• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak?

Merhaba hanimlar,
25 yasindayim ve 5 aylik evliyim. Normalde uzunca seneler cocuk sahibi olmam diye dusunuyordum. Esimde boyle dusunuyordu. Ancak simdi cocuklari gordukce icim eriyor. Ikimiz de calisiyoruz. Kariyerimize odaklanmak ve borclarimozi hafifletmek istiyoruz. Ama esimle konustugumda 3 4 sene ileriye atiyor konuyu. Yok borc bitsin sonra araba alalim sonra su plani yapalim bu plani yapalim derken epeyce ertelenmis oluyor. Borclarimiz var ama bir cocuk sahibi olsak bakabilecek bir gelirimiz de var cok sukur. Normalde mantikli dusunup hareket eden bir insanim ama cocuklari gordukce dedigim gibi icim eriyor resmen. Sizce ne kadar zaman gecmeli cocuk sahibi olmak icin? Siz kac yaslarinda anne oldunuz mesela?
28de evlendim evlendikten 3ay sonra hamile kaldım.29da anne oldum.cok güzel bir kariyerim vardı.suan ücretsiz izindeyim.biraz büyüsün bebegim sonra devam edecem.kariyer bekleyebilir.zaten okadar güzel bişeyki hergün iyiki diyorum.bence sizde cok ertelemeyin.cünkü istediğiniz an olmama ihtimalide var.sahsen ben ya olmazsa diye hiç ertelemedim.cok sükür oldu.rabbim isteyen herkese nasip etsin

Bende bu düşünce ile 4 yıl hamile kalmadım. Sonra bir gün hamile olduğumu öğrendim. Sürpriz oldu. Yarım kalacak çoğu şey diye düşündüm ama hiçbiri yarım kalmadı. Tam Zamanlı bir bakıcı buldum her işimi yapıyorum.
Ama kızımdan önce yaşamiyormusum..
Onu anladım. . Hayat onunla başladı.. mutluluk neymiş o masum melek öğretti bana..

Çocuk her iki tarafında ortak kararı olmalı,şuan istemiyorsa zorlamayın.32 yaşındayım benim de yok şuan ben öleyim o zaman:işsiz:

ben de 3-4 sene çoxuk istemiyorum diye evlendim neyse ki bu fikrimden 2. ayda vazgeçip eşimi de ikna edip korunmayı bıraktım. 3.5 sene çocuk olmadı. şimdi çok şükür tüp bebekle hamileyim.

3-4 sene çok uzun bir zaman. siz onu 1 yıla bağlayın bence

5 ay daha çok erken , evliliğinizi yaşayın biraz 1 sene olsun en azından.
Hiç bir şey planlı olmuyor malesef hele ki çocuk , planladığım gibi olsaydı eğer hamile kalmış , doğurmuş bile oluyordum şuan daha hamile bile değilim ... akışına bırakın hayırlısı olsun herşeyin.

5 ay çok erken. Ama 3-4 sene de çok uzun bir süre.
Ha deyince olacağının garantisi de yok. Eşinle konuş orta yolu bulun. Planlamaya başlamadan sağlık kontrolünden geçin ikiniz de.

Ben 2 sene dolmasına yakın istiyorum dedim. Gerekli tetkikleri oldum. Ama ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı. Sonuç olarak 3 senelik evliyken doğum yaptım. Yani biz plan yapsak da Allah ne zaman kısmet ederse o zaman oluyor.
Henüz erken gez toz. Ama daha erken istiyorsan eşinle ortak karar verin.

Biz evlenirken eşim de 5 yıl 5 yıl dedi. sonra aile baskısı arkadaşların çocuklarina imrenme falan derken bir yılının dolmadan eşim çocuk çocuk diye tutturdu :)))
Akışına bırakın 5 ay bana göre de erken. Bu tur seyleri dert etmeyin. Zamanı varsa kismetinizde varsa gelir çocuk. L

Bencede 1 yıl beklemek iyi, evliliğiniz oturmuş olur, ama 3-4 yıl uzun geldi banada. Arkadaşlar da yazmış ha deyince hemen olacağının garantisi Yok, hayırlısı olsun

ben evlılıgımın 7. ayında hamıle kaldım
cok borcumuz vardı
borcları aracımızı satarak kapadık
sonra cocugun cok cıddı masrafı cıktı
hıc kımseden yardım ıstemedık kendı basımıza yaptık ve epey zorlandık
ınsan cocuguna en ıyısını de almak ıstıyor tabı...

borcumuzu kapatmamıza ragmen zorlandık o sırada esım ısten cıktı ıs kurdu falan hayatın boyle suprızlerı olabılıyor yanı
bazı seylerı garantıye alın derım
cocuk bu zorlanınca gerı de gonderemıyorsun

