• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Sahibi Olmak Bir Engel midir?

elkelle

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013
610
109
18
35
Amasya
Kızlar merhaba, malumunuz yeni evliyim, eşimde bende çalışıyoruz. Bir yakınımın yıllardır bebek istemesi her defasında hüsranla sonuçlanması ve nihayet tam oldu derken erken doğum sonucu 4 gün yaşayıp bebeğin ölümüyle yaşanan üzüntü ve acı beni çok etkiledi. Bense evlendiğim günden beri "Nasıl korunabiliriz? neler yapmalıyız ? aman olmasın sakın"...diye uğraşırken, o annenin gözlerindeki acıyı gördükten sonra o kadar üzüldüm ki Rabbim sabır versin, şöyle kendime baktım işim var, eşimin de işi var birbirimizi 3 yıldır tanıyoruz, e tamam belki biraz uğraşmamız,savaşmamız gereken şeyler var ama Rabbim bir bebişi nasibiyle birlikte vermez mi ?O bana istediğim hayatı yaşamamda hedeflerimize ulaşmamızda engel olur mu :14: bir yandan biraz beklemeliyim daha tam anlamıyla bi evi bile çekip çeviremiyorum diyorum, diğer yandan neden bekliyim çocuğumla aramda şuan olsa 26 yaş olacak dha neyi bekliyim diyorum :26: bana bi fikir verin cancağızlar, sizler (özellikle evli ve çocuklu olanlar) ne düşünüyorsunuz, bebek sahibi olmak eminim çok güzel bir duygudur ki Rabbim bana nasip edecekmi oda ayrı bi konu tabi ama eğer (inşallah) ederse çok mutlu olurum ama sıkıntı çok çekermiyim beklemelimiyim kafam çok karışık :43:
Not : Eşim çoook istiyor oda ayrı bi baskı tabi...:ssz:

genç anne olmanın her zaman avantajlı olduğu kanısındayım..
kendi annemden biliyorum, şu an 50'sine girecek ama hala genç görünümü dolayısıyla hem çevreden övgü alıyo,hem benim hem onun hoşuna gidiyo..bu arada bende 27'me girdim..

çocukları çok seviyorum,evlendiğimden beri deli gibi çocuğum olsun istiyorum..
ve 2 defa düşüğüm oldu..hüsran,acı,tedirginlik,hayal kırıklığı..çok zor..
ha diyince olmuyo bazen..kısmet tabi birazda..

ama bi kadın 30'unu geçirmeden bitane doğurmalı eğer çocuk istiyor ise..
kariyermiş,gezicekmiş,daha yapıcakları varmış falan bana boş geliyo bunlar (kesinlikle şahsi fikrimdir,herkesin düşünceside elbette farklı olabilir)

2 yıl bitti evliliğimde,3. yıldayız ve o 2 düşük var yaaa anlatılması çok zor bişey..Allah'ım düşmanıma bile vermesin dedirten bişey..bide böylesi çok isterken..

diyeceğim şu ki,hislerine güven..kalbni dinle,eşini dinle..başka hiçbişeye bakma,dinleme..hazır hissetmiyorum deme çünkü annelik duygusu içine bi yerleşti mi tamam bianda hazır oluyosun :34:
hayırlısı olsun hakkında..

kendi annemden biliyorum, şu an 50'sine girecek ama hala genç görünümü dolayısıyla hem çevreden övgü alıyo,hem benim hem onun hoşuna gidiyo..bu arada bende 27'me girdim..

kariyermiş,gezicekmiş,daha yapıcakları varmış falan bana boş geliyo bunlar (kesinlikle şahsi fikrimdir,herkesin düşünceside elbette farklı olabilir)

2 yıl bitti evliliğimde,3. yıldayız ve o 2 düşük var yaaa anlatılması çok zor bişey..Allah'ım düşmanıma bile vermesin dedirten bişey..bide böylesi çok isterken..

diyeceğim şu ki,hislerine güven..kalbni dinle,eşini dinle..başka hiçbişeye bakma,dinleme..hazır hissetmiyorum deme çünkü annelik duygusu içine bi yerleşti mi tamam bianda hazır oluyosun :34:

çok haklısın, genç anne olmak gerçekten güzel, Allah sana sabır versin,benimki şuan boş kuruntu olacak mı ? Rabbim bilir. Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah seninde hayırlısıyla bebişin olur canım.

ben evlendiğimde hiç korunmadım en büyük hayalim anne olmaktı çünkü benim. çok istedim ilk bebeğim karnımda öldü 2 ay sonra hamile kaldım tekrar ve çok şükür ki oğlumu sağ salim kucağıma aldım. hayatımın en büyük başarısı en özel sıfatı anne olmak bana göre hiç bir zaman hedeflerime engel olacağını düşünmüyorum hatta aksine hedefi olmayanlara hedef koyduracağını bile düşünüyorum bir evladın. .Allah isteyen herkese nasip etsin anneliği.bazen planla programla yürümüyor işler..genç anne olmak bana görede avantaj hakkında hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah canım .haa bir de emel sayının bir röportajında okumuş çok üzülmüştüm hayatta tek pişmanlığım evlat sahibi olmamak demiş..

