Teşekkür ediyorum ben hep anneler açısından bakmaya çalıştım ama işin bu tarafını tam olarak düşünemedim.Dediklerini ciddiye alcam.Bende istemem hayatında eksikler olsun.Umarım sizde bu eksikleri annenizle bi an önce tamamlarsınız.Sevgilerle...
Tamamlamaya çalışıyoruz canım bu yaşıma geldim hala annemin koynunda yatarım bazenbaşımı göğsüne yaslayıp sarılırım ne biliyim işte duygulandım bak şimdi
bende çocuk olunca 3 sene kendim bakcam dedim ama, yok evde depresyona giriyorum, fenalık geliyo. şimdi evimi işimin yanına taşıyorum, zaten devlet memuruyum, müdürümde maaşımda iyi, günde 4-5 saat işte kalsam yetecek. o saatlerin bir kısmındada çocuk uyur zaten.
yani demek istediğim senin bunları düşünmen için çok erken. bende senin gibiydim, dereyi görmeden paçaları sıvardım ama hayatın insana ne getireceği belli olmuyor şimdiden bunları düşünüp kafanı yorma.
Çocuğun olduğunda anlayacaksınki çocuk öyle bakıcıya vereyim baksın büyüsün ben de yatırım yapayım denecek bir oyuncak değil.Anneden ayrı kalmak 4 yaşa kadar eziyet oluyor çocuğa,güvende hissedemiyor , mutsuz agresif oluyor evde geçirdiğiniz zamanın kalitesi de bu agresiflikle kalmıyor zaten.
En güzeli İlk 6 ay ne konu ne komşu ne kayınvalide takmadan oyunlar oynayarak birlikte geçirmek.Bu arada o uyurken diyelim günde 2-3 saat evde çalışmak (bir de ev işleri var )
Ev işlerini evlenir evlenmez düzene koymak lazım.Pratik ev aletleri almak lazım(çamaşır kurutma makinesi , pratik düdüklü tencereler gibi)2 hafta da bir temizliğe birini almak lazım.
İlk 3 yıl yarım günlük işler yapılmalı.4 yaşına bastığında da yarım gün kreşe gidebilir çocuk.Kreş te çok çok çok iyi gözlenmeli her kreş iyi olmuyor.Bir arkadaş grubunun olması faydalı olur.Okula başlayınca da akşam 5:30 da bitecek bir iş olması lazım ki en geç 6 da çocuğunuzu kreşten almanız gerekiyor.
Evde oturmak elbette zordur.Ama insan çocuğunu evini sevmeli.Çocuğuma eşime kendime sıcak bir sofar hazırliyim diye yemek tarifleri bakarken bir de işimde iyi olayım ilerliyeyim diye araştırma yapmak zorundayım.Bu durumda ya eviniz çocuğunuz aksıyor ya işiniz aksıyor.Bakıcı da olsa , anne anne de olsa kreş de olsa kadın evini doldurmak zorunda.Akşam hem eş hem anne olmak zorunda.Gerçekten zor.Sadece özveri ve sevgiyle yapılabilir.Çocuğunuzun ya da sizin hasta olduğunuz dönmelere değinemedim bile.Siz düşünün gerisini.
Yok ben evde yapamam , yarım gün de çalışamam , en erken 7 de evde olabilirim diyorsanız da o zaman hiç çocuk düşünmeyin derim.Bir öğretmen 15 öğrencinin içinde nekadar şefkat gösterebilir.Ya da bir bakıcı nekadar anne şefkati verebilir.
Sizinle ilgisi yok ama sabrı , hoşgörüsü , şefkati olmayan kadınlar lütfen anne olmasınlar.
Çok çok hırslı kadınlar da bakıcı çocuğumu büyütür sanmasınlar.
