Cocuk sahibi olmak icin ideal yas?

Sahsyim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2018
55
41
3
36
Merhabalar. Benim icin buyuk dert haline geldi artik bu konu. Ucbucuk yillik evliyim. 28 yasindayim. Esimin de benim de cok guzel islerimiz var. Gelirimiz iyi. Aslinda beklemek mantiksiz mi diyorum. Cocuk fikri hep erken geldi bana simdi simdi aklima dank etti resmen. Eee cocuk 20 yasina geldiginde ben 50 yasinda olacagim.
Bu aralar surekli evimde olamiyorum. Is sebebiyle sehir degistirmem gerekiyor. Bir yil daha bu surec devam edecek ama hamile olursam surecin hizlanma ihtimali de var tabiki. Kamuda calisiyorum.
Ne yapiyim arkadaslar. Esim zaten cok fazla istiyor. Ne zaman ne zaman diye sorup duruyor. Bana bir akil verin. Bir anda panikledim resmen. Yetebilir miyim yetisebilir miyim. Erken mi gec mi. Kafamda deli sorular.

Kaçıncı konu bu.. Bu işin tek doğrusu olmaz ki. Tamemen size bağlı. Karakteri tam anlamıyla oturmuş 23 yaşındaki bi kadın anneliği çok rahat kotarırken, 35 yaşında olgunlaşmamış bir kadın epey zorlanabilir.

Hazırsanız doğru zamandır. Erken veya geç olması önemli değil.

Eger siz kendinizi hazir hissediyorsaniz erkeni geci yoktur bu isin bence. Cocugun sorumluluklari var ki siz bunun bilincindesiniz :)

Kaçıncı konu bu.. Bu işin tek doğrusu olmaz ki. Tamemen size bağlı. Karakteri tam anlamıyla oturmuş 23 yaşındaki bi kadın anneliği çok rahat kotarırken, 35 yaşında olgunlaşmamış bir kadın epey zorlanabilir.

Hazırsanız doğru zamandır. Erken veya geç olması önemli değil.
Kacinci konu oldugunu bilemem. Benim ilk konum. Demekki dert etmisim ki soruyorum. Forumda daha evvel kac konu acilmis diye baksaymisim keske.

Merhabalar. Benim icin buyuk dert haline geldi artik bu konu. Ucbucuk yillik evliyim. 28 yasindayim. Esimin de benim de cok guzel islerimiz var. Gelirimiz iyi. Aslinda beklemek mantiksiz mi diyorum. Cocuk fikri hep erken geldi bana simdi simdi aklima dank etti resmen. Eee cocuk 20 yasina geldiginde ben 50 yasinda olacagim.
Bu aralar surekli evimde olamiyorum. Is sebebiyle sehir degistirmem gerekiyor. Bir yil daha bu surec devam edecek ama hamile olursam surecin hizlanma ihtimali de var tabiki. Kamuda calisiyorum.
Ne yapiyim arkadaslar. Esim zaten cok fazla istiyor. Ne zaman ne zaman diye sorup duruyor. Bana bir akil verin. Bir anda panikledim resmen. Yetebilir miyim yetisebilir miyim. Erken mi gec mi. Kafamda deli sorular.

Bu konuda bir anda paniklemek nasıl oluyor? Sanki olağanüstü, beklenmedik bir durum çıkmış da eliniz kolunuz bağlanmış gibi aksettirmişsiniz. İlginç!

Ayrıca, anne olacak olgunlukta göremedim sizi. Mümkünse birkaç sene daha bekleyin ama bu sefer de çocuğunuz ile aranızdaki yaş farkının artması panikletmesin sizi.

benim bu yorumumu kimse yapmaz es geçme
öncesinde eşinle gidip çocuk sahibi olabilmek için gerekli tüm testleri yapın(şuanda çocuk düşünmeseniz dahi)

eşin sperm testi, varikosel filmi
sen hormon testi, rahim filmi
ve öncesinde bence genetik tarama testi de yaptırın

cocuk bazen ha deyince olmayabiliyor
en azından suanda düşünmeseniz de , allah korusun bir prüz cıkarsa bu işleri düzene koymak da baya vakit alıyor zamandan kazanırsınız

Çocuk sahibi değilim, olmayı da düşünmüyorum ancak yine de fikrimi belirteyim.
30'dan önce ideal zaman gibi geliyor bana. Sonrasında ister istemez o rahatlığa alışma, sabrın azalması gibi durumlar oluyor.

