çocuk sahibi olmayanlar moralimizi düzeltelim mi???

tgbclk

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
99
19
16
İstanbul
Arkadaşlar hep kısırlık, sperm sayısı, rahim filmi,..... konuşmaktan sıkıldık. Ben çocuğum olmadığı, herkese kıyasla daha geç olacağı için kendimi şanslı hissediyorum. Komik mi geliyor? Ama gerçek... Bunlar benim gerçek hislerim. Kendimizi kandıralım demiyorum, gerçekten kendimizi şanslı hissedelim.

Bir kere istedikten sonra hemen hamile kalan, ya da istemeden hamile kalanlara göre daha mutlu bir hamilelik yaşayacağız. Hamileliğin hiç bir sıkıntısı bize zor gelmeyecek. Çocuklarımız da uzun uğraşlardan sonra elde edileceği için hem biz, hem ailelerimiz tarafından çok daha sevinçle karşılanacak.

Bir de şöyle düşünün.... Bu Allah' ın bize verdiği hem inancımızı hem de eşlerimizle aramızda olan aşkımızı sınamak için bir sınav aracı. İsyan etmeyip, sabırla Allah' tan isteyerek, sadece ona güvenerek ve ne verirse versin en hayırlısını vereceğine inanarak inanç sınavımızdan başarıyla geçeceğiz. Eşlerimizle aramızı bozmayarak, evliliğimizi bir stres bombasına dönüştürmeyerek, çocuğumuz olmamasını bir alay konusu haline getirip eğlenceli ve komik bir şeymiş gibi davranarak, eşimizle aramızdaki bağı her zamankinden daha sıkı hale getirmiş olacağız ve aşkımızın sınavını da başarıyla geçeceğiz.

İstediği anda çocuk sahibi olmuş çok çift tanıyorum. İlişkilerinde bir sürü eksiklikleri var. Çünkü hiçbir sınavdan geçmemişler, zorluklara beraber göğüs germemişler.

Şimdi "hadi canım sen de, sen de deli gibi istiyorsun çocuğun olmasını" diyeceksiniz. Tabi ki öyle... Hem de deli gibi... Ama Rabbim ' in ne zaman vereceğini bilmiyorum, arada geçen bu sürede de moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Bi kere hepimiz biliyoruz ki bu süreçte olumlu psikoloji çok önemli.

Eşim ve ben yaşımız çok geçmeden çocuk sahibi olalım istiyoruz tabi ki ama bu süreci de kendimize zehir etmiyoruz.

Ben yukarıdakilerin aynısı gibi düşünüyorum, ne eksik ne fazla.... Morali bozuk olan arkadaşlara da bir faydam olsun isteyerek bu konuyu açtım. Hayırlı uğurlu olsun:)

Mrbcanım burda yeniyim ben nereye yazacagimi bilemedim 1.5 yıllık evliyim 7 aydır tedavi görüyorum iğne aşamasındayim ovitrelle olalı 7 gün oldu 3 güzel yumurtam vardı kasiklarimfa belimde ağrı var göğüslerim çok hassasladti neden bilmiyorum günler geçmek bilmiyo

ana sayfada konu başlıkları var canım. konuşmak istediğin konu başlığına girerek yazabilirsin.

Kasık ve bel ağrısı hamilelik belirtisi olabiliyor bazen ama bizim gibiler herşeyi hamilelik belirtisi gibi düşünüyor. Bu hataya düşmemeni öneririm. Sonra çok üzülüyor inşa. Benim bi kere göğüslerimde aşırı ağrı olmuştu ve adetim 5 gün gecikmişti, kesin hamileyim deyip test yaptım ve o lanet olası tek çizgi çıktı:) Meğer göğüslerimde kist başlangıcı varmış. Göğüs ağrım var hamileyim diye yorumladığım için de psikolojik olarak adetim gecikmiş.

Benim tavsiyem unut herşeyi. Sanki o ilaçları kullanmamış, hiç tedavi görmüyormuş gibi düşün. Kafanı başka şeylere yor, yani git gez demiyorum. O da çare olmuyor çünkü. Bir şeylerle ilgilen. Çalışıyor musun bilmiyorum ama çalışmıyorsan da bi uğraş bul kendine. Kurslara git falan filan...:)

Ben de 3 yıllık evliyim 7 ay falan oldu çocuk isteyeli. 2 ay önce de tedaviye başladık. Bizde sorun eşimde. İlaç kullanıyor. Bekliycez yapcak bir şey yok.

