Çocuk olunca her evlilik değişir mi?

burcumsu12

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
4.298
7.699
108
30
Merhaba hanımlar. İki aylık hamileyim ve bu süreçte sürekli bu sitede çocuktan sonra değişen eşler okumaya başladım. Hamilelik hassasiyeti ile birlikte burda okuduklarımdan doşayı korku sardı beni. Kimi kendine bakamadığını kuaföre bile gidemediğini psikolojisinin çok değiştiğini yazmış. Kimi eşinin değiştiğini, evliliklerinin başında çok eğlendiklerini şimdi iletişimlerinin kalmadığını hatta yataklarını ayırdıklarını kocalarının başka odada yattığını yazmışlar. Hatta biri "bebek mutlu evliliklerin ortasına atılan bir bombadır " yazmış. Bunlar beni çok korkutuyor. Gerçekten böyle mi olacak? İyi örnekler var mı aranızda kaygımı azaltacak?

Merhaba hanımlar. İki aylık hamileyim ve bu süreçte sürekli bu sitede çocuktan sonra değişen eşler okumaya başladım. Hamilelik hassasiyeti ile birlikte burda okuduklarımdan doşayı korku sardı beni. Kimi kendine bakamadığını kuaföre bile gidemediğini psikolojisinin çok değiştiğini yazmış. Kimi eşinin değiştiğini, evliliklerinin başında çok eğlendiklerini şimdi iletişimlerinin kalmadığını hatta yataklarını ayırdıklarını kocalarının başka odada yattığını yazmışlar. Hatta biri "bebek mutlu evliliklerin ortasına atılan bir bombadır " yazmış. Bunlar beni çok korkutuyor. Gerçekten böyle mi olacak? İyi örnekler var mı aranızda kaygımı azaltacak?

O kocayı baba yaptığınızda tam dediğiniz gibi olacak ve zaten düzgün gitmeyen evliliğinizin hepten bozacak. Sanırım siz çocuğu kocam düzelir mantığı ile yaptınız

At sahibine göre kişner, ilk zamanlar tavrını net belirlersen okuduklarının çoğunu yaşamazsın. Bdv güzel bir evlilik okulu, ders al not çıkar, kural belirle, uygula. Annelik zor, hele ilk çocukta çok daha zor ama burada okuduklaeın en uç örnekler. Bir şeyler sekteye uğruyor, eskisi gibi olmuyor ama herkesinki korkunç da olmuyor. Allah sana gazsız koliksiz uysal bir bebek nasip etsin inşallah. Üzme kendini, her şey senin dirayetine bağlı.

Başlığa cevaben evet değiştirir. Değiştirmesi de normal bence. Sonrasında yazdıklarınızsa size, eşinize, bebeğinize bağlı. Bırakacak biri varsa bırakır kuaföre gayet gidersiniz. Kiminin yatılı yardımcısı vardır, kiminin annesi-kayınvalidesi bakmasına yardım ediyordur, kiminin eşi çok yardımcıdır. Ben hiç eşimle yatak ayırmadım mesela ama ayıran var. Eşi bebeğe saatlerce bakan da var sadece oynamak için kucağına alıp ağladığı an al annesi diyen de. Bazı bebekler kolik oluyor haliyle ekstra efor sarfediyorsunuz. Bazı bebeklerle şehir şehir gezersin rahatlıkla. Siz her şeye hazırlıklı olun derim

Her evliliğin dinamiği, kişinin ebeveynliği kaldırma kapasitesi farklı.

22 ay arayla iki çocuğum oldu. Yeri geldi eşimle ayrı da uyuduk, bakımsız perişan kaldığım da oldu.. Yeri geldi arkadaşlarımla da buluştum, kuaföre de gittim. Yeri geldi ben uykusuz kaldım, yeri geldi o kaldı. Döndürdük aramızda.

Eşim zaten babalığın hakkını veren bir adam, çok şükür. Biri 4 diğeri 6 yaşında. Rahatlıkla kendisine bırakıp çıkarım ikisini de.

Tabi ki ilişkiler ve evlilik seviye değiştiriyor çocukla beraber, ama bu seviyenin ne yönde olacağını kişilerin karakterleri belirliyor.

kesinlikle böyle oluyor 3,4 yaşa kadar acı ama gerçek aynen bombadır iyi evliliği sarsar kötü evlilik çocukla yerle bir olur..

O kocayı baba yaptığınızda tam dediğiniz gibi olacak ve zaten düzgün gitmeyen evliliğinizin hepten bozacak. Sanırım siz çocuğu kocam düzelir mantığı ile yaptınız
Yanlış anlamışsınız tam tersine " mutlu evliliklere atılan bir bomba mıdır gerçekten diye sordum. Biz bugune kadar rahat bir aile ortamı oluşturduk. Tabi buraya açtığım ufak tefek meselelerimiz oldu. Onları da burdaki hanımların tavsiyesi ile aştık şükür.

