Çocuk psikatristi

Bende o yaslarda tikim vardı gittim. Önce benle konuştu hemde annene anlatmiycam dedi. Zilli ne anlattıysam naklen geçmiş anneme

Ağzında bakla ıslanmayanlardansa demekki.

Konu sahibi ilaçla tedaviye en son başvur lütfen. Çocuğunun önce terapi görmesi lazım.

Ah yavrum kıyamam ona aslında güzel çocuk psikolojisinden anlayan kitaplar okumalı herkes bi ara okuyordum iyi geliyordu
Aynen oyle. Bazi bireyler hic cocuk olmamis gibi cocugunun yetiskin bi sekilde davranmasini istiyor.

Çok teşekkürler evet mesela şimdiden not alıyorum onun yüzünden ilaca başladım herkes üstüme geldi.pazartesi iyi bi çocuk psikatristinden randevu aldım.acaba gitsemmi yoksa psikologmu bulsam bilemedim

Bakın sizi tanımıyorum ama burada okuduğum kadarı ile siz de kararsız birisiniz

Tutarlı olmak çocuk için önemlidir

Düzeni olmalı gücü yettiği ölçüde kendi işini görüp kendi hayatını idame ettirmelidir

Siz daha iyi olsun diye çaba gösteriyorsunuz bunu anlıyorum
Ama bir yol tutun ve o yolda sebat edin

Birine güvenin yani sizin mantığınızı ikna etsin sonra da onun belirlediği adımları atın

Özel eğitim ram okuldaki öğretmen psikolog psikiyatrist kim en yakın ise onunla tekrar görüşün

Maddi durumunuz da çabanız da var

Mesela dünya yuvarlak doğuya doğru gitseniz de batıya doğru gitseniz de başladığınız yere gelirsiniz

Ama 100 km doğuya gidip acaba batıya mı gitsem deyip 150 km batıya gidip bu yol doğru değil deyip yeniden doğuya giderseniz yerinizde sayarsınız

Zor bir süreç olabilir ama düzenli olarak takip ile aşılabilir

Bence şımarıklık her dediğinin yapılması vs gibi sorunlar var ama bunun ötesinde de bir sıkıntı var pedagog ile uzun soluklu bir görüşme ve gerekirse de çocuk psikiyatrı olabilir zira sorunu çocukta arayacaksak mutlaka çocuk gelişimi konusunda uzman olmalı

Kolay gelsin

Bende goturmustum bizede atarax vermisti ama hic kullanmadim ilaci dogru bulmuyorum beynini uyusturuyo o yuzden sakinlesiyo cocuklar

Ben önce psikolog gerek görülürse psikiyatri diyorum, sınıfta gezmesi bana sosyal fobiden çok hooeraktiviteyi çağrıştırdı, sosyal fobisi olan sınıfın arka köşesine pısıp kalmaz mı, bu akla daha yatkın değil mi sosyal fobi için

Sizin psikolog a gitmeniz gerekli; Çocuğunuzun yaşı küçükse pedagog şart.. İlaç vermeye başlamadan önce başka bir doktorla görüşmenizi öneririm.

Evet beni tanımışsınız kararsızım gerçekten.pazartesi iyi bir psikatrist buldum ona götürücem ismi Canan Yusufoğlu özel eğitimdeki öğretmenimiz verdi numarasını internettede araştırdım herkes çok memnun.bu bikaçgündür uyuduğunu görünce endişelendim.doğru söylüyorsunuz tutarlı ve kararlı olmak lazım çok teşekkürler

Babannesinden bile utanıyor babasından bile bazen utanıyor yani utanarak konuşuyor pazartesi randevu aldığım yere götüreyim bakalım anlıcaz.

Malesef olmadi bide psikolog cocugun yaninda bu yaslarda soylenen yalanlar masumdur demis cocuk temelli cıvıttı(
Ya bende bunu anlamıyorum çocuğun yanında konuşması nekadar saçma bizdede aynısını yaptı o ilacı utandığım için veriyorsun dimi dedi hepten kendine güvenini kaybetti

Bende goturmustum bizede atarax vermisti ama hic kullanmadim ilaci dogru bulmuyorum beynini uyusturuyo o yuzden sakinlesiyo cocuklar
Evet ama özel eğitimdeki öğretmeni dediki bi Zaman uyuşturuyor sonra bıraktığında o hareketleri kendi düzeltiyor bastırıyor.bizim çocuklara hayır yapma dememiz daha çok zarar veriyormuş.ya dışarıda biz yokken onlara daha azarlayıcı konuşan öğretmenler var.mesela bizim sınıfta bi çocuk var herkese vuruyor ya mahvetti sınıfı rehberlik onu psikatriste yolladı kadın bi iki defa gitmiş bırakmış belki ilaç bile yazdı almıyor.çok saçma o ilacı almadan yaşaması dahamı doğru nasılki bi yeri hasta olduğunda ilaç veriyorsak bu hastalıkta böyle bişey durum ciddiyeti arttıkça daha kötüye gidiyor.o kadın ilaç vermesin zararlı diye çocuk sınıf arkadaşının kafasını kapıya sıkıştırsın olacak şeymi sonucunda çocuğa öğretmen belki şiddet bile uygulucak nerden biliyoruz.benim doktorum 15dk ilaç yazdığı için kızgınım ama gerekiyorsa doktorumda alsın derse devam ederim.bir defa elimden kaçıp caddenin önüne koştu.çok tehlikeli hal alabiliyor size atarax verdiyse başka doktorada götürün gerekiyorsada verin bu ilaçlar zannettiğiniz kadar zararlı değil eğer doktora güvenemezsek bir adım ileri atamayız