Pufpuff'a katiliyorum..

Ve eklemek istiyorum :)

Ben 1,5 yildir evliyim.
Gurbetten türkiyeye gelin geldim.

Bebek düsüncesini erteleme sebebimizin en büyügü türkiyeye ve yeni hayatima alismak oldu.
Bir sene gectikten sonra (halen zor olmasina ragmen) alismaya basladim.
Artik yuvamizda bir eksiklik hiss ediyoruz insaAllah bu ay ilk calismamiz oldu.

Evlenipte hemen de cocuk yapmak bana cok dogru gelmiyor acikcasi.
En azindan yarim sene bir sene kari koca hayatina adapte olmak gerek.
(Buna bir birini tanima aileleri tanima kendi evine alisma günlük hayata alisma vs dahil..)

Ben 3 ay sonra 25 olacagim sanirim anne olmak icin ideal bir yas?..
Ve insaAllah Rabbim cok bekletmeden nasip eder o mucizeyi.
Her birimize insaAllah :)

Kızlar merhaba, malumunuz yeni evliyim, eşimde bende çalışıyoruz. Bir yakınımın yıllardır bebek istemesi her defasında hüsranla sonuçlanması ve nihayet tam oldu derken erken doğum sonucu 4 gün yaşayıp bebeğin ölümüyle yaşanan üzüntü ve acı beni çok etkiledi. Bense evlendiğim günden beri "Nasıl korunabiliriz? neler yapmalıyız ? aman olmasın sakın"...diye uğraşırken, o annenin gözlerindeki acıyı gördükten sonra o kadar üzüldüm ki Rabbim sabır versin, şöyle kendime baktım işim var, eşimin de işi var birbirimizi 3 yıldır tanıyoruz, e tamam belki biraz uğraşmamız,savaşmamız gereken şeyler var ama Rabbim bir bebişi nasibiyle birlikte vermez mi ?O bana istediğim hayatı yaşamamda hedeflerimize ulaşmamızda engel olur mu :14: bir yandan biraz beklemeliyim daha tam anlamıyla bi evi bile çekip çeviremiyorum diyorum, diğer yandan neden bekliyim çocuğumla aramda şuan olsa 26 yaş olacak dha neyi bekliyim diyorum :26: bana bi fikir verin cancağızlar, sizler (özellikle evli ve çocuklu olanlar) ne düşünüyorsunuz, bebek sahibi olmak eminim çok güzel bir duygudur ki Rabbim bana nasip edecekmi oda ayrı bi konu tabi ama eğer (inşallah) ederse çok mutlu olurum ama sıkıntı çok çekermiyim beklemelimiyim kafam çok karışık :43:
Not : Eşim çoook istiyor oda ayrı bi baskı tabi...:ssz:
Engel doğru kelime olmayabilir ama hayatınızda çok şey değişiyor çocuk gelince , uyku düzeninden tutunda, dışarıda geçirilecek vakite kadar , bunun gibi daha aklıma gelmeyen niceleri.
Çocuk yokken insan çok rahat ve özgür oluyor ama o dünyaya geldikten sonra o özgürlük büyük ölçüde kısıtlanıyor ama;
Çocuk dünyanın en güzel şeyi. Annemin bana anlattığı bir hikaye paylaşmak istiyorum.
Aynı apartmanda altlı üstlü oturan iki aile varmış. Üst katta oturan ailenin evinden hep kahkahalar yükseliyormuş, alt katta oturanlar hep merak ederlermiş biz bu kadar sıkılıyoruz onlar nasıl bu kadar mutlu diye. Birgün bir araya geldiklerinde sormuşlar'biz hep duyuyoruz seslerinizi bu mutluluğun sırrı ne?'diye. Cevap'bizim altın topumuz var'olmuş.
Bunu duyan komşu hemen bir altın top edinmiş ve başlamış oynamaya. Kadın adama atmış , adam kadına e top bu birde altından , canları aciyormuş.
Komşuya gidip söylemişler sinirle 'bize yalan söylediniz bu altın topla oynadık canımız acıdı'diye.
Komşuları da 'bizim altin toptan kastımız çocuktu' demiş.
Gerçektende benim kızım var , o sürprizler ve yeniliklerle dolu , her bebek gibi. En mutsuz anımızda bizi güldürür. İlk kelimesi, ilk adımları,okula başlayacağı gün vs daha aklıma gelmeyen birsürü şey. Bebekler Allahın bize verdigi en güzel armağan.
Hazır hissediyorsanız maddi, manevi. Bir an önce kavuşursunuz dilerim.

