Çocuk sahibi olmak

Tek kalamıyoruz ama sevgimiz çoğalıyor dediğiniz gibiyse :) aile, yuva kurmak denilen şeyde bu sanırım..

Bence, maşallah eşiniz iyi huylu, anlayışlı ve sizi de çok seviyor. Baba olmayı bu kadar istediği halde size anlayışla yaklaşıyor. Böyle biri tüm güzellikleri hakediyor. İyi bir eş olduğu gibi Allah'ın izniyle iyi de bir baba olur. Eşinizin mutluluğu bence size ve evliliğinize yuvanıza da yansır diye düşünüyorum. Bazı şeyler akışına bırakılmalı, güzel niyetlerle güzel düşüncelerle yaklaşılmalı. Hayırlısı olsun.

Biz evliligimizin basinda hemen baba ve anne olduk. Esimin bana karsi olan ilgisinin eksildigini hic hissetmedim. Tabi dediginiz gibi evlilik hayatiniz degisiyor, ama anne baba olmak da insana bir cok sey katiyor. Güzel kücük bir aileyiz simdi. Dünyayi verseler degismem. Biz ama bastan suna dikkat ettik: ne olursa olsun, nekadar stresli olursa olsun her gün birbirimize biraz zaman ayirdik.bunu yaparken bazen koltukta ikimizin uyuyakaldigi da oldu ama bu sadece bizim zamanimiz. Ben iliskimizin eksildigini hic hissetmedim. Tam tersi beraber büyüyoruz gibi daha cok. Kendinizi baski altina almayin. Bence bir kadin kendini hazir hissetse bunu hissediyor. Baskasi söyledigi icin, bu es dahi olsa, hamile kalmamali, cünkü annelik icin kendini hazir hissetmesi cok önemli. Hakkinizda hayirlisi. Insallah beraber bir yol cizebilirsiniz⚘

38 yaşında 1 aylık anneyimÇocuk sahibi olmak tartışmasız muhteşem bı duygu.Hayatimda yaşadığım en en güzel şey kızım.Eksikmisim ondan önce,şimdi tamamlandim.Ama evliliği etkilio mu derseniz bence etkilio.Biz hareketli bı cifttik.Gezme,yeme,içme,hergun film seansları,sarılarak uyuma...Hepsi hayal oldu bunların.Mesela bu saat oldu bütün gece uyumayan kızımı uyutmaya calisiorum.Esimle bu yaptıklarımızı çok ama çok özledim.Buyuyunce eskisi gibi olur muyuz diorum,bazen bunalımda hissediyorum sanırım biraz lohusa depresyonumda var.25 erken bı yaş değil yapılabilir bebek.Benim yaşıma kalmamanizi tavsiye edebilirim

Hiç hazır değilsin bence yapma

Evet bende alıstırıyorum aslında kendimi bu yıl belki

çok teşekkürler gerçekten içimi okudunuz… düşkünlük diyelim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Burda yazilanlari okuyunca icimi bi korku kapladi. Bebegin evliligi sarstigini, esin ilgisinin azalacagini soyluyor herkes net bi dille. Bilsem cocuk yapmazdim gercekten

Bana siz çok toy geldiniz yaw. Ve bir de şöyle söyleyeyim o ilgiyi kesinlikle kaybedeceksiniz ama bu tek taraflı olmayacak. Siz de eşinizle eskisi gibi ilgilenemeyeceksiniz. Yaşınızdan dolayı sanırım fazla romantik buldum ben sizi. Çocuk dünyanın en zor sorumluluğu.
Değil eşinizi , kendinizi bile bir kenara bırakıp tüm ilgiyi ona vermeniz gerekiyor.

Burda yazilanlari okuyunca icimi bi korku kapladi. Bebegin evliligi sarstigini, esin ilgisinin azalacagini soyluyor herkes net bi dille. Bilsem cocuk yapmazdim gercekten
Yok artık koca için çocuktan mı vazgeçiyorsunuz? Neymiş bu kocalar maşallah. Evet keşke yapmasaydınız. Ne sandınız bebek yaparken ? Kenara koyar , kocişimin ağzına üzüm veririm falan mı ?

Yok artık koca için çocuktan mı vazgeçiyorsunuz? Neymiş bu kocalar maşallah. Evet keşke yapmasaydınız. Ne sandınız bebek yaparken ? Kenara koyar , kocişimin ağzına üzüm veririm falan mı ?
Ay aynen aynen.
Ben de aşk evliliği yaptım, kocamı da severim. Ama asla böyle kocişçi bir kişilik olmamışım demek ki. Çok garipsedim koca koca kadınların “kocişim benle ilgilenmezsee amaa “ tavrını. Yani demeyeyim diyorum da bebek büyütmek evcilik gibi değil arkadaşlar. Yedir giydir uyut agu gugu değil yani. İnanın yapış yapış romantizme sizin de enerjiniz kalmayacak zaten

Yok bunlar bebeklerini ihmal eder kocalarını etmez ben kk da gördüm bu kadar buldumcuk sendromu. Koala gibi yaşıyorlar.
Neden biliyor musun ? Hayatta başka tutunacak bir dalları yok. Adamlara bildiğin kenetlenmişler. Ulan azıcık kendinizi sevin, bir meşgale bulun, gidin çalışın. Nedir bu kocaaaa da koca. Ay okurken ben darlanıyorum.

