Çocuk parkı sorunu

Biz 20 aylik değildi 28 filandi dışarı ciktik gelene kadar resmen kriz gecirdi ill defa böyle gördüm. Sakinleşince dışarı çıkınca eve gitme zamani gelince bizle gelmesi gerektiğini söyledik bikac gun dışarı cikmadik ve söyledik dışarı çıkınca eve donme vakti geldi dediğimizde gelmedin diye en son çıkarken disariya çıkıyoruz eve gidelim deyince hemen toparlanip gidecez dedik tamam dedi geldi..htelefonda annemlere anlatti parka gitmedik ben eve gelmek istemedim çıkmıyoruz şimdi dedi...

Yalniz şimdi 2.5 yaşında oluyor bu durum bazen ,parkta herkesin oyuncağını istiyor kendi vermiyor vuruyor uyarıyorum baktim devam aglasada eve getiriyorum.. c

Anlasabildiniz ne güzel benim kuzuya bir şey söylüyorum misal kızım şunu yapma diyorum bana bakıp kafasını oynatıyor ayır ayır aaaaaayırr diye bağırıyor ya ne fenalar ya benim kizimda bencillikte var ama ne yapsın paylaşmayı bilmiyor etrafımda akrani yok kardeşi yok hiç birşekilde paylaşım namına bir gelişme kesinlikle yok. Bazen çubuk kraker yiyor kızım birazcık anneyede verir misin diyorum ona bile ayır diyor

Derdiniz çok sevimli geldi bana :))) benim kızımda öyleydi parktan gitmemek için kendini yerlere atardı. Eve tıkılmasıyla ilgisi yok. Şimdi 3 yaşına geldi bu seferde
parktan zevk almaz oldu. Kaymam sallanmam oynamam :)) arkadaş istiyormuş küçük hanım

Ahaha yerim ben onu kızımla iyi arkadaş olurlardı öpüyorum bal suratliyi :)
Ah canım valla o an pek sevimli olmuyor eve geldik trip atıyorum sonra küçük Emrah gibi boynunu büküp dudakları öne çıkarıyor sonra anniiii anniiii diye ağlama taklidi yapıyor elinde oynatıyor beni 10 dk yüzüne bakmadım en son içim el vermedi küçük bi güldüm koşa koşa geldi sarıldı bana

Ya zaten 3 yaşından önce paylaşmayi bilmiyorlar benim , oğlumda paylaşmıyor cok nadir paylaşması ama cok zor dönemden geçiyoruz... aglama krizleri vs

Ya zaten 3 yaşından önce paylaşmayi bilmiyorlar benim , oğlumda paylaşmıyor cok nadir paylaşması ama cok zor dönemden geçiyoruz... aglama krizleri vs
Aynen canım aglamasalar inan hertürlü inatlari çekiliyor ama bi ağlıyorlar elimiz ayağımız dolanıyor

Aslında her şey ifadelerle ilgili. Çocuğunuza şu şekilde yaklaşmalısınız
"Bebeğim güzelce eğlendin mi? Çok güzel. Senin kararların senin düşüncelerin benim için önemli. O yüzden sana sormak istiyorum. Parka yarın mı gelmek istersin yoksa 5 gün sonra mı? Senin istediğini yapacağız."

Çocuk tabi ki yarın diye cevap verecek.
" O halde şuradan iki çikolata alıp evde bunu kutlayalım mı? En sevdiğin çizgi filmi seyrederiz. Belki de bugün parkta neler gördüysen resmini çizersin. Sonra gelip karşılaştırırız. Harika olacak."

Çocuklara onların fikrini önemsediğinizi hissettirip, seçimi onlara bırakırsanız hem özgüven sahibi olurlar hem de ona oynadığınız eve gitme oyununu fark etmeden kendi seçimleriymiş gibi hissederler. Aslında daha güzel bir sonuç için eve gittiklerini bilirler. Diğer türlü oyunu zorla bırakmış ve esarete dönmüş çocuk gibi olurlar..

pedagoglar 5 dk 10 dk veya biraz sonra gideceğiz demeyin hadi bugunluk bu kadar yarın tekrar gelebilmemiz için diğer islerimizi gidip bitirmemiz lazım deyip hemen yola koyulun diyor

Canım dediklerin çok doğru yöntemler yanliz şöyle bir sorun var benim kuzu cümle kuramıyor kelime kelime anlaşıyoruz bazen öyle inada biniyor ki yaptıkları ben böle şaşırıyorum algisindaproblem yok ama alışana kadar çok süre bile olsa yinede ugrasacağım sağol canım benim

pedagoglar 5 dk 10 dk veya biraz sonra gideceğiz demeyin hadi bugunluk bu kadar yarın tekrar gelebilmemiz için diğer islerimizi gidip bitirmemiz lazım deyip hemen yola koyulun diyor
Kesin cümleler mi kurmamız lazım canım misal önceden çok ugrasirdim yemek yedirecegim diye sürekli hadi şu zaman ye bu zaman ye diye şimdi yemek saatimiz belli bu saatte yedin yedin yemedin daha mama yok diyorum mecbur kalıyor yiyor artık alisti bile sayılır parka giderken de aynı modda olmam lazım yani ben gidiyoruz dedim mi bitti artık 10 dk 5 dk yok doğru anlamışım dimi canım sağol yorumun için

Benim oglumda inat biseye yapistimi birakmaz kolay kolay :) Dikkatini cekicek birsey buluyoruz hemen onla oyalanirken unutturuyoruz o an neyle ugrasiyosa.