Yaşlı anne ve anne adayı olarak keşke genç yaşta çocuğum olsaymış diyorum. Kısmet tabi ama istiyorsan hiçbir şeye engel olmaz emin ol. Planlı programlı olduktan sonra.

Ha olanlar vardır tabi, ben bunu kişi maharetine bağlıyorum. Kimi yavaştır ona herşey engeldir, kiminin eli ayağı çabuktur herşeyi halleder.

pufpuuf ağlattın beni ya. .benimde ilk bebeğim karnımda öldü kürtajla aldılar oof çok zordu Allah düşmanıma yaşatmasın..uykularımdan ağlıyarak uyanıyordum ikinciye hamileykende ilk 3 ay aralıksız inan buna hergece rüyamda çocuğum düşüyor kürtaj oluyorum falan sürekli böyle rüyalar gördüm.

Yaşlı anne ve anne adayı olarak keşke genç yaşta çocuğum olsaymış diyorum. Kısmet tabi ama istiyorsan hiçbir şeye engel olmaz emin ol. Planlı programlı olduktan sonra.

Ha olanlar vardır tabi, ben bunu kişi maharetine bağlıyorum. Kimi yavaştır ona herşey engeldir, kiminin eli ayağı çabuktur herşeyi halleder.

hybris,yaşlı olduğunu da nerden çıkardın geç anne olmak avantajlı olabilir ama mesela benim annemle aramda 35 yaş var ama inan buna en iyi arkadaşım annemdi her şeyimi anlatır alışverişimi ona yaptırır,kıyafetlerimi bile ona aldırırdım. önemli olan güzel iletişim halinde olabilmek ki bunu senin çok iyi başaracağına inanıyorum ;)

Evlat hiçbirşeye engel olamaz bence.
Bir kadını güzelleştiren, olgunlaştıran, hayatı daha da anlamlaştıran, özgüveni tamamlayan..
Öyle çok şey sayabilirim ki size..
Dilerim isteyen herkes anne olur..

Başlarda bende istemedim çünkü benim bi işim yok hala uğraşıyorum. Ama şimdi hamileyim ve çok mutluyum işde olur hayırlısıyla içinde can taşımak o kadar güzel bi duygu ki unutturuyor herşeyi. Şuan tek isteğim sağlıkla bebeğimi kucağıma almak..

Genç anne olmak cidden çok güzel bir şey olsa gerek. Benim annemle aramda 20 yaş var ve cidden arkadaş gibiyiz. Anne olmak da başlı başına çok güzel bir şey olmalı. Eğer bebek olayını maddi sebeplerden erteliyorsanız, yani kendinize koyduğunuz hedefler maddi hedeflerse (ev alayım araba alayım gibi) belki ertelemeye gerek yoktur. Ama paylaşımlar anlamında bir erteleme varsa, hani eşimle iki kişilik hayatı daha bir süre yaşamak ve tüm enerjimi bir süre eşime kanalize etmek için erteliyorum diyorsan o başka. Etrafımda şu ana 7-8 tane anne-baba olmuş insan var. Seni temin ederim onlar artık anne-baba. Yani x hanım y bey değiller. 2 senedir akşam sinema-tiyatro-yemek organizasyonlarında nadiren görebiliyoruz. Artık bütün konuşmalar bebek, bütün fotoğraflar bebek, bebek emdi mi emmedi mi gazı mı var kakasını yaptı mı yapmadı mı hangi şarkılarla uyuyor hangi kitabtaki teori uygulanıyor(iki tane varmış biri ağlarsa bırak biri ağlarsa al ama susar susmaz bırak) benim henüz hiç ilgim olmamama rağmen bütün dinlediklerim bunlar. O yüzden eğer eşime bir doyayım, biraz gezeyim diye erteliyorsan mantıklı ama eğer maddi anlamda erteliyorsan (ve tabi ki sizi çok sarsmayacaksa) bebek yapmak mantıklı.