doktorunuzun 15 dk.da ilaç yazması çok normal bence çünkü o bir psikiyatr. Yani şöyle düşünün nezle olsanız doktora gitseniz sizi kaç dakika dinler? sorunu söylersiniz yazar ilacı gönderir. Aynı durum söz konusu. Çocuğun davranışın altında yatan sebepler çözülmeden çocuk ilaç kullanıldığı için o davranış tarzını terk etmez. Sizin çocuğunuzu pedagoga götürmelisiniz bence. İlk önce çocuğun normal olmadığını düşündüğünüz davranışlarının sebebi bulunmalı ve bu sebepler ortadan kaldırılmalı, eğer ilaç tedavisi gerekiyorsa da sizi pedagog bir psikiyatra yönlendirmeli.

Benim oğlumun dikkat eksikliği vardı. Ben götürmüştüm ve gıdım yol katedememiştim. Sonunda oluruna bıraktım çünkü çocukta sıkılmıştı artık. Bir müddet sonra düzeldi. Psikiyatri sürecinde hem ben, hem çocuk yıpranmıştı. Sonuçta ikimizde memnun kaldık. Ben çok önemli bir hastalık yoksa ufak tefek şeylerde biraz relaks olmanın gerekliliğine inanıyorum. Çünkü tüm bu yapılanların çocukta ters teptiğine inananlardanım. Ha bu arada dikkat eksikliği olan oğlum hala okuyor ve 19 yaşında, yani bir problemi yok. Okul hayatında sadece lise sonra takdir aldı ama diğer sınıfları normal geçti. Yani dikkat eksikliğinin başarıya etkisi buydu. Bu yüzden o aptal ilaçları kullanıp kendimi ve çocuğumu üzmek istememiştim.
Tabi bu naçizane benim durumum. Sizde en doğru kararı kendiniz vereceksiniz.

Bende bu ilaclarin icerigini bildigim icin soyluyorum bence en son care ilac olmali bu ilaclar yuzunden ogrenme donemini uyusuk bi beyinle gecirmesi ne kadar dogru ??? Ben baska sekillerde davranarak cocugumun hareketlerine ceki duzen verdim uc evladim var ve iki cocugum okula gidiyor ogretmenleri cok begeniyor tavirlari yaptiklari arkadaslariyla uyumu super benm anlatmaya calistigim her cocuga ilac yazmak dogru degil bazen sadece kendimizi duzelterekte cocugumuzu duzeltmek mumkun olabiliyor simdi iuuki vermemisim bu ilaci diyorum ablam pdr ci bende sosyal hizmet uzmaniyim bu ilaclarin icerigini az cok biliyorum dusuncelerinize saygim sonsuz ama bence ilac son care.

Hayır ben sizin için söylemedim anlattığım kadın boşanmış ve çocukla ilgilenmiyor hem ilgili değil hem psikatriste götürmüyor çocuk halen aynı azgınlıkta.ben çocuğumla ilgili bir anneyim sorun devam ediyorsa aynı yerde saymaya gerek yok benim düşüncem tabi

aaAaa ilk defa benim durumumu yaşayan bir insan gördüm. Benim annem majör depresyon geçiriyordu o sıra. Herhalde o etkilemişti beni.
Yalnız annem sağlam çemkirince geçmişti. Zaman zaman çok stress altındaysam tekrarlıyor.

300 tl bana verseydiniz her ikinizi de dinlerdim ,şaka bir yana öncelikle geçmiş olsun ,size tavsiyem asla çocuğa ilaç vermeyin ,ayrıca dr çocuğu gözlemleyecek siz neden anlatıyorsunuz ki ilk defa böyle bir şey duyuyorum.

Farkında bile olmuyordum annem söyleyince farkediyor dum. Benimde annen o dönem menepoza giriyor du malum canavar çıkıyor menepozda kadınların içinden. Sonra bir öğretmen tanıdık on söylemeyin üstüne gitmeyin zamanla geçer demişti. Geçti.

Hmm anladım çok teşekkür ederim.ilaca gerek yok diyorsunuz.ne güzel aşmışsınız.benim arkadaşımda çok yol denedi bana ilaç uyuşturuyor demişti dediğiniz gibi.relax olunca evet iyi oluyor.bazen boşu boşuna ikimizde üzülüyoruz.doktora gittiğimden beri kafam karma karışık.ya bende ilaçsız tedavi istiyorum.oğlum çok fa
hahaha çok teşekkürler tamam tavsiyenizi değerlendiricem

Merhabalar,
Bu sene ilkokul 1. sınıfa başlayan kuzenimde bitmeyen bir tik olayı var. Ellerine üfleyip kokluyor sonra. Yaptığının farkında bile değil. Biz farkındaydık ama zamanla unutur diye pek üzerine düşmedik. Geçen gün okuldaki rehberlik servisi yengemi çağırmış ve psikiyatr a götürmenizde fayda var demiş. Bizimde öyle bildiğimiz bir doktor yok. Var mıdır önerisi olan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…