Acaba sende yanina oyuncak bebek falan götürsen sonradan cikarsan aaa bak bebek acikmismi gezcekmiymis gel onu gezdirelim mama ariyalim diyip hoop eve gitmeyi deneseniz :)

Benim kuzu bebekleri hiç sevmiyor çok enteresandır belki küçük diye ilgisini çekmiyor benim kizimda aynı bir şeyi istiyorsa onu almaya çalışır o an gözü en sevdiği oyuncağı bile görmez kaldırıp atar sinirle

Daha yeni tanışmış parkla annesi
Eve gitmemek için ağlaması normal
Bir kac defa daha tekrarlar bu durumu
Ama siz kararli olun sırf aglamasın diye tamam biraz daha duralım demeyin
Evden çıkmadan önce ne kadar parkta kalacagınızı söyleyin
Arada bi şu kadar vaktimiz kaldı eve gitmeye diye hatırlatın çok küçükmüş yavrunuz ama anlar
Ve unutmayın bu yaz parkların müdavimi olcaksınız

Sorma sorma yapacak birşey yok sosyallessin zaten arkadaşları olsun dil gelişimi olsun istiyorum dursa park sıkıntı değil işte çok dediğim dedik beni zorluyor bazen ama bugün sanki bu zorlama olayı boyut degistir di bizde elimden geldiğince tez alismasini sağlayacağım sağol canım

Benim kizim 15 bucuk aylik bugun parka gittik kumda cok guzel oynuyo bidahakine kovalarinizla gidin. Sonra bi goflet poseti gordu bos olduguna pis olduguna bi turlu ikna edemedim iki goz cesme agladi sarilip sakinkwstirdim icini acip baktik pis deyip cope attik ama mama diye agladi yavrumm( tam sakinlesti pet sise tam sakinlsti yerdeki camlar sigara izmaritleri insan denemicek yaratik lar oyle piski masum kuzum anlamiyo tabiki onlarin pis zararli olsugunu... sonrada bosikletli bi cocuk geldi bidikleti istedi hrseyi kendinin saniyo tabi anlatmaktanda anlamiyo. Sarildimmaglayarak eve gelsik bizde bisikletimizi banyoda yikadim evde gezdirdim bide sut dilimi verdim yedi annelik hep yurek yangini dunya hic layk degil o masumluga

Hiç de sıkıntı etme kendine etraftakiler rahatsız olacak diye 10 anneden en az 7 si yaşamıştır parktan eve gelmeme sendromunu
Yavrularımız stresini atsın diye gidiyoruz ama biz steres oluyoruz
Ayy canları sagolsun kuzucukların

Maalesef canım dünya hiç iyi değil ama iyi yapmak bizim elimizde aklı selim insanlar yetiştirmek bizim için en büyük görev. Benim kızımın da vardı bu huyu bıraktı ama yerde bir çöp görse bana verir çöpe at diye nefret ediyorum bazı insanlardan ya birtek kendileri yaşıyor sanki dünyada heryerde çöp var yazıktır ya çevreyi kirletiyorlar evde çöplerini salona mi atıyorlar çok merak ediyorum

Bizde böyle yapıyoruz.
Basıp gidiyoruz arkamızdan bi iki ağlıyor sonra koşarak geliyor baya etkili bi yöntem :)
Aynısını ben yaptım kapıya geldik dedim ben eve çıkıyorum.Baktım arkasını dönüp parka gitti koşa koşa.Ben de içeri girip kapıyı kapattım ama beni görmüyor tabi. Parka girdi sağa sola bakındı ve ağladı koşarak geri kapıya geldi.Aldım kucağıma eve çıktık ağlamadı. Oysa önceki seferlerde apartmandakiler balkona çıkıyordu bağırıp ağlamasına.

Parka gitmeden kuralları açık göz hizasına inerek olarak söyleyin. Şu kadar zaman sonra döneceğiz, tehlikeli hareketler yaptığında ve süre dolduğunda eve geri döneceğiz diye açık açık konuşun.anlamaz diye düşünmeyin anlıyorlar. Ve kurallara uyun ki bu aluşkanlık pekişsin. Parkta iken süre bitmeye yakın eve dönme saatinizin yaklaştığını söyleyin. Tutturma ve ağlamalarına kulak asmayın.
Net olun. Net olmayıp da birden bire hadi gidiyoruz dediğinizde tabi ki bunu kabullenmeyecektir.
Kızım iki yaşını geçti 40'ı çıktığından beri hergün parka götürdüm. Kar kış demeden. Şu an park saatimizi bilir ona göre davranır.

Bir kaç kere daha ağlayarak döner parktan sonra alışır . İpleri sakın bebisin eline verme . Kontrollü olarak bırak yürü ,arkandan gelir o .. başka birşeyle dikkatini çekmeyi de deneyebilirsin. Mesela çok sevdiği bir oyuncağını çantana koy ,çıkmak üzereyken çıkar oynaya oynaya yürü . (Bunu yapmadan önce gitmeniz gerektiğini anlat ) dikkatini çekecektir .. oynamak derken de mimik ve farklı seslerden bahsediyorum .ilgiyi dağıtmak için güzel bir yol .mesela ben hemen hikaye anlatmaya başlardım .kitaptan nesir okur gibi değil de yaşıyormuş gibi farkli ses tonu ve mimiklerle. O kadar yaramaz iki kıza sahibim ki ,her zaman işe yaramistir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…