Eşinizin yaşı kaç
Bence yaşlar kaç olursa olsun evlilik 2 seneyi doldurmadan çocuk yapılmamalı
Yaşınız çok güzel daha fazla ertelemeyin derim hem kuşak farkı oluşmaz hem de enerjiniz daha fazla yeter çocuğunuza

benim bu yorumumu kimse yapmaz es geçme
öncesinde eşinle gidip çocuk sahibi olabilmek için gerekli tüm testleri yapın(şuanda çocuk düşünmeseniz dahi)

eşin sperm testi, varikosel filmi
sen hormon testi, rahim filmi
ve öncesinde bence genetik tarama testi de yaptırın

cocuk bazen ha deyince olmayabiliyor
en azından suanda düşünmeseniz de , allah korusun bir prüz cıkarsa bu işleri düzene koymak da baya vakit alıyor zamandan kazanırsınız
Esim degil ama ben gittim butun testleri yaptirdim. Herhangi bir sikinti yok cok sukur. Ben erteliyorum ama bir sorunum var mi bir muayene oluyum demistim birkac ay once ama erkeklerde cocuk oncesi muayeneden gecmeleri gerekiyor mu bakin bunu dusunmemistim.

Bu konuda bir anda paniklemek nasıl oluyor? Sanki olağanüstü, beklenmedik bir durum çıkmış da eliniz kolunuz bağlanmış gibi aksettirmişsiniz. İlginç!

Ayrıca, anne olacak olgunlukta göremedim sizi. Mümkünse birkaç sene daha bekleyin ama bu sefer de çocuğunuz ile aranızdaki yaş farkının artması panikletmesin sizi.
Beni panikleten zaten cocukla aramdaki yasin aciliyor oldugunu idrak etmem oldu. Beni yeterli olgunlukta gormeme sebebiniz nedir gercekten merak ettim.

Ben 28 yaşında anne oldum. Benimki planlı değildi evlenir evlenmez hamile kaldım. Şimdi 6 yaşında kızım. Eşimle konuşuyoruz iyiki hemen olmuş, üniversite yaşına geldiğinde eşimle başbaşa tatiller yapabilecek kadar dinç olacağız hala. Hatta 1-2 sene önce olsaydı daha da güzel olurdu diyoruz. İkinci baharımız için çok güzel planlarımız var

Kacinci konu oldugunu bilemem. Benim ilk konum. Demekki dert etmisim ki soruyorum. Forumda daha evvel kac konu acilmis diye baksaymisim keske.
Neden konu açtın diye mi sormuşum? İlk cümlenin devamında yazdıklarımı da okusaymışsın keşke. Evet şunun bunun ideal yaşı kaçtır konulu başlıklar saçma geliyor. Neden saçma geldiğini de açıkladım. Yaşının insanı olan var, olmayan var. 20 yaşında anne olmuş kadın için ideali 20, 30 yaşındaki için ideali 30’dur. Herkesin verdiği sayıyı toplayıp ortalamasını mı alacaksın?

İstediğin dertle ilgili konu açabilirsin. Beni bağlamaz. Sadece fikrimi söylüyorum.

Eşinizin yaşı kaç
Bence yaşlar kaç olursa olsun evlilik 2 seneyi doldurmadan çocuk yapılmamalı
Yaşınız çok güzel daha fazla ertelemeyin derim hem kuşak farkı oluşmaz hem de enerjiniz daha fazla yeter çocuğunuza
Esim de 29 yasinda. Saglik acisindan 30 dan once daha uygun gibi bir yazi okudum bugun. Biraz da ondan etkilendim sanirim. Ben simdi korkup erteliyorum ama yas ilerledikce de enerjim azalacak.

