Çocuk sahibi olmaya hayır. Çocuk sahibi olmamak için 40 neden

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.301
42.832
$psikopat anne.jpg

43 yaşındaki Corinne Maier yazdığı "Çocuğa Hayır: Çocuk Sahibi Olmamak İçin 40 Neden" adlı kitabıyla ülkesi Fransa'da büyük tartışmalara yol açtı. Yazara göre çocuklar rahatsız edici ve can sıkıcı yaratıklar. Maier "Çocuk yetiştirmek çok zaman alıyor ve üstelik buna değmiyor çünkü mükemmel bir çocuk yetiştirebilmek mümkün değil" dedi. Yazar bu nedenlerden dolayı çocuk yapmanın "gereksiz" olduğunu savunuyor ve son dönemlerde çocuk yapan ünlüleri de "modaya uygun olmak" için bu zahmete katlanmakla suçluyor. hürriyet
 
Eğer amacınız mükemmel bir çocuk yetiştirmekse, bunun imkansız olması durumuna katılıyorum çünkü mükemmel bir çocuğun herkes için kabul edilebilir bir tanımı olduğunu düşünmüyorum, ama daha da önemlisi bir insanın mükemmel olması gerektiğine inanmıyorum. Yine de yazara saygı duymak gerek, herkes çocukları sevmek, çocuk dünyaya getirmek zorunda değil, böyle düşünenler üremesin zaten bence :)
 
valla kitabı çok merak ettim, ama hayatta türkçeye çevrilmez bu:KK53::KK53:
 
Çocuk sahibi olanlara sormak lazım bu soruyu.
Bakış açısıyla ilgili bence mükemmel olmasa da onu severim ki ben :emir_bebek::nazar:
Yazara katılmıyorum bence isteyen herkesin böyle bir sevgiyi yaşaması gerekiyor.
 
Yazara son derece katılıyorum demek isterdim ama henüz maddeleri görmeden bir şey diyemeyeceğim.

Bana göre çocuk yetiştirmek büyük sorumluluk ve bunun altına giresim yok.
Nasıl bir çocuk olacak? Nasıl bir geleceği olacak? Düzgün yetiştirebilecek miyim? Düzgün yetiştiremezsem sonucuna katlanabilecek miyim? Ya doğuracağım çocuk bugün yaka silktiğimiz insanlar gibi biri olursa kendimi nasıl affederim?

 
haberi görünce gülse birsel aklıma geldi, o da çocuk sevmiyormuş, hatta dizilerinde buna göndermede yapıyor bazen, o bi kitap yazsada okusak,:KK53::KK53: sadece farklı fikirleri merak ettiğimden, çocuğum var çünkü
 
3.çocuğunu yeni kucağına almış bir anne olarak bu yazara katılmıyorum.gerçi maddeleri görmedim sebeplerini okumadım ama mükemmel bi anne değilim çocuklarımı da mükemmel yetiştiremiyorum ama onları çok seviyorum..

iyi ki doğmuşlar :)
 
3.çocuğunu yeni kucağına almış bir anne olarak bu yazara katılmıyorum.gerçi maddeleri görmedim sebeplerini okumadım ama mükemmel bi anne değilim çocuklarımı da mükemmel yetiştiremiyorum ama onları çok seviyorum..

iyi ki doğmuşlar :)

ooo kadesa sen buraya takılırmıydın, hoşgeldin ama burası çok tehlikeli söyliyim:KK1::KK1:

Allah bağışlasın, ömürlü mutlu olsun yeni bebeğiniz:13::13:
 
bunu yazan bayan yazarı acaba leylekler mi getirdi yada anasının şeyinden 40 yaşında olarak mı çıktı
. laf olsun diye yazmış bence sırf adından söz ettirmek için.
dünyadaki hangi canlı üremiyor ki ..
ondan çocuk yapacak adam bulamamıştır bence onun dışa vurumunu yaşıyor..
 
