• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk sahibi olabilme hakkında

yasmn_

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
1.720
1.952
333
Antalya
Hanımlar bir süredir düşündüğüm bir konu var. Onunla ilgili sizlere danışmak istiyorum.Yaşım 32. 33 olmaya da bir şey kalmadı. evlenmedim.evlenmek istedim ama olmuyor, olmadı olur mu olursa da kaç yaşında olur onu da bilmiyorum. Şuan hayatımda kimse yok. evlilik dahilinde çocuk sahibi olmak istiyorum ama evlensem de yaştan dolayı sorun olabilir ilerde. O yüzden yumurta dondurma işlemini düşünüyorum netten de biraz araştırdım ama tam oturmadı kafamda.Eğer karar verirsem bu yaz yaptırmak istiyorum. 35 yaşından önce yapılması daha uygunmuş.Yumurta dondurma işlemi bakirelere yapılabiliyor mu? Bunun tam cevabını alamadım? ve sizce böyle bir işlem yaptırmalı mıyım?Siz olsanız ne yapardınız? (Nolur konum taşınmasın bu da benim derdim.)

Bakirelerinde yumurtalari var diye düşünerek bence bakirelikle alakasi olmadigini düşünüyorum.sahsi fikrimdir net bilgiye sahip degilim

Bakireler karından girilerek yaptırabiliyor diye biliyorum, tam emin değilim ama araştırırsınız.
Olabilir bence niye olmasın, erken menapoz riski olanlar veya hastalık geçirenler vs. yaptırabiliyor, sizinki de geçerli bir sebep bunun için.

yumurta toplama işlemi rahimden girilerek yapılıyor. anladığım kadarıyla eğitimli mantıklı ve sağlıklı birisiniz. böyle bir işlemde zar yırtılsa da sorun yapmayın.

İnşallah gerek kalmaz da bir an önce hayatınızın aşkını bulup, çocuklarınızı doğurursunuz.

eğer tek başınıza cocuk sahibi olmak ve onu yetistirmek istiyorsaniz bakireligin ne önemi var?
gercekten merak ettiğim icin soruyorum.yani böyle biseyi tek basina göze alan biri bakireligi neden sorun etsin ki?
umarım gönlünüzce olur herşey..

Bakireler karından girilerek yaptırabiliyor diye biliyorum, tam emin değilim ama araştırırsınız.
Olabilir bence niye olmasın, erken menapoz riski olanlar veya hastalık geçirenler vs. yaptırabiliyor, sizinki de geçerli bir sebep bunun için.
bir sitede, bakirelere yumurta dondurma engeli diye bir yazı okudum sonra başka sitede yorumcular yazmış karından toplama işlemi var diye. ama çok net bilgiler bulamadım. yakın zamanda doktora gitme imkanım yok zaten tüp bebek merkezine de yakın değilim. ön araştırma yapayım dedim.teşekkür ederim yorumunuz için.

Bakirelik cinsel deneyimin olmamasıdır. Siz o işlem sırasında zar zedelense de bakire olacaksınız. Evleneceğiniz adamın da bu kararınıza saygı duyması gerekir zaten.
Bence kararınız gayet uygun yumurta dondurmaya bütçeniz yetecekse bunu yapmalısınız, anne olmak için bu işlemi yaptırmanıza saygı duymayacak kafada bir adam zaten evlenseniz de mutluluk vermez.

eğer tek başınıza cocuk sahibi olmak ve onu yetistirmek istiyorsaniz bakireligin ne önemi var?
gercekten merak ettiğim icin soruyorum.yani böyle biseyi tek basina göze alan biri bakireligi neden sorun etsin ki?
sanırım tam anlatamadım.tek başıma değil.konumda yazdım evlilik dahilinde çocuk sahibi olmak istiyorum diye. şu an hayatımda kimse yok ama atıyorum 40 yaşında birisine aşık oldum evlendim bu durumda doğal yoldan hamile kalamazsam yumurtalar kullanılabilir.

Hanımlar bir süredir düşündüğüm bir konu var. Onunla ilgili sizlere danışmak istiyorum.Yaşım 32. 33 olmaya da bir şey kalmadı. evlenmedim.evlenmek istedim ama olmuyor, olmadı olur mu olursa da kaç yaşında olur onu da bilmiyorum. Şuan hayatımda kimse yok. evlilik dahilinde çocuk sahibi olmak istiyorum ama evlensem de yaştan dolayı sorun olabilir ilerde. O yüzden yumurta dondurma işlemini düşünüyorum netten de biraz araştırdım ama tam oturmadı kafamda.Eğer karar verirsem bu yaz yaptırmak istiyorum. 35 yaşından önce yapılması daha uygunmuş.Yumurta dondurma işlemi bakirelere yapılabiliyor mu? Bunun tam cevabını alamadım? ve sizce böyle bir işlem yaptırmalı mıyım?Siz olsanız ne yapardınız? (Nolur konum taşınmasın bu da benim derdim.)

Bende 39 yasimdayim, cocugum yok, adam da yok. 3 ay öncede bir sorundan dolayi tüplerimde alindi. Yok oglu yok yani. Napak hayirlisi ne ise o olsun ...