Annelere de çocuklara da yazık ya
Çocugun sosyalleşmesi için kreşde şart.Sizde haklısınız boş boş beklemekde anlamsız.Çocuk kreşe gidecek yaşa gelene kadar olabilir ama ondan sonra evdeki ilgi, eğitim ne kadar uğraşsanız da kreşteki gibi olmuyor. Kreşe giden bir çocuğun da boş boş evde başını beklemeye gerek yok:)
şunu da söylemem gerekir ki ben ve erkek kardeşimin çocukluğunda annem çalışıyordu, biz evde tek başımıza büyüdük neredeyse. Son kardeşim ise henüz 5. sınıfta ve onun çocukluğunda annem emekli olmuştu. Onun annemle olan ilişkisi ile bizimki çok farklı, ben hiç hatırlamam "anneciğim" dediğimi ya da durduk yere sarılıp öptüğümü, erkek kardeşim de aynı şekilde. Ama küçük kardeşim oldukça sırnaşıktır anneme, sürekli öper sever:)
Evlenince çocuguna 2 yıl bakman çok güzel olur fakat arknın bunu sana zorlaması kötü sen rahat karar verebilmelisin bu senin seçimin olmalı sıkıldığın yerde hadi ben çalışıyorum diyebilmelisin ama şunuda unutma bebeğinle geçirdiğin her vakit altın değerinde oluyor o büyüdükçe onunla geçirdiğin her anı özlüyorsun ondan ayrı olmak ilk zamanlarda çok acı oluyor fakat sürekli çalışan bir bayanın ev hanımlığına terfi etmesi çokkkkkkkk zor oluyor ben yaşadığım için söylüyorum
kesinlikle calısmak bence cocugumuz icin elimizden geleni yapmalıyız fakat bizim de bir hayatımızın oldugunu ve butun hayatımızı cocugumuza adamamamız gerektigini ogrenmeliyiz turk kadınları olarak.bu bizim eksigimiz bence evlenince herseyden elini cekmek istyor turk kadını kendini esine ve cocuguna adıyor hayır ama ya bizim de bir birey oldugumuzu unutmamamız gerek
ben acyorum iki üç aylık bebeklerini bırakıp çalışanlara bebeklere acıyorum yani en az üç sene anneye ihtiyacı var çocukların.. Nasıl güvenebiliyolar bakıcılara onuda anlamıyorum bir bakıcı benim kadar sabırlı olablir mi oynayabilir mi tüm gün pışpışlayıp naz çekermi sever mi en önemlisi emzirebilir mi emzirmek çok farklı süt sağıp bırakmak gibi değil. Bence en azından üç sene çalışmamalısınız gerçekten maddi bir sıkıntı yaşamıcaksanız
ben acyorum iki üç aylık bebeklerini bırakıp çalışanlara bebeklere acıyorum yani en az üç sene anneye ihtiyacı var çocukların.. Nasıl güvenebiliyolar bakıcılara onuda anlamıyorum bir bakıcı benim kadar sabırlı olablir mi oynayabilir mi tüm gün pışpışlayıp naz çekermi sever mi en önemlisi emzirebilir mi emzirmek çok farklı süt sağıp bırakmak gibi değil. Bence en azından üç sene çalışmamalısınız gerçekten maddi bir sıkıntı yaşamıcaksanız
Merhabalar...Arkadaşlar benim 2 yıllık bi beraberliğim var ve biz bu yaza doğru ciddi adımlar atmayı düşünüyoruz.Fakat benim kafamda bi soru var.Erkek arkadaşım çocuk sahibi olduktan sonra çalışmamamı ve çocuklarımızla ilgilenmemi istiyo.Bu konuda çok tartıştık çok konuştuk fakat kafasındakini değiştiremiyorum.Allahdan ikimizde aynı mesleği yapıyoruz ve birlikte çalışabiliriz yada çocuklar biraz büyüynce mesleğime dönebilirim,kendime ofis açabilirim ama benim içim rahat değil...Bi tarafdan başka adamlar gibi para kazan diye gözümün içine bakmıyo buda sevindiriyo.Belki çocuk olunca bende çalışmak istemiycem ama diğer tarafdan bi mesleğim var ve daha ileri gitmeek yükselmek istiyorum.Hepinizden düşüncelerinizi belkiyorum.İyi taraflarıyla kötü taraflarıyla.Ev hanımlarından çalışmamaktan memnunlar mı yada yaşadıkları sıkıntılar neler?Çalışan ve çocuklu arkadaşlardan da nasıl idare ediyolar,mutlular mı?Şimdiden herkese yorumları için tşk ediyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?