Verdiğin bilgiler için teşekkürler canım kafamdan herşeyi atmak istiyorum ama olmuyor ben burda yeniyim gerçi tedavidede yeni sayılırım birde nete telden giriyorum biraz kafam karıştı o yüzden buraya yazdım

senn ne güzelll şeylerrr söylüyosunn öylee...inan bunları yapabilmek için elimden gelenii yapıyorum...kimi zaman başarılı oluyorum kimi zaman elimde olmadan takılıp kalıyorum...şanslıyım çok şükür senin gibi düşünen bir eşim var...o da hep umutlu hep rahat umut pıtırcığımm diyorummm ben ona

Son düzenleme:

Ne güzel şeyler söylemişsin bende hep Allahtan hayırlı ve sağlıklısını diliyorum benimde eşiminde hiç bi problemi yok ama ıkı senedır benımde bebğim olmuyor hiç hamile kalmadım bende senin gibi düşünüyorum ama bazen neden diye sorular dolanıyor kafanda dediğin gibi bırde yaş problemi zaman akıp geçiyor hep genç anne olmak istemişimdir ama malesef her istediğin olmuyor hayatta vardır bır hayır deyıp beklıyoruz .

Arkadaşlar polyannacılık oynamıyorum. Allah' ın sevgili kuluymuşuz ki bize bu sınavı verdi. Bizim de onu ne kadar sevdiğimizi ölçmek istedi bence. Herkesin hayatta sınavı ya da sınavları vardır.Bizimki de bu olsun. Dua edelim Allah baş edemeyceğimiz sınavlar vermesin.

Benim durumumda olan insanların da benim gibi düşünüp, kendini iyi hissetmesini istiyorum. Faydam olursa ne mutlu bana...

çok güzel yazmıssın canım bende aynı düşünüyorum rabbim sevdihi kullarını dener çocuhumuzun geç olmasında bir hayır vardır mutlak allah daha kötü şeylerle sınamasın tabiki üzlüyorum sadece ay başlarında ama sonra hiç bişey yokmuş gibi devam artık daha mantıklı düşüne biliyorom önceden insanlar bişey dediğinde ağlardım şimdi çocuk yokmu dedikleride rabim nezamn verirse dyorum ayrıca bencede çok artısıda var geç olmasının evlilik oturuyo eşinle gerek cinsel hayat gerek özel hayat herşeyi yapa biliyosun çünkü çocuktan sonra özel hayt kısıtlancak kuzenim var evlendi 3 ay sonra hamile kaldı şimdi cocuhu 5 aylık abla dyo sana çok özeniyom geziyon tozuyon kendine bakıyon eşinle çok mutlusun biz evliliği yaşayamadan çocuk yaptık şimdi zorlanıyom diyo oyüzden rabbim hayırlısını versin inş geç olan bebek güzeldir özeldir özlemdir

Slm kizlar bnmde 2 bucuk senedir olmuyo bbgm bnde ck takiyrm kafama htta bugun kuzenimin bir yildr istiyodu olmamisti ve smdi hamileymis :) cok svndm ve allhm banada nasip et ddm ndn bnmde olmuyo ddm snrda rbbm sen verCEgN zamani blrsn ddm esimde uzulme hytm kafana taktign icn olmuyo dedi bana stres ypma dedi olursa olur olmzsa olmz zamani var dedi ama ne kdr ole desede cocuk askin meyvesi..... Rbbm ins verir.