Bakirelik cinsel deneyimin olmamasıdır. Siz o işlem sırasında zar zedelense de bakire olacaksınız. Evleneceğiniz adamın da bu kararınıza saygı duyması gerekir zaten.
Bence kararınız gayet uygun yumurta dondurmaya bütçeniz yetecekse bunu yapmalısınız, anne olmak için bu işlemi yaptırmanıza saygı duymayacak kafada bir adam zaten evlenseniz de mutluluk vermez.
bakirelik konusunda haklısınız aslında aynı düşünüyoruz. fakat bu toplumda en modern olduğunu düşündüğüm adamların bile bu konularda geri kafalı düşüncelere sahip olduğunu gördüm maalesef. bütçe konusunda sıkıntım yok. teşekkür ederim yorumunuz için.

sanırım tam anlatamadım.tek başıma değil.konumda yazdım evlilik dahilinde çocuk sahibi olmak istiyorum diye. şu an hayatımda kimse yok ama atıyorum 40 yaşında birisine aşık oldum evlendim bu durumda doğal yoldan hamile kalamazsam yumurtalar kullanılabilir.
cok pardon:) ben yanlış anlamisim işlemi.
evet kendinize göre cok haklı sebepleriniz var.ama bu islemler sirasinda "bakireliginiz" bozulsa bile bence bir önemi olmamali.hayatiniza girecek insanda bunu anlamali ve saygi duymalı diye düşündüm.yani sizin sözünüzle size güvenebilecek bir insan herseyden daha önemli.
hakkınızda hayırlısı olsun.umarım istediginiz gibi olur..

bakirelik konusunda haklısınız aslında aynı düşünüyoruz. fakat bu toplumda en modern olduğunu düşündüğüm adamların bile bu konularda geri kafalı düşüncelere sahip olduğunu gördüm maalesef. bütçe konusunda sıkıntım yok. teşekkür ederim yorumunuz için.

Öyle boş adamlar çok. Ama düzgün olan adam da var lütfen umudunuzu kaybetmeyin, üç beş öküz yüzünden vazgeçmeyin bu güzel kararınızdan.
Ben ve çevremde pek çok arkadaşım bakire olmadan evlendik.
Düzgün kaliteli adamlar varlar eğer başka türlü operasyon olmuyorsa takılmayın yine de bekarete

Sonuçta özellikle kanser tedavisi görenlere dondurma işlemi yapılıyor

Büyük hastanelerden bir kaçını arayın sorun

Bu sitede reklamı çıkan tüp bebek merkezleri vs arayın bir bilgi verirler

Yalnız sizin günü makul ve mantıklı düşünen birisi ilerleyen yıllarda umarım istediği gibi birisi ile hayatını birleştirir

Sizin yerinizde olsam Zara müdahale olsa da yaptırırdım bu konudaki rapora inanmayan hiçbir şeye inanmaz ki

Sonuçta özellikle kanser tedavisi görenlere dondurma işlemi yapılıyor

Büyük hastanelerden bir kaçını arayın sorun

Bu sitede reklamı çıkan tüp bebek merkezleri vs arayın bir bilgi verirler

Yalnız sizin günü makul ve mantıklı düşünen birisi ilerleyen yıllarda umarım istediği gibi birisi ile hayatını birleştirir

Sizin yerinizde olsam Zara müdahale olsa da yaptırırdım bu konudaki rapora inanmayan hiçbir şeye inanmaz ki
son cümlende kesinlikle haklısın. antalyada bir tüp bebek merkezi var orayı düşünüyorum.yazın tatilde bizzat gidip görüşeceğim. aşkı ve mantığı bütünleyebileceğim bir adamla tanışamadım daha. tanışmak da istemiyorum çok yoruldum. bir gün gelip beni bulsun evlenelim hemen de çocuk yapalım işte :)

tek başına çocuk sahibi olmak değil bayanın derdi ileriki yaşlara sağlıklı bir yumurta bırakmak ,

tüp bebek için kullanılması için böyle anladım

zara takılacak adamla evlenmeyin zaten,
böyle bir işleme karar verdiyseniz yaptırın, hymen zarınızın varlığı ya da yokluğunu hissetmeyeceksiniz bile.

zara takılacak adamla evlenmeyin zaten,
böyle bir işleme karar verdiyseniz yaptırın, hymen zarınızın varlığı ya da yokluğunu hissetmeyeceksiniz bile.
henüz karar vermedim ama sizlerin yorumlarıyla birlikte daha da ısındım konuya. acayip çocuk isteği var içimde.evlenirsem bir evladım olsun istiyorum Allah nasip ederse.

Çekincenizde haklısınız. Bu işlemle bekaretin bozulması diye bir şey söz konusu olursa rapor alırsınız.

Mantalite bozuk olursa o işlemden sonra biriyle birlikte olmadığını nerden bileceğim der. Konu sahibi raporla falan uğraşmayın derim. Çünkü 33 yaşında bu işlemi yaptınız en fazla bu işlem esnasında bakire olduğunuzun ispatıdır. İspat derdinde olan adam 40 yaşında evlenirseniz ee o 7 sene neler oldu der kurar da kurar. Yumurta dondurma kararınızda haklısınız ama. Bence kesinlikle dondurun.

Back
X