Evet çok şükür biraz birikimimizde var.Manen hazır olduktan sonra,maddi durumunuz var mı diye sormak istedim bir anda.. malum durumlar.
Evliliğiniz rayindaysa eşinize güveniyorsaniz eşiniz haklı evlat dünyanın en güzel en zor şeyi ama madem anne baba sevgisinden eksik buyudunuz mükemmel bir anne olursunuz insaAllah çok zor gerçekten ama aynı zamanda çok güzel sizi bu dünyada koşulsuz şartsız surtsuz seven hayat enerjisi veren bişey yoruldugunuz zamanlar elbet olacak ama esiniz destek olursa evinizin neşe kaynağı olacak mucizeÇocuk sahibi olmak… 3,5 yıldır evliyim. Çok şükür Allah bozmasın güzel bir evliliğim var. Eşim çocuğa çok istekli ama hiç bir zaman zorlamadı hep anlayışla sen ne zaman istersen dedi ne zaman hazırsan dedi. 1-2-3 derken 4. Yıl gelecek kısmetse ve eşim fazla dillendirmeye başladı. Beni sorarsanız bir korku, endişe var hemen hemen herkeste olduğu gibi. Eşim bana karsı çok ilgilidir. Bu ilgiyi kaybetmekten korkuyorum. Tabiki film gecelerimiz hop hadi dışarı çıkalımlar olmayacak. Bunları biliyorum. Ben dolu dolu bir sevgi görmedim ne annemden ne babamdan. Sevgiye, ilgiye açımdır hep. Bir zamanlar bunu düşün düşün bir hal olmustum ben nasıl çocuğuma bakarım, severim diye. Ama artık o eski korkularım gitti. Sadece eşimin ilgisinn azalmasından korkuyorum. Eşime şakala karısık ohoo çocuk oldu mu unutursun artık beni dedim güldüm oda olur mu öyle sey ikinizede bakarım ama çocuk olunca seninde benimde ilk aklımıza gelen herseyden önce o olacak emin ol dedi. Evet eminim bu böyle kendime sorunca tabiki çocuğum diyorum. Geçenlerde ufak bir kavgasıda oldu. Seni mutlu etmek için elimden geleni yapıyorum herkes erken baba oluyor bende baba olmak istiyorum ama sen hep hazır değilsin ne istersen yaptım hep herseyi mutlu olabilceğin şekilde yaptım senden tek istediğim bir çocuğumuz olması dener denemez olacağınıda bilmiyoruz ki olmazsa bile canın sağolsun ama sen hiç yanasmıyorsun dedi… Sürekli birşeyleri planlama derdindeyim. Bir 10 kilo vermem gerek. Sıkı şekilde diyetteyim spora başladım. Ha verdim vericem diye uğraşıyorum. Ben 25 eşim 27 yasında bu arada… bu konuda sizin endişeleriniz var mıydı bebekten sonra evliliğiniz ne durumda ? Nasıl ilerledi ? Umarım zamanı ne zamansa bende sağlıklı hayırlı bir evlat sahibi olurum ve tabi olmayan isteyen herkese nasip olsun insallah.
Hayır.. yarışmak ne çirkin bir kelime… Yanlıs anlaşıldım sanırım. Benim bahsettiğim eşler arası soğukluk oluyor ilgilenme vs olmuyor ya.. sürekli hersey çocuk üzerine oluyor evet ama bizlerde bireyiz… ilk kendimiz mutlu olmalıyız ki evladımızı mutlu edelim.. ilgisiz buyuyunca malesef korkuyosunuz işte…Eşinizin ilgisinin azalacağını düşünmeniz tuhaf..ilk defa böyle birşey duyuyorum.o sizin çocuğunuz olacak ,yarisacaginiz bir kişi değil ki..sadece artık herşeyi 3 kişilik yapacaksınız..
Evet daha şimdiden pimpirikleniyorum biraz. :) çok teşekkürler..Evliliğiniz rayindaysa eşinize güveniyorsaniz eşiniz haklı evlat dünyanın en güzel en zor şeyi ama madem anne baba sevgisinden eksik buyudunuz mükemmel bir anne olursunuz insaAllah çok zor gerçekten ama aynı zamanda çok güzel sizi bu dünyada koşulsuz şartsız surtsuz seven hayat enerjisi veren bişey yoruldugunuz zamanlar elbet olacak ama esiniz destek olursa evinizin neşe kaynağı olacak mucize
Zaten çocuk oldu mu insanın dünyası değişir.. çocuk eminim ki güzel bir duygudur hele ki sevdiğiniz insanla…Valla çocuk dünyanın en muhteşem şeyi. Ama en yorucu sorumluluk denebilir.
Doğru diyorsunuz…4 yıllık evliyim yazınca 30'ları aştınız sandım.
Erken evlenmişsiniz ama bebek sahibi olmak icin yeterli bekleme süresi bence 4 yil.
Sartlar uygunsa, maddı - manevi olarak, eşinizin istegine karşılık verin.
Nihayetinde çocuk sahibi olma niyetiyle de evlendiniz.
Yeni bir mevzu degil. Binevi söz verdiniz.
Ben aylarca calıstım az çok kenarı attım + ekstrada birikimimiz var çok şükür. Buna güvenerekten.Nereye kadar derinleşeceği belli olmayan ekonomik kriz başladı valla biz manevi olarak çok istesekte ikinci çocuğu yapamıyoruz ülkenin durumuna endişelenmekten bu durum sizi hiç korkutmuyor mu
İşimiz gücümüz var evimiz arabamız var ama yinede ikinciyi yapamıyoruz bi tek bende mi maddi kaygı var acaba
İlk çocuk sizinki birikimmvarsa ben yapardım kesin çocuktan sonra gerçekten aile oluyor eşler benceBen aylarca calıstım az çok kenarı attım + ekstrada birikimimiz var çok şükür. Buna güvenerekten.
Benim yazinizdan anladığım ,siz dünyanın merkezinde olmak istiyorsunuz..tabi ki herşey çocuk üstüne olacak..eşler arası soğukluk olması ise ,çocuk olmayincada oluyor.çocuk olunca ortak konuşacak konulariniz oluyor...evinizde neşe oluyor...sizde cocuklasip hayatın sıkıntılarından bir nebze olsun uzaklasiyorsunuz...kizim 6 yil sonra dogdu..ilk yıllar evlilik güzel oluyor ama sonra bir boşluk oluşuyor..sizin dusuncenizin aksine paylaşım azalıyor..Hayır.. yarışmak ne çirkin bir kelime… Yanlıs anlaşıldım sanırım. Benim bahsettiğim eşler arası soğukluk oluyor ilgilenme vs olmuyor ya.. sürekli hersey çocuk üzerine oluyor evet ama bizlerde bireyiz… ilk kendimiz mutlu olmalıyız ki evladımızı mutlu edelim.. ilgisiz buyuyunca malesef korkuyosunuz işte…
Kesinlikle çok korkunç.Nereye kadar derinleşeceği belli olmayan ekonomik kriz başladı valla biz manevi olarak çok istesekte ikinci çocuğu yapamıyoruz ülkenin durumuna endişelenmekten bu durum sizi hiç korkutmuyor mu
İşimiz gücümüz var evimiz arabamız var ama yinede ikinciyi yapamıyoruz bi tek bende mi maddi kaygı var acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?