Esim degil ama ben gittim butun testleri yaptirdim. Herhangi bir sikinti yok cok sukur. Ben erteliyorum ama bir sorunum var mi bir muayene oluyum demistim birkac ay once ama erkeklerde cocuk oncesi muayeneden gecmeleri gerekiyor mu bakin bunu dusunmemistim.

sen rahim filmi çekildin m? (hsg)

erkekler için de gerekiyor tabiki
erkeklerde durum daha detaylı
bir damla spermden dolu sonuc cıkıyor
benim eşimde sıkıntı oldugu için 4 senedir olmadı cocugumuz.
son zamanlarda erkeklerde sıkıntı daha cok cıkıyor.

eşin de ürologa gitsin ,bulundugun şehirdeki hastaneleri ara sor
sperm testi yapıyor musunuz diye
devlet hastanesınde ücretsiz yapılır bunun için para vermene gerek yok, bir de ürologa gitsin yıne devlet hastanesinde film çektirsin varikosel için
gittiğinde doktorlara 1 seneyi aşkındır korunmadık cocuk olmadı desin o zaman yaparlar eşine de gerekli tüm testleri:)

insallah sorun cıkmaz.Allah gönlünüze göre versin

25 yaş ve sonrası diye düşünüyorum.

Maddi manevi ruhen fiziken vs hazır hissediyorsanız neden olmasın?
Çocuk ile yapamayacaginiz çok yapmak istediğiniz şeyler varsa erken olabilir.. ya da olmaz..
4 çocuk planıniz varsa geç olabilir.. ya da olmaz..
Kimse bilemez..
Ideal yaş herkes için farklıdır..
Kimi mesela 25 der ama ben o yaşta hem okuyor hem çalışıyor hem hasta babaanneme bakıyordum değil çocuk evlenmek için bile ideal yaş değildi bana göre..
Oğlundan 40 yaş büyük velim var okulda.. böyle güzel bir anne çocuk ilişkisi nadir görülür.. sabırlı anlayışlı ve eğlenceli bir anne kendisi..
Bence kişinin karakteri hayata bakisi nasıl o önemli.. herkes farklı..
Illa genç olmak sabırlı olmak değil.. ya da yaşını almış olmak olgun yapmıyor insanı..
Siz hazırım istiyorum diyorsanız bunu ancak siz bilirsiniz..

Esim de 29 yasinda. Saglik acisindan 30 dan once daha uygun gibi bir yazi okudum bugun. Biraz da ondan etkilendim sanirim. Ben simdi korkup erteliyorum ama yas ilerledikce de enerjim azalacak.
ben erteleye erteleye 38 e geldim:)
artık kendiliğinden de olmuyor
bence yasın ideal
ne erken ne geç
28 yasındaki enerjim yok evet hatta 35 yasındaki enerjim dahi yok.

Neden konu açtın diye mi sormuşum? İlk cümlenin devamında yazdıklarımı da okusaymışsın keşke. Evet şunun bunun ideal yaşı kaçtır konulu başlıklar saçma geliyor. Neden saçma geldiğini de açıkladım. Yaşının insanı olan var, olmayan var. 20 yaşında anne olmuş kadın için ideali 20, 30 yaşındaki için ideali 30’dur. Herkesin verdiği sayıyı toplayıp ortalamasını mı alacaksın?

İstediğin dertle ilgili konu açabilirsin. Beni bağlamaz. Sadece fikrimi söylüyorum.
Aciklama yaparken bile actigim konunun gereksizligini anlatiyorsunuz. Evet aritmetik ortalamasini alacagim. Yasim gecmisse de oturup yeni formullerle yasimi bulana kadar hesap yapacagim. Size gereksiz geliyorsa yorum yapmaz gecersin. Ya ben dert etmisim ki soruyorum. Gereksiz de gereksiz demek nasil bir kafanin urunudur.

sen rahim filmi çekildin m? (hsg)

erkekler için de gerekiyor tabiki
erkeklerde durum daha detaylı
bir damla spermden dolu sonuc cıkıyor
benim eşimde sıkıntı oldugu için 4 senedir olmadı cocugumuz.
son zamanlarda erkeklerde sıkıntı daha cok cıkıyor.

eşin de ürologa gitsin ,bulundugun şehirdeki hastaneleri ara sor
sperm testi yapıyor musunuz diye
devlet hastanesınde ücretsiz yapılır bunun için para vermene gerek yok, bir de ürologa gitsin yıne devlet hastanesinde film çektirsin varikosel için
gittiğinde doktorlara 1 seneyi aşkındır korunmadık cocuk olmadı desin o zaman yaparlar eşine de gerekli tüm testleri:)

insallah sorun cıkmaz.Allah gönlünüze göre versin
Amin. Insallah sizin de istediginiz zamanda hayirlisiyla olur cocugunuz. Evet rahim filmi de cekildi. Soylediklerinizi arastiracagim. Cok tesekkur ederim.

Back
X