Merhaba hanimlar,
25 yasindayim ve 5 aylik evliyim. Normalde uzunca seneler cocuk sahibi olmam diye dusunuyordum. Esimde boyle dusunuyordu. Ancak simdi cocuklari gordukce icim eriyor. Ikimiz de calisiyoruz. Kariyerimize odaklanmak ve borclarimozi hafifletmek istiyoruz. Ama esimle konustugumda 3 4 sene ileriye atiyor konuyu. Yok borc bitsin sonra araba alalim sonra su plani yapalim bu plani yapalim derken epeyce ertelenmis oluyor. Borclarimiz var ama bir cocuk sahibi olsak bakabilecek bir gelirimiz de var cok sukur. Normalde mantikli dusunup hareket eden bir insanim ama cocuklari gordukce dedigim gibi icim eriyor resmen. Sizce ne kadar zaman gecmeli cocuk sahibi olmak icin? Siz kac yaslarinda anne oldunuz mesela?
37 yim hala olmadım
hep aynı yorumu yapacağım
25 yasında sevgilimle elele laylaylom geziyordum
anne olmadım
ıyıkı de olmamısım ve yasamam gereken herseyı yasamısım,
ah keske sunu da yapsaydım dediğim hiçbirsey yok
genclık bir kere gelıyor
o yasta o kadar sorumluluk almadıgım için şanslıyım

Hem evliliginiz cok yeni hem de yasiniz cok küçük. Ustelik bir de borclarınız varmis. Esiniz hakli bence.
Ha diyince olmayabilir diyenler var da ya ha diyince olursa? Hani 35 40 yasinda olsaniz anlarim da zaten 3 sene sonra da 28 oluyorsunuz. 28 yasinda yapmaya karar verseniz ve olmasa bile önünüzde denemek icin onlarca sene olacak.
Esinizle evlenmeden once konusmussunuz bir de bunu. Bir kadin istemedigi zaman anne olmama hakkina sahipse bir erkek de baba olmama hakkina sahip. Yerinizde olsam evliligimin ve gencligimin tadini cikaririm.

Evet evdeki hesap çarşıya uymuyor,Rabbim nezaman verirse ozaman oluyor.5 yıllık evliyim 4 aylık hamileyim,bana kalsa 2 yıl sonra istiyordum ama isteğe göre değil bu işler herşey nasip hayırlısını istemek gerekiyor.

Çocuksuzken yapmak istediğiniz bir şey yok mu hiç?
Var tabi ki var ama hormonal mi donemsel mi bilemiyorum. Imreniyorum cocuk gorunce..
Arkdaslar siz yazmıssınız 1 ay sonra kaldım diye ama bunun garantisini arkadasa veremessiniz. Kalabilen kadar kalamayanda cok var neden okadar yıl öldürsün
Arkadaslarim da oyle soyluyorlar. Cocuk sahibi olamayan cok cevremde korkuyorum biraz acikcasi..
Bence ikiniz de doktora giderek kontrollerinizi, testlerinizi yaptırın. Çocuk sahibi olmanıza engel herhangi bir durum var mı öğrenmiş olursunuz. Eğer sıkıntı yoksa erteleyin bebek işini. 5 ay çok erken.
En mantiklisi bu sanirim. En yakin zamanda doktora gitmek lazim. Bir engel yoksa biraz daha bekleyebilir sanirim..

Var tabi ki var ama hormonal mi donemsel mi bilemiyorum. Imreniyorum cocuk gorunce..

Arkadaslarim da oyle soyluyorlar. Cocuk sahibi olamayan cok cevremde korkuyorum biraz acikcasi..

En mantiklisi bu sanirim. En yakin zamanda doktora gitmek lazim. Bir engel yoksa biraz daha bekleyebilir sanirim..

bu engele baglı birsey degil. Etrafımda engeli olmadıgı halde 4 yıl sonra dogum yapan arkadasım var digeri 3 yıl biri 2 yıl bende kist var ama asla engel degil tüm degerleriniz iyi dedi esinle senin ona ragmen hala olmadı. yaklasık 1bucuk yildir
düşünün yani :) bide engel olmus olsa ohooo )

araba lüks ihtiyaç
araba içib bebeği ertelemek bencillik bana göre

madd durumunuz siz ücretsiz izne çıktığınızda geçinmenizi sağlayacaksa yapın

hiçbir engel yokken çocuk sahibi olamayanlar var

bu bilgilere göre hareket etmeyin derim
yakınımız ne kadında ne adamda sıkıntı olmuyor doktor her kontrolda önümüzdeki ay kesin diyor vitaminlerle gönderiyor
kaç doktor değiştirdiler
olmuyor doktorlarda anlamıyor diye umut kestikten sonra oldu (5 yıl sürdü hastanelerde gelgitleri, tüp bebek tedavileri hepsi toplam)

Back
X