canım arkadaşlar çok haklı evlat sahibi olmak başka birşey öylesine güzel ve özel bir duyguki masum minicik bir bebek evdeki neşesi sesi varlığı harika duygu tabiki zorlukları var heleki çalışanlar için ama onu kucağına aldığında gözün ne zorluğu nede başka birşey görüyor bende çok istedim evlendikten sonra korunduk sonra istedim olmadı çok şükür oğluşum geldi aldım kucağıma şimdi evde iş yaparken bile kucağımda yanakyanağa beni öpen yüzüme gülen bakıp gülmememe şımarıp sarılan 10.5 aylık oğlum var rabbim herkese nasip etsin hayırlı zamanda hayırlı evlatlar AMİNNNNNNNNNNNN

hybris,yaşlı olduğunu da nerden çıkardın geç anne olmak avantajlı olabilir ama mesela benim annemle aramda 35 yaş var ama inan buna en iyi arkadaşım annemdi her şeyimi anlatır alışverişimi ona yaptırır,kıyafetlerimi bile ona aldırırdım. önemli olan güzel iletişim halinde olabilmek ki bunu senin çok iyi başaracağına inanıyorum ;)

şeker 40 olacağım neredeyse :)

Gerçekten kuşak farkından çok korkuyorum. Moral oldu yazdıkların sağol canım.

Gelecekte Ajda yada Nebahat Çehre olmalıyım:21::21:

Son düzenleme:
Cocuk olduktan sonra ona bakabilecek bi buyugunuz varsa hic dusunmeyin derim.cunku anladigim kadariyla bebekten sonra calismaya devam etmeniz gerekiyo sanirim.
Benim calismaya baslayinca birakabilecegim kims yoktu isi birakmak zorunda kaldim.maddi anlamda sikinti oldu ama hic pisman degilim yinede.iyiki dogmus,iyiki ertelememisim.

İlk başta bende ilaç kullandım canım, çocuk istemiyordum çünkü yapacaklarım vardı sonra ilacı bıraktım 7 ay sonra hamile kalabildim o süre zarfında gercekten öldüm öldüm dirildim 3 kere doktora gittim eşimi bile götürdüm yani 1 kerede, şuan hamileyim çok şükür ama ilk başta da keşke korunmasamıydım dedim.
Şu da var gercekten ilk yıl güzel geçti gezdik dolaşdık evliliğimizin tadını çıkardık, birbirimize alıştık, istedigin kadar evlenmeden önce tanı eşini evlenince durumlar degisebiliyor.
cocuk yapıp hamile halde eşinden ayrılanlar çok oluyor, o yüzden evlilik biraz oturmalı kısmetinde varsa Allah zaten nasip eder yoksa sen 18 yaşında anne olmayı hedeflesen de Allah nasip etmedi mi bakıyorsun yaşın 40 olmuş ama cocugun olmaya biliyor.
Bu birazda kısmet işi galiba, birde şu var, ben evlenir evlenmez cocuk yapsaydım o zaman ki maddi olanaklarla belki de evimde huzurum bozulacaktı çünkü eşimin maaşı çok azdı, bende çalışıyordum o an işi bırakmış olsaydım geçim sıkıntısına düşecektik, şimdi çok şükür eşimin işi düzeldi, ben bebegim oldugun da işi bırakmak istiyorum ve şuan maddi olanaklarımız bunun için uygun, demek ki herşeyde bir hayır varmış, bizim için bu yıl hayırlıymış Allah öyle nasip etmiş.
Korunurken bile hamile kalan oluyor,Allah yazdı mı zamanını kimse bilemez.

şeker 40 olacağım neredeyse :)

Gerçekten kuşak farkından çok korkuyorum. Moral oldu yazdıkların sağol canım.

Gelecekte Ajda yada Nebahat Çehre olmalıyım:21::21:

Bende 33 yaşındayım,tık yok bizde de.:1:
Çocuk bana anne yerine anneanne demezse iyidir.

ben evlendikten tam 1 yıl sonra hamile kaldım hapı bırakmak konusundada çok kararsızdım çalışmıyorum evdeyim maddi sorunumuzda yok üstelikte 29 yaşındayım çok tereddütüm vardı erkenmi acaba daha çok yapmak istediklerim var diye sırf insanlardan etkilendiğim için hapı bıraktım bıraktıktan sonra uzun süre hamile kalamazsın dediler 1 yılda öyle geçer dedim 1 ay sonra hamile kaldım isteyerek olduğu halde önce çok bocaladım yaşım genç olsaydı beklerdim diye aradan 7 ay geçti şimdiki fikrimi sorarsan geç bile kalmışım minim prensesim şu anda durmadan tekme atıyor bana düşünüyorum bu bile bu kadar mutlu ediyorsa beni kucağıma alınca neler hissedeceğim acaba allah herkese hayırlı zamanda nasip etsin yinede iyi düşünün derim ben kendinizi hazır hissetmiyorsanız insan biraz bocalıyor

Back
X