Tabiiki ilk yılları zor. Kolay diyen yalan söyler. İlişkide form değiştiyor. Eskisi gibi olmayan şeyler oluyor evlilikte.
Özellikle ilk bir yıl baya zorluyor.
Bizim ilk senemiz faciaydı. Sonradan toparlandık. Şükür şimdi iyiyiz. Ama çocuksuz evli gibi miyiz? Hayır. Anneme bırakıp çıksak bile tam aynı olmuyor yine çocuk hakkında konuşurken buluyorsun kendini

evet çoğu evliliği etkiliyor, ama bunun bilincinde ve öngörüsünde olmanız sizin için bir artı, düzeninizin bozulmaması için çabalarsınız, eşinize de bağlı, eşinizi de ona göre yönlendirin, tek taraflı çabalıcam diye kendinizi yıpratmayın,

Bu arada siz tivolinin konusundan dolayı diyorsanız o türünün ender örneklerinden. Burada verilen her öneriye kulak tıkar en tuhaf olanı yapar. Mesela sadece bebek arabasında uyuyan çocuğunu sokağa çıkma yasaklarında çocuğunu yatakta uyutmaya çalış diyenlere elli bahane bulup gidip yürüme bandı aldı bebek arabasıyla orda uyutmak için. Halbuki iki hafta sabırla hareket etse o sorunu çözerdi. Çocuk işi sabır işi.
Mesela yazın yağmur çizmesiyle parka gitmek için ağlayacak. Sabırla ikna edeceksin. Parkta başka bir şey için tuturacak yine ikna edeceksin. Eve gelecek şu yemeği yap diyecek yapacaksın yememek için bahane bulacak. Anneliğin en zor kısmı sürekli ikna etmek. Bu kısımda kolaya kaçıp sonra çocuktan canavar gibi bahsedenlere bakmayın siz.

Valla üzgünüm ben de öyle düşünüyorum özellikle zor kolik uyumayan bir cocuksa eşlerin ikisi de rahatına duskunse baş edemiyorlar.Ha bir de erkek sorumluluk almamak evdeki sıkıcı sorunlu kasvetli havadan kurtulmak için kendisini dışarı atıyor iki güler yüz gösteren kadına kendini kaptırıyor.

Cocuk mutlu evlilige atilan bomba degil. Sıkıya gelemeyen erkekler dogumdan sonra asıl yuzlerini gosteriyor, isin dogrusu budur. Örneğin esiniz özünde agresif bir adamsa cocuk yokken kendine zaman ayirip, sakinlesiyordur. Oturup 10dk video izlemek, bir tur yuruyus yapip gelmek, maç izlemek gibi. Ancak cocuktan sonra ya bunlari sizi ezip gecerek(bebek bakimi ve ev islerine yardimci olmayarak) yapacak ya da bir yapip 5 burnundan getirecek.
Esim agresif degil, sorumluluk almayi becerir, empati kurmasini bilir, beni alttan alir, halden anlar diyorsaniz boyle bisey yasamazsiniz.

Binlerce yıldır insanlar mutsuz olacağını bile bile uremis işte. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Halbuki uremese 45 inde de kocasıyla el ele göz göze olacakken çocuk yapıp bundan mahrum kalıyorlar.

Bu konuda bende korkuyordum. Benzer konuyu açmıştım. Şuan hamileyim 6 ay sonra göreceğim etkiliyor mu etkilemiyor mu 🥲

Canım sen yazılanlara bakma.
Doğum yapali 6ay olcak birincisi ilk bir ayda kendi kiloma indim,karnimda çatlağım dahi olmadı eskisinden daha süper gorunuyorum.esimle onbeşinci günden sonra kanamam bitince cinselligimiz devam etti bebeği onuncu günden itibaren dışarı çıkarıp gezdirmeye alıştım bak on günlükken diyorum hala gezmeyi çok sever eşimle çok daha harika olduk borbirimizi asla ihmal etmiyoruz basbabasa vakit geçiriyoruz bebek uyuyunca arada annemlere bırakıp dışarı çıkıyoruz her akşam dizimizi izlemeye devam ediyoruz evet başlarda çok yorulduk ama düzeldi eşimden Allah bin kere razı olsun hem hamileliğimde hem lohusaligimda sayesinde atlattım o olmasa asla yapamazdim neden çünkü ben çocuk yapınca mutlu olmak değil mutlu yuvamiza çocuğu dahil ettim ettik yuvanız mutluysa sevgi varsa eşin de destek biriyse asla kötü olmaz aksine sevginiz artar.

Çocuk olunca yeni bir kimliğin ortaya çıkıyor. Değişmiyoruz diyen ya yalan söylüyor yada halı altına süpürüyor bazı şeyleri. Anne oluyorsun. Şİmdiye kadar mevcut olan bütün kimliklerinin önüne geçen ve en acil ihtiyaçlarını bile ötelemeni sağlayan bir kimlik. Ha olumlu ha olumsuz bu elbette değişkenlik gösterir. Fakat her yeni kimlik gelişimi buhran getirir. Ona alışmak, uyum sağlamak yeni düzen oturtmak hepsi en az 1 sene sürüyor. Tam alışıyorsun işe dönme durumu varsa hop tekrar farklı buhran. Bir bomba veya felaket benzetmesi yapmak bence yanlış. Fakat evet bence doğumdan sonra bırakın kuaförü benim için uzun duş almak lüks olmuştu. Hala tek dışarı çıktığım çok nadirdir. Zor olduğu kadar sevgi dolu bir tarafı da var. Kızımın bana karşı karşılıksız sevgisi, beni görünce sevinişi, benimle sohbeti, hayatta annemden sonra ilk defa bir insana böyle bağlanmak inanılmaz hoşuma gidiyor. Çocuk farklı ve spesifik bir olay. Şimdiden felaketleştirmenin anlamı yok kolay değil fakat güzel bir süreç

Benimkiler ikiz değil ama araları çok az olacak tecrübelerinizi paylaşır mısınız acaba 😊ikizlerle nasıl gezdiniz ben tırsıyorum azıcık🤭 sağlıkla büyütün
2 yaştan sonra tek gezdim ama ondan öncesi koşturup sözden anlamadıkları için çıkmadım. Ev işi yapmadım mesela gelip gidenim yok denecek kadar azdı yemek çamaşır ev süpürme dışında detaylı bişey yapmadım çocuklar büyüyene kadar

Back
X