyebiliyor. O yasta cocuk yürüyüp oynayabiliyor ve bence psikolojik olarak iyi degil o yasta halen emzirmek ve hatta birakmak. Cocugun kelimeler ile memeyi sormasi bana igrenc geliyor.

En ideali bence 1 yil emzirmek ve kesinlikle ilk 6 ay.

Tabiki kos kocaman cocuk kucagi yatirip emzirmek tuhaf ve etik de durmaz. Ama anne sütünün normal sütten farki var. Anne sütü cocugun eksigine göre degisiyor okadar mucize birsey o yüzden kücültmeyin emzirmeyi bence. Istediginiz kadar emzirirsiniz kendi cocugunuzu herkesin kendi dogrusu var tabiki. 2 yasindaki cocuk zaten yemek yemeli sadece anne sütünden beslenmiyor emzirilen bebekler. Cünkü bir zaman sonra anne sütü yetmez doyurmak icin. Ama vitaminleri felan kaliyor o sütde

Eviniz 2+1 ise çocuk odası olmaması için hiçbir neden yok. Salon devri kapandı artık. Salonu çocuk odasını yapsanız da bu tür kaygılarla boğuşmasanız olmaz mı?

Evet benim doğumdan itibaren ayrı yatıran ... :) Yani bunu sıkı sıkıya savunmuyorum, yaşını doldurana kadar bebeklerin aynı odada yatmasını doğal buluyorum ama tercih etmiyorum. Çünkü herkes çocuğunu istediği gibi yetiştirme hakkına sahip.
Ama bu değil ki beraber uyumuyoruz. Hem babasının kokusunu alarak uyur hem benim kokumu, bazen beraber beşiğinin başında uyuyoruz ya da kucağımızda uyuyor. Ama yatağımızda yatırıp biz de uyuyamayız yani sağ çıkmasının imkanı yok Allah korusun. Acayip deli yatıyoruz, yataktan düştüğümüz oluyor. Ama büyüdükçe bazen yatağımızda uyumasına izin vermeyi düşünüyoruz.
Çocuğu ateşlenince öylece bırakan bir anne olduğunu da sanmıyorum, inşallah yoktur yani..

Kastettiğim sen değildin canım :)

Bende ayrı yatakta yatırdım ilk gunden. Boğulur korkusuyla. Büyüdükçe yanimiza geldi. Odası ayrıldı falan....

Ama çevremde de burda da bu konuda çok katı davranan bayanlara anlam veremedim sadece.

Back
X