Çocuktan sonra eşinizin söylediği gibi öncelik değişiyor o da ister istemez oluyor akışına öyle gidiyor yani. Sizde de aynı değişim olacak ve farkına bile varmayacaksınız. Eşimle çocuğumuza dönüşümlü bakıyorduk ben izne ayrılmadan önce, hangimiz işteyse diğerine mesaj atardı ilk sorduğumuz soru oğlum napiyor, uyudu mu yemek yedi mi, ağladı mı o sizin ekibe katılan en minnoş üye olacak. Zor mu evet çok ama çok zor, aşırı zor, baya baya zor ancak insanoğlu herşeye ayak uydurabilecek fıtratta yaratılmış bir şekilde yeni hayata adapte oluyorsunuz. Ve eşinizin şimdiye kadar görmediğiniz yönlerine şahit oluyorsunuz, ben yeniden aşık olmuştum eşime o kadar ilgili mükemmel bir baba oldu ki ikisini vakit geçirirken izlemek, gördüğüm en güzel manzaraya dalıp gitmek gibi
Siz de evleneli epey zaman geçmiş bence şartlarınız uygunsa bebiş için vakit gelmiş gibi

Hele ilk zamanlar eşimin en kıymetli ilgisi, işten gelince çocukla ilgilenip benim uyumama fırsat oluşturmasıydı. Çocukla beraber ilgi alaka dediğimiz şeyin de rengi değişiyor bir müddet zaten çünkü kadının ihtiyaçları da değişiyor bu süreçte.
Bu eşler arasına soğukluk giriyor demek de değil. Bizim iki çocuğumuz var onlarla beraber eşimle aramızda farklı bir bağ oldu, ilişkimiz kötüye gitmedi ama onlardan önce ve onlardan sonra hayatımızda birçok değişiklik oldu. Yetişkin insanların bunu düşünebileceğini umuyor insan

Geçen sene bu zamanlarda aynı konuyu açsanız yorumum başka olurdu.

Ama ben market raflari boşken ve enflasyon bu seviyedeyken dunyaya cocuk getirmeyi dogru bulmuyorum. Kaldi ki daha dünya krizi baslamadi. Ikinci vurgun da o zaman gelecek.

Sali günü dogum yaptim ve bebeklerimi bu zamanda bu ulkede dünyaya getirdigim icin mahcup hissediyorum. Yasiniz genc bence bir süre önünüzü görmeyi bekleyin.

İlk çocuk sizinki birikimmvarsa ben yapardım kesin çocuktan sonra gerçekten aile oluyor eşler bence
Sizi çok kınadım bu yorumunuz icin.
Çocuk olmadan da aile olunur.

Gerçek aile sahte aile diye bir kavram yoktur.

İki kişi de ailedir üç de dörtte. Hepsi aynıdır ailedir. Sadece çocuğu olan aile değildir.
Söyleminiz çok ayıp.

Sevgiler.

İlk çocuk sizinki birikimmvarsa ben yapardım kesin çocuktan sonra gerçekten aile oluyor eşler bence

Cocuk sahibi olmamayi tercih edenler var, onu gectim.

Cocuk sahibi olamayan insanlar var. Aramizda da bolca böyle kadin var.
Dilin de biraz kemigi olur.
Ne yani simdi onlar aile degil mi?

Valla 6 yıl rahatça gezdik yedik içtik. Bi şey içimde kalmadı. Bizde de eşim daha fazla istiyordu çocuk. Sonra zamanı geldi tamam dedik. Şükür allah da hemen nasip etti. 33 yaşındayım.

Bekliyoruz bakalım merakla nasıl olucak diye

Tüpbebek merkezinde çalışıyorum. O kadar güzel eşler var ki. Çok güzel de aileler. Çocuksuz da tamlar

Nereden biliyosunuz baska dalımızın olmadığını en azından ben kendi adıma konusayım nereden biliyorsunuzda bu kadar bilmiş bilmiş konusuyormussunuz neymiş tek dalımız kocamızmışmış. Ben eşimle ayrılma noktasına kadar geldim tüyüm bile kıpraşmadı olmuyosa biter dedim kapadım konuyu. Kimseye eyvallahım olmaz. Evet ilgisiz büyüdüm ama zamanında tek kalabilmeyii herseyi kendim yapabilmeyi öğrendim çok şükür. Benim bahsettiğim eşim fazla ilgilidir benim. İnsanın bir anda hayatı değişecek bu olay. Siz dümdüz bir evlilik yaşamış gibisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…