Şöyle bir göz attım da kadının zaten 2 çocuğu varmış:KK9:

 
Çocuk yapıp yapmama özgürlüğü kişinin kendisine aittir. Bu bayan kendi düşüncelerini yazmış. Heralde anaç duygulara sahip değil. Ben çocuk için tedavi gören biriyim olumsuz sonuçlar aldım ama yılmadım yani normal gebe kalmak çok kolay ancak bir de gebe kalmak için dışarıdan uğraş verenler var benim gibi iğneler olanlar, yumurtasını toplatıp, transfer yaptıranlar, o ilaçların yarattığı psikolojik etkiler hepsi bir çocuk için ve içinizde çocuk sevgisi anaç duygular varsa yaşadığınız hiçbir acının önemi kalmıyor yoksa doğum sancısı çeken kişilerin bir daha çocuk yapmaması gerekirdi. Ama tabii şuna da katılıyorum çocuk olduktan sonra kendi hayatınız diye bir şey kalmıyor tamamen ona odaklı bir hayat yaşıyorsunuz onun sağlığı, beslenmesi, okuması için. Tüm herşeyden feragat etmek gerekiyor. Çocuk belli bir yaştan sonra kendi kendine bakabilse bile evlense bile anne baba olma içgüdüsü bitmiyor. Ama herşeye de değer bence anne olanlar daha bilir ancak herkesin kendi tercihi ben özgürlüğümden yanayım hayatımı yaşamak istiyorum, kariyerimi bitiremem ya da bu dünyaya çocuk getiremem gibi düşüncelerle yapmayanları da destekliyorum hatta çocuk istemeyip sırf çevre baskısından dolayı yapan çok insan da var. Çocuk sahibi olmayan birinin başkası adına bu tür yazılar yazıp insanları korkutmasına da anlam veremiyorum.
 
Son düzenleme:
Şöyle bir göz attım da kadının zaten 2 çocuğu varmış:KK9:


hmm o zaman sözümü geri alıyorum az önce yazdıklarımda çocuk sahibi olmayan birinin bunları yazmasını onaylamıyorum demiştim. Demek ki yaşadığı tecrübelerden yola çıkmış o zaman pişman mı yani çocuk yaptığı için :26:
 
hmm o zaman sözümü geri alıyorum az önce yazdıklarımda çocuk sahibi olmayan birinin bunları yazmasını onaylamıyorum demiştim. Demek ki yaşadığı tecrübelerden yola çıkmış o zaman pişman mı yani çocuk yaptığı için :26:

Klasik şikayetleri yazmış işte, çalışan anne olmanın hapiste olmaya benzediğinden, sevgilisiyle arasındaki romantizmin ve cinsel yaşamın eskisi gibi olmadığından bahsetmiş. Modern annelerin elleri bağlı ve bir tokat atsan çocuğuna sana canavar gözüyle bakıyorlar, çocuklarına hayır cevabını veremiyorlar demiş.

Bir de kendisi tek çocukmuş ve çocuk sahibi olmasını da buna bağlıyor. Çoğu insanın yalnız kalmamak ve sevilmek için çocuk yaptığını söylüyor ama bu iyi bir aile oluşturmanın garantisi değilmiş. Bazen çocuk yapmak ve aile olduğunu zannetmek de başka bir tür yalnızlık getirebiliyormuş.

Yani kısacası evet pişman:KK52:
 
Bir çocuğum var mükemmel bir anne değilim çocuğum da mükemmel değil zaten mükemmel olmak zorunda da değil. Simdi düşündüm de 2. Zamanı gelmiş :KK53:

Yazarım düşüncesine saygı duyuyorum ama nedenleri cok basit geldi bana ve pişman olmasına çok üzüldüm. Ben kızım uyurken bile özlüyorum yahu:)
 
bunu okurken tomris oğuzalp geldi aklıma . ölmeden önceki röportajında Bir de önemli bir nokta var, anne olmak hiç istemedim. O sorumluluğu almadığım için de geleceğin pek bir önemi yoktu benim için. Şimdi çok pişmanım. Keşke bir çocuğum olsaymış. Bana bakardı yahut bakmazdı orası pek önemli değil ama hiç değilse bayramlarda elimi öpmek isteyen birisi olurdu. demişti.

hiç aklımdan çıkmıyor. insanın çocuğu olmalı cocuğunun da kardeşleri olmalı. En Büyük TÜRKİYE
 
X