Son düzenleme:
arkadaşlar bende çok fazla uzatıp sizi sıkmadan yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. daha öncede burdan böyle şeyleri okuyup moral buluyodum şimdi de belki ben sizlere moral olurum diye düşündüm. bende 3 senelik evliyim, 7 ay bekledikten sonra doktora gittim yumurtalarım tam gelişmiyomuş klomen kullandım sonra çatlatma iğnesi ama sonuç alamadım üstelik doktor yumurtam tam gelişmeden iğneyi yaptırdığı için kist oluştu. sonra başka bi doktora gittim o da doğum kontrol hapı verdi kist için ve fsh değerimin çok yüksek olduğunu (12 civarıydı) çocuk sahibi olmamın çok zor olduğunu vakit kaybetmeden tüp bebek merkezine gitmemi söyledi. tabi o an yıkıldım çok üzüldüm ama o gerizekalı doktorun söylediklerini eşime bile anlatmadım onun da morali bozulmasın diye. daha sonra ilacı da kullanmadım (soğan kürünü yaptım) başka bi doktora da gitmedim sadece Allahıma sığındım hergün belki her saniye ona dua ettim ama hiç inancımı kaybetmeden ve Allahım bana mucizemi 2 ay sonra verdi. şuan Allahın izniyle 13 haftalık hamileyim. size bunları yazmamın nedeni lütfen inancınızı kaybetmeyin biliyorum insanın morali çok bozuluyo zor bir süreç ama herşey Allahtan geliyo. inşallah bi gün hepinizin duaları kabul olur Allahım bu duyguyu isteyen herkese nasip eder.

Keske boyle dusunebilsek.artik cok zor hersey icin umudum bile yok.annelige liyakatimin olmadigini dusunuyorum . Hayatla ilgili hicbisey dusunmek istemiyorum . Sadece daha fazla günah yükü yüklenmeden ölmek istiyorum

Keske boyle dusunebilsek.artik cok zor hersey icin umudum bile yok.annelige liyakatimin olmadigini dusunuyorum . Hayatla ilgili hicbisey dusunmek istemiyorum . Sadece daha fazla günah yükü yüklenmeden ölmek istiyorum

bak şimdi.... söylenecek şey mi bu? Ölmek istiyorum falan.... ne durumda insanlar var? Amcam ve eşinin 12 senedir çocuğu olmuyor. Amcamda hiç sperm yok. Her sene tekrar test yaptırıyor, sonuç aynı. Böyle o kadar insan var ki.... Senin durumunu bilmiyorum ama ne olursa olsun böyle düşünme lütfen

Bak şanslıyız ki bilinçli insanlarız, cahil değiliz, aklımız her şeye yetiyor çok şükür. Yine başka bir tanıdığım 12 sene sonra çocuğu oldu, sorunu hep kendinde biliyordu, meğer eşi onu yıllarca kandırmış, sonunda eşiin yalanı ortaya çıktı ve basit bir tedaviden sonra hamile kaldı. Biz böyle insanlar değiliz, hayatın farkındayız en azından....

Hem dünyaya anne olmaya mı geldik....? her şeyin kötü gittiğini varsay, hiç anne olamadın diyelim. iyi bir evlat, iyi bir kardeş, iyi bir eş, daha da önemlisi iyi bir insan, iyi bir kul olalım... hayat çocuktan ibaret değil, bunu da unutmayalım...

Umarım bunları bir sinir harbindeyken söylemişsindir mlkrdn..... ve benim bu mesajımı okurken bile çoktannn moralin düzelmişdir:)

Bnm bu ayda gelmedi bebis test yaptm negatif.. bu ay incir suyu ictm adetimi kesti . İncir suyu adeti kesermi? Ve suandada hr adetime yakin agiran . Goguslerm agirmiyo ve adettw olmadm en son 24 subatta oldm .. Moralim ck bozk bi heveslendm hp negatifi gorunce gne uuzldm ama rbbm vercegi Zmni blir.pkoluyum bide adetlerim duZene giremedi ya her ay iki gun uc gun bes gun gcikiyo bznd 6 ay ard arda gunund gliyio hyrlsi olsn bnd bbgm olsun ck istyrm iki bucuk senedr olmdi

