Merhabalar...Arkadaşlar benim 2 yıllık bi beraberliğim var ve biz bu yaza doğru ciddi adımlar atmayı düşünüyoruz.Fakat benim kafamda bi soru var.Erkek arkadaşım çocuk sahibi olduktan sonra çalışmamamı ve çocuklarımızla ilgilenmemi istiyo.Bu konuda çok tartıştık çok konuştuk fakat kafasındakini değiştiremiyorum.Allahdan ikimizde aynı mesleği yapıyoruz ve birlikte çalışabiliriz yada çocuklar biraz büyüynce mesleğime dönebilirim,kendime ofis açabilirim ama benim içim rahat değil...Bi tarafdan başka adamlar gibi para kazan diye gözümün içine bakmıyo buda sevindiriyo.Belki çocuk olunca bende çalışmak istemiycem ama diğer tarafdan bi mesleğim var ve daha ileri gitmeek yükselmek istiyorum.Hepinizden düşüncelerinizi belkiyorum.İyi taraflarıyla kötü taraflarıyla.Ev hanımlarından çalışmamaktan memnunlar mı yada yaşadıkları sıkıntılar neler?Çalışan ve çocuklu arkadaşlardan da nasıl idare ediyolar,mutlular mı?Şimdiden herkese yorumları için tşk ediyorum...
Merhabalar...Arkadaşlar benim 2 yıllık bi beraberliğim var ve biz bu yaza doğru ciddi adımlar atmayı düşünüyoruz.Fakat benim kafamda bi soru var.Erkek arkadaşım çocuk sahibi olduktan sonra çalışmamamı ve çocuklarımızla ilgilenmemi istiyo.Bu konuda çok tartıştık çok konuştuk fakat kafasındakini değiştiremiyorum.Allahdan ikimizde aynı mesleği yapıyoruz ve birlikte çalışabiliriz yada çocuklar biraz büyüynce mesleğime dönebilirim,kendime ofis açabilirim ama benim içim rahat değil...Bi tarafdan başka adamlar gibi para kazan diye gözümün içine bakmıyo buda sevindiriyo.Belki çocuk olunca bende çalışmak istemiycem ama diğer tarafdan bi mesleğim var ve daha ileri gitmeek yükselmek istiyorum.Hepinizden düşüncelerinizi belkiyorum.İyi taraflarıyla kötü taraflarıyla.Ev hanımlarından çalışmamaktan memnunlar mı yada yaşadıkları sıkıntılar neler?Çalışan ve çocuklu arkadaşlardan da nasıl idare ediyolar,mutlular mı?Şimdiden herkese yorumları için tşk ediyorum...
bunu dusunmek icin erken...hele bir evlenin...
sabahtan aksama kadar evde oturmak cok zor...
benim yazin calisamama ihtimalim var 3 ay falan, simdiden dusunuyorum oyle bir sey olursa ne yaparim nasil evde dururum diye...
ev hanimligi cok zor...yani tamam alisverise cikarsin, cocuguna bakarsin, bir seylerle oyalanirsin falan ama her gun ayni terane bir sure sonra insana cok sikici geliyor...
hedefsiz, surekli ayni isleri yaparak sanki gereksiz bir hayati yasiyormus gibi hissediyorsun...
ben calismadigim ya da okula gitmedigim zamanlar depresyona giriyorum resmen, esime sariyorum tartisiyoruz, cok yiyorum vs.
ben calisilmasindan yanayim...
en azindan part-time calismak bile iyi...
şimdiden bunları hiç düşünmeyin zaman herşeyi değiştirebilir..ama kendi hayatımı söyleyecek olursam gerçekten çalışıp da çocuk sahibi olmak zor.. ama benim oğluma annem baktığı için hem kafam rahattı hem de hayatım braz kolay oldu.. diğer tarafa gelirsek ev hanımı olan arkadaşlarımın hepsi benden daha fazla tükenmiş durumda.. çünkü hayatları hep ev ve çocuk.sen yine dışarıya çıkıyorsun diyorlar.. biz ev kredisi çektiğimiz için ben çalışmama ara veremedim.. ama öyle bir zorunluluğun yoksa ya da işine istediğin zaman geri dönebilme şansın varsa bebeğini belli bi yaşa kadar (özellikle 2 yaş) kendin büyüt sonra da çalışma hayatına geri dön derim.. yoksa hayatın boyu pişmanlık yaşayabilirsin iş hakkında yapamadıkların içinde kalır
Evlendikten sonra eğer maddi durumun izin verirse ben çalışma derim en azından bir süre...
Yani çocuğun belli bir yaşa gelene kadar onunla yakın olarak ilgilenmelisin, ben de çalışan bir annenin çocuğuydum ve annem işe gitmediği günler bana bayram gibi gelirdi. Halen de eksikliğini taşırım içimde. Çocuğa en yakın olan kişi ve ona en iyi bakabilecek olan kişi annesidir, ileride sağlıklı bir psikolojisi olması için bunu düşün derim. Çünkü çocuklar doğduktan sonra belirli bir yaşa gelene kadar annelerinden kopamazlar ve bu dönemde de annelerinin onu sevgi ilgi yönünden tatmin etmeleri gerekir. Yoksa çocukta bir şeyler eksik kalıyor. Biraz büyüyüp dikkatini başka yerlere vermeye başladığında (arkadaşlar, oyunlar vs.) hem senin için hem de onun için daha kolay olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?