Merhaba kızlar,ben geçen mayıs ayında Allaha şükür kızıma kavuştum.Ancak önce kanpıhtılaşması teşhisi yapıldı.Ancak iki düşüğüm oldu.Daha sonra yaklaşık 2 yıl çocuğum olmadı.Ancak hep plan program yapıyordum şu zaman olsun bebek yok bu zamana denk gelsin diye.Ancak olmadı.Sonra bir kaç yazı okudum.Plan programı bırakma üzerine deneyimler.Ben de o gün artık ne zaman olursa dedim ve planı bıraktım.Belki en fazla 2 ay spnra bebeğime hamileydim.Bunları niye yazıyorum:)her problemin bir çözümü var eğer ciddi bir sıkıntı sağlık açısından yoksa sadece plan yapmadan bekleyin.Sağlık probleminiz varsa da Allah yardım eder emin olun.Hayatta tesadüf diye bir şey yoktur.Allah gönlünüze göre versin

kimse moralini yüksek tutmak istemiyor galiba....:) nerde herkes?:) depresyonda mı yoksa? ben de girerim bak......

bugün bi haber dinledim radyoda. kadının biri rahmini aldırmak sorunda kalmış. anne olmak istediği zaman gelince organ nakli ile bi kadavradan rahim nakletmişler kadına, sonra da embriyo transferi ile hamile kalmış. tıp ne kadar ilerlemiş ve Allah' ın nelere kadir görüyor musunuz?

evet çok haklısın kardeşim Rabbim aynı sınavı Hz İbrahim'e ve Hz zekeriyya'ya vermişti...bu güzide peygamberlerin yaşadığı imtihanı yaşamak bir ayrıcalıktır...ALLAH'ın kapısına dayanalım Rabbim aslında bunu istiyor...

bende senin gibi düşünüyorum canım ama ya hiç olmassa diyede için için üzülüyorum. şuan adetliyim ve moralim çok iyi ama çatlatma iğnesinden sonra beni bir sitrest alıyor ve sonuç negatif olunca yıkılıyorum sonra tekrar başa dönüyorum neyse biliyorum benim kızımın evleneciği çocuk daha doğmadı ondan gelmiyor benim bebiş ben buna inanıyorum

Selam arkadaslar aranıza yeni katıldım burayı nasıl kulanami tam bilmiyom zaman ogrenirim sizi katılıyorum benimde cocuk yok 13 yıl evliyim

bak bunu bilmiyordum. Şimdi daha iyi hissediyorum kendimi. Rabbim peygamberlere bile bu derdi verdiyse.... Bizim de kapısında yılmadan yalvarmamızı istiyr. Hiç yılmıyorum, üzülmüyorum da sadece merak ediyorum ne kadar devam edeceğini. Ama dualarımla bu süreyi kısaltacağıma inanıyorum. Biliyorum ki Rabbim kalpten edilen duaları geri çevirmez. Bugüne kadar kalpten ettiğim hiçbi duamı geri çevirmedi.

İnanırmısınız bilmem ama, korunmayı ilk bıraktığımızda bir rüya görmüştüm: Hamile kaldığımı öğreniyormuşum güya, çift çizgili idrar testi elimde, ve tam o an karnımda bir sızı hissediyorum, bir bakıyrum karnımda kocaman kırmızı bir çıban var. Birden sıçradım, o an anladım bu iş kolay olmayacak dedim. Zaman geçti, ben dualarıma devam ediyorum tabi.... Bir rüya daha gördüm rüyamda yosunlu bulanık bir suda yüzüyorum, ayağıma yosunlar dolanıyor, kulaç atarken denizin yüzeyinde kabul gibi birşeyi kıra kıra yüzüyorum, ama yüzüyorum sonuçta. Sonra denizin dibine bir bakıyorum beyaz ve danttelli bir battaniyeye sarılmış çok güzel bir bebek... Suya dalıp çıkarıyorum bebeği, kupkuru bir şekilde..... İlk rüyam desteklenmiş oldu, kolay olmayacaktı, bir sınavdaydım, ama sonucu güzel olacaktı Allah' ın izniyle. Bunların hepsi işaretti. Bu işaretleri verdiği için Rabbime çok şükrediyorum.

Dua, sabır.... yapacak başka bir şey yok. Tedavi bunları destekliyor sadece. Doktorlardan değil, ilaçlardan değil, sadece dualarımdan medet umuyorum. Kalpten ettiğim bu duamı Rabbim geri çevirmeyecek inşallah inanıyorum.....

:) evet bu da bi ihtimal...:)

niye her seferinde iğne vuruluyorsun, sorun senden mi kaynaklanıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…